Az a köze, hogy az arccal rendelkező, úgynevezett "híres" embereknél van egy olyan bökkenő, hogy ha valami baromságot csinálnak, akkor elindul a neten a gyűlöletcunami. És nem csak arra az emberre, aki a baromságot csinálta, hanem arra cégre is, aki alkalmazza. Azt pedig a cég nem köteles bevállalni, hogy az emberének a butasága miatt komoly anyagiakat veszítsen.
Cas Anvart is kitették a The Expanse-ból zaklatás vádja miatt. Persze ez komolyabb ügy, mint Gina Carano véleményei, viszont érdekes, hogy azóta kb semmi sem történt az ügyében (persze ettől még lehet sáros), ő meg eltűnt a nyilvánosság elől.
Egyébként Cara Dune eltűnése szerintem nem volt akkora érvágás a Mandónak, mint az előbbi MRCN pilóta kiírása :)
Úgy hirtelenjében ránéztem egy-két ilyen megtalálós cikkre-videóra.
Aztán az lett a véleményem, hogy ezek annyira bizonyító erejűek, mint egy Rorsach-teszt: nem arról szólnak, hogy mi van a képeken, hanem hogy kinek-mit sikerül belelátnia?
Mert hát pölö kábé az aszteroidák elég komoly százalékára simán rá lehet fogni, hogy krumpli. :)
"Egy közös megemlékezésre hívunk mindenkit, mivel Cassian Andor, a galaxis egyik legnagyobb hőse (akiről az Andor utca el lett nevezve) egy éve vett részt egy lázadásban a Ferrix bolygón, példás kiállást tanúsítva a Galaktikus Birodalom zsarnoksága ellen. Ebből az alkalomból egy emléktáblát is állítunk neki, hogy ne merüljenek feledésbe a bátor tettei!"
a bullshit az, hogy a gender, bml, demokrata stb. propagandát tolja nyilvánosan, akkor még további sorozatokra is leszerződteti a disney politikai osztálya..
pedig csak az igazat mondta (hisz őt is hátrány érte a nézetei miatt, mint zsidókat háború előtt/alatt), hát be is tört a feje..
Az első kettőn, ugyanaz van, kicsit furán pörög az ottan, az sötétben lévő árnyéka miatt, cipőszerű alakja van. Van egy másik jelenet, amikor az egyik Tie-vadász szikraeső közepette pörög körbe, mintha a szikrák közt is ugyanaz lenne. A 3.-ik képen lévő tárgy, eléggé elüt, a kavicsoktól. Hogy kesztyű-e? Passz!
Vegyétek elő, az Így készült: A Birodalom visszavág dokut! Ott, kettő jelentnél tűnt fel, nagyon hasonló forgással bíró tárgy, ami mintha cipőre emlékeztetne, amely az orral az ég felé néz és egy függőleges tengely mentén forog körbe. De! Közben, az Adywan-féle ESB-ben is kiszúrtam egy fura tárgyat, mintha valami kesztyű-szerűség lenne. Talán baseball-kesztyű?
Ugyan én a tornacipőt a Jedivel kapcsolatban olvastam anno és volt is rá tippem, hogy ott lesz, ahol a felkelő flotta fénysebességre vált.... de kikockázva se találtam.
a disney+ on a light & magic sorozat 3. részében van ez, asszem ken ralston mondja.. de olyan picik a háttérben hogy kb. rajta kívül a franc se tudja konkrétan melyik pötty az a sok közül.
Már nem is tudom, hogy hol olvastam annak idején, az ESB kapcsán, hogy: Az aszteroida-jelenetekben, el van dugva, egy tornacipő és egy krumpli! Ti valamelyiket megtaláltátok esetleg, a filmben???
Hát én még a Mandoverse-ben sem vagyok biztos. A Mando 3. évadában jelentősen visszaesett a nézettség, az Ahsoka sem robbantott kasszát és ha esetleg a Skeleton Crew megbukna - amire azért van esély -, akkor szerintem könnyen lehet, hogy újratervezés lesz és nem fognak mozifilmet csinálni, max. straight-to-Disney+ filmmel zárják le.
Már jó 2 éve tart a bukási széria. Már az Eternals és a Shang Chi is nagyon keveset hozott, de azt még szőnyeg alá söpörték, az Ant-Man 3 monumentális bukása óta viszont mindenki látja már a jeleket, a Marvels ennek csak a legújabb állomása. Mindeközben a sorozatokat is egyre kevesebben nézik, szóval nehezen látható, hogy hol lesz ennek a vége.
