Köszönjük, hogy felfedezted fórumunk reklámerejét. Kérjük, tevékenységed legalizálásáért az alábbi formon jelentkezz munkatársunknál forum.index.hu/reklamlink/
18000 Ft? Látom a papok most sem kímélnek senkit. Na, mindegy. Ahha, 8 alkalom az stimmel, de azt nem tudtam,hogy kéthetente. Akkor ez szuper. Már megijedtem,hogy minden héten, még a végén apáca leszek:) Állítólag van a Fő utcán egy bolt, ahol vannak menyasszonyi ruhák is 20-30 ezer forintokért. Ott nem jártál esetleg? Arra még kíváncsi lennék azért. Én már szerveznék ezerrel,de ki tudja, lehet túl korai, és még nyugodtan kellene lennem..
Nekünk a Bazilikában lesz. 18000 Ft (nem tudom mire, de mindegy).
Előtte jegyesoktatás, 8 alkalom kéthetente.
A Gabi nagyon kedves és nagyon szép ruhákat varr, de nála is jó előre eldönteni, hogy őt akarod-e, mert egy nyári napok kb 28 esküvője van egy napra, ami elég sok, ugyhogy nehéz időpontot találni nála. De bármit megvarr amit szeretnél, akár képről, akár közösen kitaláljátok. Én is igy akartam, de beleszerettem egy ruhába amit épp előtte nap varrt, ugyhogy nekem egyszerűbb volt.
Az étteremtől nem félek, mert mi meg a fiát ismerjük, a párom régi jó barátja. :) Ezért is választottuk őket.
Voltam néhány hete a Nesztor rendezvényszervezőben. Itt van a munkahelyem mellett. Ők is a Gévai Gabriellával állnak kapcsolatban. Akkor még díszmagyar ruhát akartam,de ő sem tudott olyat, mert az anyagot nagyon nehéz beszerezni hozzá. De arról már letettem,úgyhogy szép fehér ruhám lesz, lehet megpróbálom majd nála is. Gyönyörű ruhák vannak a Gyümölcs u. -ban az Exluzívban, de nem túl kedves a nénike, úgyhogy oda tuti nem megyek többet. Múltkor majdnem kirakott, tolta be az ajtót utánam. Pedig csak egy kérdést tettem fel... Állítólag akkor nagyon kedves, ha már van konkrét ötleted, és tudod,hogy tutira ott kölcsönzöd a ruhád. Szerintem Tamás bácsiékkal nagyon meg lesztek elégedve. Láttam már lakodalmat ott. nagyon jó. Főzni is jól tudnak,szerintem nem lesz gond. Templomi esküvővel kapcsolatban mit tudsz? Hogy megy itt Fehérváron? Párom nem fehérvári, akkor lehet pluszköltség is lesz...
A menü ha jól emlékszem 3200 Ft/ fő (ez változhat, ha negyon megemelkednek az alapanyag árak). Alkoholt be lehet vinni, csak az üdítő és a kávé amit nem.
Most dolgozom, de otthon megvan minden pontosan.
A ruhámat Polgárdin varrta egy nagyon aranyos és ügyes csaj. Gévai Gabriellának hívják, megvarrja a saját elképzeléseidet is, de vannak kész ruhái is.
Én is jó korán elkezdtem szervezni, de nem bántam meg, mert nagyon sok mindent hamar le kell foglalni, nehogy elvigyék előled. (pl.: vőfély, fotós, étterem, ruha...)
Csak az a baj, hogy a polgári időpontját legkorábban 6 hónappal előbb lehet foglalni, ugyhogy, vagy ismerős kell, vagy pontban 6 hónappal előtte ott kell ülnöd az anyakönnyvvezető előtt, nehogy lecsússz az időpontodról. :)
És én miért nem találtam ilyen ajánlatot? Bocsánat, hogy általánosítok, de szerintem bőven elég árajánlatot bekértem ahhoz, hogy megtehessem. Mondjuk én csak Baranyában kerestem, mert nem lett volna célszerű máshonnan fotóst hívni.
Szia! De jóóó. :) Ismerem személyesen annak az étteremnek a vezetőjét, a Virág Tamást:) Nagyon kedvesek. Írtam neki e-mailt már régebben,de sajnos nem válaszolt. :( Igaz, hogy milyen árak lesznek jövőre, lehet még nem is tudja. Én is gondoltam rá,hogy ott kellene tartani, szerintem az is lesz. Nyáron a koli úgyis üres, (ott dolgoztam régen), :) úgyhogy szállás is lehet, aki akar. Honnan kölcsönözted a ruhát? Huh, mindenben kérek segítséget:) Egyáltalán nem tudom hol kezdjem,és hogy ilyenkor már elkezdjem-e egyáltalán a szervezést. Jövőre augusztus 29-én lesz az esküvő elvileg. A vacsit mennyiért vállalták a Tamás bácsiék, és milyen menüvel? Köszi!!! :)
szerintem a busz szervezéssel oda-vissza már bőven túl is teljesítitek azt amit a párnak tennie kell a rokonok kényelméért. szállást, utazást szerintem illik mindenkinek saját magának elintéznie, ez már igazán nem a ti dolgotok.
