Keresés

Részletes keresés

ka_TARZI_s Creative Commons License 2013.03.17 0 0 14

Igen, bizonyára a sztálini Szovjetúnióban készült jegyzőkönyvek maradéktalanul hitelesek.

Pl. az, ami azt állította, hogy Katyn-ban a németek ölték meg a 20 ezer lengyel tisztet.

Biztos vagyokbbenne, hogy a magyar katonák is csináltak csúnya, elítélendő, dolgokat, de sajnos ez egy ilyen háború volt. Nyugaton is. De az is biztos - mint ahogy arra az említett műsorban több történész is rámutatott - számos, a könyvekben ismertetett beszámoló közül több igencsak k ivanszínezve, vagy nem úgy történt ráadásul vélhetően a partizánokat is civilnek tekintette az akkori szovjet történetírás.

Sajnos nem találom az ATV honlapon az említett műsort. Az biztos, hogy Rónai Egon vezette, szóval vélhetően a "Csatt"-ban volt, de úgy tűnik még nincs fent a honlapon.

Előzmény: Vajk (-)
nock edli Creative Commons License 2013.03.17 0 0 13

Olyanról büfizel, amiről fogalmad sincs.

Láttad a műsort?

A doksikra való hivatkozásban éppen Krausz említette az orosz (bocsi szovjet) dolumentumokat, a frontról hazaküldött leveleket meg éppen a partnerek emlegették, ellenkező előjellel.....

Előzmény: Törölt nick (12)
nock edli Creative Commons License 2013.03.17 0 0 11

Ha láttad, akkor azt is, hogy Krausz Tamás bizony, bizony a sztálini "dokumentumokra" hivatkozik, melynek igazságtartalma a sztálini SZU-tismerve, enyhén szólva megkérdőjelezhető, mint pl. Katyin esetében.

Bár nem hagyta szóhoz jutni beszélgető partnereit, annyi azért átjött, hogy a könyvben hamisított dokumentumok is megjelennek, mint pl, az a hölgy aki a filmen 60 éves, de az átélt borzalmakat ecseteli......

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 10

Ez a  Krasuz Péter nem véletlenül Krausz Péter akart lenni, akiről kb. annyit lehet tudni, hogy egy meglehetősen sikertelen újságíró a Hetek c. kiadványnál?

Krausz Tamás nevű történész van, ő az MSZP Baloldapi Tömörülés Platformjának egyik alapítója volt, bíborvörös öves vérkomcsi.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 9

>>Jó köpködést az őseinkre! Tarts a győztesekkel!

Olyan nyilvánvaló undor hatja át ezeket a magyart elítélő próbálkozásokat a nemzet irányába, hogy esélytelen, hogy bármi mást elérjenek vele, mint az önmagukkal szembeni ellenszenv fenntartását.

Előzmény: Törölt nick (7)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 8

Aktuálpolitika.

Jelenleg ideja van annak, hogy a német-orosz szövetség mentén egy magyar-orosz barátkozás is elinduljon, amit nyilvánvalóan érdekében áll gátolni az angolszász barát oldalnak azon keresztül, hogy a II.WW-s túlkapásokban vájkál.

Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 7

Ha nem hozod elő, nem jön elő. Nyilván nem véltetlen, hogy erőlteted, bár már a többségnek már nem nagyon van olyan rokona, aki átélte személyesen is. De azért akinek még van, vagy akinek még mesélt olyan személyesen, aki átélte, nem feltétlenül a magyar hadsereg bűneiről mesélt, sokkal inkább a más hadseregek bűneiről a civilek ellen. Kivételt nem sokat ismerek.

Na, mindegy! Jó köpködést az őseinkre! Tarts a győztesekkel!

Előzmény: Vajk (6)
Vajk Creative Commons License 2013.03.17 0 0 6

Mostanában jön elő(nem is értem miért), és igen, ez belpolitika.

Hiszen ha egy ország katonáit mások háborús bűnösöknek neveznek, na az kőkemény politika.

Előzmény: Törölt nick (5)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.17 0 0 5

Ezredszer? És ez aktuálpolitika? Kinek?

Vajk Creative Commons License 2013.03.17 0 0 4

Nekem?  A ruszkik visszaadták azt, amit tőlünk kaptak.

Előzmény: negrau (2)
Törölt nick Creative Commons License 2013.03.16 0 0 3

Aktuálpolitika? Miért? Megint jönnek a ruszkik?

negrau Creative Commons License 2013.03.16 0 0 2

"érthetővé válnak a szovjet csapatok magyarországi kegyetlenkedései is. "

elég fura értékrended van

3x_ Creative Commons License 2013.03.16 0 0 1

Mink András ide vágó cikke a Beszélőből: Az ukrán tanítónő

Vajk Creative Commons License 2013.03.16 0 0 0
Vajk Creative Commons License 2013.03.16 0 0 topiknyitó

Tegnap láttam egy műsort az ATV online -on, elyen magyar történészek vitatkoztak a Magyar II. hadsereg doni tetteiről. Az aktualitása az egésznek az, hogy Krasuz Péter megjelentetett egy könyvet, melyben állítása szerint (nem olvastam még a könyvet) dokumentumokat szerepeltet orsz levéltárakból a mieink háborús bűncselekményeiről.

Valószínűsítem, hogy a doksik hitelesek.

Érthető módon a könyv fel fogja rázni a magyar társadalamt, hiszen elég komples dologról van szó: érthetővé válnak a szovjet csapatok magyarországi kegyetlenkedései is. Persze hogy ez a könyv 70 évvel a történtek után jelent meg, számomra kicsit visszább vesz a források hitelességéből, hiszen nagyon sok, személyes beszámolóra alapuló követleztetés van benne.

Beszéljünk róla !

Egy rövid riport az orosz történészekkel

A doni tükör c 2003-as riport film a szemtanúkkal:

Sajnos a tegnapi beszélgetést nem találtam az atv honlapján (A Csatt. c műsorban  volt)

Azt nem tudom eldönteni, hogy ez Aktuálpolitika vagy pedig Történelem.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!