Őszintén nekem nem jutott eszembe, mert nem járok arra, de megnézem a hétvégén. Az a terület nincs nagyon senkinek a "szájában" ?
Játszótér: az én gondolatom az volt, hogy a hintát, mászókát, csúszdát mindenképpen minősített cégtől vennék, akik vállalják a kiszállítást és az összeszerelést is. Ezáltal adnak rá garanciát és tanúsítványt. Viszont a homokózót szerintem simán össze tudjuk dobni házilag, és ahhoz tutira kell a körfűrész:)
a másik lakásban erre volt a gondnok, neki mindenhova volt kulcsa, távirányítója
szerintem a kósza távirányítók azért nem szerencsések, mert tényleg nem nyomonkövethető (na megint, ez a flúgom ezek szerint), hogy ki mindenkinek van ide szabad bejárása
mondjuk aki az ikerbabakocsival nem tud máshol kimenni, csak a garázson át, azt értelemszerűen felszerelném távirányítóval
Lehet, hogy azért nem láttál mert nem lehet elférni rajta a parkoló autóktól?
Megmondjam engem többek között miért is zavar? Mert olykor jönnek szembe és nem tudok hova lehúzódni ill. a szemb jövő sem tud mert nincs hova a pofátlan prakolóktól. És ugye nem elvárás, hogy végigtolassam az utat, mert egyesek annyira hitványra veszik a figurát, hogy mélységesen leszarják a lakóközösség érdekeit?
Szerintem azzal nincs baj, hogy olyan is kapott távirányítót akinek nincs parkolója, mert a mentőt valahogy csak be kell engedni. És abban sem látok hibát, hogy egy parkolóhoz több van, mert ha apuka elment kocsival dolgozni nem fog hazajönni beengedni a teszem azt a mentőt a város másik feléről.
Én megmondom mit utálok a bent parkoló autókban. Személyes okokból teszem ezt.
Annak idején a Liliomdomb kikötötte, hogy csak garázsbeállóstul vehető lakás, persze a szerződésben már másképp nézett ki, de mindegy. Nem kicsit terhelte meg akkor a családi kasszát, hogy megteremtsük rá a 2 millió forintot. Pedig bevállaltuk volna, hogy a fenti Tűzliliom utcai parkolóban állítjuk le az autót, nem nagy séta, de nem lehetett.
Erre kiderül, hogy egyesek úgy vehettek lakást, hogy nem vettek hozzá parkolót. Oké, legyen. De nekik az sem jó, hogy odafönt parkoljanak, neeeeeem! Nekik itt kell az orrom előtt parkolni. Nevezzetek kicsinyesnek, de nekem ettől felmegy az agyvizem.
ha az alakuló közgyűlés csak most volt márciusban, akkor mi a helyzet a november és március között épített kerítésekkel?
a kettő között a Liliomdomb volt az egyszemélyi tulajdonos, az alapító okiratot senki más nem látta, ismerte márciusig.... sőt, hivatalosan még nevesítve sem voltak a társasház tagjaként a lakók. Hogy vonatkozhatna rám valami, amiben nem vagyok megjelölve, mint érintett?
A kerítésügyhöz annyit szólnék hozzá, hogy jogilag szabályszerűen áll a kerítés, ha az építésekor megfelelt az akkor éppen érvényben lévő szabályoknak.
Tehát ha az alapító okirat november 19-n lett leadva, akkor az az előtt épült kerítések akárhogy kinézhetnek, az az után épülteknek pedig már meg kell felelniük az abban leírt szabályoknak. Nem az számít, mikor vette valaki a lakást, hanem az, hogy mikor építette.
Ha a kerítés építésekor az akkor éppen érvényben lévő szabálynak nem felelt meg, akkor le lehet bontatni, mégpedig az építtető költségére.
A (együttélési) szabályokat be kell tartani, még akkor is, ha az nekünk nem tetszik. Különben káosz lenne.
