Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Akik 2006-ban a pröjdölőket térkövekkel dobálták - és akik riportfotózták őket -, mán csak meg tudják tartani. Vagy netán nekiállottak utána egymást is dobálni iszákosság, paráznaság, istenkáromlás, házasságtörés, szombatrontás, disznózabálás, harcsafalás okán...?
"kútásói szemlélet megerősitéséért hogy gyarló az ember és ugyse' lehet betartani azokat a törvényeket."
Az emberré lett Isten Jézus Krisztus megmutatta, hogy be lehet, mert zsidók nem találtak benne törvénytelenséget. Első körben hamis tanuk vallomása alapján, (koncepciós eljárással akarták halálra ítélni)
De rajta kívül tudunk-e még valakit?
Ez itt a kérdés.
Ki vádol engem közületek bűnnel?
Ján. 8,46
A főpapok pedig és az egész tanács bizonyságot keresnek vala Jézus ellen, hogy megölhessék őt; de nem találnak vala.
Mert sokan tesznek vala ugyan hamis tanúbizonyságot ellene, de a bizonyságtételek nem valának megegyezők. És némelyek fölkelének és hamis tanúbizonyságot tőnek ellene...
"10. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. (1Ján 1: 10)"
Ez igy pontatlan. Ajanlom a Karolit:
“Ha azt mondjuk, hogy nem vétkeztünk, hazuggá teszszük őt, és az ő ígéje nincsen mi bennünk.” (1Jn 1:10, HunKar)
"- Nem szegsz törvényt, tehát nincs bűnöd - ha már válasznak tekintetted, amit írtál."
Itt értelmezésbeli probléma van.
Ugye te is ugy gondolod hogy bűnösök nem jutnak Isten országába?
"Mózes bukásából, a fáraó bukásából, Péter árulásából, Júdásból is profitálok. Mind hasznomra válik. "
Igen, a mi tanulságunkra irattak meg. Te viszont nem okulás szempontjábol keresnél rajtam foltokat, hanem azon kútásói szemlélet megerősitéséért hogy gyarló az ember és ugyse' lehet betartani azokat a törvényeket.
Aki bűnt cselekszik, törvényszegést követ el, mert a bűn törvényszegés. (1Ján 3: 4)
- Nem szegsz törvényt, tehát nincs bűnöd - ha már válasznak tekintetted, amit írtál.
10. Ha azt mondjuk, hogy nem vagyunk bűnösök, hazuggá tesszük őt, és nincs meg bennünk az ő igéje. (1Ján 1: 10)
24. Én nyomorult ember! Ki szabadít meg ebből a halálra ítélt testből? 25. Hála az Istennek, a mi Urunk Jézus Krisztus! Én magam tehát értelmemmel az Isten törvényének szolgálok ugyan, testemmel azonban a bűn törvényének. (Róm 7: 24-25)
- Így Pál apostol.
Nincs azon mit vitáznunk, hogy megszeged-e Isten törvényeit. Kitarthatsz amellett, hogy nem szeged meg, és nincs jogom azt mondani, hogy hazudsz. . Te tudod, hogy mit mondasz magadról, és azt is te, hogy miért. Te tudod, meg az Isten.
" (Joska-Pista vagy Ilang bukásábol amugy sem tudsz profitálni semmit ) "
- Ezt nem osztom.
Mózes bukásából, a fáraó bukásából, Péter árulásából, Júdásból is profitálok. Mind hasznomra válik.
A logika a racionális gondolkodás szabályait foglalja magában.
3 szóval?
Racionális gondolkodás szabályai.
2 szóval?
Racionális gondolkozás.
1 szóval?
Logika.
fél szóval?
Sajnos nem tudok fél szóval válaszolni a kérdésére. A logika egy teljes szó, így nem lehetséges fél szóval megfogalmazni. Ha mégis röviden szeretne fogalmazni, akkor a "logika" szót javasolnám használni.
Semmi gond, fuvola, jól tetted, kegyelem alatt vagyunk: nem számít mán a szombat, buzulás, disznóevés, vérivás, paráznaság, lopás, bálványimádás, nem vagyunk már törvény alatt. Én is tebnap vért ittam, mert nagyon szomjas voltam: szerénted az ugyanakkora fertelmesség, mintha loptam volna...?
De a Törvény, mint ellenünk szóló vádirat: eltöröltetett.
Vagyis ha bemész a felebarátod feleségéhez és illeted azt, akkor a Törvény ma már nem súlyt le rád mint az ókori Izraelben, de ha észrevesz a férj és az féltékeny, ez mindmáig benne van a pakliban:
Mert a féltékenység a férfiú haragja, és nem cselekszik kegyelmességgel a bosszúállásnak napján.
Nem gondol semmi váltsággal, nem nyugszik meg rajta, még ha nagy sok ajándékot adsz is néki
Péld. 6,34
Ha addig üt utána, amig mozogsz, ne csodálkozz!
(de gondolom Béla te sosem csinálnál ilyeneket, mert jóember vagy...
Hasonlóképen a férfiak is elhagyván az asszonynéppel való természetes élést, egymásra gerjedtek bujaságukban, férfiak férfiakkal fertelmeskedvén, és az ő tévelygésöknek méltó jutalmát elvevén önmagokban.