Keresés

Részletes keresés

mókusmiklós Creative Commons License 2022.12.19 0 0 2293

"   "És mi Izráél törvénye alatt vagyunk, fuvola?"

Sodomiták sem voltak Izrael törvénye alatt, de ettől még fertelmességük Isten ítéletét provokálta ki."

Nem erről szólt a kérdés, hazudozó, hanem arról, hogy mi Izráél törvénye alatt vagyunk-e, vagy nem.

Tehát ismét megkérdezem, hazudozó: mi Izráél törvénye alatt vagyunk?

Nos, Izráél törvénye alatt vagyunk? Mit felelsz, te soha nem válaszoló, de gyakran hazudozó?

Előzmény: Kútásóóó (2292)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -1 0 2292

"És mi Izráél törvénye alatt vagyunk, fuvola?"

Sodomiták sem voltak Izrael törvénye alatt, de ettől még fertelmességük Isten ítéletét provokálta ki.

Sodoma és Gomora városait elhamvasztotta, végromlásra kárhoztatta, például tévén azokra nézve, a kik istentelenkedni fognak.

2 Pét 2,6

Erre hívtam fel a szülői értekezleten a figyelmet, amikor az "érzékenyők" a mi iskolánkra is szemet vetettek.

(Emlékezzél meg rólam, én Istenem, javamra...) 

Előzmény: híg ember (2290)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -1 0 2291

"Ezt írtam:

"Tehát, mivel a törvény eltöröltetett, Isten megengedi hogy az ember buzi legyen, sőt Isten kötelezővé teszi a buzulást."

Könnyebb pedig a mennynek és a földnek elmúlni, hogynem a törvényből egy pontocskának elesni. 

Valaki elbocsátja feleségét, és mást vesz el, paráználkodik; és valaki férjétől elbocsátott asszonyt vesz feleségül, paráználkodik....

Lk 16,17

Régen még azt írtad, hogy aki a elbocsátott asszony vesz feleségül az szerinted nem paráználkodik.

(már ebben sem volt igazad...)

Most meg már odáig durvult a helyzet, hogy azt kell bizonygassam neked, hogy a férjét sem lehet feleségül vennetek?

(őrület, hova kerültem...)

Soha semmilen körülmények között nem fog az Isten engedni nektek ebben, mivel:

Ő tegnap ma és mindörökké ugyan az.

Előzmény: lipovánok (2289)
híg ember Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2290

És mi Izráél törvénye alatt vagyunk, fuvola? Nem kigyelem alatt, hát...?

Előzmény: Kútásóóó (2288)
lipovánok Creative Commons License 2022.12.19 0 0 2289

Hamisítottál, csaló hazudó troll.

I

Ezt írtam:

"Tehát, mivel a törvény eltöröltetett, Isten megengedi hogy az ember buzi legyen, sőt Isten kötelezővé teszi a buzulást.

Ezt írtad."

Te pedig gonoszul.áthamisítottad erre:

"Isten megengedi hogy az ember buzi legyen, sőt Isten kötelezővé teszi a buzulást."

Az én hozzád iintézett írásomra nem reagáltál (nem szoktál, mert sunyi vagy), de az általad meghamisítottra rizsáztál mocskos disznó módra.

Szerencsére el se olvastam, úgyis baromság.

Előzmény: Kútásóóó (2288)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2288

"Isten megengedi hogy az ember buzi legyen, sőt Isten kötelezővé teszi a buzulást."

Izrael amikor a maga földjén lakott és az Úr volt az ő Istene:

Zérótolerancia volt ezen a téren.

Két vagy három tanú bizonyságára irgalom nélkül meghalt az Isten parancsára.

(Olvasgasd a Bibliát kérlek, hogy legyen miről beszélnünk!)

Előzmény: mókusmiklós (2275)
híg ember Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2287

De rajta kívül tudunk-e még valakit?

Akik 2006-ban a pröjdölőket térkövekkel dobálták - és akik riportfotózták őket -, mán csak meg tudják tartani. Vagy netán nekiállottak utána egymást is dobálni iszákosság, paráznaság, istenkáromlás, házasságtörés, szombatrontás, disznózabálás, harcsafalás okán...?

Előzmény: Kútásóóó (2286)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2286

"kútásói szemlélet megerősitéséért hogy gyarló az ember és ugyse' lehet betartani azokat a törvényeket."

