Keresés

Részletes keresés

Solt Creative Commons License 2000.12.07 0 0 956
A múltkor a lent említett Netmod (2-3 hete csont nélkül megy) hibabejelentése alatt az analóg porton neteztem, amikor a modemből kijövő zsinóron - a vonalat bontva! - megcsörrent a telefonkészülék. A 143 hívott, és az időpont-egyeztetés után megkérdeztem, hogy-hogy levágta a kapcsolatomat a bejövő hívása. Azt mondta, van valami kód (talán #41#), amit be kell ütni a telefonon.
Ezzel kapcsolatban van pár kérdésem.

Igaz ez?
Mi a pontos kód, és hol/hogyan lehet megszerezni az összes ilyen kódot?
Le lehet így vágni a soros porton csatlakozó gép kapcsolatát is?

apee Creative Commons License 2000.12.07 0 0 955
Kezdjük a végén - mert azt ismerem... -, a "vibrato" az aktív hívásátirányítás miatt van. A "vadnyugati zajok" beszélgetés - de akár adatforgalom - közben a központ/NT közötti rövididejű szinkronvesztés miatt lehetnek, oka(i):?? A kapcsolási díjas részt nem értem, vagy nem merem érteni... A 143-tól pedig ne is várj ötleteket, csak jelentsd be, hogy nem vagy hívható, majd a "szaki" megnézi közelről:-)
Huh, röviden ennyi:-)
Szia
Előzmény: Törölt nick (947)
szilva Creative Commons License 2000.12.07 0 0 954
Ahogy nézem, az ISDN-es alapdíjak 6000Ft-osak. Ugye ez nem érvényes az akcióban szerzett, 4875Ft-os alapdíjú csomagra? A "szereld magad" elvileg úton van hozzám...
Előzmény: doky67 (953)
doky67 Creative Commons License 2000.12.07 0 0 953
Új díjak 2001-tôl

A MATÁV szolgáltatásai egy részének a szabad áras szolgáltatásoknak maga határozhatja meg az árát, míg másoknak a hatósági áras szolgáltatásoknak a Miniszterelnöki Hivatal írja elô majd a díjazását.
A szabad áras szolgáltatások árait úgy igyekeztünk kialakítani, hogy a szolgáltatások ügyfeleink legszélesebb köre számára elérhetôek legyenek. Ezek a sokrétu szolgáltatások, ötletes megoldások a munka és a kikapcsolódás óráiban felmerülô helyzetekben egyaránt segítséget nyújtanak.
Alábbi táblázatunk a MATÁVszolgáltatások új, 2001. január 1jétôl érvényes díjait tartalmazza.

http://www.matav.hu/vilag/hirmondo/index.html

Előzmény: apee (952)
apee Creative Commons License 2000.12.07 0 0 952
Hmm... és az alapdíj? megint a duplájára? :-( vagy :-) ?!
Előzmény: Törölt nick (951)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.07 0 0 951
Mindenkinek!

2001. január 1-től MEGSZŰNIK a KAPCSOLÁSI DÍJ!

Ez ugyan még nem jelent meg a Matáv honlapján (és a Hírmondóban sem), de szakmai berkekben köztudott!!

Arról viszont nagy a kuss, hogy marad-e a Mindenkinek csomag!

Üdv.

Maus Róbert Péter

sorah Creative Commons License 2000.12.07 0 0 949
ja, azt se feletsuk el hogy ilyenkor ugye nem lehet bontani sem a vonalat jopar mp-ig, ami szinten nem biztos hogy normalis.
sorah Creative Commons License 2000.12.07 0 0 948
Elneztem az Elcon oldalara, olvastam is a problemarol, de kerdezem en, ha teszem azt leterheltseg miatt szunne meg az adatforgalom, akkor ennek nem fokozatosan kellene ?

Toltok szepen 7k/s-el eshat gondol egyet, mar majdnem befelyeztem a letoltest (persze hogy nem lehet folytatni) es hopp minden ki/be adat leall, egy byte se megy seki sebe.... Eleg nagy baj lenne, ha ilyen adodhat leterheltseg miatt.

Kerek rendes szolgaltatast azonnal ;-)

Törölt nick Creative Commons License 2000.12.07 0 0 947
Ajjaj, beszálltam egy népszerű topicba és azonnal elsüllyed?