A másik téma: Az autókat én személy szerint azért utálom, mert RONDÁK. Tüntessük el őket a lehető legjobban. Nem szeretnék parkoló autókat látni a közös úton. Ha vízszintesen elnézek valamerre, akkor az ott lévő sövényt, fatörzset, teraszerkélyt, szép kerítést vagy az út díszkövét szeretném látni, nem pedig a ronda büdös autót előttük. Ha ronda büdös autót akarok látni, akkor bemegyek a belvárosba, ott van elég belőlük.
Ajánlom tisztelettel figyelmébe mindenkinek "tanu007" írásának végét, amit alább idézek:
"Mindenki azért vett lakást, mert otthont szeretett volna. Ha ezt így folytatjuk, akkor ez egy harctér lesz, ahol senki sem szeret élni. Véleményem szerint az ingatlanok értékét sokkal jobban csökkenti a lakók közötti békétlenség, mint egy-egy "csúnyán" elkészített kert. Egy vevőnek lehet, hogy egy pillanatra nagyon fontos lesz az összkép, de utána sokkal fontosabb a lakás minősége, a közösköltség mértéke, a házak tisztasága és a szomszédok közötti viszony. Próbáljunk meg kellemesen Élni a lakóparkban és hagyjuk ÉLNI a többieket is."
Nekem eszembe jutott, bár az ott lakók potenciális ellenállása nem zárható ki, bár ezek szerint minimum ketten nem tiltakoznának.
A hozzászólásod további részében megfogalmazottakról is hasonló a véleményem, és bár lelkes volnék egy önkéntes alapon megszervezendő játszótér megépítésében is, az igazi mindenképpen a közgyűlés által megszavazott, a közös költségbe beépített pénzből (+esetleg a Liliomdomb által korábban ígértek) épített játszótér lenne.
Ha mégis maradnánk az önkéntességnél, és ez még jogilag is rendben lenne, akkor szerintem mindenkitől a lehetőségeihez mért hozzájárulást várnánk el, lenne mondjuk egy ajánlott összeg, aminél kevesebb is elfogadható lenne, meg persze munkával is sokat lehet segíteni.
Dehogynem zavar. Ez tudtommal már a második eset volt egy héten belül.
Anno a Kondorosin végigcsináltuk már mindezt, akkor a rendőrség csak annyit tudott mondani, hogy vannak bűnbandák, akik direkte ilyen újépítésű házakra specializálódtak, ahol még nincs megszervezve jól az őrzés, még úgymond rossz minőségű zárakkal vannak átadva a tárolók, ahova mindenki bevágja a cuccait költözéskor, válogatatlanul.
Mondjuk engem az érdekelne, hogy tényleg létezik-e vagy csak rosszindulatú pletyka, hogy drága jó P.Ilonánk olyannak is adott el távirányítót, akik nem rendelkeztek beállóval, vagy egy beállóhoz több távirányítót is adott. Merthogy ugye az egyértelmű, hogy nem gyalog vitték ki innen az értékeket...
hetek óta megy a huza-vona ezekkel a kerítésekkel, már kezd uncsi lenni. Szerintem van fontosabb is, amiről lehetne írni (akár a játszó), és már kezd átmenni a fórum egy vita-fórumba egyes egyének között (adok-kapok). A kerítésekre nem akarok szót vesztegetni, én mint emeleti lakó, nem akarok beleszólni a kertes lakók dolgaiba. Szerintem vica-verza ők sem fognak. Én 3 db kerítésre látok rá a teraszomról (ha akarok, de nem ezért járok ki oda), mind különböző, és mind tetszik.
Ami fontosabb, az a kapu kérdés. Hogy figyeljen oda mindenki, hogy be legyen csukva. És a személybejárati kapukról szerintem le kéne szereltetni a kilincset, és csak kóddal lehessen kinyitni (hiszen ezért kaptunk hozzá, nem?). Ha meg vendég jön valakihez, akkor tessék kisétálni értük (vagy kódot adni), mert így az jön be, aki akar.
És az is feltűnt, hogy ha behajt egy autó a kapun, hiába nyomja meg a távirányítót, hogy becsukja maga után, ha épp jön haza/vagy megy el egy gyalogos lakó, és szépen kislisszol a csukódó kapun, ami viszont érzékeli a mozgást és újra kinyílik, majd úgy marad. Ne legyünk már ennyire lusták.
