Keresés

Részletes keresés

Magdolnna Creative Commons License 2017.08.08 0 1 1201

Van némi restanciám a nyári kultúrberket illetően. Kezdem is egy kifejezetten nem medenceparti limonádéval.

Edouard Louis: Leszámolás velem
(Jurányis darab)

Egy francia munkásnegyedben nevelkedett és abból sikeresen kitörő fiatal férfi meséli el küzdelmes életét monodráma keretén belül. Hihetetlen volt a helytállása, fizikailag is - egy bazi magas cipőben tipeg a darab kétharmadában, nyakig beöltözve vastagon -, lelkileg meg végigment azokon a stációkon, amelyek gyerekkorától kikövezték útját, részeges nagyszülők, bántalmazó, tökösséget elváró szülők, kiközösítő gyerekcsoportok, teljes szeretet- és figyelemhiány, miközben küzd az egyre inkább tudatosodó melegséggel. A családtagok stilizált kartonlapon jelennek, akiknek magára ölti eltorzult személyiségüket. Többször kirázott a hideg, ahogyan ugrált a mélyen átélt szerepek között. Élesen, keményen koppannak a szavak egy érzékeny lélek mélyéről. Megrázó, pisszenés nélküli másfél óra.

Aztán egy felszínen vidám darab, ha mélyebben kurkásznék nagyon nem.

Szép Ernő: Vőlegény
Adott egy igen klasszikus történet, miszerint a szegény sorsú család szépséges, talpraesett és csípős nyelvű lányuk férjhezmenetele kapcsán reméli a jobb létet, a társadalmi felemelkedést. Ha pénzcsináláshoz nem is, de az előkelő, nagyvonalú élet látszatkialakításához mindenképp értenek. Pénz, pénz, pénz, minden e, illetve vagyis e utáni sóvárgás körül forog, előbb utóbb bedarál szerelmet, családi kapcsolatokat, tisztességet, alantas vágyuk a tisztesség szélére sodorja az összes szereplőt, nincs kivétel. Természetesen semmit sem kell komolyan venni, minden eltúlzott, sarkosított, az összes nyűglődés, hazudozás, becsapás. A családtagok szórakoztató karakterek, a szülők szerepében Takács Kati és Gazsó György, a szerelmesek, vagyis egymás pénzét sóhajtozók - mert hogy a vőlegény sem veti meg a felemelkedés ilyetén lehetőségét - Kovács Patrícia és Szabó Kimmel Tamás. Igazi őrület, a szó jó értelmében. Egy percet sem unatkoztam, sőt helyenként soknak is találtam a helyzetkomikumot.

A kimódolt család, ahol még takar az álarc:

Jövök még :)

Csimpolya Creative Commons License 2017.07.20 0 0 1200

Köszönöm! Nagy kedvem lenne megint ott sétálgatnom, de ezzel várok, amíg kissé elfogadhatóbb lesz a hőmérséklet. Akkor viszont nem biztos, hogy baráti fuvarra várok, kitűnő a vasúti közlekedése.

A képből is látható, hogy a liget kifejezés valóban túlzás, de térnek megfelel. Persze, nem ez a legnagyobb bajom. Egyszóval: kirándulásra fel! Célpontnak itt van mindjárt Piliscsaba.

Előzmény: dmmddm (1199)
dmmddm Creative Commons License 2017.07.20 0 0 1199

Kíváncsivá tettél a leírásoddal, utólagos engedelmeddel kicsit gugliztam és ezt találtam, tényleg nagyon szép a hely :

http://www.kirandulasok.com/2013/05/piliscsaba-ad-lucum-felicem.html

Előzmény: Csimpolya (1198)
Csimpolya Creative Commons License 2017.07.19 0 0 1198

Talán kicsit furcsa, ha erről írok, de számomra meglepetés volt, hogy felfedeztem egy árnyékos, kellemes sétahelyet. igaz, ez Piliscsabán van, és egy véletlen folytán találtam meg. egy barátnőmnek valami ügyes-bajos dolga volt arrafelé, elkísértem, és miután nem volt kedvem holmi szűk, levegőtlen folyosókon várakozni, az ő beleegyezésével elmentem kicsit körülnézni. Akkor találtam rá a Szent László király útra, ami mindkét oldalról vadgesztenyefákkal határolt, tehát árnyékos. Kevés az autóforgalom, nyugodtan sétálhattam akár az út közepén. 