Akkor lenne még 2 bugyuta kérdésem. (3) Beszélgetés közben (egyébként nagyon tiszta a hang a Siemens telefonon) olyan zajok hallatszanak, mintha a háttérben messze a kábojok lőnének az indijánokra a visszhangos kanyonban - elég sűrűn és halkan. Ez egy ISDN fícsör? (4) Eddig kétféle tárcsahangot figyeltem meg: a normális búgó vonalhangot, meg van egy ami mélyebben, vibrato szól. Jelent valamit, hogy mikor melyiket hallom?

MATÁV Rt. Creative Commons License 2000.12.07 0 0 946
Tisztelt Tangerine!

ISDN klubkártya kedvezményével kapcsolatban tájékoztatom, hogy lehetősége van igényelni a 90%-os kedvezményt számláján, ha Ön új ISDN megrendelést hozott Társaságunk részére
A barátjának kell megadnia az Ön nevét és kártyájának számát a megrendelőlap első oldalának jobb felső sarkában. Az adatok ellenőrzése után tudják a számláján a kedvezményt megadni. A kedvezmény iránti igényét az 1212 számon vagy a MATÁV Pont boltokban jelentheti be.
További kérdéseire szívesen válaszolunk az alábbi e-mail címen:
ugyfelkapcsolat@mail.matav.hu.

Üdvözlettel:
MATÁV RT
Ügyfélkapcsolat

Előzmény: tangerine (926)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.07 0 0 945
Még egy adalék (1) hez: voltak sikeres bejövő hívásaim, az összes bejövő próbálkozásnak egy elenyésző hányada. Az átirányítás szolgáltatás működik jól, ha bekapcsolom, a célállomáson frankón megjelennek a hívásaim.
Előzmény: Törölt nick (944)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.07 0 0 944
Szevasztok, sürgős tanácsra lenne szükségem. (1) Villanyszerelési munkák miatt kikötötték az ELCON NT1+2a/b+V.24-emet, majd visszakötötték. Azóta ha kívülről próbálnak hívni, a hívó fél foglalt jelzést kap, és egy 'FAULT' üzenetet az ISDN telefonjára. Ha GSM-ről próbálom hívni, 'Co Connection' üzenetet kapok. Ehhez képest minden kimenő hívás sikeres mind az S0-ról, az analóg vonalakról és a V24-ről is, bármilyen kombinációban, és az MSN számok is helyesen vannak beállítva mind az NT-ben, mind a Siemens telefonomban. Van valakinek ötlete, hogy ez mitől lehet? A 143-nak nem volt ötlete.

A másik nem sürgős, de érdekelne. (2) Azt hallottam, az ISDN azért is jó, mert nagyon gyorsan tudja felépíteni és lebontani a hívást. Ezek szerint elvileg folyamatosan az Interneten lehetnék, ha nem forgalmazok elbonthatna, és ha elkezdenék barangolni, automatikusan felépítené a kapcsolatot. (2a) Megoldható-e ez Matávnet hozzáférés és Win95 esetén, (2b) Ha ez működne, akkor a kapcsolási díjakra (amit minden felépüléskor kiszámlázna nekem a Matáv) menne rá a gatyám?

Kösz: slr

Franci2 Creative Commons License 2000.12.07 0 0 943
Nos, 1 hete élvezem (?) a MATÁV "Szereld magad ISDNnet" szolgáltatását. Ezidő alatt kb. 2 napig volt jó a vonal, mára talán új madzagot kapok a központig.

Az NT-re rákötöttem egy VIGOR 204 tip. ketyerét, ami egy 2/4-es szabadon programozható kis telefonközpont és egy USB csati a PC-hez. Van valakinek tapasztalata a Vigor-ról?

--f2--

ELCON Systemtechnik Creative Commons License 2000.12.07 0 0 942
Hello!

