giulia rendben van, remélem sokat utazik még és sok új ruhát is vásárol a rögtönzött pret-á-porter bemutatókhoz...bár a ruha nélküli képek jobbak ;-)))
Pár éve Szlovákiában élek, és ha látják rajtad hogy igyekszel szlovákul nyögni vmit, akkor biztos megegyeztek valahogy. De ha flegmán odaszóltok akkor ugyanaz a válasz.
Ettől függetlenül ennek nem kellene így lennie, főleg nem a turizmusban, de sajnos van még mit tanulni. Főleg ami a nyelvtudást illeti....
Más
Kicsit off,de azért találó:
Nem (csak ) magyarok mondták, a Karib tengeri hajókon - és ez nem Urban legend, azaz első kézből vannak
Maguk is a hajón laknak?
Fedélzetre lépéskor mindenkit lefotóznak. Kérdés? Hol találom a képeket? Az x szinten a falon, az összes többivel. Utas- Na jó de hogy találom meg a saját képemet?
Hová valósi vagy? From Hungary. válasz - én is éhes vagyok...I m hungry also.
"Bemegyünk ketten, nem síruhában, hanem olyan átlagos kirándulócuccban. Angolul mondjuk, hogy ebédelni szeretnénk. A pincér szlovákul beszél. Megpróbáljuk németül. Továbbra is szlovákul beszél. Egymásra nézünk, párom felbátorodva kérdezi, nem beszél e véletlenül magyarul.
A válasz döbbenetes: NEM. Majd beszél tovább szlovákul."
Kicsit régi már ez a hsz, de Szlovákiában óriási sikert lehet elérni ha megpróbálkozol szlovákul kérni bármit is. Mi télen voltunk kint a Magas Tátrában, szlovák nyelvtudásom kb. 15 szóra korlátozódik, de mindent el tudtam intézni, és sehol egy rossz pillantás sem volt....
csak szeretném felhívni mindenki figyelmét, hogy bár fishlady letörölte az összes képet, GIULIA13 albuma sok-sok új képet tartalmaz, pl. fehér fiathoz fehér ruhában! :)
Mert augusztusban érek rá, akkor lesz szabadságom, és akkor az olimpia miatt zsúfoltság és drágaság lesz Go.-ban.
A társaság, akivel menni szoktunk, többséggel úgy szavazott (én voltam az egyedüli ellenszavazó), hogy idén Horvátország lesz a célpont.
Az előbbihez: Platamonasból indultam a Meteorákra, oda-vissza kb. 300 km. Sajnos a Sarti felé menő irányból nagyon kiesik, mert Thessalonikiből Sartiba Serres felé, DK irányba kell menni, a Meteorákra meg DNY felé.
Idén sajnos nem megyek Gr-be, de ha kérdésed van, szólj, segítek.
Hát, ha ti Sartiba mentek, akkor meg is érdemlitek!
Bocsánatul szóljon, hogy először jártok Go.-ban. Csakis le Délre, a Pelopponeszoszra szabad menni, ezek az Asprovalta, Sarti, Platamonas, Nei Pori és társai a legrosszabb értelemben vett tömegturizmus fészkei.
(Bár g. helyismeret és valami idegen nyelvtudás nélkül még mindig az egyik legjobb altarnatíva.)
Naszóval: Meteorák: Thessaloniki, Larissa, innen NY-felé kereskedj a térképen, Kalambaka nevet keresd, (Larisa-tól kb. 60 km-re lehet a Ioannina felé vezető úton.) Innen, ebből az egyébként gyönyörű kisvárosból lehet felmenni a Meteorákra a kolostorokhoz. Nincs előttem térkép, emlékezetből írom. Én Platamonasból voltam, (Igen,-mielőtt valaki megszólna- tömegturizmus, de 2 napot álltunk ott pihenésképpen, mielőtt mentünk le D-re.)
Ha már Sartiban vagytok, ajánlanám a Sithon Travel által szervezett hajóutat Athos, a Szent Hegy körül, ahol a "bizánci Vatikán"-nak is nevezett kolostori köztársaságba (ami egyébként szigorúan zárt terület) tudtok némi betekintést nyerni.
Ez a delikvens még nem utazik, de fog! Rettegjetek! (forrás: Sarti! Sarti! topik).
Mcsaba 111 válasz erre | adatok | e-mail 2004-05-30 17:09:06 (766)
Sziasztok!Sartiba megyünk kocsival 06.14.-én indulunk.Akinek van kedve velünk utazni konvojban az jelentkezzen.Egyébbként 3 gyerekkel utazunk és nem voltunk még görögben ezért valaki írja már meg ,hogy hol vannak a Meteorák.Köszi ,várom válaszotokat!
sztori: ismerősökkel voltunk kint Szlovéniában. Átruccantak Olasztországba, "hogy azt nekik látni kell". Mikor visszajöttek, hoztak egy félméteres, iszonyúan giccses porcelánkutyát. Itáliánó szuvenír:)
Kuvaitban a barátnőmmel elmentünk egy szuleybikhát nevű városba, ahol rengeteg beudin él és kábé annyira fanatikusak, mint szaúd-Arábiában, viszont marha jól néztek ki a tradicionális ruhákban. Mivel tilos volt őket lefényképezni, mindig odaállt valamelyikőnk a "célszemély" elé a másik meg bőszen fényképezte, mintha őt akarná:) De bejött, jó képeink lettek.
halihó !
eladnám május 20-21 re szóló szállodai szbámat Pozsonyban. Már ki van fizetve, de nem tudok menni és nem lehet visszacsinálni. a szálló 3 csillagos, Pozsony központjától 10-15 perc tömegközlekedéssel, a szoba 2 ágyas.
féláron adom, vagyis 44 euróért.