Azon kissé csodálkoztam, hogy egy Klotildliget feliratú táblát találtam. Ha egy harminc négyzetméteres és háromfás terület már liget, akkor nekem téves fogalmaim vannak erről. Ott láttam a Klotild nevű főhercegnő mellszobrát, fura mód kicsit arrébb Rákóczi Ferencét is. A kettő együtt kissé furcsán hatott rám. Könnyen lehet, hogy ez fölösleges akadékoskodás, hiszen igazán jól töltöttem el ezt a félórát. Kár, hogy nem sokszor járok arrafelé. Viszont lehet, hogy így megmarad az első benyomás szépsége.

dmmddm Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1197

Igazán nagylelkű felajánlás, köszönöm! :-)

Előzmény: zsanna (1194)
Magdolnna Creative Commons License 2017.07.03 0 0 1196

Nagyon köszönöm én is, kedves tőled! :)

Csimpolya Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1195

Köszönöm a szíves meghívást!, Ha úgy adódik, élni fogok vele.

zsanna Creative Commons License 2017.07.02 0 0 1194

Ha majd körvonalazódik a pécsi kirándulásod, szívesen "lektorálom" a programodat, - már ha igényt tartasz rá :-) 

És szívesen fogyasztanék Veled majd egy kávét/teát/fagyit valamit, ha erre jársz :-) És ez az ajánlat minden topik-törzstagra vonatkozik, - ha netán erre visz az utatok!

Előzmény: Magdolnna (1193)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.27 0 0 1193

Kedves Topiktársak!

Nagy örömmel olvastam a beszámolóitokat, eléggé felcsigáztatok (jaj, eléggé csúnya ez a szó, de nem tudom mivel helyettesíteni) a részlet gazdag leírásokkal.

Remélem a nem túl távoli jövőben Pécsre is eljutok, és ha ott leszek habzsolni fogom a látnivalókat, meg az ennivalót is, mert azt is nagyon szeretem ám :)

Épp a napokban volt valami műsor színházról – sajnos csak hogy morzsát csíptem el - Kútvölgyi Erzsébet beszélt a Júlia jelenségről.

A múzeumok éjszakája úgy ahogy volt, kimaradt nekem, majd legközelebb. Viszont láttam több filmet tévében és moziban is, igazi csemege volt a Gagarin eredeti hanggal, némi nosztalgiával néztem gávárity pá ruszki.

Most francia filmek rulez.

Csimpolya Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1192

Én is elmentem a Múzeumok Éjszakájára, jó néhány olyan rendezvény volt, amit kijelöltem magamnak. Persze nem minden úgy sikerült, ahogy elterveztem, de hát erre számítani lehetett. Most úgy terveztem meg a látogatást, hogy ne kelljen sokat járműre szállni, szerencsére a belvárosban rengeteg ilyen-olyan-amolyan múzeum van.

Ezért aztán kijelöltem magamban egy útvonalat, és nekiláttam. Kezdtem az Egyetemi könyvtárral, ott nem túl sok látni-hallani való volt, legalábbis ez alkalommal. Folytattam a Petőfi Irodalmi Múzeummal, az már érdekesebb volt. Koncert a kertben, amit sokan és szívesen hallgattak. Aztán felmentem az előadóterembe, ott jó hűvös volt, és felkészültem arra, hogy szinte bármit érdeklődéssel hallgassak. Na, itt kezdődött e kellemetlenség, mert úgy elkezdtem köhögni, hogy kénytelen voltam távozni. Zavart engem, a mellettem ülőket, és feltehetőleg az előadót is zavarta volna, én pedig egyiket sem akartam.

Inkább továbbmentem a Nemzeti Múzeumba. Itt is sokan voltak, ami nem túl meglepő. A kertben cukor – laktóz és gluténmentes, kézműves fagylaltot lehetett venni, rögtön rendeltem egy kétgombócosat, egész jó volt.