Az emberré lett Isten Jézus Krisztus megmutatta, hogy be lehet, mert  zsidók nem találtak benne törvénytelenséget.  Első körben hamis tanuk vallomása alapján, (koncepciós eljárással akarták halálra ítélni)

De rajta kívül tudunk-e még valakit?

Ez itt a kérdés.

Ki vádol engem közületek bűnnel?

Ján. 8,46

A főpapok pedig és az egész tanács bizonyságot keresnek vala Jézus ellen, hogy megölhessék őt; de nem találnak vala.

Mert sokan tesznek vala ugyan hamis tanúbizonyságot ellene, de a bizonyságtételek nem valának megegyezők.
És némelyek fölkelének és hamis tanúbizonyságot tőnek ellene...

Mk 14,55

Előzmény: llang-ilang (2284)
híg ember Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2285

Voltam olyan prájdon 2006-ban amikor a focihuligánok térkövekkel dobálták meg, nem csak a tüntetőket de a felvonulást biztosító rendőröket is.

Szombatrontókat, disznóevőket, paráznákat, házasségtörőket kővel dobálókat (nem) riportfotóztál véletlenül, fuvola...?

Előzmény: Kútásóóó (2283)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.19 0 0 2284

"10. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. (1Ján 1: 10)"

Ez igy pontatlan. Ajanlom a Karolit:

“Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá teszszük őt, és az ő ígéje nincsen mi bennünk.” (1Jn 1:10, HunKar)

"- Nem szegsz törvényt, tehát nincs bűnöd - ha már válasznak tekintetted, amit írtál."

Itt értelmezésbeli probléma van. 

Ugye te is ugy gondolod hogy bűnösök nem jutnak Isten országába?

"Mózes bukásából, a fáraó bukásából, Péter árulásából, Júdásból is profitálok. Mind hasznomra válik. "

Igen, a mi tanulságunkra irattak meg. Te viszont nem okulás szempontjábol keresnél rajtam foltokat, hanem azon kútásói szemlélet megerősitéséért hogy gyarló az ember és ugyse' lehet betartani azokat a törvényeket.

Előzmény: fhrfl (2280)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2283

Kimutatta egyszer és mindenkorra a véleményét, ami egyébként mindenben megegyező az enyémmel.

"Büszke lehetsz, hogy Isten osztja a véleményedet"

A számból vette ki a szót: 

bocsáta az Úr Sodomára és Gomorára kénköves és tüzes esőt

1 Móz, 19,24

Voltam olyan prájdon 2006-ban amikor a focihuligánok térkövekkel dobálták meg, nem csak a tüntetőket de a felvonulást biztosító rendőröket is.

Egy nagymama, aki csak a kisunokájával az Andrási úton akart "átrontani"  azért kapott végül egy év letöltendőt mert végűl csak pofon vágott valakit.

Mikor mutogattam otthon az asszonynak riport fotóimat, ő meg nemértette miért megyek ilyen helyekre...

Előzmény: mókusmiklós (2276)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -2 0 2282

"az a baj hogy bántod kútásót. nem így kéne hozzáállnod. ő szellemi fogyatékos. igaz, te is az vagy"

Katholikus szüleim, hittanra járattak.

Volt egy pap aki a "hülyézésre" pofonnal reagált.

(mármint ha nyilvánosan őt hülyézték tanítványai...) 

Megszoktuk, így szerettük ez volt az ő gyenge pontja.

Még szerencse, hogy hülye Eltéritő nem ilyen goromba...

Előzmény: robottá vált (2278)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.19 -1 0 2281

"heló buta

"az a baj hogy bántod kútásót. nem így kéne hozzáállnod. ő szellemi fogyatékos. igaz, te is az vagy"

Az empátia hiányát a bűnnel szemben nevezed szellemi fogyatéknak?

Elárulom, erre mint keresztények, mivoltunknál fogva szándékosan törekszünk.

Jézusról mint olvasod?

Szeretted az igazságot és gyűlölted a hamisságot: annakokáért felkent téged az Isten, a te Istened, örömnek olajával a te társaid felett.

Zsid. 1,9

Előzmény: robottá vált (2278)
fhrfl Creative Commons License 2022.12.18 0 1 2280

Aki bűnt cselekszik, törvényszegést követ el, mert a bűn törvényszegés. (1Ján 3: 4)

- Nem szegsz törvényt, tehát nincs bűnöd - ha már válasznak tekintetted, amit írtál.

10. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. (1Ján 1: 10)

24. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből?
25. Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének. (Róm 7: 24-25)

- Így Pál apostol.

Nincs azon mit vitáznunk, hogy megszeged-e Isten törvényeit.
Kitarthatsz amellett, hogy nem szeged meg, és nincs jogom azt mondani, hogy hazudsz. .
Te tudod, hogy mit mondasz magadról, és azt is te, hogy miért.
Te tudod, meg az Isten.

"  (Joska-Pista vagy Ilang bukásábol amugy sem tudsz profitálni semmit ) " 

- Ezt nem osztom. 

Mózes bukásából, a fáraó bukásából, Péter árulásából, Júdásból is profitálok. Mind hasznomra válik. 

Előzmény: llang-ilang (2269)
robottá vált Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2279

nézd csak buta:

---------

Mi a logika röviden?

A logika a racionális gondolkodás szabályait foglalja magában.

3 szóval?

Racionális gondolkodás szabályai.

2 szóval?

Racionális gondolkozás.

1 szóval?

Logika.

fél szóval?

Sajnos nem tudok fél szóval válaszolni a kérdésére. A logika egy teljes szó, így nem lehetséges fél szóval megfogalmazni. Ha mégis röviden szeretne fogalmazni, akkor a "logika" szót javasolnám használni.

Előzmény: mókusmiklós (2277)
robottá vált Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2278

heló buta

az a baj hogy bántod kútásót. nem így kéne hozzáállnod. ő szellemi fogyatékos. igaz, te is az vagy, de legalább nincs nagy pofád mint neki

:)))

Előzmény: mókusmiklós (2277)
mókusmiklós Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2277

"Annak a szellemében, Félnótás!"

Hogy merészelsz aljas módon átkozódni?

Fujj de hányadék viselkedés ez, trollbodó!

Előzmény: Kútásóóó (2268)
mókusmiklós Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2276

"Kimutatta egyszer és mindenkorra a véleményét, ami egyébként mindenben megegyező az enyémmel."

Büszke lehetsz, hogy Isten osztja a véleményedet.

Isten megvakarta a fejét és megszólalt.

Én hülye vagyok a dolgokhoz, de itt van Kútásó, ő is hülye, de nem annyira, mint én, én Isten, úgy döntöttem hogy hallgatok a hülye Kútásóra.

Előzmény: Kútásóóó (2273)
mókusmiklós Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2275

""Ha a törvény eltöröltetett akkor buzinak is lehet lenni, Fitye?"

Sőt úgy tűnik kötelező lesz. "

Tehát, mivel a törvény eltöröltetett, Isten megengedi hogy az ember buzi legyen, sőt Isten kötelezővé teszi a buzulást.

Ezt írtad. Ne mondd, hogy nem ezt írtad, mert ezt írtad.

Nem ezt akartad írni, de te nem vagy azon a szinten, hogy értsd is azt, amit írsz.

Előzmény: Kútásóóó (2273)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -1 0 2274

Semmi gond, fuvola, jól tetted,

Nem biztos.

Nem vagyok benne egyáltalán biztos, hogy mindent jól teszek.

Sőt.

Van egy zsidó haverom például a Balázs, (nagyon nagy arc)

Aki miden szombatnapon, BMW-el (belsőégésű motor) viszi a barátnőjét disznóhúst enni az étterembe.

Szóvá még nem tettem, de én is érzem, hogy valahol azért nem hasít ez a dolog...

Előzmény: híg ember (2272)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -1 0 2273

"Ha a törvény eltöröltetett akkor buzinak is lehet lenni, Fitye?"

Sőt úgy tűnik kötelező lesz. 

És mikor elvégezik az ő bizonyságtételöket, a mélységből feljövő fenevad hadakozik ellenök, és legyőzi őket, és megöli őket.

És az ő holttesteik feküsznek ama nagy városnak utczáin, a mely lélek szerint Sodomának és Égyiptomnak hivatik, a hol a mi Urunk is megfeszíttetett.

Jel. 11,8

Lótót mikor megrohanták a buzik egy nappal azelőtt, hogy az Úr megítélte őket.

Ez egy maga nálunk a jövevény s ő szabja a törvényt? Majd gonoszbul cselekszünk veled, hogy nem azokkal. És reá rohanának a férfiúra, Lótra.

