A filmnek szerintem is megvolt a hangulata, meg ha nem is kovette hiven a tortenetet (azert igyekezett), es persze, hianyoztak belole a 20 oldalas filozofalos reszek. (Amik, bevallom, a vege fele mar nagyon idegesitoek voltak, mert mindig ugyanazt a harom gondolatot vette elo vetesforgoban :))
Üdv mindenkinek!
A fórumnyitó hozzászólásra reagálva: Nekem nagyon tetszett a David Lynch féle változat, kisgyerekként láttam először és teljesen lenyűgözött, akkor még Frank Herbert könyveit sem olvastam. Szerintem rendkívül sejtelmes, nagyon jól passzol az írott művek hangulatához, a szereplőket is elég ügyesen válogatták. A záró jelenet Aliával ahogy fújja a szél a ruháját és kezében a kés, hát nem semmi, hátborzongató és felemelő egyszerre. Ja, és Kyle Mclachlan is telitalálat volt.
A minisorozat lehet, hogy próbált alaposabb lenni, de hiányzott belőle Az a hangulat...
Az Eiffel szerintem ugyanaz a társaság mint akik korábban kint árultak az aluljárókban a bodegasoron (Nyugati rablók), akik aztán ugyanazok akik jelenleg a Keleti aluljárójában árulnak (Keleti rablók).
Jó hírem van, ha pesti vagy!
A Dagály utcai Szabó Ervin könyvtárban megvan a Halandók és Halhatatlanok, azon kívűl, a Nyugati aluljáróban van egy iszonyú jó antikvárium (Eifel a neve asszem), bármit meg tudnak neked szerezni időbel, sok Herbert könyvet szereztem be ott
Mondjuk az árát is megkérik a dolognak-dehát aki fanatikus, az mindent megtesz a kedvencért ;D
Segitsegeteket szeretnem kerni, bar nem Dunehez kapcsolodik, nem talaltam Frank Herbert topicot.
Sajnos 3 ev keresgeles utan sem tudtam raakadni a Halandok es halhatatlanok c. konyvre (The Heaven Makers) Ha valaki kozuletek ugy erzi, hogy meg szeretne szabadulni tole, vagy esetleg tudja hol kene keresnem, pls szoljon!
Mondjátok, lehet valahol hozzájutni a CoD-hoz mostanában? (Mármint valami konkrétum érdekelne, mer' eddig mindenki azt mondta, hogy könyvtárban, antikváriumban, de ott sose találtam)
tervekben van (ahogy el is kezdték) - de a rendes újrafordításokat és a jogokat megszerezni nem egyszerű hercehurca. ahogy lent is írtam, lehet, hogy a Chapter House megjelenik jövő évben, de mivel rengetegmindenen dolgoznak egyszerre (Asimov E.G., stb...) semmi sem biztos. türelem, tornaterem
Azt nem tudod, hogy az eredeti 6-ot kiadják/kiadták-e? A Dűne messiása megvan, ez 2001-es(keményfedeles kiadás), de a többi kötettel nem találkoztam. Nagy kár, hogy a Szukitsnak nincs weboldala.
Amugy nekem se jonnek be ezek, megneztem a Kozepfolde koruli jegyzet- es egyeb koteteket, hat a fenenek van ehhez gusztusa. Nekem sokkal jobban tetszettek Tolkien egyeb temaju irasai (A sonkadi Egyed gazda :)))
Nya :) adott az eredeti 6 kötet, a
Dűne, ~Messiása, ~Gyermekei, ~Istencsászára, ~Eretnekei, ~Káptalanház. Ezeket Frank Herbert bácsi írta, ezekről most nem esett szó.
Azóta FH fia, Brian Herbert, Kevin J. Andersonnal (neves scifi író ;)) karöltve megirogatták és kiadták-kiadják részben az apuka jegyzeteiből, részben (sajnos) saját ötleteik alapján a "történelmet".
elsőre jelent meg külföldön a Prelude to Dune - az Előjáték a Dűnéhez Trilógia (= első trilógia), ezek az Atreides-Ház, Harkonnen-Ház, Corrino-Ház (ez fog megjelenni idén karácsony környékén vagy előbb) címet kapták, és nagyjából az idősebb Leto herceg ifjú és korafelnőtt kora alatti történéseket írja le, plusz Gurney, Duncan, és a többi szereplőt és sztorit kezdi bevezetni (hogy milyen módon azt ne feszegessük, kinek tetszik, kinek nem...)
most szeptemberben jelenik meg kint a Legends of Dune trilógia (=második trilógia) első kötete (szintén BH + KJA iromány), ami a Butleri Dzsihád idején játszódik, és bemutatja, hogy honnan is származnak a Nagy Házak, az Atreides-Harkonnen gyűlölet, be szándékozik mutatni az Űrliga, a Bene Gesseritek, a Mentátok eredetét... szóval mindent, ami már a régmúlt történelme. ez az, ami már bent van a Szukitséknál, és jövő év közepefele van az eredeti megjelenés tervezve.
Ne haragudj, én egy egyszerű Dűne rajngó vagyok, 6 kötet (potosabban 2+5) tulajdonosa, és fogalmam sincs miről beszélsz.
Milyen első trilógia? Milyen második trilógia?
Insider news from Szukits :)) ( a Dűne könyvek magyar kiadója )
"
Az első trilógia harmadik kötete várhatóan még az idén megjelenik (de ebbe beleszólhat a nyomdai átfutás is; karácsony előtt szokott lenni a nagy hajrá). A második trilógia első kötetének munkacíme (az eredeti alapján, A butleri dzsihád). Ennek várható megjelenése jövő június. De az is elképzelhető, hogy akkor valami mást adnak ki (pl. Chapter House-ról is szó volt, de ez egyáltalán nem biztos), és karácsonyra tolódik az egész.
"