beezer: tudok én vinni lányokat, csak az a baj lusták beírni ide, de mindig kuksizzák mit írtok... (egyébként már vagy hét éve mindig tőlem kunyizzák az SK könyveket:-))
A kitűzőkről csak annyit, hogy tényleg minden erőmmel azon leszek, hogy a cégen keresztül tudjunk ilyet csináltatni, megkérdem hol kell, és hogy mennyibe is kerülne mondjuk 50 darab. Legfeljebb, mivel nálunk rendszeresen rendelnek ilyenek, olcsóbban tudunk hozzájutni. Megfelel?
Dohi: neked csak annyit, hogy tuti nem vagy lusta, mert aki négy éven keresztül kitartóan tud fejleszteni egy homepage-t, akkora sikereket ért ért el vele, mint te, akkor az nem lehet lusta. Én is vidéki vagyok, Kriszti is az, úgyhogy ez egy hajnalba tartó buli lenne, nem igaz skacok? (Azt hiszem a környékünkről, pl. Dabasról is van itt a fórumon valaki, csak a nickjét nem tudom.) Ha az amcsik meg tudják oldani, több ezer kilométeres távolságokból, akkor mi összetartó magyarok miért ne? Attól ne félj, hogy eltévedsz, kimegy eléd egy fogadócsoport majd a vonathoz és lobogtatja a transzparenst: Itt vagyunk Dohi! :-)
Treepwood, és a pestiek: tartani kellene egy előbulit arról, hogy hol szervezzük meg az egészet, milyen lehetőségek vannak, és persze ügyelni kell majd arra is, hogy mindenki igényeit kielégíthesse (pénzügy).
ok, elismerem, gyenge kifogas a suli. raadasul ugy nez ki, eselyem sincs befejezni, ugyhogy meg kevesbe erdekel, mint eddig, de valamit irnom kellett, ha a lustasag nem lenne eleg valakinek :) tovabba utalok vonatozni, raadasul nem sokszor jartam pesten, egyedul soha, ugy eltevednek, hogy csak na. meg tovabba, tok unalmas vagyok. csak ulnek es hallgatnalak benneteket (bar lehet, hogy be nem allna a pofam, de semmi ertelmeset nem mondanek).
OFF
most olvasom bestertol a tigris! tigris!-t. ha jol tudom, o irt eloszor a jauntolasrol (ld. meg a jaunt/skeleton crew), es most jutott eszembe, hogy mintha koontz rossz helyeben is valami ilyesmi tortenne. vagy az teljesen mas volt?
ON
ne má, Dohi. Ennyire nem lehetsz totyma. itten összedobunk egy King klubot, erre te holmi iskolára hivatkozol? a lustaság rendben van, az polgári erény, de az iskola csak nem akadályoz meg az effélében? ugye nem kell elmondanom hányszor voltam moziban, vagy csajjal iskola helyett. Ne csináld, mer a sarokba vágom az agyam. Legföllebb dumálunk egy jót némi kaja mellett. Azok az urak (és hölgyek) akik ide írnak csak találnak élőszóban is valami témát. Ha nem vennétek észre, szörnyszülöttek vagyunk. Olvasunk. Ez ma nem trendi. jobb, ha összetartunk, mielőtt összeterelnének minket. az értelmiségi lustaság nem mentség. Már két világháború tört ki effélék miatt. Hát azér mondom! :(((
beez: nem is sejted, milyen lusta vagyok! :) de az skhq-n termeszetesen helyet kap a dolog, amint van valami konkretum es persze ha igenylitek. kivaloan elfer a skemers melle a menube :)
bone: Tudtátok hogy az A.Gy.ban levő hearts kártyajáték magyarul a Fekete Macska? (windows) :]]] ja. meg jo, hogy a magyar cim nem a fekete macska gyermekei lett ;)
threep: ketlem, hogy el tudnek menni. a suli + lustasag olyan kombinacio, ami nagyon gaz... de azert szeretnek reszt venni a dologban, meg ha csak neten keresztul is.
sziasztok fiúk itt susan bár rég nem jelentkeztem. sti remélem megkaptad amailemet mert ha nem elég dühös leszek. remélem a king klubba lányokat is bevesztek! én magam is akartam alapitani régebben egy king oldalt csak nem tudtam hogy kell csinálni.
