Minden, ami navigációs eszközökkel, és azokra telepített jogtiszta navigációs szoftverekkel kapcsolatos.
A warezolásnak, nem jogtiszta szoftverekre vonatkozó hozzászólásoknak ebben a topikban tiltás a következménye.
Ja, most látom, hogy a másik hozzászólásomról szólt az már. Igen, a jobb alsó sarokban van az ikon (hol ide, hol oda teszik a kezelőszerveket, a kis streetview-s sárgaember is volt már három sarokban is a GE, GM ablakaiban:-) ). Amúgy azért látod a sima műholdképet, mert visszaváltott a régi nézetre, amit Google Map Classicnak hív, amióta az új van. Most már gép előtt vagyok, megnézem a Terra Incognitát.
A Rétegeken belül a 3D-s épületeket bekapcsoltad? A terrát majd megnézem, de látatlanban valószínűtlennek tartom, hogy a Google programjain kívül más kezelje ezeket a típusú felvételeket. Ezek alatt a műholdkép van (vagy jobb helyeken a légifelvétel, pl. Ausztriából Szombathelyre is átlóg), és a 3D alakzatot külön a program kezeli. A többiek meg letöltögetik a 256x256 pixeles csempéket, különböző felbontásokon, a 3D felület textúrája nem része a csempékből álló lefedésnek.
A szélesség nullázása akkor következik be, ha - általában átmenetileg - 3nál kevesebb műhódból számol. Ilyenkor a kimenetben invalid flag van, de ezt ignorálni is lehet a felhasználó programban. (pl. a kezelő tudja, hogy a legutolsó érvényes adat is jobb a semminél), Legfeljebb nagyritkán ráfázik. Mint én a repülőn, amikor nem vettem figyelembe, hogy a HTC-ban levő gps 690 km/h sebességig jó. fel és leszálás körúl jól ment, amikor meg direktbe kapcsolt a pilóta, mindjárt elromlott a szélesseg
Amúgy vicces volt, mert belenéztem az NMEA szövegbe, ahol a GGA mondatban látszott, hogy 2 műholdat értékel, de a navigáviós program 3D fixet jelzett. Mondjuk ezt érdekesen adta elő, mert az NMEA-ban 0-nak jelzett szélesség helyett "reálisat" jelzett ki. Bár lehet' hogy ez csak a látszat, mert nem tudtam, hogy pontosan hol vagyunk, lehet, hogy a hosszúság jó volt és a szélesség "késett". (Északkeletre tartottunk.)
Valami ismeretlen, új keletű mechanizmus 0-za a szélességet a linkemben megjelenítés közben (egy idő után, addig a 47° látszik), úgyhogy persze akkor már nem azt mutatja, amit a link elmentésekor mutatott. Na, ezen a nézeten kellene még egyet dönteni a képhez a bal alsó sarokban lévő döntött nézet ikonnal.
A korábbi, külön-külön 3D modellekből álló 3D épületeket felváltó, egy-egy 3D felülettel leképezett városokra gondolsz. Ezek a különböző szögű légifotókból legenerált 3D városok a Google Earth 7-es verziójában láthatók, XP alatt az nem fog menni, csak a 6-os, a 6-osban viszont még nem működik ez a lehetőség, csak a régi (pl. Sketchupból származó) modelleket lehet látni. A 7-esben bekapcsolható még a realisztikus atmoszféra is (nem a Nézet menüben, hanem az opciók közt, kísérleti), ami valamennyire hasonlít a Google Earth androidos verziójának új, pár hónapja kiadott, újraírt változatában látható képhez (nomeg az új Google Maps képéhez, pl. Debrecen; ez a link XP-s gépen nem hiszem, hogy a lent látható képhez hasonlót ad, de megpróbálhatod). Magyarországon jelenleg a következők az új típusú, egy felülettel leképezett 3D városok: Szombathely, Győr, Székesfehérvár, Dunaújváros, Budapest, Kecskemét, Szeged, Szolnok, Debrecen, Nyíregyháza. (Bár a Google saját gyűjteménye még nem jelöli Budapestet).
A "rossz mozdulat' PC-n az lehet, hgy a jobb oldalon levő két vezérlőskála valamelyikét elpiszkálod, ami a utcaszinti nézettől a madártávlatig engedi váltztatni a beekintést azokon a területeken, amikben 3d feldolgozás van.
Én ezt az androdos tabetlen nem tudom megcsinálni a Térkép nevű programal, ami állitólag a GoogleMap-nak felel meg. Van más is?
tudna valaki szakvéleményt mondani arról, hogy google earth pc-n hogy láthatom viszont az androidos telón megjelenő légifénykép nézetet, ami egyébként komolyabb 3d nézetet is ad? (sajna csak korlátozott területen /pl Bp/)
(egy "rossz mozdulatra" jött elő a 3d :) )
az igazi persze az volna, ha pl a terra incognita, v mobac is ezt szedné le....
(valahol olvastam, hogy xp-n nem, felette működik, de próbálni nem tudom)
KIZÁRÓLAG SAJÁT FELELŐSSÉGRE ÉS KIZÁRÓLAG MTK 65xx CHIPPEL SZERELT TELEFONOK ESETÉBEN (ROOT SZÜKSÉGES!)
használható!!!!
