Keresés

Részletes keresés

glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 108

Jó megismétlem magam mégegyszer:

...Na ez legalább emberes, tényszerű felsorolás volt és így elfogadható ha azt mondod a jelenlegi kormány nem hozott közvetlen anyagi gyarapodást neked...

Mi kell még?

Előzmény: Törölt nick (107)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 107
,,...ballib kormány hibájából rosszabbúl élnek.."ez van a topicnyitóban,én meg erről írok.Ezt a választási sóderezést meg szerintem te hagyd, inkább azt írd, mi nem igaz abból, amit leírok.Idepötyögöm, hogy nekem mitől rosszabb,erre meg sóderezel.Hát mit akarsz olvasni?Hogy minden pompás,remek?Képzeld,vannak akiknek rosszabb,és én is közéjük tartozom.Többet fizetek most sok mindenért,mint 4 éve.Így kevesebb a pénzem is.Mi ebben a nem érthető rész?
Előzmény: glad (104)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 106

Na ez legalább emberes, tényszerű felsorolás volt és így elfogadható ha azt mondod a jelenlegi kormány nem hozott közvetlen anyagi gyarapodást neked.

Igaz a fidesz retorika általt "tönkszélére" kerülést se reprezentálod, de ez más tészta.

Remélem hosszabb távon az áfa csökkentés majd kompenzál.

Előzmény: Törölt nick (105)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 105
Az inflációt nem számolom.2004-ben az egészségügyi hozzájárulásomat 3%-ról 4-re emelték,vele párhuzamosan a nyugdíjjárulékom adókedvezményét eltörölték(25%).Csökkentették a lakáshitelem utáni adókedvezményemet 240-ről 120 ezer forintra.És hidd el,hosszú a sor.És a cégemet terhelő új vagy emelt adókat már nem is mondom.egyébként pl. a villany ÁFÁ-ja is két éve nőtt 12-ről 25 %-ra,igaz,most lement,de azért 2 évig csak az emelt árat fizettem.
Előzmény: glad (103)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 104

Ez az okos nem okos kérdésre pedig csak téged tudlak idézni ismét:

"...Nézd,nagyon nem kell gondolkodnom.A fizetésem nem változott az elmúlt 4 év alatt,ez nem a kormány hibája..."

Ezt most vesd össze a topic leírással...

Szóval nem értem min vitakozunk, de tényleg úgy tünik, hogy nem gondolkozol csak nyomod a választási sódert.

Előzmény: Törölt nick (101)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 103

Figyel én tényszerüen felsorolok dolgokat.

Ha hibát találsz bennük cáfolj és én "meghajolok" elötted.

Ha kiderül hogy hülye vagyok nem szégyelem mert emberből vagyok én is és nem tökéletes

Előzmény: Törölt nick (101)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 102

"...fizetésem nem változott az elmúlt 4 év alatt,ez nem a kormány hibája..."

Akkor ebben meg is egyezhetünk.

"...4 évvel ezelőtti helyzethez képest rosszabbúl élek..."

Ez ugye következik az előzőből, bár ez esetben ez "a rosszabbul élek" kemény 3% lehet max.

És persze a teljeséghez hozzátartozik, ha Orbánék alatt se kap valaki fizetés emelést (ami megint nem a kormány hibája lesz), akkor relatíve infláció arányában rosszabbul fog élni.

"...ha a kormányváltás utáni időszaknál kezdenéd a számolást..."

Nézd, ha holnap lemész bevásárolni akkor a kormányváltás utáni ÁFÁ-t fizeted, vagy a mostanit? És holnap, vagy holnap után?

Nincs több kérdésem.

Előzmény: Törölt nick (100)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 101
De okosnak hiszed magad.Biztos ezért a kioktató stílusod.
Előzmény: glad (98)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 100
Nézd,nagyon nem kell gondolkodnom.A fizetésem nem változott az elmúlt 4 év alatt,ez nem a kormány hibája.Lehet,hogy most csökkent az ÁFA,de az eddigi emelésekhez képest ez még bőven minuszos.A 4 évvel ezelőtti helyzethez képest rosszabbúl élek.Többet fizetek rengeteg dologért,a 4 évvel ezelőttihez képest.Jelenleg is.Számodra elhiszem,hogy kedvezőbb lenne ,ha a tegnapi naptól számítanám,de számolgass csak 1 év vonatkozásában.De akkor lennél igazságos,ha a kormányváltás utáni időszaknál kezdenéd a számolást.
Előzmény: glad (99)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 99
Azért a korábbi "hosszú" halgatásodat jó jelnek veszem, mert talán elgondolkodtál azon, hogy az eddig beléd diktált negatív retorika csak nem akar megnyilvánulni a mindennapi életben.
Előzmény: Törölt nick (97)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 98

A jelenről beszélünk nem a múltról, szóval a csökkenés a jeneben van.

