Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

vadászpityu Creative Commons License 2011.01.11 0 0 299

Üdv. Köszi a választ, de sajna nincs neki ,csak a régihez a terrano I-hez való van neki. Üdv.

vectra12 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 298

Szia

Balatonfüreden, Kerti Attila bont Terranokat kérdezz rá nála.

30 215 6119

Előzmény: vadászpityu (296)
vectra12 Creative Commons License 2011.01.10 0 0 297

Sziasztok

Lock Right autómata difizárral van vkinek tapasztalata?

Kösz

vadászpityu Creative Commons License 2011.01.10 0 0 296

Üdv mindenkinek ! 94-es terrano II - em van, hosszú 7 személyes változat. Keresnék hozzá bontott műszercsoportot. ( km óra, fordulatszám mérő, üzemanyag és hőfok visszajelző ) -ezek vannak benne. Kellene még a következő : a váltóban van két visszajelző gomba ami az összkerék hajtást jelzi vissza a műszerfalon lévő kis lámpába. ( ha összkerékbe van, zölden világít egy kis lámpa, rajta 4 kerék rajzolata. Tud - e segíteni valaki nekem ebben a dologban ? Tel.számom : 06309837657. Üdv.

PathosVerdesIII Creative Commons License 2011.01.07 0 0 295

Sziasztok,

lehetséges az hogy az autómban nincs MAF szenzor? Nagyon nézegettem de nincs ott, ahol lennie kéne, követlenül a légszűrő után. Érdekes, lehet hogy gányolásból kiszedték? Lehet ez az oka annak hogy felváltva/nagyobb gázadásnál feketén füstöl?

peltz Creative Commons License 2011.01.02 0 0 294

helotok  ki tud nekem olyan ügyben segíteni hogy kintröl gr patrolt hol érdems nézni alkatrésznek kellene

és vagy behozni szeretnék vagy behozatni

minden segítséget  megköszönök előre is

köszi mindenkinek

vectra12 Creative Commons License 2011.01.01 0 0 293

Köszönöm, megnézem

Előzmény: PathosVerdesIII (292)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2010.12.29 0 0 292

Szia, próbáld megkeresni a http://nissan4u.com/parts/terrano/ oldalon, szerintem meglesz.

BUÉK mindenkinek.

Előzmény: vectra12 (291)
vectra12 Creative Commons License 2010.12.27 0 0 291

Sziasztok

Vki meg tudná mondani a terrano I-es nyomtávrúdjának gyári cikkszámát?

Köszönöm

terrano1 Creative Commons License 2010.12.11 0 0 290

Mél ment!

Előzmény: afrikacsaba (289)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.11 0 0 289

Szia,

Hát ez a kép nagyon jó, elég sokat mutat, én sem találtam infót árat, igaz nem is volt sok időm keresni! 

Mindenesetre érdekes dolog szerintem műszaki szemmel...

Azért nem adom fel a gondolatot...

Előzmény: terrano1 (288)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.08 0 0 288

Hát most,hogy egyre többet meditálok rajta,már elbizonytalanodtam,hogy azt láttam-e!

Pedig eddig szentül meg voltam győződve róla,csak hát akkoriban annyit túrtam a netet emelés meg ilyesmi után,hogy most már kavarognak a fejemben az emlékek!:-)

Na mindegy,itt van még egy kis ihletnek való:

Előzmény: afrikacsaba (287)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.08 0 0 287

Na igen ilyesmire gondoltam, sőt ez még egyszerűbb is a lengéscsillapitóval egybeszerelt rugóstagok miatt!

A szett drága lehet :), utánanézek...

Előzmény: terrano1 (285)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.08 0 0 286

Hello.

Nekem ilyen van 31 collos méretben, nyáron eső után is erősen megnövekszik a fékút vészfékezésnél, szűz hóban jó, letaposott jeges úton nagyon csúszik, de ez szerintem minden M/t gumira vonatkozik! 4x4+ 4. fokozatban is kipörögnek a kerek a jeges úton, igaz már nem 125 le van a motorban. Sárban most is bizonyitott, a minap húztam ki vele egy korrandót, pedig magam is térdig érő iszapban voltam!

Futásteljesitményéről, az enyémben 25000 e km van és kb 60%-os, igaz sokat megyek aszfalton is, és cserélgetni szoktam hogy egyformán kopjanak az első és hátsó kerekek!