1 Móz. 19,9

Még mielőtt Mózes lehozta a zsidóknak a Törvényt (kőrbe vésett verzióját)már akkor sem lehetett buzinak lenni.

Illetve lehetett de az Úr maga vetett véget ennek sajátkezüleg,

Kimutatta egyszer és mindenkorra a véleményét, ami egyébként mindenben megegyező az enyémmel.

Előzmény: llang-ilang (2270)
híg ember Creative Commons License 2022.12.18 -2 0 2272

Semmi gond, fuvola, jól tetted, kegyelem alatt vagyunk: nem számít mán a szombat, buzulás, disznóevés, vérivás, paráznaság, lopás, bálványimádás, nem vagyunk már törvény alatt. Én is tebnap vért ittam, mert nagyon szomjas voltam: szerénted az ugyanakkora fertelmesség, mintha loptam volna...?

Előzmény: Kútásóóó (2271)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -2 0 2271

"A tévelygés méltó jutalma ha valaki buzi lesz."

Vagy disznóevő, vérivó, bálványimádó, parázna, lopó, szombatrontó, fuvola...?

Bevallom, tegnap reggel azzal kezdtem a napot, hogy az anyukámnál bevittem a fát a szomszéd házba és tüzet gyújtottam szombat napon a kazánban.

Szerinted ez ugyan az, fertelmesség, mint amikor az egyik buzi leszo... a másikat?

Előzmény: híg ember (2267)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.18 0 0 2270

Ha a törvény eltöröltetett akkor buzinak is lehet lenni, Fitye?

Előzmény: Kútásóóó (2268)
llang-ilang Creative Commons License 2022.12.18 -1 0 2269

".....ezzel azt nem válaszolta meg, hogy tud-e, hogy úgy él-e. "

De megválaszoltam, azzal hogy miert ne tudnék. Minden szükséges segitség a rendelkezésemre áll a célhoz.

De ez nem jó szemlelet. A lehetőségek és ne kibúvó utan kutass (Joska-Pista vagy Ilang bukásábol amugy sem tudsz profitálni semmit )

De miért kérdezgetsz hogy ismételjem magam? Ha nem értesz velem egyet akkor mondj ellent .

Előzmény: fhrfl (2257)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -1 0 2268

"Törvény parancsolata szerént köll élnünk, fuvola?"

Annak a szellemében, Félnótás!

De a Törvény, mint ellenünk szóló vádirat: eltöröltetett.

Vagyis ha bemész a felebarátod feleségéhez és illeted azt, akkor a Törvény ma már nem súlyt le rád mint az ókori Izraelben, de ha észrevesz a férj és az féltékeny, ez mindmáig benne van a pakliban:

Mert a féltékenység a férfiú haragja, és nem cselekszik kegyelmességgel a bosszúállásnak napján.

Nem gondol semmi váltsággal, nem nyugszik meg rajta, még ha nagy sok ajándékot adsz is néki

Péld. 6,34

Ha addig üt utána, amig mozogsz, ne csodálkozz! 

(de gondolom Béla te sosem csinálnál ilyeneket, mert jóember vagy...

Előzmény: híg ember (2264)
híg ember Creative Commons License 2022.12.18 -2 0 2267

A tévelygés méltó jutalma ha valaki buzi lesz.

Vagy disznóevő, vérivó, bálványimádó, parázna, lopó, szombatrontó, fuvola...?

Előzmény: Kútásóóó (2265)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -1 0 2266

Bibliában.

Előzmény: Kútásóóó (2265)
Kútásóóó Creative Commons License 2022.12.18 -2 0 2265

Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.

Róm 1,27

A Bibliába:

A legnagobb jó, amit az üdvösség után az Úr tud adni az embernek, az a derék segítőtárs alázatos asszony.

A legnagobb rossz, ami keservesebb még a halálnál is ha "Lassú víz partot mos" alapon uralmat vesz felette.

Törököt fogam de nem ereszt..

De van még ennél is lejjebb:

A tévelygés méltó jutalma ha valaki buzi lesz.

Na ide nem kéne jutni:

Ez a férfira éhezésnek az átka.

Előzmény: lipovánok (2263)
híg ember Creative Commons License 2022.12.18 -2 0 2264

a Törvény parancsolata szerint

Törvény parancsolata szerént köll élnünk, fuvola? Törvény alatt vagyunk, nem kegyelem alatt...?

Előzmény: Kútásóóó (2261)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!