Keresés

Részletes keresés

deniboj Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2216
Adj plíz egy magán-mélcímet, van egy üzleti ajánlatom :-)
Előzmény: Zrínyis (2213)
földiboszorka Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2215
OK
Előzmény: Zrínyis (2211)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2214
Na, szerintem mindenre reagáltam, amire akartam. Most a macskatartók jönnek. De kilenctől meccset nézek, úgyhogy tessék igyekezni :-)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2213
Hálistennek az egészségem nem forog veszélyben, a 2 x 100 gramm patkányméreg pedig (amiért kerek 4 ezer forintot adtam) szerintem évekig elég rágcsálóirtásra.
Előzmény: csabaje (2200)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2212
Megköszönném, ha a vélelmezett feljelentés tárgyát meg tudnád jelölni, akár a Btk-ból, akár a szabálysértési kódexből. Magyarán: nagy érdeklődéssel tekintek a (szerinted) lehetséges gyanúsítás elé... Mit is követtem el? Jogos birtokvédelmen és rágcsálóirtáson kívül, márpedig ezek közül egyik sem büntetőjogi kategória.
Előzmény: csabaje (2200)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2211
A kertünk körül 2 méteres facölöpökből álló kerítés van, befuttatva borostyánnal, szúrós ezüstfa és tűztövis van közvetlenül mellette, végig. Este 11-kor tettem ki a mérget, hajnali ötkor beszedtem.
Előzmény: földiboszorka (2198)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2210
Na, nekem speciel te sem fox hiányozni.
Előzmény: anblock_italia (2196)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2209
Láttál te már 3 és 5 éves gyerekeket este 11 és hajnali 5 között egyedül egy kertben kószálni, a földről húsgombócokat felvenni és megkóstolni?
Előzmény: nozomi99 (2199)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2208
Ja, még valami: édesanyádat bunkózd és büdösözd le, ő biztos megengedi. Meg a macskáidat. Ha már a civilizációnál tartunk.
Előzmény: lujza (2197)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2207
foy = fox
Előzmény: Zrínyis (2206)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2206
Szevasz. Nem nagyon foy hiányozni. Max. a macskáidnak.
nozomi99 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2205
Látni, hogy nem volt gyereked, mert tudnád, hogy mindent felkapkodnak.
Előzmény: Törölt nick (2203)
Dogfüggő Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2204
(védett állatok pl. nagyon is fölkapkodhatják a földről a mérget... Pl. a sün.)
Előzmény: Törölt nick (2203)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2203
Szerinted a gyerekek húsgombócokat kapkodnak fel a földről?
Előzmény: nozomi99 (2199)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2202
Késő, már felstresszelted magad. Még egy kicsit büdösbunkózol, még ki is moderálnak. :-)

A kertjében olyan mérget rak ki az ember, amilyet akar, és olyan állatot öl meg, amilyet akar, kivéve, ha védett állatról van szó.
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2201
"Sajnos sokunkat meg az ökológíai egyensúly nem érdekel annyira..."

Ez épp elég szegénységi bizonyítvány.

"Nem vagyok természettudós, de bizonyos vagyok abban a butaságban, hogy a természet rendje ellen vétenénk azzal, ha bezárva tartanánk a szabadnak született macskánkat, mint ahogy az is vét ez ellen a rend ellen, aki madarat tart a lakásában, hiszen a madár sem odavaló!"

Ugyan fejtsd már ki, mivel vét a természet rendje ellen az, aki bezárja a macskát. Mikor a macska eleve nem a természet része, nem vadállat, évezredek óta háziállatként tartjuk.

