Nehéz vele nem egyet érteni, de én inkább az okokat kutatnám.... Nem hinném hogy Zollner személye a hiba, azt sem hogy a játékosok felejtettek el kosarazni....
Erre írtam tegnap. 105 pontot kapni egy olyan csapattól ahol magyar játékos gyűrűre sem néz, az már nem a védekezés nem értése hanem inkább a nem akarása...
Én nem károgok,csak próbálom reálisan nézni a csapatot,bajnokságot.
Annyira hektikus a csapatok formája,hogy egy jobb sorozattal simán feljebb juthatnánk.
Csak hát lesz egy jó sorozatunk? Megnéztem a táblázatot.Mi kaptuk a legtöbb pontot az egész mezőnyben. A tök utolsó Zeténél kb 140-el,az előtte lévő Oroszlánynál kb 200-al többet kaptunk. Ez azért mellbevágó. Mondjuk mi dobtuk a legtöbbet is a Filkó után.Én valahogy bízom Zollnerben. Viszont kötődése nincs ide,remélem nem adja fel aztán veszi a kalapját.
Szóval a SPORT Társ - "szak újságíró" okított engem rendesen, miért ekézem a csapatot, hát ezért. Egy székesfehérvári múlttal rendelkező sportág nem engedhetné meg magának ezt a mélyrepülést most már évekre visszamenőleg!Ha ez mára már tendencia, akkor meg hiba van a szakikban, elsősorban a vezetésben, mert nincs semmi hatásos intézkedés arra vonatkozólag, hogy az amúgy nagy múltú klubunk újra az legyen - már lassan középcsapat sem leszünk! Eladott labdahegyek, pocsék védekezés, ziccerek kihagyása, nálunk mindenki korábbi tudásához képest sikeresen leépül ... ja és az egyetlen egykori NBA játékosunk még a csapat közelében sincs, mert akik ott vannak azok mindenben jobbak nála ... vicc ez az egész és gittegylet, de legalább ide nem épült egy új, most üresen kongadozna csarnok ... a jelenlegi is igen foghíjas ....
Hát valahogy így. Sztem a légió miatt tartunk itt. Laksa (aki elvileg egy nagyon jó játékos) teljesen leépült,beszélni kell vele hogy mi baja,mit akar,mert ez így kevés. De a többiek is csak vergődnek. Mondjuk a csapatjáték is megszűnt megint.Ilyen sok veszélytelen ember mellett Voja is csak szenved,mert jut rá védő bőven. Ez a meccs benne van az idénybeli leggyengébb meccseink bő választékában.
A top 5 lassan távolodik,persze feladni nem kell,de ma láttam pl a Sopront,hát jól megcsapták a Filkót.
Playout lesz idén? Azért túlzásnak tűnik ettől tartani, bár tény, a mezőny tök homogén, és mi negatív mérleggel állunk 17 forduló után. Ami minden, csak nem a tradíciókhoz méltó és nem éppen megnyugtató. Lassan nincs csapat, aki biztosan kilógna a mezőnyből lefelé, de a kiesés elkerülése amúgy sem lenne önmagában bármiféle siker. A rájátszásba kerülésre viszont nem sok sanszunk lesz, ha nem lesz csapat, amelyikkel szemben egymás elleniben jobbak lennénk két meccs alapján. Márpedig egyelőre nincs...
A Falco elleni valami kisiklás lehetett! Mondjuk őket (is) az nem veri meg mostanában, akivel nem játszanak. Gyönyörű csapatunk van! Menjenek a pics@ba!!!!
Laksát mikor és miért vesztettük el? Honvágya van? Nem kedveli az új edzőt? Gyakorlatilag használhatatlan az ember fordulók óta. Fakuade személyében kidőlt a legjobb légiósunk, úgy tűnik, de az is biztos, hogy csapatszinten képtelenek vagyunk védekezni. És támadni sem nagyon tudunk, cserébe. Csak tudnám, hogy nyertünk Szombathelyen. :)))
Ehhez még annyit: a nyíregyházi légió épp 93 pontnál jár, a miénk 24-nél... Ez brutális, még akkor is, ha ők eggyel többen vannak (bár Suarez ma nem is villog).
A Sopron az utolsó negyedben tizenötöt vert a nagyfalcóra, nem úgy tűnik, hogy a "jó magyar mag" miatt nyertek már nyolcat zsinórban. Mást se olvasok, mint hogy nekünk milyen jó a magyar állományunk, hát úgy tűnik, akkor a légiónk nem annyira. Vagy egyik sem. De, hogy védekezni nem tudunk, az biztos.
Felháborítóan fos a védekezésünk. A festék átjáróház, futkározunk mint a hülyegyerekek. Le akarjuk támadni a liga leggyorsabbjai közé tartozó kisembereket. Centerünk nincs egy darab sem.
És megy tovább a hullámvasút, a nálunk simán nyerő Debrecen, immár Drenovaccal a fedélzetem otthon kapott ki úgy a Szolnoktól, hogy 63 pontra volt képes. Persze az Olaj élcsapat, de ők sem mostanában futották a csúcsformát... Mindenesetre újabb esély nekünk, hogy ne szakadjunk le nagyon a 4-5. helytől, de ehhez nyerni kellene a baleset után késve kezdődő nyíregyházi meccsen, ahhoz meg bemutatni némi védekezést.
Én Stark nem kezdését nem értem. Ha mindenki egészséges akkor sztem a reális kezdő 5-nek úgy kellene kinézni hogy
Stark
Voja
Lukács
Smith
Fakuade
Padról jöhet u23 Omenaka, Takács.
Második félidőben Laksa helyet cserél a kezdőben Lukáccsal.
Pongó, Smith, Szabó, Laksa, Omenaka, Takács első félidei cseresor nagyon nem szar, másodikban Omenaka kikerül a rotációból és vígan megvagyunk. A magas poszt problémás második félidőben mert Szabónak ha csak percekre is de muszáj kényszerből 5-öst, Lukácsnak pedig 4-est játszania. De még mindig inkább Lukács szenvedjen 4-be mint Laksa, nem jó ha ő fáradt az utolsó negyedre mire kellenek apontjai mint egy falat kenyér.