Ebbe a topicba még nem írtam, csak az utazós topicokat olvasgattam serényen. Persze tudnék olyan közhelyszerű dolgokat írni, amik talán már szerepeltek (Paralia supermarket-kiírás: Magyaroknak olcsó sör: 150 GDR ill. Ne lopj Magyar! feliratok Bécsben, de ezek már gondolom mind le lettek jegyezve előttem -elnézést, nem olvastam még végig a topicot.)
Ami miatt viszont most írok, az a legjobb beszólás amit valaha olvastam az utazós fórumokon.
MÁLTA topic:
egy utaznivágyó kérdi:
Májusban lehet-e már fürdeni?
Állítólag sok a medúza.
Jártatok már máltai családnál?
Tiszták, koszosak?
Milyen az életszínvonal?
egy tipp: ha nem akartok charterral menni, a cseh légitársaságnak van járata, pénteken este megy, Igaz az éjszakát a prágai reptéren töltöd, hajnalban megy tovább máltára , így szombat reggel ott vagy.
Tax-al együtt ~65.000 ft.
válasz 1:
2002-ben vásárlóerő paritáson az egy főre eső GDP-jük a másfélszerese volt a miénknek, munkanélküliség 6-7%, infláció 2-3%.
válasz 2: (fenomenális!)
Na ez az! Ezzel Ön a velejére tapintott a topic kirívó hiányosságának, kedves XY, merthogy erre az igen lényeges kérdésre eddig itt ügyet sem vetettek. (Egyébként miért merül ez fel? Önt esetleg örökbefogadná majd egy máltai család, feltéve, ha mindennap megmosakszik, és ez utóbbi feltétel szöget ütött a fejébe ?)
Kihez képest koszosak a máltaiak, ugyebár. Pl. Önhöz képest? Nem tudom, hogy Ön mennyire koszos. Ön szokott fürödni? Milyen gyakran teszi ezt? És milyen szappant használ Ön? És testápolót? Dezodort? Hányszor mos fogat naponta Ön és milyen fogkrémmel? Ajánlja azt a fogkrémet a MAFFOSZ - Magyar Fogorvosok Fogkrémajánló Szövetsége -, vagy csak minden hányadik fogorvos ajánlja azt?
Megvannyi megválaszolandó kérdés, amelyekre adott válaszok nélkül igen kockázatos lenne megfontolt választ adni az Ön eme igen lényeges kérdésére.
(De tudja-e Ön, kedves Y, hogy pl. az észak-amerikai indiánok számára a fehér embernek büdös szaga van? És ez esetenként fordítva is igaz. Emiatt nem ártana tudni, hogy pl. indián-e Ön? Mert akkor bizony.. érti, ugye: a példa nagyonis aktuálissá válhat, mihelyt a szigetre toppan.)
Kétségkívül nem magyarok a máltaiak, és ez joggal tűnik aggasztónak, sőt veszélyesnek. Az Ön helyében elhalasztanám az utazást addig, amíg a WHO - tudja, az egészségügyi világszervezet, ami mosakodásssal is foglalkozik - ki nem ad az Ön megnyugtatására egy dekrétumot a máltaiak higiénés és egészségügyi állapotát illetően. És még arról is, hogy büdösek-e, mert az is fontos.
Mindazonáltal számomra rejtély, hogy ha valaki inkább tölt egy éjszakát a prágai reptéren, álmatlanul, felöltözve, hogynemondjam kevéssé higiénikus körülmények között, az miért tartja sorsdöntő kérdésnek a máltai családok tisztálkodási szokásait.:)))
Mégsőtebb: furcsa egy ilyen kérdés egy olyan nép gyermekétől, amelyik a legkevésbé higiénés nép közé tartozik a fajlagos izék tekintetében (fogkrém, tusfürdő fogyasztása, meg miegymás.), és akik fővárosa többszörösen elnyerte a legszemetesebb európai főváros büszke címét.
P.S.
Májusban nem a medúzák miatt nem fog fürödni Ön, hanem mert még viszonylag hideg a víz. 18 C körül. (Bár van, aki ezt langyosnak minősíti : pl. norvég halászok.)
Ennyi. Remélem nektek is tetszett!!!! :))
Erika
Ui: elnézést kérek a szereplőktől a zenge-day nélküli felhasználásért, de ez annyira jó, hogy terjeszteni kell...
A saját honlapjukon - malvinasonline.com-on - Islas Malvinasnak hívják, hadd higgyem már el nekik, hogy jobban tudják ezt, mint Te.
Angolul is egyébként hol a Falkland Islands, hol a Falklands kifejezést használják, ugyanígy a spanyolban pedig Islas Malvinas illetve Malvinas is elfogadott, ergo nincs azzal a fordítással semmi baj.