Persze értem a háziasszonyos gondolkodásmódot, hogy a természet ellen vét, aki szegény kis állat lelkivilágába belegázol a fogságban tartással. Csakhogy az állat lelke =/= természet.
Előzmény: anblock_italia (2195)
csabaje Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2200
Ez valószínűleg nem kumarin, de annál valószínűbb, hogy illegális szer. Mindegy, macskák lesznek újak, az ilyeneknek meg előbb-utóbb úgyis rámegy a pénze és az egészsége az ukrán méregre meg a büntetésre, ha a szomszéd feljelenti.
nozomi99 Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2199
Sok az eszed, ha ezt megcsinálod, mit csinálsz akkor, ha véletlen a saját gyereke kapkodja fel a jószituált húsgombócokat???
Előzmény: Zrínyis (2194)
földiboszorka Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2198

a saját kertjében tette!

ami, gondolom, rendesen körbe van kerítve?

lujza Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2197

Büdös bunkó. Bűncselekmény mérget szétdobálni.

Ez legyen a legnagyobb öröm az életedben.

Én is kiszálltam.

Nem fogom az ilyen rohadékokkal stresszelni magam.

Előzmény: Zrínyis (2194)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2196
Miféle ember lehet az, aki megmérgezi mások macskáját ki tudja milyen indokból? Vajon a gyerekei, akik persze nem tudják, milyen az apjuk, ugyanúgy örvendeznek egy macska láttán, mint általában a gyerekek? És vajon milyenek lesznek felnőttnek? Válaszolhat bármilyen durvaságot, nem azért nem fogom már itt pazarolni az időt tovább!
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.13 0 0 2195

Talán minket, ostoba macskatartókat érdekel és nem csak a puha kis bundájáért tartjuk őket. Téged biztos nem, ez igaz, bocs, hogy valamiért többnyire hozzád címzem a butaságaimat.

Amúgy sok cáfolatra nem emlékszem, legfeljebb félremagyarázásra, az nem cáfolat, hogy nem érdekel valami. Sajnos sokunkat meg az ökológíai egyensúly nem érdekel annyira a macskák okozta katasztrófák szemszögéből, de az, hogy nem érdekel, az nem vitaérv. Lehet jobban aggódunk millió egyéb solog miatt, amire Te simán azt feleled: kit érdekel?

Szerintem mindannyian tisztában vagyunk azzal, hogy ha egy állat gondozását vállaljuk, akkor vállaljuk azt is, hogy bizonyos okok miatt elveszthetjük őket, az, hogy az egy nevét nem vállaló macskagyilkos miatt történik, vagy mert elüti az autó, vagy mert elkapja egy kutya valóban részletkérdés. Nem vagyok természettudós, de bizonyos vagyok abban a butaságban, hogy a természet rendje ellen vétenénk azzal, ha bezárva tartanánk a szabadnak született macskánkat, mint ahogy az is vét ez ellen a rend ellen, aki madarat tart a lakásában, hiszen a madár sem odavaló!

Előzmény: Törölt nick (2193)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2194
Ajánlom a Kőbányai úti Négy Tigris Piacon ukrán (vagy orosz?) eladóknál olykor kapható patkánymérget. Telistele van cirill betűvel (valami Ratikil vagy mi a neve), sötétzöld doboz, sárgával a klasszikus koponyarajz a két lábszárcsonttal, egy nagy, ugyancsak sárga A betűvel alatta. Tízdekás kiszerelés, hármas csomagolás (ha szerencsés vagy, még nincs kiszúrva a vákuum), még egy sárga kiskanál is van csomagolva hozzá. Ezért kérnek 2500.- forintot, de ha kettőt veszel, négyért odaadják. Egy kiskanálnyit kell pl. 10 deka darált húsba keverni, majd apró galacsinokat formázni belőle és a vélelmezett vonulási/vizelési útra, illetve helyekre tenni. Tanácsos az egészet sebészmaszkban és gumikesztyűvel elvégezni, utána jól kezet mosni.

Nem vitatkozom veled, biztos igazad van, mindenesetre azt a két macskát, amit vasárnap reggel a kertben találtam, nemhogy állatorvos injekcióval, de még Gábriel arkangyal a harsonával sem tudná feltámasztani.

(Köszönet a fenti tippért annak, aki olvassa ezt a topikot, de nem szeretné a saját nickjét egy ilyen köszönő-hsz-ben viszontlátni...)