Itt is hangverseny kezdődött, jó néhányan ültek a lépcsőkön, és hallgatták. Én inkább bementem és körülnéztem. Legjobban a reformáció 500 éve alkalmából kiállított tárgyak érdekeltek. Itt is volt légkondicionálás, továbbá tompított világítás, feltételezem, a kiállított könyvek miatt. Már a bejáratnál egy ijesztő kép fogadott, alighanem az utolsó ítélet napját ábrázolta, Bosch stílusában, mondhatom, nem volt kellemes látvány.  Megszemléltem Rákóczi György arcképét, buzogánnyal a kezében ábrázolták. A kéztartásából ítélve, elképzelhető, hogy a fegyvert nem csak díszként tudta használni. Bevallom, hiányoltam Lorántffy Zsuzsannát, elvégre ő sem volt akárki, és komoly szerepet játszott a reformáció történetében. Örömmel üdvözöltem viszont Ruyter admirálist. Még tettem egy sétát a Kárpát-medence népeit bemutató kiállításon, és ámultam-bámultam, milyen szépek a kiállított ékszerek. Külön öröm volt a nagyszentmiklósi aranykincs másolata, ez még a XIX. század végén készült. Változatlanul nagyon szeretném, ha az állatfejes pohárból megihatnék egy-két korty vörösbort, de ez nem túl valószínű.

Utána irány a Néprajzi Múzeum. Ott is zenéltek, már amennyiben az annak volt nevezhető, én rögtön elneveztem veszett sakálok kivégzésének. Gyorsan elmenekültem az emeltre, ott nézegettem. Bevallom, legjobban a kiállított gyerekjátékok tetszettek. Főleg a csöpp konyhaberendezés, ez egy asztalból, négy hokedliből, és a méretben hozzáillő gyúródeszkából, illetve nyújtófából állt. No meg egy ónból készült tányérkészletből. Volt kétaraszos, üvegajtós szekrény, jól láthatóan abrosszal és ágyneművel tele.

Mire jól végignéztem mindent,  eléggé elfáradtam, és elindultam hazafelé.

Csimpolya Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1191

Ez igen, ez tényleg remek program!

Ha Shakespeare drámát kell megnevezni, és hangjáték is számít, akkor a Lear király. Nem tudom már, kik szerepeltek benne, de egy mondatra és a hangsúlyára jól emlékszem: Ha nem lennél rosszul, nem bíznám méregben többé soha.

Előzmény: dmmddm (1190)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.26 0 0 1190

De jó volt neked ! :-)

Én, a topik lustája nem voltam még soha Múzeumok Éjszakáján,de mindig élvezettel olvasom a beszámolókat. Várom Csimpolyáét is !

Viszont voltam kulturálódni a múlt héten 3 alkalommal, ez egyéni csúcs, főleg,hogy két nap hétköznapra esett.

Tehát: A Madách Színházban Shakespeare-fesztivál van, ennek keretében voltam hétfőn este a Tolnay Szalonban egy beszélgetésen, amit Bárdos András csinált Hegedűs D. Gézával. Az  a téma,mivelhogy több ilyen beszélgetés is volt-lesz (színésszel, irodalomtörténésszel stb.) hogy a nagy angol drámaíró kinek mit jelent. A beszélgetés után, ami este fél 8-tól este 9-ig tartott, még volt egy filmvetítés is, egy 1953-as fekete-fehér Julius Caesar film,ami több,mint 2 órás. Ezt bevallom nem vártuk meg, pont a hossza miatt, hanem beültünk egy kicsit a körúton koktélozni meg beszélgetni az unokatestvéremmel,aki egyáltalán elcsalt erre a Shakespeare-fesztiválra.

Bárdos jól vezette a beszélgetést, mitőlünk, a közönségtől is megkérdezte,hogy kinek mi volt az első élményre S.-el. Néhányan a Gábor Miklós-féle Hamletet említették, volt aki Huszti Péter Othello-előadásbeli Jágóját hozta fel. Én is megszólaltam,pedig egyáltalán  nem vagyok az a típus:), nem tudom mi történt velem, de megkérdeztem,hogy filmet is ér-e mondani első élményként, mert akkor én Zeffirelli Rómeó és Júliáját mondom, zsenge tizenéves koromból. Mondta Bárdos,hogy persze, úgyhogy elmondtam,hogy én úgy láttam ezt a filmet,hogy nem ismertem a történetet, tehát  végig drukkoltam,hogy sikerüljön minden....