Nem tudom, ki volt még olyan "szerencsés" sorstársunk, hogy csütörtökről péntek virradóra feltörték a tárolójukat. Hát voltunk egy páran. Engem speciel a kerítések látványától jobban zavar az a tudat, hogy éjjel néhány száz méterre tőlem rablók v. betörők v. micsodák garázdálkodtak a házban. Titeket ez nem zavar?
Kerítés témát már rettentőn unom (szabályozzatok, amit akartok, még jó, hogy demokrácia van, s ehhez hozzá tartoznak demokratikus intézmények, pl. bíróság...), maradjunk a játszótér kérdésénél.
Senkinek nem jutott még eszébe, hogy a D épület belső udvara ideális lenne játszótérnek? Nincsenek szintkülönbségek, árnyékos (ez nyáron fontos szempont), szép nagy tér...
Amúgy a saját kezűleg összeütött játszótérhez annyit (hiába van körfűrészed drágám), hogy csak bevizsgált, engedélyezett játszótéri játékokat lehet tudtommal ilyen helyekre rakni, gumiszőnyeggel stb. Szóval saját kicsi kacsónkkal max. a területrendezést és a szépítgetést tudjunk intézni, bár az sem kevés. Ha emberileg viselhető költségekről beszélünk, akkor természetesen mi is hozzá fogunk járulni.
Remélem ez a véleményed helytálló, és vonatkozik a kültéri klímaegységekre, és a satellit antennákra is amelyek elhelyezése az alapító okiratban van szabályozva.
Tehát akinek ilyen van annak azonnal meg kell szüntetnie őket igaz?
Idézem az előző mondatomat, mert ezek szerint nem sokan értették amit az ügyvédnő mondott:
....,,Egyébként ha figyeltél volna az ügyvédnőre a közgyűlésen akkor hallottad volna amikor elmondta, az alapító okirat november 19.-én lett leadva:)..."
tehát hogy érvényesíted azoknál a lakóknál az elképzelésedet, akik előtte vásárolták a lakást???? ...még ha a közgyűlés egységesít, akkor is csak az új kerítéseknél teheti meg, és régít nem bonthat le, mert hogy az valóban önkényes rongálásnak, saját tulajdon megsértésének...stb számít mint ahogy azt más írta
Nem hiszem, hogy irigység kérdése volna a dolog, a kerítésekkel kapcsolatos szabály-elv itt is kiválóan alkalmazható: gondolj bele, mi lenne, az összes második kocsi, vendég, garázst venni nem akaró-tudó az udvaron parkolna, pillanatok alatt betelne az udvar, babakocsival kerülgetni kellene a sok kocsit, a Belvárosban érezhetnénk magunkat, ami egészen biztos, hogy ellentétes a lakók érdekével.
Az egy másik kérdés, hogy pl. a D épület garázsában van egy csomó szabad hely, föltételezem, elsősorban a Liliomdomb eladatlan lakásaihoz tartozók, ezt esetleg átmenetileg kiadhatnák az érdeklődőknek, ha annyira jutányos volna (pl. a közös-költség részért), hogy lenne is ilyen.
