Sziasztok!
Bejelentkezésem igaz késik, de azért eredményem az van.
Fogyás kábé 5 kiló, mínusz három gombjuk a nadrágszíjon, és a gatyesz is nagyobb combban olyan 4-4 centivel. Pontos méréseket még nem ejtettem, de meglesz majd az is :)
Sziasztok!
En hallgatok itt nagyban, mert nem igazan eroltettem meg magam, mentsegemul hozom fel a vizsgaidoszakot (elfogadjatok? :) ), bar tudom, azert lehetne egy kicsit... No mindegy, szoval tovabbra is 78kg vagyok, mint mar kb. 2 honapja. (Elotte nem tobb, kevesebb voltam, csak epp... Na mindegy.) Ugyhogy van hova fejlodnom. Viszont legalabb nem hiztam, ami vizsgak alatt megszokott tud nalam lenni, anno felveteli idejen kezdodott nalam a nagy sulygyarapodas... De orulok, hogy Nalatok azert haladgat a dolog, csak igy tovabb!!
Nektek is megigerem, hogy holnap reggel elviszem arany kis kutyaimat es magamat setalni!! :) Utana meg tanulok... :(
Ez lassan olyan, mint a cigileszokós vicc: Á a legkönnyebb dolog a világon leszokni a cigiről. Én minden évben ötször-hatszor megtudom csinálni. :o)) Komoly(abb)ra fordítva, a cigiről már több, mint két éve leszoktam és meg is van az eredménye.:o(( Többek között - a jó társaságon túl - ezért is tipródok kicsit ebben a topikban.
Ha tuti tippekre vágysz, akkor kezdd el a topic első 3000 hozzászólását böngészni... tuti találsz kedvedre valót! :))) annyi minden van már beleirva, amit talán nem biztos hogy duplázni kell. Szóval: szemezgetés ON!
Sziasztok!
Nem kívánom letagadni, tényleg ott díszelgek a listán.
Nos, az FT=0
Volt apróbb lefelé mozgás, de a hétvégi csokiehetnékemnek megmutatkozott a hatása. Nem szomorkodom, mert az utóbi időben eléggé megbékéltem már a méreteimmel. Ha lesz valami említésre méltó fejlemény, megírom!
Sok sikert a nálam elszántabbaknak: Bilonka
Hát akkor előmerészkedik a bolcsa is a minimum 10 kilójával, de hát :-(((( A múlt héten szépen el is kezdődött a dolog és ha nem is kemény, de odafigyelős módszerrel és kis plusz mozgival -1,8 volt az eredmény. De hát a hétvége, brühaha. Végül is a mai reggel pont 0 volt az index és még1× brühaha, mert kezdhetem elölről, de mindíg közbejön valami.
Nem tudom, mi van. Igazából nagy nyüzsire számítottam, meg rengeteg "tuti tippre", de azért még reménykedem.
Mai finomságaim: délelott saláta paradicsommal és uborkával, az ebéd pedig zöldségkrémleves volt, csak kissé besurusödött és inkább püré jellege volt.
Nem is írtam a roppant sporttevékenységemrol:
1. kutya (séta + futrinka)
2. ugrókötél (ez utóbbit most vettem, csak még nem találtam ki, hogy hol muveljem eme sportágat. Valami olyan hely kellene, ahol minél kevesebben néznek hülyének:-)
Kobzoska nagyon hanyagol minket, így ha nem veszitek tolakodásnak én átvenném a topic moderátor szerepét :) Fontos dolognak tartom, hogy bíztassuk és segítsük egymást, és hogy egy egészséges versenyszellem alakuljon ki. Én nagyon komolyan vettem e felhívást és a nevezést egy hete, és szeretném ha valóban eredményes lenne ez a közös "küzdelem".
Akkor ime az 1 hete benevezett versenyzők listája. Aki még versenyben van kérem küldje el FT-jét (fogyási teljesítmény):
I. Kiscsoport
Sfakutya 5 kg
Vének Tanácsa TM 4-5 kg
Aquila 2-5 kg
Bilonka
Zaporozsec
II. Nagycsoport
Hkr első körben 10 kg, majd még 10
Gretidi 15-20 kg
Hóborc 10 kg
La Tasca 25 kg / FT= -3 kg
Lony
Könyvmoly 20 kg
Bolcsa minimum 10 kg
Diétai Magyar Múzsa 10-12 kg / FT= -3 kg
Kobzoska 15 kg
Mivel a hétvégi lagzi és az utsó hónap következetes kajálással telt, én is jelentkezem a 3kg-s kiscsoportba... :))) (mer ugye, mióta 2 hete kondizom csak még éhesebb vagyok, ahogy kell :))
(ma reggel álltam mérlegre a biztos tudatban, hogy mennyi vagyok és... szóval majd leestem a mérlegről dühömben. grrrr.)
