Valszeg a Zorki obi nem oké hozzá, 0,2m/m-es filmsíktáv különbség volt a FED->Zorki között, de ahogy emlékszem csak a FED 2-ig. Fed obi az autentikus, bárhogyan is nézem.
Simán így lehet használni, talán annyit hogy a perforációt vezesd rá mindkét fogaskerékre, és még hátlapzárás előtt a visszatekerővel kissé feszítsd le a filmet a sínekre.
Nagyon jók a képek, mindkét elkövetőnek gratulálok mind a képekhez, mind pedig az eszközhöz!
Őszintén tudnék örülni, ha gyakrabban kerülnének képek a hozzászólásokba.
Egyszerűen jó nézegetni őket:)
Ha már előkerült az orsó téma érdeklődni szeretnék, hogy véletlenül nincs-e Valakinek egy Fed kettősfalú kazettája, amitől megválna. Egyáltalán nem sürgős a dolog, csak érdeklődöm, mert idővel szeretném majd használni az Off Start masinát, és nagyon úgy néz ki, hogy nem osróra, hanem kazettába továbbítja a negatívot.
Sziasztok!A Dollina eljött velem szolgálatba...:-)Lőttem vele egy tekercset próba,teszt képpen...
Valami noname 200-as film,a labor által CD-re írva.Szerény vagyok,elég jól eltaláltam a rekeszértékeket,záridőket...:-) A beállításokra,komponálásra jobban odafigyelhettem volna,pl.árnyék-fény viszonyok, "képkivágások",stb...
Van még egy kép,amit megmutatnék.Igaz,bemozdult,kár...:-) 2,8-as rekesz,1 sec. rekeszidő.December végén készült 16.30 körül,már igencsak sötétedett...
Mindent összevetve,szép eredmény született ezzel az 50-60 év körüli géppel...
Zsebgépnek fogom használni,most megint a filmes-analóg felé húz a szívem... :-)
Tudom, hogy off, de hátha itt valakit érdekelhet a dolog. Elég jó vétel:
Eladó egy kiváló Fuji X100-as masina. Dobozok, papírok rendben, még garanciális, gyári bőrtok, két akku és egy távkioldó alkotja az extrákat. Csak a bőrtok egy húszas a boltban.
Mi a komplett sor? :) Fejér Zoltán könyvében csak Momikonból van vagy ötféle amiből nekem "csak" kettő van meg...
III-asom is van (nullszeria), de ilyen normál gyártásból való még valahogy elkerült.
Egy pár "enyhénművészidenekemteccik" fotót felraktam a Camerapediára. A külföldiek "asztat" az oldalt szeretik. Hátha sikerül egy kis hírnevet szerezni nemzetközileg is a MOM gépeknek.