Nekünk most lesz az esküvőnk FEHÉRVÁRON augusztus 9-én. Ha bármiben tudok segíteni írj nyugodtan, szívesen segítek. Már eléggé belejöttem a szervezésbe (viszonylag olcsón meg tudtam szerezni mindent).
Egy-két példa:
Menyasszonyiruha: 50.000Ft kölcsönözve, de rajtam van először
Vőlegény öltönye: 28.000Ft varratva
Étterem: Kodolányi Kollégium (szállást is lehet kérni 2500Ft/fő körül)
...
Írj konkrét dolgokat ami érdekel, mert így nem tudok leírni mindent. :)
Azt,hogy olcsó esküvő viszonylag, azt azért kérdeztem, mert kicsit fura lesz. Nem tudom hogy oldjuk meg. Mert párom rokonsága Vasvár és környékéről való, ők vannak többen. Viszont mi Székesfehérváron akarjuk az esküvőt. Tudom,hogy arra olcsóbb lenne, a rokonsággal sem lenne akkora gond,de nem ott szeretnénk. Plusz már felajánlották,hogy le sem kell utaznunk, ők megszervezik. na, ezt nem szeretném. Azért a mi napunk lesz,nehogy már más szervezze meg. Úgyhogy buszt bérelünk, lehozzuk őket ide. Viszont itt a nagy kérdés. Lagzi után vagy összevárunk mindenkit, és fel a buszra, indulás haza, vagy még szállást is fizetünk nekik. Tudom, nem kéne ennyit filózni,csak tudom,hogy sértődések lesznek, plusz nincs közel Vasvár. De én inkább a busz mellett állnék... Csak hát mások... Vagy pedig felajánljuk,hogy a busz hajnali 4-kor visszaindul mondjuk, aki akar, az marad, keresünk neki szállást, de azt fizesse ő. Ennyi. Különben anyagi csődbe jutnánk... Lesznek még itt gondok, előre érzem..
Nézegettem Fehérvár honlapján, és más honlapokon a templomit. Állítólag 15000 Ft -ba kerül. Ha akarunk még fényt, meg piros szőnyeget, akkor még 1500 Ft. Jó mi? Nincs ingyen semmi sem. A jegyesoktatásról azt írják,hogy 8 alkalommal szokta a pap tartani. Hát majd meglátjuk,de ha igaz, akkor szeptemberi kezdéssel remélem gyorsan vége lesz:)
Teljesen egyetértek Veled. Egy fotósnál szerintem a képek amik magukért beszélnek. Választáskor szerintem elösször a fotós képeit kell megnézni és ha azok elragadóak, akkor kell átkattintani az árra. Sajnos sokan az árat mindig a minőséggel kötik össze a mai napig.
Van sokféle ár, és sokféle minőség a fotóban is. Van manapság is az alsó árkategória huszonezer Forinttól, meg persze felső kategória tízszer annyiért. Csak ezekhez az árakhoz más szolgáltatás és más minőség tartozik (tartozna). Én azért drukkolok, hogy a házasulandók ne csak az ár alapján döntsenek: nézék meg -előre- alaposan, hogy mit kapnak a pénzükért.
el sem hiszem, hogy ezt mondhatom, de gyönyörűen sikerült minden. ezerszer elmondtuk a párommal, hogy nem sikerülhetett volna jobban. annyi volt talán a "titok", hogy mindenki, akit választottunk (szolgáltatás stb.) számunkra nagyon szimpatikus volt és maximálisan bíztunk benne.
bár nyernénk a lottón, és minden évben rendezhetnénk egy ilyen örömünnepet :)
Elnézést, de ne általánosítsunk sok ellenpéldát tudnék mondani. Beilleszteni csak a saját legdrágább csomagom merem:
Az összes esemény fényképezése a lánykikéréstől a lakodalmon keresztül a menyecsketánc végéig. + 250 db az Ifjú pár által választott 10x15cm méretű retusált papírkép + 2 db 40x60cm méretű poszter naptár + 1 db 20x30cm méretű az esküvői vendégseregről készült csoportkép + 20 db 15x21cm fotó (montázs, barnított, fekete-fehér, stb) 80.000 HUF
És ami fontos: az összes fénykép eredeti méretben átadva DVD-n hogy ott és annyi fényképet hívjon elő az ifjú pár amennyit szeretne.
Szerintem ez nem a gyors meggazdagodás eszköze... főleg ha a felszerelés 1-1,5 milliós árát tekintve.