Na, szerintem meg innen lehet folytatni.
Előzmény: lujza (2183)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2193
Akkor most már csak azt mondd meg, kit érdekel, hogy macska önszántából hasznot hajt az embernek? A macskát biztos nem, mint írtam, nem az önzetlen segítő szándék vezérli, mikor egeret fog. Mint ahogy nem is az ártó szándék, amikor madarat kap el. Nem tehet semmiről, de ha olyan helyen van, ahová nem való, el kell távolítani.

"Arról, hogy Te gyűlölöd-e a macskákat, vagy sem, nem fogunk szavazást rendezni, mert biztosra nem illik fogadni és nem kétséges a végeredmény!"

Hogy gyűlölöm-e a macskákat, arról felesleges is lenne szavazni, mert erről egyedül én mondhatok mérvadó információt, mert egyedül én tudom, hogy gyűlölöm-e őket vagy sem. Nem gyűlölöm. Ellenben igen érdekes, ahogy az irántam érzett gyűlöletedet egy ilyen kivetítési láncolaton keresztül hozod a felszínre, és magad is azt hiszed róla, hogy az tulajdonképpen az én gyűlöletem a macskák iránt.

"Akár egy bekattant bakelitlemez hajtogatod azt a két mondatot, két állítást hetek óta..."

Mivel semmi érdemi cáfolatot nem kaptam, ez így is fog menni. Te is ezt teszed, azzal a különbséggel, hogy többször meg lettél már cáfolva.

"...hiszen itt senki nem küldi ki a macskáját az erdőbe és senki nem fogja kalitkába zárni!"

Nem kell kiküldeni, megy magától. Aki pedig nem zárja be a macskáját, törődjön bele, hogy bizonyos időközönként új macskát kell beszerezni.
Előzmény: anblock_italia (2189)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2192
Hála istennek.

Talán nem kéne ennyi butaságot írnod, és ha szóvá teszem, akkor a "meg nem értési vágyamra", vagy mimre fognod.
Előzmény: anblock_italia (2188)
Zrínyis Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2191
Bizony-bizony!
Előzmény: földiboszorka (2173)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2190
Jajj Thick, hogy te milye utodott vagy!
Előzmény: Törölt nick (2177)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2189

Na jó, elnézést kérek, egy kicsit eltúloztam a dolgot, de nem szeretem annyira ismételgetni magamat, a kutyák viselkedését én fejtettem ki, vannak ösztöneik, amik maguktól vannak, ráadásul csomó hasznos dologra betaníthatók, de ezt már nem maguktól teszik. Nem istenítem a macskákat, nem is fordult meg az agyamban az önzetlenségük gondolata, csak azt a tényt írtam, hogy magától, nem az emberektől jövő kényszerre, de nem is jutalomért, hanem a saját mondjuk úgy gyilkos ösztöneit követve hajt hasznot az embereknek, sőt, ez inkább fordítottan arányos, minél rosszabbul bánunk vele, ő annál többet fog egeret (tán még a szomszédét is megfogja)!

Arról, hogy Te gyűlölöd-e a macskákat, vagy sem, nem fogunk szavazást rendezni, mert biztosra nem illik fogadni és nem kétséges a végeredmény!

Akár egy bekattant bakelitlemez hajtogatod azt a két mondatot, két állítást hetek óta, csak tényleg nem tudom kinek, hiszen itt senki nem küldi ki a macskáját az erdőbe és senki nem fogja kalitkába zárni!

Előzmény: Törölt nick (2181)
anblock_italia Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2188
Te, most már el sem olvasom amit írtál, mert olyan mérhetetlen a meg nem értési vagy félreértési szándékod, hogy ehhez már tényleg nincs kedvem!
Előzmény: Törölt nick (2181)
lujza Creative Commons License 2006.06.12 0 0 2187

Ha az egész környék téged utál, azt hamar észreveszed..

Ez ellen a pasas ellen sem volt közvetlen bizonyíték.

Előzmény: csabaje (2186)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!