Keresés

Részletes keresés

Nagulnov Creative Commons License 2007.06.10 0 0 503

Teljesen jogos a felvetésed, én nem tudom. Talán egy összeghatár fölött magánszemélyek számára is kötelező áfás számlát kiállłtani?

Hű:) Ha nem tudsz vele mit kezdeni/nem tudod elszámolni akkor eldobod. Bár egy gyilkosságnál alibinek jól jöhet. :) De v.mit kell kapnod.

Itt az a vád hogy nem kért semmit/be sem ütötték. Átbaszták az állam fejét - amire egy miniszter egyébként felesküdik.

Előzmény: Callie (477)
gyopárkocsond Creative Commons License 2007.06.10 0 0 502

off

mellékszál:

"...összesen 997 080 forintos tétel...A NY-00067345 sorszámú hosszú papírcsík tetején jól látható, hogy a Várnagyi Kft. egy 41 fős rendezvényről adta ki Kókáéknak..."

24320 pengő / kopf...mandulás angolna?

on

Tecs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 501

"Biztos igazad van de a miniszterelnök mostanság magyarázta el nekünk hogy milyen csúnya dolog és csalás ha kihívjuk a vízvezetékszerelőt és megkérdezzük hogy számla nélkül mennyi? És hogy ezzel mind a ketten csalunk és az országnak ez rossz. És hogy akkor is kérjünk számlát és ne a zsebébe dugjuk ha nem tudjuk a cégünkben elszámolni. Bizony."

Üdítő színfolt: végre egy értelmesen megfogalmazott kifogás :o)

Tehát nem az a baj, hogy Kóka -- úgymond -- áfát csalt (ezt a marhaságot csak a 30 IQ alattiak erőltetik), hanem az, hogy beérte egy szokásos blokkal.

"Étteremről nem beszélt - lehet hogy ott szabad mondani a tulajnak hogy számla nélkül mennyi?"

Nem vagyok vállalkozó, de úgy tudom, hogy az egyes vállalkozások számlaadási kötelezettsége nem egyforma. Ahol gyakran és kis tételben adnak el, ott alapból a blokkadás a kötelező, pl. újságosnál, élemiszerüzletben, étteremben. Ezeken a helyeken a vevő kívánságára kötelesek áfás számlát adni, egyébként nem. A vízvezeték-szerelő ezzel szemben minden munkájáról köteles áfás számlát adni, tehát ha tőle kérdezel áfa nélküli árat, és nem kérsz számlát, akkor elősegíted az áfacsalást. Az étteremben, újságosnál, stb. eleve kivétel az ágás számla,. tehát azzal, hogy nem kérsz, semmilyen csalást nem segítesz elő.

Előzmény: Nagulnov (440)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 499
aminek a fejlécében ott áll, hogy SZÁMLA, egy cég állította ki, és kókányapád lobogtatta :D
Előzmény: Aphas Quione (495)
moneymaker Creative Commons License 2007.06.10 0 0 497
Téged ez meggyőzött.

Te is tudod, hogy valószínűleg nem kért számlát, oszt csináltak egyet neki utólag, csak elb@szták.

Ugye nem azt próbálod itt elmesélni, hogy Kóka maga a becsület lovagja?
Előzmény: LegottTegel (491)
Callie Creative Commons License 2007.06.10 0 0 496

Érdekelni is fogja a "közvéleményt",persze. De jobb, ha nem keverjük össze a szerencsétlen magyarázkodást ill. a megtörtént tényeket.

Én az elnökválasztás idején azt mondtam - itt is - hogy tkp. Fodor győzött. Mivel nagy a valószínűsége annak, hogy Kóka valamilyen "ügybe" belebukik az idők folyamán, és akkor már tényleg Fodort fogják megválasztani, a Kóka-kampányt még egyszer  nem lehet eljátszani, akár fejre áll Kuncze, Horn és a többiek, akár nem.

Az itt a kérdés, ez már az a pillanat-e?

Szerintem nem.

Előzmény: LegottTegel (460)
Aphas Quione Creative Commons License 2007.06.10 0 0 495

amire előrántotta a kamuszámlát te hülye...

Te nagyonostoba! Mit nevezel Te számlának?!

Én veled!

Előzmény: Fletor (470)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 493
Ábrahám Gergely, a GKM szóvivője

a nem galíciai jöttment :D
LegottTegel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 491
Őőőő, érdemes végig olvasn a cikket.

Öngól :)
Előzmény: moneymaker (479)
Sparaxis Creative Commons License 2007.06.10 0 0 490

Kedves Tecs!

Lépj kérlek túl az alapeseten, mert amit leírsz az az!