Válaszom sorah és NaNe részére:

További információk itt:

www.elcon-system.hu

Üdv:

Kiss Olivér
ELCON Systemtechnik

blr Creative Commons License 2000.12.07 0 0 941
Többször is.
Először kb. két hete, totál süket volt minden kb. fél óráig, úgy éjjel egy körül. (Mindkét ISDN és az analóg vonal is)
Utána a múlt héten szintén minden elhalgatot, majd kb. 5 perc múlva megjelent a vonal, de a net-szolgáltatót (Interware) nem lehetett hívni, állítólag a központ túl volt terhelve (éjjel 1-kor ;)
Tegnap este egy haverom hívott fel, hogy van-e vonalam, mert neki a múlt heti jelenség jött elő. Nekem volt, őt nem lehetett hívni (IX. ker), túlterhelt.

A poén az első eset volt, amikor mobilról felhívtam a hibabejelentőt, ahol gyorsan - mielőtt megszólalhattam volna - kérdezték: VII. ker? - Mondom: igen. - Központkarbantartás.
Azért ilyet nem kéne a 3. évezred hajnalán. Egy ilyet illene előre bejelenteni.
A második alkalommal is felhívtam a hibabejelentőt, akkor először megadtam az én számaimat, aztán, mikor visszajött a vonal, megadtam az Interware számát. Karbantartásról nem tudott, nekem meg nem volt netem egy órán át. (Még jó, hogy van a Mindenkinek)
Harmadszorra be sem jelentettük. Minek?
Kíváncsi lennék, meg mernek-e ilyet csinálni napközben? Az lenne az igazi poén, akkor tényleg túl lenne terhelve a 143 (bejelentés) és a 1212 (anyázás) :)

Előzmény: businessman (938)
sorah Creative Commons License 2000.12.07 0 0 939
Kobor Angyal: nincs semmi driver sehol, igazabol csak par AT parancs az a "driver" szoval ezen nem mulik.... mas itt a gond :(

Ha a vegen kiderul hogy ennyire sokunknak van eme gond, akkor igazan a matav tunik ludasnak (mivel sokan sok szolgaltatonal tapasztaljak ezt, es ugye nem csak Elconnal)

businessman Creative Commons License 2000.12.07 0 0 938
Engem kivagott a kedves 00:30 - 01:10 kozott. Ilyen hosszu ideig tarto no vonal nem volt meg nalam. Esetleg elofordult meg valakinel? (en XI. ker)
NaNe Creative Commons License 2000.12.07 0 0 937
Sziasztok !

Eicon Diva PCI ISDN kártyát használok. Rendszeresen lebont a vonal kb 1-10 perc alatt. Ezt megelőzendő folyamatosan pingelem a netet. Ez segít, bár volt úgy, hogy ennek ellenére is lebontott. Először az Internet szolgáltatóra gyanakodtam, de aztán kipróbáltam más szolgáltatókat is, az eredmény ugyanaz.
A MATÁV-val hónapokig kűzdöttem, de szemmel láthatólag senki nem ért hozzá. Egy matávos szakemberrel sikerült összesen eddig beszélnem, ő pedig azt mondta, nem tudja megoldani a problémát.

Kérdésem, vajon ismeritek-e ezt a gondot, tudtok rá megoldást ?

Kösz,

Nane

Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.06 0 0 936
hidd fel az 1212-ot. en is utolso nap rendeltem meg :) este fel tiz utan :))))

sc

Előzmény: tölgy (935)
tölgy Creative Commons License 2000.12.06 0 0 935
paha kedves!
én itt türelemmel vártam, de most megijesztettél, hogy elfogyott! én is utsó nap rendeltem meg, de azért reménykedem, hogy még karácsony előtt megkapom!
üdv:tölgy
Előzmény: _paha_ (929)
Scyllum stellare Creative Commons License 2000.12.06 0 0 934
En tegnap este kerdeztem meg az 1212-ot, hogy elfelejtettek-e vagy nem. Kedvesen mondtak, hogy hogy all a "postazas alatt" flag, es kaptam ket zold szamot, amin kereshetem a szereloket kora reggel. Nekem ennyi eleg volt, nem hivtam fel oket mert rendszergazda vagyok :))) Koszi a fulest.

SC

Előzmény: oplab (931)
sorah Creative Commons License 2000.12.06 0 0 932
A problemam, amivel minden bizonnyal nem vagyok egyedul, a kovetkezo :

Adott egy Elcon NT1, es hasznalom RS232-n keresztul szimpla ISDN hozzaferessel. A problema hogy abszolut veletlenszeruen, de inkabb, amikor a legnagyobb "terheles" alatt van (toltok le soksok mindent) gondol egyet, es nem jon adat. A vonalat nem bontja, es ha en akarom bontani akkor is jopar mp eltelik mire tenylegesen bontja, es ujra tarcsazhatok.