Előzmény: kombájnos (284)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.07 0 0 285

Ha jól emlékszem egyszer valami olasz oldalon találtam átalakító szettet hozzá!Persze lehet,hogy rosszúl emlékszem és amcsi volt!Már a fene sem tudja!:-)

Előzmény: afrikacsaba (283)
kombájnos Creative Commons License 2010.12.07 0 0 284

Hello! Hankook Dynapro MT-s gumiról van valakinek tapasztalata? Főleg a havas, vizes úton való viselkedése és a futásteljesítménye érdekel? Előre is köszi.

afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.06 0 0 283

Szia

Az a gömbfejfelújító, Bp.-n van Az Esze Tamás u.-ban az Üllői u környékén!

Nem akarom bántani de tényleg szar amit csinált!

Ja a merevhid papirozása nem biztos hogy kivitelezhető!

Átgondoltam a merevhid átalakitást igy műszakilag is, hát csak igy fejben felugrott 2-3 dolog ami komoly akadály!

Egyenlőre igy marad!

Előzmény: vectra12 (282)
vectra12 Creative Commons License 2010.12.04 0 0 282

Szia

Nekem a gyári felső legőkar gömbfej 18évig bírta!!!!

Az utángyártott kormányösszekötőket szinte évente cserélni kell. Gyári 30e+FA/db.

A gömbfejfelújító nem Érden van véletlenűl?

Jó lenne az első merevhíd csak sosem papírozható le itthon sztem.

Előzmény: afrikacsaba (281)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.03 0 0 281

Hello.

Jaja, ezen én is elgondolkodtam dehát a gyári nissanparts az horror!

Tavaly találtam egy gömbfejfelújitót, áradozott hogy jobb lesz mint a gyári...

Egy év után két belső összekötő kuka, nyomtávrúd gumiharang elszakadt...

Merevhid lesz ebből már látom, van a youtubeon, néhány videó róla..

Kutattam már a netem valami műszaki infóért de nem találtam.

Visszaolvasva a fórumot látom hogy többen is kacérkodnak a gondolattal.

Mindenesetre nem kis átalakitás.

Üdv.

Előzmény: vectra12 (278)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.03 0 0 280

Irigyellek a téli gumik miatt! :)

Nekem 31-es hankook M/T borzasztóan csúszik, menni megyek mint a távirat, csak a megállással van gond!

Előzmény: PathosVerdesIII (270)
afrikacsaba Creative Commons License 2010.12.03 0 0 279

Hello,

Valószinü szétcsúszott a tömlő, valahol a kaszniban én nincs ellenállása a folyadéknak azért van fura hangja (én is igy jártam)

Esetleg megtört!

Az enyémen 1997évj. 1 motor van egy tartállyal de két tömlőkivezetése van tehát polaritásváltással (forgásirány vált.) oldódik meg hogy előre v. hátra spricceljen, tehát ha zug akkor müködnie kéne elvileg!

Próbáld meg hátrafelé kicsit több ideig müködtetni, előbb utóbb megjeleni valahol a folyadék, azért óvatosan :)

Egyszer gyulladt ki, de már akkor piros alatt volt! pucoltam már ki  a tankot, megnéztem a szintjelző elektonikáját, hát elkeseritően kevés volt a gázolajszint, mikor jelzett a tartalék!

Szerintem ha nem akarsz ottmaradni sehol, akkor tankolni kell ha kigyulladt!

Szerintem csak a bizti öv beszerelésével nem oldódik meg a 2-5 fős probléma, de ha sikerül ird meg mi volt a menete!

A gallytörőkkel kapcsolatosan nem akartam általánositani, de java része felül csak a lökháritó 1,5mm-es merevitőjéhez van csavarozva, és csak alul az alvázra, meg vékony az anyaguk is!

Régebben terepjáró épitéssel (átalakitás) foglalkoztam, raktam fel néhányat, és láttam is minimális

koccanástól ráhajolni az autóra ugy hogy még a motorháztető sem nyilt!

Én is sokat járok erdőben, nehéz terepen, nekem egy 5 mm-es lemezből készitett komplett löháritó van ami 12 ponton rögzitődik az alvázhoz, persze ez extrém megoldás csak megemlitettem!

Szóval jó a gallytörő is csak massziv legyen!