Hegedűs D. Géza is érdekesen beszélt, saját gyerekkorát, színházi élményeit is elmondta, valamint kivetítőn részleteket mutattak be Shakespeare-alakításaiból. Szimpatikus volt a színész, bár nem tudtam mindig eldönteni,hogy őszinte-e vagy kicsit maníros... (vagy mindkettő)

Másnap kedden pedig a Szerelmes Shakespeare c. filmből készült színi előadást néztük meg (Tompos Kátya, Nagy Sándor, Tóth Enikő, Magyar Attila Csákányi Eszter - mint I.Erzsébet - stb. szereposztásban). Kellemes élmény volt, tudom ajánlani.

Szombaton pedig jó társaságban kirándultunk autóval, Zebegény volt a kiindulási pont, onnan Párkányon keresztül Esztergom, itt ebéd, Visegrádon a várban sétálás (remek jó idő volt, nem volt egyáltalán kánikulai érzésünk, mert kellemesen fújdogált a Duna-kanyarban a szél), kávézás egy visegrádi hotelben,ahonnan a kilátás pompás Duna-kanyarra, kompozás Visegrádról Nagymarosra, úgy vissza Zebegénybe. Jó színem lett ! :-)

Előzmény: zsanna (1189)
zsanna Creative Commons License 2017.06.25 0 1 1189

Nagy pirospont a Múzeumok éjszakája pécsi szervezőinek :-) 

Sok-sok színvonalas program, 1000 azaz Egyezer !!!! fontos komplex belépővel. (Megnéztem, tavaly 2500 Ft volt. Tulajdonképpen az sem irtó sok, de ha egy család megy, akkor azért már a 2 felnőtt, 2 gyerek 7500-ra jött ki, - ami errefelé azért elég húzós....   Nagyon jó húzás volt ez a barátságos ár.

És a pécsiek éltek is a lehetőséggel, mert mindenhol sok-sok ember volt. Pontosabban azokról a helyekről tudom ezt mondani, ahol mi is megfordultunk :-) Mert csak a töredék helyszínre jutottunk el. Sok helyen volt kreatívkodós gyerek-program is, ezek is tele voltak. 

Megnéztük az egyiptomi kiállítást, ami két helyszínen volt, - mondjuk ezt nem igazán értem, miért nem tudtak olyan helyet keresni, ahol egyben be lehet mutatni? Anno a Leonardo kiállításnál sem tartottam szerencsésnek a két helyszínt.

Aztán - több év után ismét -  megnéztük az örök pécsi "kötelezőket": a Káptalan utcában lévő Zsolnay-t, - itt beültünk csempét festeni,  de marha meleg volt, és nekem hamar elfogyott a türelmem, amikor nem bírtam a vonalon belül maradni :-) -, a Vasarely-t, és a Csontváry-t. És ismét megállapítottam, hogy Csontváry valami zseniális, nem véletlen,hogy Lázár mindent bevet, hogy lenyúlja :-( Olyan gyönyörű, világító színeket használ, hogy az valami fantasztikus! És nagyon-nagyon jól voltak megvilágítva a képei, egyszerűen tökéletes volt. 

Csimpolya Creative Commons License 2017.06.23 0 0 1188

Nem, sajnos nem. Meg akartam nézni, de folyton csak húztam-halasztottam.

Előzmény: Magdolnna (1187)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.21 0 0 1187

Csimpolya, végül láttad a Kincsemet? Én láttam és a legnagyobb jó érzéssel tudok róla csak beszélni, sok ismerősnek, barátnak elmeséltem, és mindannyiszor ez a jó érzés járt át/töltött fel :)

dmmddm Creative Commons License 2017.06.11 0 0 1186

Nálam általában ott a bankkártya mindig és ez egy darabig nem is jelentett gondot,ha a könyvhétre mentem. De mostanában már én is látom,hogy egyre több könyvsátorban fogadnak el kártyát....Úgyhogy már ez sem védelem:)

Összességében úgy érzem, jobban tudom kontrollálni a pénzköltéseimet,ha nem bankkártyával,hanem készpénzzel vásárolok.