Csalni bizony úgy lehet, hogy megegyezek a tulajjal "jobban jár" mindenki, ha nem fizetjük ki az "áfá-t", kb a fogyasztási tétel 20%-a!

Ennyit spórolt az államon Kóka!

A bizonyítás kérdéséhez!

Mivel magától állt elő a rossz számlával s azóta nem tud mutatni egy jót, ez megerősíti az áfa csalás tényét! + azt, hogy borzasztóan rossz az egyéni kommunikációja, nem alkalmas politikusnak!

Bizonyítani az étterem tulaja tudna most már, amennyiben tényleg készült számla, az eredeti bemutatásával.

Az nem érdekes, hogy Kóka megtartotta-e vagy sem az ő példányát, mert az étteremnek a könyvelésében megkellene lennie a másodpéldánynak!

Az a hír járja, hogy az éttermet az APEH megbűntette, valószínű, hogy volt miért!

Ha többször rajtakapják, hogy nem ad számlát, gyakorlatilag elcsalja az ÁFÁ-t + a bevétel hiányzik az étterem eredménykimutatásából is, ilyenformán kevesebb iparüzési és társasági adót fog fizetni stb stb... rövid úton bezárhatják az éttermet!

Előzmény: Tecs (451)
Contempt Creative Commons License 2007.06.10 0 0 489

A hivatalos verzió:

"Ábrahám Gergely, a GKM szóvivője kérdésünkre elmondta, hogy az éttermek nem zárják le éjfélkor az aznapi forgalmat. Mivel a fogyasztás március 31-én kezdődött, ezért a 12 óra után kikért számlán még az előző napi dátum szerepel, azonban az óra és a perc már a következő napot, azaz április elsejét jelzi, magyarázta.

Fura dátumozás

A szóvivő nyilatkozatval egybehangzóan a Columbus hajó üzletvezetője, Vízi Attila is azt állította, hogy a számlákon mindig az asztalnyitás dátuma szerepel, azonban a számítógépben az óra ketyeg tovább, így lehetséges az, hogy a dátum és az óra nem ugyanarra a napra vonatkozik.

Kóka János megjegyezte, hogy mivel saját pénzéből fedezte a költségeket, így nem volt szükség áfás számlára, pont ezért a hasonló rendezvények számláit nem is szokták elrakni. Az asszisztens azonban a Columbuson március 31-én tartott buli számláját pont elrakta. Az Index kérdésére Kóka János azt is cáfolta, hogy más időpontban, más vendéglátóhelyen számla nélkül fizette volna a fogyasztást. "

Aphas Quione Creative Commons License 2007.06.10 0 0 487

Mit erőlködsz? Ezek a büdös életben nem fizettek még, nemhogy étteremben, de a sarki késdobálóban sem. Fel sem fogják, hogy miről beszélsz...

Én velük...

Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 486
1 és kettő között jah.

de 0:30-kor a dátum nem előző napi...
Előzmény: Tamás (475)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 484
Ezek szerint akkor most Fletor barátunk letör?
Előzmény: Törölt nick (468)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 483
én meg a saját apehemből vazzeg :D

Ismerem a szabályokat. Ott sem lehet más.

pár órája belinkeltem.

A nyugta kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);

Az egyszerűsített számla kibocsátásának kelte (év, hó, nap, óra, perc);
Előzmény: Törölt nick (472)
John Doe(520i) Creative Commons License 2007.06.10 0 0 482
Ön nyert... :D
Előzmény: moneymaker (479)
John Doe(520i) Creative Commons License 2007.06.10 0 0 480
"...cikkek hatására Kóka János, az SZDSZ elnöke szombaton bemutatta a sajtónak azt a számlát, ami állítása szerint az elnökké választása utáni bulin készült a Columbus hajón. Kóka Jánost az SZDSZ küldöttgyűlése március 31-én szombaton választotta elnökké, a számlán szereplő dátum azonban március 31. 0 óra 10 perc, azaz péntek éjszaka.

A dátumozás tanúsága szerint tehát a jelentős, összesen 997 080 forintos tételek elfogyásztására még március 30-án, pénteken kellett sort kerítenie a társaságnak, mert a számla 2007. 03. 31-án, szombaton hajnalban, 0 óra 10 perckor készült.

Kóka János SZDSZ-elnökké választását azonban csak mintegy 17 órával később, március 31-én jelentették be. (Az SZDSZ honlapján a miniszter pártelnökké választásáról megjelent hírt ugyanakkor valóban egy nappal korábbi időpontra, március 30-ra átdátumozták, így olvasható az archívumban ma is.) "

Index

moneymaker Creative Commons License 2007.06.10 0 0 479
" A cikkek hatására Kóka János, az SZDSZ elnöke szombaton bemutatta a sajtónak azt a számlát, ami állítása szerint az elnökké választása utáni bulin készült a Columbus hajón. Kóka Jánost az SZDSZ küldöttgyűlése március 31-én szombaton választotta elnökké, a számlán szereplő dátum azonban március 31. 0 óra 10 perc, azaz péntek éjszaka.