És ég valami estére: Nem tudom kit és miért zavarnak a két belső úton parkoló autók..mondjuk ezt a mondvacsinált problémát már a közgyűlésen sem értettem...ugyanis: - gyalogosokat még sosem láttam a 60-80 cm-es kis keskeny járdán menni - ha nem állnak bele a veteményesbe és a fűbe akkor nem rongálnka semmit - simán el lehet férni mellettük (aki nem fér el az vagy nem tud vezetni, vagy akkor autója van ami a garázsba sem fér be) - a tűzoltók, ha muszáj, úgyis bármikor bejutnak és belegyalulják az ott álló autókat a földbe
Én speciel sosem parkoltam még kint a belső úton, mert van saját garázsbeállóm, csak egyszerűen nem értem a probléma lényegét.... valamiért megint a tipikus magyar irígységre emlékeztet ez az egész: ..."dögöljön meg a szomszéd tehene is" címmel És annyi más fontosabb dolog lenne még itt amire kellene az energiánk és időnket fordítani... miért pont ez az egyik legnagyobb gond (a közgyűlésen is majd fél óra után sikerül semmire sem jutni, mert bármilyen szabály közlekedési bevezetése nem tartható be jogilag!!! )
Nem kedvelem Macar hozzászólásait, sőt véleményét sem, de abban viszont nincs apelláta, hogyha a közgyűlés megszavazza milyen legyen a kerítés akkor sajnos azt be kell tartani... Megnyugtatlak, hogy ha olyan döntés születik, akkor igenis le kell bontanod a kerítést akárhogy is néz ki...és amennyiben ezt nem teszed meg nagyon egyszerűen végre lehet hajtani...(az ügyvédnő csak a KRESZ-re vonatkozóan szólt a nehéz betartatásról , magánterület lévén) ja és természetesen minden költség Téged terhel, mert sajnos saját költségen építtetted és ez jogtalanul történt, független a kinézettől. A szabályok azért vannak, hogy betartsuk őket, mert a káoszból némi rendet próbálnak teremteni...természetesen ez nem jelenti azt, hogy ha rossz a szabály, ne lehetne megváltoztatni: ahhoz viszont a lakók többsége kell. Sok sikert hozzá én egyébként személy szerint nem vagyok a kerítések ellen, de azért nem lenne szerencsés engedni mondjuk 2 méteres betonkerítéseket.. remélem evvel Te is egyet értesz hogy valahol illik határt húzni
Mi is szívesen beszállunk a játszótér projektbe: mind anyagilag mind munkaerővel :) Remélem képesek lesznek a lakótársak is pozitívan hozzáállni és megszavazni,annak lehetőségét hogy egyáltalán építkezhessünk...
csak egyesek igen érdekes vélemény nyílvánításával nem ....szerintem nem megoldás egymás pocskonírozása...egymás szídása...és a vélemények emberek háta mögötti kinyilvánítása...
Ebben sajnos igazad van, jogilag nagyon nehéz úton lehetne érvényesíteni a lebontást, a lakópark sem nyúlhat hozzá, mert akkor önbíráskodás, rongálás és birtokháborítás szabálysértést követne el.
A kerítések egységesítéséhez józan paraszti ész kell, semmi más!!
Kicsit megkésve de azért reagálnék a 2041-es hozzászólásodhoz.
remélem nem értettem félre a leveledet, mert nem olvastam az összes hozzászólást eddig, de azt gondolom hogy ez nekem szólt.
Szóval:
....Amennyiben a fakerítés lesz megszavazva a többség által, akkor legalább a nádas csirke ól eltűnik, mert hát ugye az nem fa, és szerintem azzal is mindenki egyetért, kivéve a tulajdonosát, hogy az nem szép....
Ezt mégis hogy képzeled kivitelezni?:)
Szóval szavaz a közgyülés és kötelez hogy bontsam le?:) ez kicsit vicces nem?
És a lebontást és az új kerítés árát pedig te fizeted nem?...kopogj be és már holnap bontom a kerítést és építem újra:) csak anyagilag finanszírozd kérlek...:)
Egyébként ha figyeltél volna az ügyvédnőre a közgyűlésen akkor hallottad volna amikor elmondta, és finoman jelezte hogy akár a fejedet a falba is verheted, merthogy az alapító okirat november 19.-én lett leadva:)...
ja és összességében pedig bevallom...nem igen érdekel a kerítésen kívül lévő véleményed...és a lakások értékét szerintem is inkább az itt lakó emberek rontják
Igen, ezt tudjuk, hogy mindenki használni fogja, így tényleg csak arra számíthatunk, hogy korrektül mindenki a lehetőségeihez mérten beszáll majd. Én mondjuk nagyon vacakul érezném magam, ha "kinéznék" a gyerekem a játszóról, mert sem munkával sem anyagilag nem szállnék bele.