1. Kapcsold ki a GPS-t a telefonodon 2. Nyisd meg a Root Explorert és keresd meg az mtkgps.dat file-t (a /data or /data/misc könyvtárban kellene lennie..) 3. Töröld az mtkgps.da-ot 4. Reseteld a telefont 5. Nyisd meg a Mobileuncle Tools-t
6. Válasszad az "Engineer Mode"-t 8. Keresd meg a "Location" menüpontot 9. Kattints a "Location Based Service" menüpontra 10. Kattints az "AGPS" menüpontra, majd győződ meg róla, "A-GPS On / Off" előtt ott van-e a pipa (engedélyezve... Ha nincs, engedélyezd...) 11. Kattints az "EPO" fülre, majd győződ meg róla, hogy az "Enable EPO" be van jelölve 12. Húzzd le az értesítési fület (slide bar), és kapcsold be a GPS-t 13. Térj vissza az "Location" menüpontba, majd érintsd meg "YGPS" gombot 14. Várd me, amíg pozíciót kap a készülék (az enyém kb 6-10 másodperc). 15. Ez a folyamat létrehoz egy új mtkgps.dat fájlt. ..és innentől örül, mert viszonylag gyorsan és jó poziciót fog az MTK 65xx-es készülék. ;-)
Sajnos ez még mindig nem biztos, hogy segít a dolgokon, mert lenne még mit beállítani, meg megcsinálni, de földi halandónak ez is elég....
ÉS TUTTI HOGY A LEÍRÁSOMAT FIGYELMETLENÜL OLVASÓK KÖZÜL NEM EGY FOGJA ELB...-NI A KÉSZÜLÉKÉT!!
Én nem merek a GPS belső beállításaihoz nyúlni, mert egy gps.t már agyonvágtam vele a hőskorban, átállítottam bináris protokollra és nem tdtam vissaallítani ASCII-re , mert binárisan nem tudtam, mit kell mondani. Egy erre a célrs szolgáló ki dos-os prorammal kellett vele tárgyalni.
Pedig a HTC Touch Cruise-nél is valami beállítással lehetne lebeszélni a késleltetésről.
Nem lehet gyorsabb frissítésre ösztönözni valahogy szerinted? MTK Engineeringben nem láttam ilyet, pedig kerestem, olyan van, hogy delay, de nem késleltetni akarom :D
Az természetes, hogy álló helyzetben pontosabb, mint mozgásban, mert átlagolni tud, mozgásban meg műhodlátás is változik, főleg városban, amikor az épúletek hol erről, hol arról takarnak, reflektálnak. Itt jöhet be a zavarszűrő algoritmus, ami típusonként eltérő.
De gyakran szoktam a kütyüket kitenni a X. emeleti ablakba hosszabb időre, ott is vannak csodálatos bakugrások.
Viszonylag gyorsan elkapja a pozíciót, de menet közben ugrál, pontatlan. Álló helyzetben jó. Alufóliát az antennára segít, jobbak a jelek, de akkor is ugrál.
Érdekes volt a tegnapi hazaút. Sony halál pontosan mutatja hol is vagyok, a prosti meg akár 100 métereket is ugrál. Waze próbálja útraillesztve tartani, de ebből az lesz, hogy a velem párhuzamos utcán van folyamatosan :)
AGPS nokiára van állítva, de ugyanez a végeredmény, ha google-n van (legtöbb fórumon pont az a javaslat, hogy inkább nokián legyen :D)
Szóval a gondom, hogy menet közben nem jó, állva pontos. Ez a frissítési időköztől is lehet szerintem. Sygic is szaggatósabban jelzi hol vagyok, mint sony.
Egyébiránt a htc desire jelei sem jobbak, mint prosti, mégis jó navigálásra :) Menet közben sem veszti el, még belvárosban sem. Szerintem csak és kizárólag a frissítési időköz a nem jó, ezt kéne állítani.
A 72051-ben levő két képből én nem látom az AGPS hatását, az a műholdak begyűjtésénél játszik szerepet. Itt mindkét kütyü megtalálta ugyanazokat a műhódokat, csak a vett jelszintben van különbség. Az meg az antennától a vevőig terjedő vonalon, eseteg a zavarszűrésben térhet el. Bár elképzelhető, hogy a korrigálatan műholdpozició miatt rossz az eredmény, de akkor. legrossabb AGPS kotrekció is jobb mnt a semmi.
Annyira nem vagyok egy elveszett ember, de nem tudom mit lehetne állítani a linkelt programban.
Az accuracy-t bárhova is teszem nincs változás, delay nem csinál semmit se, location age sem :)
Kerestem már javasolt beállítást, de semmi használható nincs :)
Kipróbáltam a javasolt agps off dolgot. Sonyban ilyet nem lehet, így kilőttem a netet. Háááát, elmentem így melóba, majd ott gps test. Gyak semmi változás, 2 másodperc és volt pozíció, prestigio itt kicsivel lassabb volt, de abban az epo segített.
Hazafele kikapcsoltam minden netet ismét majd Epreserdő utcánál félreállok, telefonok ki, teszt.
No itt már érdekesebb volt :) Erre még sose jártam. gps tesztre fel, sonynak kellett kb fél perc, prestigio elbukott, bő 2 perc xd Sonyn látszódott szépen, hogy azonnal bekapcsolt a glonass is, majd amikor kapott pozíciót és volt 6 gps hold kilőtte a glonasst.
Utána mobilnet be mindkettőn (egyik privát kártya, másik céges 100mb-vel) majd waze indít.
Sony 3-4 meter pontossággal mutatta végig merre megyek, prosti meg úgy gondolta kíváncsi a 100 méteren belüli utcákra, minden a Határ úton, ahol azért olyan sok panel nincsen :)
Az AGP és egyéb dolgok állítgatásához először is root jogosultság szükséges. Aztán a megfelelő program sem árt. Ha jól emlékszem MTK chip van a prestigoban is.
Ezzel rengeteg dolgot finomhangolhatsz azonban CSAK AZT BASZTASD AMIHEZ ÉRTESZ vagy amiről tudod micsoda.... Egy mozdulattal el is cseszheted a készüléket.