A fotósok - a kívülálló szemével nézve - nyáron, az esküvők alatt akarnak meggazdagodni. Nem ítélem el őket, mert szívük joga munkával pénzt keresni. Csak nem mindegy, hogy mennyit. Idén januárban voltam az Esküvő kiállításon Pécsen, és a kiállítók 80 %-a (legalább 10 db) fotós volt. Ismerősök, ismeretlenek, és mintha összebeszéltek volna. Nagyjából ugyanazt az árat mondta mindegyik, ha az alapvető szolgáltatást vesszük figyelembe. És még így sem találtam 100.000 Ft alatt olyat, aki csak szimplán fotózott volna valahol beállított képeket, és esetleg a szertartásra is eljött volna. Mindenhol ajánlották hozzá az albumokat, szülőalbumot, ilyen-olyan plusz dolgokat, a max. 250.000 Ft volt. Majdnem leestem a székről. Egy gyerekkori barátomnak van profi fotós felszerelése, de nem ebből él. Láttam referenciáit, és tetszett, ahogy fényképez. Őt kértük meg, és igaz, hogy nála is 800 Ft volt egy előhívott, kidolgozott kép, mint a műtermi fotósnál, viszont csak annyit hívott elő, és csak azokat, amiket kértünk. Így mindösszesen 35.000 Ft-unkban került, és szerintünk - meg mások szerint is - szépen sikerültek. Plusz megvan az összes CD-n, eredeti méretben. Megjegyzem, az Esküvő kiállításon meghívót készítő céget alig találtam, kettő volt, és azok közül az egyiknél rendeltem meg végül.
Nekünk a videó 80e volt. Cserébe maradéktalanul elégedettek voltunk. A kikéréstől éjjel 2ig volt a videós. A kész DVD matricázva, díszdobozban (elküldve emailban a sokszorosításhoz), animációs menü, gyerekkori fotó montázs, 8perces zenés összefoglaló kisfilm, stb
Úgy gondolom, hogy első hallásra szíven ütik az embert a kért fotó és videó összegek.
Tudomásom szerint ezelőtt 5-10 éve kb. a tizedéért fényképeztek mint ma.
Ettől függetlenül ha az ember szép képeket akar, szerintem érdemes megbízni egy profi fotóst és kifizetni azt a rengeteg pénzt. Sajnos a videóval már nem vagyok így, mert amikor azt mondták hogy 240 a teljes esemény videózása, akkor azt megköszöntem mosolyogva. :) Fontos, hogy kinek mi az elképzelése.
"- fotóst is barátilag intéztük, másképpen megfizethetetlen"
Annak idején 15 (vagy 16? remélem feleségem nem olvas fórumot) éve mi is ezt tettük, (részletek itt) de nem igazán jött be. Azaz nincs egyetlen használható esküvői képünk sem :-) És most már hiányzik...
(valamennyire érintett vagyok a témában, fotózom esküvőt (ez a honlapról úgyis kiderül) , de ez itt most nem a reklám helye, tényleg érdekel, hogy miért áll ennyire lent a fotós/videós ázsiója idehaza)
Ez még hagyján, de a számlán az szerepel "igazgatási költség". Ebben a topicban korábban már leírtam, miért háborodtam fel. Röviden annyi, hogy a virágról-pezsgőről egyébről hozott számlát szó nélkül kifizettem volna, miután megvásárolták, és szólnak, hogy menjek be fizetni. Így viszont három hónappal hamarabb kaptam egy számlát ilyen jogcímen, és gondolom, akkor még nem vásárolták meg a kellékeket, viszont én otthagytam a pénzt (lógtam a melóhelyemről, autóztam, stb.). Igaz lehet, hogy a beszéd, zene, versmondás plusz szolgáltatás, és nem tartozik a törvény hatálya alá, de akkor is....
Amúgy kíváncsi lennék ezek a nagy összegek hova lesznek... jó jó persze adnak számlát... de akkor is... Pont a kisebb településeken, mondhatni amik szegényebb ktgvetéssel működnek nincs lehúzás...
De hát sajnos örök tétel, hogy esküvő, gyerek, temetés hármas, ahol az embert a legszemtelenebb módon le akarják húzni, minden téren; tisztelet a nagyon ritka kivételnek.
Azért ez elég rossz indok, hogy nem vagytok ottani lakosok, akkor fizetni kell pluszban. Ilyet még nem hallottam. Nálunk egyikünk sem volt odavalósi és mégis ingyen csinálja. Verset mond, zenét biztosít, eljön külső helyszínre, és még göngyöket is ad, amit össze öntünk majd.
Persze a pezsgőt és virágot nekünk kell biztosítani. De ez szerintem normális.
pl. Remetén a pap összevont 4-5 alkalams jegyes oktatást tart, az óbudai pap ennek az ellentétje, szeptemberben el kell kezdeni hozzá járni minden hétvégén van jegyesoktatás, az elmaradtakat bepotoltatja. És ehhez elég szigorú elvei vannak:))
Nekükn is szerencsénk van a pappal, mert a párom iskolás társa volt, így elég rugalams minden téren.
Nálunk 50-50 ezer a virág - teremdekor . Az asztali kis dekorációk kerültek annyiba, mint az összestöbbi... :))) A virágok: 1 db menyasszonyi, 1 db dobócsokor, 2 db szülőköszöntő csokor , 1 db főasztal díszítő csokor, 3 db kitűző, 2 db nagyobb díszcsokor a terembe és az autódekor, ami nem virág, hanem organza "V" alakban és ahol meg van kötve oda kerül csak virág, takarásnak. :)