Így lesz, próbakör nélkül nem veszek autót. HAsználtat keresgélek ugyan, de nagyon húzósnak tartom, a külföldi behozatalt pláne. Egyik ismerősöm felvetette azt is, hogy van olyan autókereskedő, aki hoz be chevrolet-et. Alkatrészellátás van. Mit szóltok ehhez az ötlethez?
Sziasztok! Vezérlés cserére menne a lacetti . Kérdésem az milyent vegyek bele a neten ezer meg egy féle van. Én nem értek hozzá a szerelő meg nem szeretném ha átvágna és több tízezerrel drágábbat vetetne meg. Igazán szett érdekel Szíj, Feszítők,vízpumpa egyben.Ráérnék beszerezni majd márciusban lesz esedékes . A válaszokat köszi!Ja 2007-es 80kw-s, 1,6-os Lacetti kombi.
Igen, benzinest szeretnék, olyat, amelyikkel kb azokat a menet tulajdonságokat kapom (vagy jobbat...), mint a mostani 1,6-tal. Nem értek a motorokhoz (sem), írnak mindenfélét a kis (1,2-es) csoda szívós erőművekről is... De én is azt hiszem, hogy 1,6-os kell majd.
1.6-os automata váltós Lacettim van. Tegnap kezdődött a probléma:
az ajtozaró gomb mellett a piros fény állandóan világít, ha bezárom az ajtót és ráadom a gyújtást, nem hallom a benzin pumpát es majdnem a létező összes jel kivillan. Ha kinyitom az ajtót (bármelyiket) akkor beindul az autó. Ma már ha beindítom lehet érezni hogy valami nem stimmel. Soha nem volt semmi baj vele, 11 éves, én vagyok a 2.tulaj, 3 hónapja volt vezérműszíj csere , utána valahogy kijukadt az olaj tartály, de ennyi.
A másik legnagyobb gondom, hogy külföldön vagyok, az ismerősömet nem tudom elérni, itteni szerelőhöz meg nincs pénzem elvinni.
Házilag próbáljuk kideríteni a hibát, de eddig nem jártunk sikerrel. Van valakinek valami ötlete?
Benzinesből nem vennék 1.4-est, amennyivel papíron kevesebbet eszik gyengébb és nem mozgatja úgy azt a tömeget, az 1.6-os nem fog annyival többet enni, mert erősebb és azért az új változat 135 LE.
20000-25000 KM alatt /év nem sok értelme van dízelt venni.
Én is ebben a dilemmában voltam, mint Te, de inkább Sebikével konzultálva kapott a gépem egy küszöbcserét és egy alapos alvázvédelmet és marad a Lacetti.
Nekem a használat miatt
-benzines kell és
-automata,
-4 ajtós és
-beférjen a garázsba is
szóval nem találtam megfizethető alternatívát, ami jelentősen jobb lenne nála.
Közeleg az idő, amikor lecserélem a nyáron lesz 12 éves SW-met. Hasonló "családi" autót keresek. Elsőként ma megnéztem egy lancert, sokan ajánlják, és nagy a kedvezmény rajta. A lelkes eladót kikészítettem, mert mondta, hogy esőérzékelő van (nekem is), 7 légzsák (nekem is), kormányról vezérelhető rádió (nekem is), elöl-hátul elektromos ablakemelő (nekem is).... és kb itt feladta :-)
Érdekelne, ha ti váltotok (váltanátok), vajon mire és miért? Hasonló árban, hasonló kategóriában gondolkodva.
Ja, és egy kérdés: ég a légzsák hibajelzőm, mi a csuda lehet? Még sosem jelzett...
Keresgéltem szervíz könyveket vagy bármit, de igen szűkös a hozzáférhető anyag.
A ventillátort honnan lehet kiszedni? Próbálkozzak a motortér felől - bár látszólag ott nem igen lehet hozzáférni -, vagy a kesztűtartó mögötti "ablak"-on keresztül?
Mert az említett anyag nem kenési célokat szolgál. Összekorrodált kötések oldására, szennyeződések, régi kenőanyagok eltávolítására szolgál. Műanyagokon ráadásul nem használható, ez talán a flakonon is rajta van.
Neked -elvileg- a csapágyat (ami azt hiszem műanyag grafitporos zsírral, de bben nem vagyok biztos) kellene kenned. Még ha célzottan oda is fújod, nem érsz el hosszú távon eredményt. Ha meg telibe kapod a motorját, akár zárlatot is okozhatsz.
Megbontottam az ablaktörlő alatti műanyag fedő rész, hogy hozzáférjek a ventillátorhoz, és láss csodát! Tényleg volt benne levél :) Egyben nem tudtam kiszedni, csak darabokra tőrni. menet közben tettem egy próbát, de mintha még mindig lenne hangja. Meglátom egy hosszabb út közben.
Gondoltam azért megfújkodom valahogy WD40-el is.
Ránézésre kiszedni esélytelen ebben az irányban. kissebbnek tűnik a rés mint ahol a ventillátor kiférni. Pedig a tetején csak egy pöcökszerűség tartja a helyén. (úgy tűnik)
Az ilyenkor "elhasználódott" pöcköket kapcsokat lehet valahol pótolni? kellene pár :)