Valaki mar irta u.ezt korabban, de nem lattam erre erdemleges valaszt, ha megis volt, bocsi. Ami erdekelne, hogy ez a problema, ami allitolag a netmoddal is elofordul, vajon az internet vagy az isdn szolgaltato hibajabol ered ? Net az alarmix, isdn meg matav.

Naivan azt gondoltam, ha ISDN-re terek at nem kell estenkent X alkalommal ujra csatlakozni...

sorah

oplab Creative Commons License 2000.12.06 0 0 931
A hivatalos valasz: december elso feleben kapnak uj szallitmanyt, nehany nap kell meg hozza, hogy megcsinaljak es kikuldjek a csomagokat. Kisse tul jol jott be az akcio, tobbszoros tuljelentkezes volt a tervezetthez (es a meglevo csomagkeszlethez) kepest. Aki jelentkezett ra, az meg fogja kapni, az egyeb ISDN igenyek karara is.
Előzmény: _paha_ (929)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.06 0 0 930
Hogyan aktiválható a hívószámkijelzés analóg készüléken, ha Intercomom van és a Matávnál aktiváltam a szolgáltatást?

Macibb

_paha_ Creative Commons License 2000.12.06 0 0 929
két hete (asszem utolsó nap) rendeltem meg a szereld magad csomagot, ám még nem jött. telefon 1212-nek, válasz: elfogyott, és amíg a "vállalkozó" nem szállít, addig nem tudják küldeni...

szerintetek ez mennyi idő? napokról, hetekről, vagy hónapokról beszélünk? O-:

paha

tangerine Creative Commons License 2000.12.06 0 0 928
Szia CHRIS_28!

Akkor gondolod, hogy most mar keso?
Miutan megrendelte akkor jutot eszembe. :(

Előzmény: CHRIS_28 (927)
CHRIS_28 Creative Commons License 2000.12.06 0 0 927
to tangerine

Amikor a haverod az ISDN igényt leadja, neki kell hivatkoznia a Te ISDN klubkártya-számodra.
Az ügyintéző rögzíti ezt, s Te ez alapján kapod meg a 90%-os jóváírást!

Előzmény: tangerine (926)
tangerine Creative Commons License 2000.12.06 0 0 926
Sziasztok!

Tudja valaki, hogy hogyan kell ervenyesiteni az 1 havi 90%-os kedvezmenyt?
Az a helyzet, hogy mikor megrendeltem a "Csak Onnek"-et, kaptam egy ISDN-klub kartyat, miszerint ha valakit beszervezek, akkor 1 honapra elengedik a szamla 90%-at.
Most, hogy a haveromat rabeszeltem a "Szereld magad"-ra, szeretnem ezt kihasznalni, de nem tudom, hogy hogyan kell.
Bementem a helyi matavhoz, ahol rakerdeztem a ket holgytol. A valaszokon termeszetesen mar meg sem lepodtem:

Holgy #1: "Nem is hallottam meg errol az ISDN klubrol"
Holgy #2: "En mar hallottam, de fogalmam sincs, hogy mi a teendo"

Sikerult mar valakinek ilyen kedvezmenyre szert tenni? Hogyan?
--
udv: Gab

oplab Creative Commons License 2000.12.06 0 0 925
mikimaus:
Most se jo, a folapodig se lehet eljutni... Mi a pontos URL?
Előzmény: Törölt nick (924)
Törölt nick Creative Commons License 2000.12.06 0 0 924
Helló OpLab!

Hát igen - hüje voltam, mert elfelejtettem, hogy az EXTRA nem enged direkt ftp-t (csak a usernek).

Két napra rá volt időm újra belemászni, most már kint van a lapon a direkt href sor.

Bocs!

Ha esetleg így sem menne, akkor jelezzetek vissza (én a telefonközpobtokhoz, illetev a távközléshez nagyképűen értek, de html-ben még nem vagyok csak lamer!)

Üdv.

Maus Róbert Péter

Előzmény: oplab (892)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!