Ma túrógombócot fogok ebédelni. Nincs rajta cukor, összvissz 3 db mint komplett ebéd. A 3 almához, mint reggeli, egész jól passzol, nemigaz? ;)
I. Kiscsoport
Sfakutya 5 kg
Vének Tanácsa TM 4-5 kg
Aquila 2-5 kg
Bilonka
II. Nagycsoport
Hkr első körben 10 kg, majd még 10
Gretidi 15-20 kg
Hóborc 10 kg
La Tasca 25 kg
Lony
Könyvmoly 20 kg
Bolcsa minimum 10 kg
Diétai Magyar Múzsa 10-12 kg
Kobzoska 15 kg
Szia diétai magyar múzsa! Csak mi ketten vagyunk versenyben? :)
A topicnyitó Szvetozár terminológiájával élve a fogyási teljesítmény: FT= -3 egy hét után.
Nekem elég húzós volt ez a 3 napos ünnep. Nem a családi ebédek miatt hanem a bulihegyek révén. Egyedül vasárnap sikerült visszafognom magam amikor is színházban voltam és nem kellett se enni se inni. Mégis kaptam egy nagy szép zöldalmát az előadás alatt (nem, nem gyerekelőadás volt :)
Ma, azaz kedden számolok be az 1. heti eredményekrol. Tegnap reggel az egy héttel ezelottihez képest 3 kg-val voltam kevesebb. (mondjuk nekem ez már a negyedik hét volt)
Péntek este: minden nagyon jó és szép volt, kivéve:
A Marcello nevezetu egységben voltunk a Bartók Béla úton. Életunt, míszpicsa felszolgálo "lány", aki miatt akár éhen és szomjan dögölhet a kedves vendég. Salátával kezdtem, paradicsomot, uborkát, póréhatymát és gombát válogattam összeg francia öntettel. Ez utóbbi valami ecetes löttyöt fed, amelyben kockára vágott póré(?) vagy valamilyen zöldhagyma úszkál. Díszítés képpen tettem rá egy pöttyöt a rokfortos öntetbol, ami meglepú módon víz és NEM joghurt alapú volt.
Már majdnem végeztem a saláta lapátolással (az adag 2/3-át ettem meg) mire végre megjött az ananászturmixom (2 dl), mely az alábbi komponenseket tartalmazta:
0,5 dl víz
1,0 dl tej
0,2 dl ananászkonzerv leve
0,2 dkg cukor
0,1 dkg ananász
1 db zöld színu szívószál
DE: a hofoka megfelelo!!!
Bambino, azaz gyerek pizza: vastag tészta, 1 (!!!!!) szelet túrista szalámi sonka gyanánt, 16 (és ezt én számoltam meg) kocka ananász. A sajt csak dekor szinten szerepelt a tetején és a pereme kb 1,5 cm szélességben csont üres volt. Még szószt sem kentek oda.
Távozáskor 13,- Ft jattot adtunk:-)))
Összegzés: a marcello nagyon jó hely, ha a fogyókúra során keresi föl az ember. De ha vacsorázni vagy ebédelni akar valaki egy jót, hát akkor nagyon-nagyon messzire kerülje el!!!
Ezt a sok szart leszámítva mi jól éreztük magunkat, ugyanis jól AKARTUK érezni magunkat. Ay egészben az a legszomorúbb, hogy ez egy nagyon klassz kis hely volt. 90-ben nyílt és a tulaj még mindig ugyanaz. De akkor mi a fene történt itt?
A tegnapi születésnapban nem az étel volt a gond hanem az ital :) Lecsúszott egy-két gin-tonic. Mentségemre legyen szólva 11-től 3-ig egyfolytában táncoltam :)
A mai nap így a karalábé-ananász társaságában telt el. Töltött húst, tepsiskrumplit és habos-epres süteményt áldoztam fel ezért. Vagy inkább vezeklésül? :)
Holnap lesz az 1. heti elszámolás vagy kedden az első munkanapon?
Sziasztok!
Nah, csak rokohokhoz ne menjen az ember... :)
Ma pszihó vizsgám volt, de délután elugrottunk a nagyiékhoz, meg keresztanyámékhoz. Mit ne mondjak, mindketten úgy készültek, mintha legalábbis valami irtó fontos ember ment volna vendégségbe.
Pörkölt, húsleves, rántott hús, rántott karfiol, krumplipüré...huhh. Muszály volt enni. Igaz, ma még nem ettem semmit, de mégis... Szóval vacsora mára lefújva, holnap kemény torna :))
Ne bosszankodj, megtörtént. Majd legközelebb a napi 5-6-szori étkezéskor talán már nem nyúlsz a csokihoz és a sajtos szendvicshez. A fokozatosság elve követhető.
