,,Egy 3 fázisú motor 1 fázisról való üzemeltetése a motor megerőszakolása. ,,
Ez teljesen igaz viszont a kényszer nagy úr !Nekem a szalagfűrészt egy 3 fázisú 2,2KW csillagmotor hajtja
jelenleg belül összekötve deltába . Anno nem volt 3 fázisom (se pénzem) a motortekercselős rokon
belül összekötötte deltába ,de így felvett 10 A ezt megtámogattam állandóüzemű kondival leszorítottam 5 A azóta így megy .Visszakötném ,de a rokon már sajnos nem képes rá (nagyon beteg) és ehhez hőálló anyagok kellenek, plusz legalább nem szaggatja a lapot inkább megáll ::))
Na basszus... En is így jártam először, azóta kertészeti bőrkesztyűt használok. ;) Nem a teflon miatt csúszik ki, hanem a fej kiképzés miatt ami ebben az esetben hátrány, hasítás szempontjából pedig előny. Ettől függetlenül sztem jo választás volt, egyre figyelj mindig hogy csak tőkén hasits mert könnyen ki csorbul.
Csak okulás képp! Ma megjött az új fiskars x27 fejszém, gondoltam jól kipróbálom! Hát sikerült, majdnem levágtam a hüvelykujjam végét! Az történ, hogy megsuhintottam egy csomósabb példányt amibe beleszorult a fejsze, bal kezemmel megtámasztottam a fát és elkezdtem kimozgatni a fejszét, egyszer csak kiugrott a fából és azzal a lendülettel visszaesett az ujjamra!A fránya teflonbevonat most nem jött jól:-) Az éle kitűnő!(körmöt átvágta teljesen) Ez lett az eredménye
Aha, ügyes. Saját tákolmány? Nem is tudtam, hogy van 3kW-os 1 fázisú motor. Annál nagyobb biztosan nincs. Hátulról, a hajtásláncról tudsz egy fotót feltenni? Azt értem, hogy lendítőkerékként funkcionál a középső tag, de nekem úgy tűnik, hogy az áttételt is duplázza így (kicsi->nagy_kicsi->nagy), vagy nem?
Kúp milyen méretű? 60-as? 80-as? Hossz?
Jó gépnek tűnik. Szerintem minden gépnek lehet olyat dobni, ami megakasztja. Ésszel kell csinálni.
Ez inkább egy hasítógép és személyzetének paródiája ! :) Egy ekkora gépnek nem való 40-50 cm ágbenövéses fa, mert ha + is birkózik vele az inkább szenvedés mint láthatjuk .Az ilyen darabokat
el kell vágni fűrésszel és utána hasítani .Ha odakészít 5 köb egyenes szálú,max 30 cm csert, és
valaki még adogatja is neki, mindjárt megnő a teljesítmény !
A fordulat attól függ, hány pólusú a motor. 50Hz-es hálózaton 2 pólusú motornál 3000 a szinkron fordulatszám, ebből adódik az aszinkron motornak a 2800 körüli fordulat. Ha növeled a pólusszámot csökkented a fordulatot. 4 pólus szinkron fordulat 1500 , aszinkron 1400 körül.
A teljesítmény a nyomaték, és a fordulat függvénye, tehát azonos teljesítménynél ha csökkented a fordulatot nő a nyomaték.