A dátumozás tanúsága szerint tehát a jelentős, összesen 997 080 forintos tételek elfogyásztására még március 30-án, pénteken kellett sort kerítenie a társaságnak, mert a számla 2007. 03. 31-án, szombaton hajnalban, 0 óra 10 perckor készült.

Kóka János SZDSZ-elnökké választását azonban csak mintegy 17 órával később, március 31-én jelentették be. (Az SZDSZ honlapján a miniszter pártelnökké választásáról megjelent hírt ugyanakkor valóban egy nappal korábbi időpontra, március 30-ra átdátumozták, így olvasható az archívumban ma is.) "

Azt hiszem erre mondják, hogy: GÓL!
Ossy Creative Commons License 2007.06.10 0 0 478
De bizony itt is értelmezhető a zsebbe fizetés. Ha nem kér/adnak se számlát, se nyugtát, akkor a bevétel után nem kell ÁFÁ-t fizetnie a vendéglőnek, tehát fenn áll az ÁFA-csalás. Hogy mindenki jól járjon (csak az állam ne!), az a bevett szokás, hogy ha nem kérsz számlát/blokkot, akkor nettó árat fizetsz. Ez így működik, ha tetszik, ha nem.
Callie Creative Commons License 2007.06.10 0 0 477
Teljesen jogos a felvetésed, én nem tudom. Talán egy összeghatár fölött magánszemélyek számára is kötelező áfás számlát kiállłtani?
üveges Creative Commons License 2007.06.10 0 0 476
Az ügy kérlek szépen az, hogy Kóka úgy akarta olcsóbban megúszni a vendéglátást, hogy megegyezett a tulajjal. Számoljon ÁFA nélkül és így mindenki jól jár. Kivéve persze az államot...
Előzmény: Tecs (467)
Tamás Creative Commons License 2007.06.10 0 0 475

persze a 0-24-es tescoban meg még mindig a nyitás napja van....

Te még soha nem vásároltál éjjel a Tesco-ban szerintem. A budaörsiben éjjel egy és kettő között szoktak "zárni", olyankor tíz percig nem működik egy pénztár sem. Be is szokták mondani előtte a hangosbemondón...

Előzmény: Fletor (464)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 473
jah persze :D

nem az apeh előírásainak megfelelően működik a pénztárgép??

persze,majd az egymás mellett lévő dátum és óra nem ugyanarra a napra vonatkozik...

persze :D

hát ez tök alap.

amúgy nem úgy szokott lenni, hogy janipincér felírja papírra a rendelést, és mikor a számlát csinálják 5 perc alatt beütike egymás után?

hagyjuk már a sok kamut.

csalt, és kész.
Előzmény: Törölt nick (468)
LegottTegel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 471
Lehetne. Megvádolták azzal, hogy számla nélkül próbálta rendezni a vacsit. Erre mutatott egy számlát, bizonyítandó, hogy a vád nem igaz.

Ez az ügy.

Amiről itt a vita szól és közeledik a végéhez, az az, hogy a számla dátuma előző napra szólt és hogy ez elképzelhető-e, vagy a bemutatott számla hamis.

Ez pedig már egy másik ügy.

Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 470
amire előrántotta a kamuszámlát te hülye...
Tecs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 469

"ha nem kért számlát róla, akkor miért hív össze sajtótájékoztató, és miért lobogtat egy 1 nappal korábbi számlát?"

Nem vagyok túl igényes, de a te színvonalad már túl alacsony. Viszlát.

Előzmény: Fletor (457)
Tecs Creative Commons License 2007.06.10 0 0 467

"vagy pedig az van, hogy megpróbálta elintézni az ügyet, ami viszont nagyon gusztustalan dolog lenne."

Miféle "ügyet" próbált volna elintézni? Mi volt az "ügy"? Lehetne már a sok melléduma helyett egy értelmes választ kapni az acsarkodóktól?

Előzmény: LegottTegel (460)
LegottTegel Creative Commons License 2007.06.10 0 0 466
Navégre. Úgy tűnik akkor, hogy mégis elképzelhető egy ilyen átcsúszás.

Fletor, erre mit lépsz?
Előzmény: Törölt nick (456)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 465
de nem az, csak hazudik.
Előzmény: pikdáma (463)
Fletor Creative Commons License 2007.06.10 0 0 464
persze a 0-24-es tescoban meg még mindig a nyitás napja van....
Előzmény: Törölt nick (456)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!