"Tolkienről azt olvastam, hogy ő egész életében csiszolgatta, finomította a mondavilágát, és sokszor megváltoztatott vagy kibővített már korábban megírt részleteket annak érdekében, hogy az egész minél kerekebb, egységesebb, konzekvensebb legyen. Ha a Disney is így kezelné az SW világát, akkor nem lenne semmi gond."
A szerintem legfontosabbról mindenki elfeledkezik - és a Disney is ebbe "hal bele": a SW-nak a Jedi-vel VÉGE volt (ahogyan a Gyűrűk Ura is úgy kerek és EGÉSZ, ahogy van).
Ha megnézzük az eredeti "trilógiát", akkor abban egyedül a Birodalom visszavág vége nyitott. Ott elhiszem, hogy Lucas többre is gondolt, mint egy (illetve akkor már két) rész.
Márpedig egy kerek sztorit elég nehéz folytatni. Mert mivel is lehetne, ha az "ultimate cél" már megvalósult?
Lucasnak még volt patronja a Jedi-ig, elvégre a Birodalom legfeljebb csak megrendült a Halálcsillag elvesztésével és a fő sakkfigurák (jók és gonoszak) is mind az asztalon maradtak. Pluszban ugye... ott volt még Palpatine, akit a Jedi-ig nem is láttunk élőben.
(Tolkien pedig volt olyan "aljas", hogy egyrészt a szereplőit a halálukig/távoztukig elkísérte a könyvében - kizárva ezzel bármilyen továbbfűzést - másrészt ugye... ő is elhunyt.)
Nem véletlen, hogy a Jedi után Lucas sem folytatásban gondolkodott, a Disney pedig totálisan belebukott ezekbe.
Merthogy az ultimate cél (a Birodalom bukása, az Új Köztársaság létrejötte) elérése mint sztori egyszerűen tovább fokozhatatlan. Hiszen pont ettől lesz "ultimate" az a cél, ugye...
Így aztán jött a kényszerű önismétlés a felturbózott Halálcsillag v3.0-ával és Csillagromboló flottával, a fenyegetésnek beállított Első Renddel és hát Snoke-kal Palpatine helyett.
Az a kettősség lett a Disney átka, hogy megpróbálta előállítani a még ultimate-ebb célt egy olyan helyzetben, ahol minden kártya az eddigi győztesek kezében van. Ezt pedig csak hazugsággal (és főleg: az eddigiek annulálásával) lehet megvalósítani.
Az helyett, hogy megpróbálta volna tovább tupírozta volna az immár semmit, elölről kellett volna kezdenie. Kicsiben.
Ahogyan pl. Zahn tette a Thrawn trilógiában. Aholis hihető volt, hogy egy kitaszított birodalmi tábornok-stratéga egyről a kettőre haladva módszeresen átrendezi az erőviszonyokat addig a pontig, ahol már reális veszélyt jelent a még instabil Új Köztársaságra.
Mert hát én pölö EZÉRT tekintem azt a trilógiát kánon-nak. Thrawn karaktere (plusz a többieké, no meg maga a sztori ofkórsz!) miatt "csak" szeretem.
Bukik végre a Marvel, mint az ólajtó? Már nagyon várom.
Ez a kommunista tervgazdálkodást idéző fázisbaromság a lehető legrosszabb dolog, amit egy filmciklussal csinálhatnak. A Lucasfilmnek is sürgősen abba kellene hagynia, amíg közröhejbe nem fullad az egész. Azt kellene csinálni, amit a jó öreg 007-es ügynök tesz, azaz pihenni egy kicsit.
Kevin Feige pedig tegye meg azt a szívességet, hogy a Lucasfilmnek a közelébe sem megy. Ide már csak ő hiányozna.
itt a hajtómű és szárny nem a díszlet-elem része, hanem a panoráma led-falra vetített háttérré, a háttér két részből áll, a kamera látómezejében a perspektivikusan pontosabb háttér van, ami a helyes parallaxist is adja, míg körben egy pontatlanabb kép, ami a realisztikus megvilágítást szolgáltatja, illetve az esetleges tükröződésekben látszódik (pl. a mandó páncél esetében).. jól látható hogy a hajtőmű pereme mindkettőben ottvan és a közvetlenül a kamerában nem látszódónak szögletesebb íve van, mert egy kevesebb, de nagyobb poligonokból álló modellt használ a gyorsabb realtime renderhez. :)