Tegnap én is vendégségben voltam ezért napközben csak nagyon visszafogottan ettem. 1 banán a szerotonin miatt :), diétásan elkészített savanykás sóskafőzelék, 1 db diétás zsömle (az amit a cukorbetegek is ehetnek, 110 kcal van benne).
A vacsora spagetti volt gazdag gombás szósszal. Direkt nagyon kis adagot vettem ki, hogy utána repetázhassak egy kicsit. A végén megettem egy 10 szeletre vágott Vienetta 1 kis szeletét. Nem ittam alkoholt vagy cukros gyümölcslevet csak ásványvizet. Fontos, hogy a viszonylag kalóriadús "vacsora" és a lefekvés között eltelt 7 óra ugyanis hajnal 4-kor keültem ágyba.
Ma gulyás-parti születésnap lesz, és biztos hogy megkóstolom az ételt, de épp hogy csak az íze miatt :) Ezért ma 20 dkg friss ananásszal kezdtem a napot (nem nehéz már fél három van :).
Lassan 1 hete csinálom és úgy érzem, hogy most már nem szívesen hagynám abba. A gyomrom is összeszűkült, a mérleg 3 kg minuszt mutat, és persze az is segít, hogy a drasztikus módszerek helyett inkább ésszel állok a dolgok elébe.
Nekem a kalóriatáblázat vezetése most nagyon bevált. Régen is írtam kis kockásfüzetbe, most egy szépen megeditált Excel-táblázatban vezetem így mindig tudom ellenőrizni nemcsak a kalóriákat hanem a zsír-fehérje-cukor-szénhidrát fogyasztást, hogy azon is korrigáljak ha szükséges.
Remélem azért a tanácsaimmal tudok Nektek segíteni. Végülis akik ide beírnak önmagukat is erősítik, vagy épp a lelkiismeretfurdalásukat próbálják elütni (nyilvános gyónás), és másokat is inspirálnak. Ugye?
Sajnos hiába rendeltem vegetáriánus tálat. Minden zöldség csöpögött az olajtól. Hogy lehet így elrontani? Rántott sajtot és rántott gombát is ettem, bár tudom , hogy az nem fogyókúrás. Közben két pohár rostos baracklevet döntöttem magamba és itthon 1 kg-al többet mutatott a mérleg, mint mikor elmentünk. Brühühühü. De legalább somlói galuskát nem ettem ( csak megkóstoltam a férjemét ).
Affene... nagyon mérges vagyok magamra... ilyen sokat már rég ettem egy nap, úgy látszik, a többször keveset egy nap nálam több rosszat tesz, mint jót :(((( ugyanis egész nap megállithatatlanul ettem, minden egyes órában bekaptam "egy picikét" és olyan 2000 kalóriát tuti megettem, csupa vacak fajta kajából (csoki, müzli szelet, joghurt, saláta, husi, sajtos szendvics, alma, banán, kávé, Kubu ital...).
Azt hiszem, hogy mégiscsak nehéz dolog ez nagyon.
Volt értelme, hogy az elmúlt öt napban visszafogtam magam. Este is egy kilogrammal kevesebbet mutat a mérleg. De ma este én is vacsorára vagyok hivatalos a férjemmel. Elterveztem, hogy az étteremben valamilyen vegetáriánus kaját fogok kérni és sütit nem. Különben felesleges volt koplalni a héten.
Egyébként egészen megszoktam, hogy kevesebbet eszek, a ma esi kajálást legszívesebben kihagynám ( félek, hogy elcsábulok!!!)
A nem-diétázás nálam nem jár csatákkal, éppen ellenkezőleg :))
Nem igazán vagyok magammal elégedett, vagyis mégiscsak. Egyrészt nem mindig sikerült betartanom a diétámat, folyton elcsábulok (tegnap pl. egy szelet piros mogyorósra), másrészt viszont így is sikerült leadnom azt az 1 kilót, amit az utóbbi időben felszeedtem.
Nem vagyok ám azért elkeseredve, egyáltalán nem esem kétségbe! :)) Ma például egész jól alakulnak a dolgok, csak este nehezebb kicsit mellőzni a tv előtti nassolást.
Szerintem meg igya csak meg nyugodtan azt az ouzot ha kívánja, végtére is ünnepelni megy. Nehogymár a diéta miatt ne érezze jól magát, tiszta hülyeség volna. Van még idő, van még sok nap hátra.
Ha valaki valamit nagyon szeret, akkor nem élhet úgy élete végéig, hogy eltiltja magát tőle, mert attól csak rossz lesz a kedve.
Más kérdés a mérték, persze. :-)
Hajrá fiúk-lányok, én itt kibicelek és közben nagyon szurkolok nektek [és egy kicsit talán demoralizálok is a fenti típusú hozzászólásaimmal, ezért ezer bocs]
Lappa_akinek sikerül önmagát hetek óta rávenni, hogy nehogy diétázzon véletlenül se és ez néha nagy csatákat jelent :-)