na viszlát: Susan
Részemről az oké. Csak ne vegyük túl komolyan magunkat. Ha csak egy jót vacsizunk ezen a címen, már megérte. Én jobb körökben afféle éceszgébernek számítok (ez angolul kb. gegman). ennyivel beszálhatok. ezen kívül csak némi alapítótőkére van szükség. A sajtót is mozgósíthatom, ha kell. lássuk kisokosok, mire megyünk ha összedugjuk okos buksinkat. Mondjátok itt lányok egyáltalán nincsenek? pedig ők is kellenének, ők a legjobb dumások, ezt tudományosan úgy mondják, hogy igen jó a kommunikációs képességük, ami most nem lenne hátrány. Na meg kell némi lelkesedés is. Asszem Mr. King nem lesz elég téma élőbeszédben, vegyük hozzá az egyszerűség kedvéért a világirodalmat, különös tekintettel a sci-fi nagyjaira. Szóljon akinek ez ok. De ha van más ötletetek, arra is nyitott vagyok.
Lehetséges alapítók: Beezer, Threepwood (én :)), Vic, boneheaD, denever, -Tamas- és Dohi ?) Na, ez úgy néz ki, legalább hat, úgyhogy október elején megszervezhetnénk egy találkozsót.
Milyen ismerős téma emlékszel. Mintha ezt már valaki el kezdte volna szervezni csak hát ne igazán volt érdeklődés, de azért én minden segitséget megadok ha kell hisz tapasztalatom is van némi. Amúgy mivel reklámmal foglalkozom ezért segitséget tudok adni Sőt...
Jó, igaz. Mondom, én csak olvastam ezt valahol. Jó, csak a napokban jön ki Amerikában, de angolul már itt Magyaro.-n is lehet kapni. Az internetes oldalt én is támogatom. Ja, minimum hét alapító atya (anya)...
Más téma, csak egy kicsit:
Nemtom mennyire értékes info, [sztem az]:
Tudtátok hogy az A.Gy.ban levő hearts kártyajáték magyarul a Fekete Macska? (windows) :]]]
Dohi, attól, hogy vidéken laksz, még eljöhetsz. Most egyelőre úgyis csak meg kéne alapítani. A trikó és a kiadvány nem hülyeség. Éppen azért kéne nekilátni, ha komolyan vesszük, mert ugye kell pénztáros, elnök meg ilyen marhaságok. Emilre is szükség van szájtnak meg ott van a SKHQ valahova csak be lehetne szorítani. szerintem jöjjünk össze, beszéljük meg élőszóban. ha valakinek van nyomdász ismerőse, csináltathatna kitűzőket a jelentkezőknke, hogy aszongya Threepwood, Dohi, Bonehead etc. etc. és aki nem akar bemutatkozni, az használhatja a nickname-t.
Na hogy hangzik a dolog?
threep (és dohi): Mi az, hogy nem adhatnak ki előbb fordítást? Idén tavasszal jelent meg a From a Buick 8 német nyelvterületen Der Buick címmel. Ez asszem elég jó ellenpélda, nem?! Az amcsiknál majd csak a napokban jön ki!!!
Más: a King-klubbot természetesen mint elvetemült rajongó nagyon is pártolom :)))) Remélem, sok alapító tag lenne. De szerintem csak akkor érdemes belevágni, ha lesz hivatalos fóruma, oldala a neten, esetleg kiadványa. Erre jó példa az amerikai Skemers, ahol mindez megvan, sőt, még pólókat is csinálnak évről-évre, no meg összejöveteleket, amire mi úgysem jutunk el valószínű soha :(((((
Épp ezért lehetne valami ilyesmit alapítani itthon is (vagy itt Kelet-közép-Európában). Ez egyben lehetne csere-bere fórum is mindenféle King-cuccosok kapcsán.
azért magázódnak, mert Jake tisztelettudó kisfiú. ha nem hiszed, olvasd el, mit ír a családjáról. Ezt az embert pedig nem ismeri, ezért nem is tegezheti. Csak akkor kezdi el tegezni, amikor más számos kalandot éltek át együtt. Egyébként azt hiszem mondja hogy uram. ez fura szokás és megnehezíti a fordítást is, hogy az angolban gyakran mondják a gyerekek még a saját apjuknak is, hogy igenis uram. Szóval nem könnyű az élet. Egyébként a szöveg finomságaiból még az angolban is sejteni lehet, mikortól tegeződnek. ha egy felnőtt felszólítja a másikat, hogy használja a keresztnevét, onnantól pl. nyugodtan át lehet térni a tegezésre. Gyerekeknél ez egy kicsit bonyolultabb. Egyébként ez a King klub nem hülyeség. Hátha idecsalhatnánk a nagymestert. én már majdnem találkoztam vele, de akkor ütötték el, így nem jött össze a dolog. na szia.