A "rosszabbul élek" az jelen idő.

Igaz már a 1sz 1személynél is gondjaid voltak

Előzmény: Törölt nick (97)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 97

,,...de vedd  figyelembe a mostani adócsökkentést is."Miért kellene?2004 jan.1-től idáig fizettem többet nagyon sok mindenért,aztán mert 1 hónapja itt a kánaán, a 4 évet ne számoljam?ez így vicces azért.

Előzmény: glad (89)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 96
Köszi a türelmet és az infót. :)
Előzmény: unnamed (94)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 95

Én örülök ha tanulok valami és alázatossan veszem ha rávilágitanak olyanra amit rosszul tudtam korábban. :)

Előzmény: Törölt nick (91)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 94
E definíció szerint a public dept itt a kormányzat (állam) által generált adósság, az "external debt" az összes adósság, amiben benne van a lakosság külföldi (deviza) eladósodottsága (lakás, autó, stb.) is.
Előzmény: unnamed (87)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 93
Jogos, de pont most meaklumpáztam a beszólás miatt.
Előzmény: unnamed (90)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 92
csak azért írtam mert eeziol szerintem az idegen országok felé lévő adóságról beszélt.
Előzmény: unnamed (87)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 91
(Bocs glad, ez kicsit erős volt.)
Előzmény: Törölt nick (85)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 90
Majd kiszótárazza... szotar.sztaki.hu
Előzmény: Törölt nick (85)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 89
Na jó akor kezd vázolni tételessen melyik érint, de vedd figyelembe a mostani adócsökkentést is.
Előzmény: Törölt nick (83)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 88
Nem. Mert a 38-szori emelés hazugság, és legalább annyi csökkenés is volt. Ráadásul jó irányba (kedvezmények csökkentése, direkt szociális kiadások növelése). A szociális támogatások helye az adórendszeren kívül van.
Előzmény: Törölt nick (83)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 87
Ja, van definíció a cia-n is:

Public debt
This entry records the cumulatiive total of all government borrowings less repayments that are denominated in a country's home currency. Public debt should not be confused with external debt, which reflects the foreign currency liabilities of both the private and public sector and must be financed out of foreign exchange earnings.

Budget
This entry includes revenues, total expenditures, and capital expenditures. These figures are calculated on an exchange rate basis, i.e., not in purchasing power parity (PPP) terms.
Előzmény: glad (80)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 86
Oké
Előzmény: unnamed (84)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 85
Neki nem látszik, mert fogalma sincs a gazdaságról és a szakmai angol sem erős oldala.
Előzmény: unnamed (78)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 84
nem tudom, de a cia-n a "budget" címszó alatt találod, csak nincs kiszámolva:

USA:
revenues: $2.119 trillion
expenditures: $2.466 trillion, including capital expenditures of NA (2005 est.)

China:
revenues: $392.1 billion
expenditures: $424.3 billion, including capital expenditures of NA (2005 est.)

Germany:

revenues: $1.249 trillion
expenditures: $1.362 trillion, including capital expenditures of NA (2005 est.)

Hungary:

revenues: $51.4 billion
expenditures: $58.34 billion, including capital expenditures of NA (2005 est.)
Törölt nick Creative Commons License 2006.02.04 0 0 83

,,Vázold fel,hogy konkrétan neked milyen formában kell ezt "nyögnöd."Kivetettek egy új adót minden állampolgárra, amiről én nem tudok?"

Igen.38-szor volt adóemelés, és lett 8 új adónem.Elég indok?

Előzmény: glad (65)
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 81
Ha most hülyeségeket beszélek akkor írjátok meg, mert ha tanulok valamit újat, azt sose bánom.
glad Creative Commons License 2006.02.04 0 0 80

Ez nem utal a más országíránti adóságra.

És mi az államháztartási hiány angolul ha ez az állam adósság?

Előzmény: unnamed (77)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 79
Némelyik szótár még hívja "national debt"-nek, de a cia factbook-ban ilyen címen adat nincs.
Előzmény: unnamed (78)
unnamed Creative Commons License 2006.02.04 0 0 78
Ebből látszik, hogy pontosan a lakosság saját eladósodottsága (plazmatévé, autó, lakás) nincs benne.
Előzmény: unnamed (77)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!