Előzmény: Csimpolya (1185)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.11 0 0 1185

Egy ideje úgy védekezem a túlköltés ellen, hogy csak egy meghatározott összeget viszek magammal. Erre mi történt: furmányosabb kiadók azt írták ki, hogy bankkártyát is elfogadnak... De ellenálltam!

Előzmény: dmmddm (1184)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.11 0 0 1184

Örülök,hogy hasznos volt a link!

A mi könyvtárunkban szokott lenni selejtezett,ingyen elvihető kötet. Jó múltkorában így sikerült szert tennem Zilahy Lajos A Dukay család c. 3 részes családregénysorozatának 2. kötetére, de ezt csak itthon vettem észre. Fogtam is a fejem,hogy most mit csináljak. Csodák csodája, nem sokkal később a rokonomnál nézelődtem a könyvespolcon és ott volt mindhárom rész, nagyon örültem neki:) Maga az irodalmi mű is tetszett, nem olvastam még talán Zilahytól semmit előtte.

Én pénteken látogattam meg délután a Vörösmarty teret és az eltervezett könyvek közül sikerült kettőt megvennem (Rakovszky Zsuzsa: Célia, Tóth Krisztina: Párducpompa). Elfelé jövet a Deák F. utcában meg maga Rakovszky Zsuzsa jött velem szembe, jó élmény volt:) Biztos dedikálni ment,de én meg nem vagyok az a dedikáltatós típus. Még egy könyvet vettem,de az nem könyvheti kiadvány, az egy egyszerű New York Times bestseller-listás disztópia sorozat 3. része. (mindenkinek vannak gyengeségei, ugye:)

Ahogy Csimpolya írta, tényleg a bőség zavara fogad, de mivel a bőség zavara a pénztárcámra nem jellemző és elköltöttem az ideszánt összeget, gyorsan tovább álltam.

Előzmény: zsanna (1183)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1183

Hát, elég soványka volt a kínálat :-(  A Libri és a Líra képviseltette magát, volt egy Kagylókürt feliratú sátor, és még egy, de ott nem könyveket, hanem zsebnoteszeket árultak...  Vettem egy fagyit, és indultam haza. Aztán egyszer csak eszembe jutott, hogy szó volt retro könyvvásárról is, a Csorba Győző könyvtár égisze alatt. És én már eljöttem előtte, de nem vettem észre.

Na, visszafordultam, és jól is tettem :-) Ez a kis könyvtár egy belső udvarban van, volt tábla a könyvvásárról, de eléggé észrevehetetlen.  Rengeteg 20-30-40 éves könyv volt, darabja 100 kemény forint!!! - könyvtári selejtek meg adományok, - és ami engem leginkább megfogott, bakelit lemezek is, ennyiért :-) Választottam 6 lemezt, - tökéletes állapotban lévő klasszikusok, - meg három könyvet: Spiró-tól A jövevényt, - lehet, hogy ezzel már bepróbálkoztam a könyvtárból is, de biztos hogy beletörött a bicskám, mert nem rémlik a történet, -, A.A.Milne-től a Micsoda 4 nap-ot, és az Operák könyvét, - operából most kezdem egy kicsit kikupálni magam, eddig nem túlzottan voltam oda érte ...

És szerintem még jövő héten is visszamegyek böngészgetni :-) 

És még egyszer köszönöm az ide vezető linket :-) 

Előzmény: zsanna (1178)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1182

Arra gondoltam, hogy meglátogatom az ásványkiállítást a Lurdy Házban, meg is tettem. Aztán elmentem a Mezőgazdasági Múzeumba, mert megtudtam, hogy ott viszont babakiállítás van. Na, ezt rosszul időzítettem, mert minden tele volt gyerekekkel, úgy látszik, minden egyes osztály ott adott találkozót. Ez megnehezítette a békés szemlélődést, de azért sikerült. Megérte, mert szép babákat láttam. Ne holmi giccses tömegterméket képzeljetek, egyedileg kidolgozott, korhű ruhákba öltöztetett, felnőtteket ábrázoló bábuk voltak, jó volt rájuk nézni. Némi szerencsém is volt, mert amikor a Nemzeti Galéria elé értem, egy négytagú jazz csoport játszott, én a Torreádor-indulóra értem oda, egy darabig ottmaradtam hallgatni őket.