A check lámpa nem jó ha villog, lehet kontakt hiba de komolyabb is!

Mielőbb meg kell nézetni! Gödöllőn a Nissan-nál 5 körül dugják rá a computert!

A kapcsolható összkerék kérdéshez csak annyit, ha automata féltengely zár van a vasban az a nissan 4x4 hajtásláncában a leggyengébb láncszem!

Ha elakadtál, tehát forog a hátsó kerék a jégen, sárban, raksz egy 4x4-et és finoman indulni, mert ha hirtelen nagy gázzal indulsz nem tud 100% összekapcsolni, de már hajtana ilyenkor megy szét!

De legeslegjobb ha látod,gondolod hogy kelleni fog előtte berakod, aztán az 1-2 méter gurulás után tuti összezár az autómata agy!

Tolatni nem szabad elfelejteni, azt sem szeret!

Remélem segitettem!

Üdv.

Előzmény: Xiren007 (268)
vectra12 Creative Commons License 2010.12.03 0 0 278

szia, sztem is kicsit gyenge bár lehet h ezt az utángyártott alkatrészek fos minősége okozza

Előzmény: afrikacsaba (257)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 277

Na akkor ez meg a sors keze!:-)

Ezek a gumik is kibírnak gondolom néhány szezont és harmadába vannak mint  a listában szereplő nem kapható tappancsok /csak akkor mi a francért nem veszik le a listáról a nyomorultak/!:-)

Előzmény: PathosVerdesIII (276)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2010.12.02 0 0 276

Ez szép és jó, hidd el én is túrtam a netet, mindenhol ott van az árlistákban de raktáron nincs és nem is tudtak rendelni. Felhívtam vagy 5 gumist mind ezt mondta. Ez a Michelin 10e ft/db volt szereléssel együtt.

Előzmény: terrano1 (273)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 275
Előzmény: PathosVerdesIII (272)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 274

Természetesen úgy értettem,hogy 29000-ig!

tavaj=tavaly

Előzmény: terrano1 (273)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 273

Hát nem tudom,hogy mennyiért akartál venni és milyet de azért akad!Inkább a gumisnak nem volt kedve foglalkozni vele!

29000/db áron találtam 3 fajtát,így hirtelen 3 helyen amelyeket szerintem simán be lehet vállalni:

http://www.automax.hu/tyresearch.php?w=235&h=75&d=15&s[]=2

http://www.automax.hu/tyresearch.php?w=235&h=75&d=15&s[]=2

http://www.gumiabroncsakciok.hu/teligumi/MATADOR/MP91%20-%20235%2075%2015%202047.html

Ha van idő túrni a neten akkor azért lehet találni még talán olcsóbban is!

Én tavaj 20000/db áron vettem 4 új AT mintás Kumho-t 265/75 16 méretben.

Előzmény: PathosVerdesIII (272)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2010.12.02 0 0 272

235/75R15, illetve 215/80R15 váltóméret, elfogadható minőségben és normális áron, mert sajnos a Pirelli nem fér bele a keretbe. Több gumissal is beszéltem, azt mondták hogy még a nagykerben sincs, sőt nem is hoznak bla bla, sőt ilyen méretben semmi nincs, nem lesz és rendelni sem tudnak. Lehet hogy csak lusták voltak, mindenesetre elkeserítő volt. Aztán lett ez a 215/80 Michelin és örülök neki, mint majom a farkának.

Előzmény: terrano1 (271)
terrano1 Creative Commons License 2010.12.02 0 0 271

"Napok óta keresek téli gumit, sehol az országban nem tudnak adni de még rendelni sem.."

Kérlek,hogy még véletlenül se vedd kötekedésnek de azért kiváncsi lennék arra a különleges méretre amit nem lehet kapni országszerte sehol?!

Előzmény: PathosVerdesIII (270)
PathosVerdesIII Creative Commons License 2010.12.02 0 0 270

Tegnap visszakaptam a kocsit a szerelőtől :) Üzemanyagszűrő, vízpumpa, DEFA betét benn van. Napok óta keresek téli gumit, sehol az országban nem tudnak adni de még rendelni sem. Ma egy eldugott gumisnál találtam 4 db Michelin használt gumit ami épp a gyári váltóméret, azt fel is rakták. Hétvégén összerakom a DEFA cuccot, majd tudósítok.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!