Én úgy olvastam, (már nem emlékszem, hol) hogy szabály van rá, hogy a fordítást nem adhatják ki előbb, mint az angolul írtat. Mindegy, majd meglátjuk, mi lesz.
threep: "Ezt, hogy a DT5 Németo.-ban 2003 április ezt én is olvastam, és aszongyák lehetetlen, mert fordítást nem adhatnak ki előbb, mint az eredeti könyvet."
szerintem de. legalabbis pl. ebben az esetben sehol nem irtak, hogy lehetetlen, csak azt, hogy legfeljebb nemeteknel lesz a dt5 vilagpremier. a king klub engem pl. erdekelne, de ugyis pesti lenne/lesz, az meg nekem gaz.
bone: en akartam reagalni a hia-ra, csak elfelejtettem :) meg egyebkent se tudtal semmi biztosat ;)
OFF
lovecraft faneknek (2 uj antologia, benne lovecraft ihlette muvek):
http://search.barnesandnoble.com/bookSearch/isbnInquiry.asp?sourceid=00301114315396598763&ISBN=0345449266
http://search.barnesandnoble.com/bookSearch/isbnInquiry.asp?sourceid=00301114315396600191&ISBN=0345422031
ON
Na, beezerrel kigondoltuk, hogy alapítani kéne egy magyar King-klubot. (nem valami Internetes hülyeséget, hanem normál klubot, ahol személyesen találkozunk.) Akit érdekel a dolog, az írjon nekem, vagy beezernek.
Akkor ok, visszavonom az ízlésedet megkérdőjelező kijelentésemet :]], mivel én mást láttam. De ez tényleg katasztrófa volt.
threep:
Mit lehet erre mondani? Osztálytársad annyira laikus a témában, és ami rosszabb, jártatja is a száját, hogy felesleges figyelni rá :]
A hearts in atlantis dvd/vhs infomra miért nem volt semmi mozgás? :] Megint én tudtam ezt meg utoljára?! :]
Izé, mégvalami:
Beezer, ha megengeded, egy kis kritika: a Setét Torony 1-ben nem értem miért fordítottad Jake (a kisfiú) Rolandhoz intézett szövegeit magázás-formára? Szerintem nagyon nem illik oda. pl. még a való, hétköznapi életben esetleg elképzelhető (sajna a legtöbb filmben így fordítják, ami nekem nem tetszik), de ebben a fantázia világban nekem annyira fura ez. Simán tegezhette volna a kisfiú, pláne hogy angolban ilyenről szó sincs :] (ezt most azért mondom, mert gondolom nem volt "uram" megnevezés az eredeti szövegben, akkor pl érthető lett volna a magázás)
Ennyi, lehet hogy csak nekem nem tetszik.
Ezt, hogy a DT5 Németo.-ban 2003 április ezt én is olvastam, és aszongyák lehetetlen, mert fordítást nem adhatnak ki előbb, mint az eredeti könyvet. Nem tom, németül úgysem tudok, angolul meg nem akarom olvasni, úgyhogy marad a 2004. (sztem az lehetséges, hogy magyarul első kettő 2004-ben, utolsó (azt mondják, ez lesz a leghosszabb), 2004 vége/2005 eleje.)
sti: dreamcatcher oktoberben, esetleg karacsony korul. dt5 nemeteknel aprilisban, egyebkent passz. nalunk gondolom 2004 elott nem. hacsak beez el nem kezdte maris forditani :)
rage: hq-n vannak magyar filmcimek, nezd meg, melyiket lattad! :) bar a leirasod alapjan nyilvan az elsot.
bone: az eszaki sarkos valami a harmadik a sorban. en multkor beleneztem es eleg gagyinak tunt.
p.s.: most neztem veletlenul explorerrel a hq-t. hat, eleg szarul nez ki. semmi sincs kozepen, etc. ie suxx.......
Na, ma jól felhúzott az egyik osztálytársam: kijelenti, hogy King új könyveit már nem ő maga írja, hanem a nevén írják, mert az új könyvei már annyira mások. Na, szerintetek ezt a hülyeséget honnan veszi?