Na, aztán rájöttem, hogy ott a kisföldalatti, az pont a Vörösmarty térre visz, éltem is a lehetőséggel. Talán nem kellett volna, mert csak kapkodtam a fejem, a könyvek nagy többségben voltak, és folyton úgy éreztem, mindegyik felpanaszolja, hogy miért nem őt viszem haza. Ez persze képtelenség, de nehéz volt nem így vélni. 

A körülnézegetés megvolt, lehet, hogy még szombaton is kimegyek, mit lehet tudni? De ez akkor is a bőség zavara, ezt éreztem már a Könyvfesztiválon is.

Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1181

A legtöbb helyen próbálják a gasztrot és a kultúrát együtt hozni. És erről jut eszembe, jó ötlet volt Frei kávézókat nyitni a könyvesboltokban.

Előzmény: zsanna (1177)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1180

Én is odamegyek elsőként és remélem mire legközelebb megyek roskadni fog a polc.

Mellesleg mikor Kafkát kerestem, a diák sorra irányított a könyvtáros.

Előzmény: dmmddm (1176)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1179

Biztosan fogod érezni, meg a meleget is, kalap és víz a táskába legyen :)

Ebben a melegben egy flakon víz nélkül el sem indulok.

Előzmény: Csimpolya (1174)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1178

Ma délután fel is fogok menni, és körbekémlelek, hogy mi a helyzet :-) 

És még egyszer kösz az infót :-) 

Előzmény: zsanna (1177)
zsanna Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1177

Köszönöm! Arra nem gondoltam, hogy összekötik a Sétatér-fesztivállal... Amíg volt normális könyvhét, a Széchenyi téren vagy a Kossuth téren voltak a könyv-sátrak, és ilyen címen futott. 

Most kíváncsi leszek, hogy a Király utcában tényleg lesz-e több kiadó is, vagy csak egy-két sátor árválkodik majd, mert az utóbbi 2 évben sajnos ez volt a helyzet....

A Sétatér-feszt inkább a kajáról-piáról szokott szólni, némi - sok-sok :-)  - műsorral karöltve :-) És ha most tényleg felkarolták a könyvhetet is, annak csak örülni tudok :-) 

Előzmény: dmmddm (1175)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1176

A mi könyvtárunkban is van egy új könyvek-polc, de a leges-legújabbak nem mindig vannak meg. Azért oda szokott vezetni az első utam:) Most viszont felfedeztem a tiniknek szóló könyveket (bőven nem vagyok már az a korosztály:)), és hoztam is el onnan könyvet: Patrick Ness-Siobhan Dowd: Szólít a szörny, nem könnyű olvasmány, a témája miatt sem (rákbeteg anya,kiskamasz fiú).

Előzmény: Magdolnna (1172)
dmmddm Creative Commons License 2017.06.09 0 0 1175

Zsanna, én találtam valamit,mert  olyan hihetetlen,hogy Pécs nem könyvhetezik..... Vagy ennél valami nagyobb, komolyabb könyvheti rendezvényre gondolnál ? Nem akarok akadékoskodni, csak kérdezem. Meg különben is, nem akarom jobban tudni nálad:))

http://www.iranypecs.hu/hu/esemeny/setater-fesztival.html  

Előzmény: zsanna (1173)
Csimpolya Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1174

Eljöttem a Skála piac mellett, ott már jó néhány könyvbódét felállítottak, körülnézegettem, de nem találtam túl érdekesnek. Lehet, hogy szombaton kimegyek a Vörösmarty térre, hogy tisztán érezzem, mit is jelent a bőség zavara kifejezés.

Előzmény: Magdolnna (1172)
zsanna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1173

És nálunk fix, hogy megint nincs semmi, pedig mi adjuk a kulturális államtitkárt :-( Hogy sülne le a bőr a képéről :-( 

Előzmény: dmmddm (1171)
Magdolnna Creative Commons License 2017.06.08 0 0 1172

Hallottam rádióban, lehetőségem nem lesz bemenni.

Viszont! A könyvtárunkban jelentős beszerzés történt (még feldolgozás alatt áll) és nagyon bízom, hogy magyar kortársakra is számottevő összeg jutott.

Előzmény: dmmddm (1171)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!