Keresés

Részletes keresés

11_11 Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 3779

Énok könyve: 106. fejezet: 1- 19. versek

-

VI. Könyv [106-107] Noé születése 106.

1.Napok múltával fiam, Matuzsálem, feleséget vett fiának, Lámeknek; az terhes lett tőle, és fiút szült. 2. És teste fehér volt, mint a hó, és piros, mint a rózsa, és a fején a haja és a hosszú hajtincsei fehérek voltak, mint a gyapjú, és szemei gyönyörűek voltak. Amikor kinyitotta szemét, a fény bevilágította az egész házat, mint a nap, és az egész ház világos lett. 3. Erre felállt a bába kezei közül, kinyitotta a száját, és az Úr igazságáról beszélt. 4. Akkor megijedt tőle atyja, Lámek, elfutott és atyjához, Matuzsálemhez. 5. Azt mondta neki: „Különös fiút nemzettem; nem olyan, mint egy ember, hanem az ég Istenének fiaihoz hasonlít; Természete más, mint a miénk, és nem olyan, mint mi vagyunk; szemei olyanok, mint a napsugarak és arca dicsőséges. 6. Nekem úgy tűnik, hogy nem tőlem, hanem az angyaloktól származik, és félek, hogy az ő idejében különös dolog történhet a földön. 7. És most, atyám, itt vagyok, hogy könyörögve arra kérjelek, menj atyánkhoz, Énokhoz, hogy megtudd tőle az igazságot, mivel ő az angyaloknál tartózkodik. 8. Amikor pedig Matuzsálem meghallotta fia szavát, eljött hozzám a föld végeire, mert hallotta, hogy ott voltam, és hangosan kiáltott, és meghallottam hangját, eljöttem hozzá, és azt mondtam neki: „Íme itt vagyok, fiam, miért jöttél hozzám?” 9. Válaszolt nekem és azt mondta: - Nagy gond miatt jöttem hozzád, és nyugtalanító jelenség miatt léptem hozzád. 10. És most hallgass meg engem, atyám: Fiamnak, Lámeknek fia született, akinek alakja és természete nem olyan, mint egy embernek természete. Testének színe fehérebb, mint a hó, és pirosabb mint a rózsavirág. Haja fehérebb, mint a fehér gyapjú és szemei, mint a napsugarak; ha kinyitja szemeit, azok bevilágítják az egész házat. 11. Felállt a bába kezei között és kinyitotta száját, és áldotta az ég Urát. 12. Atyja, Lámek megijedt és hozzám menekült; nem hiszi, hogy tőle származna, hanem az ég angyalainak képmása. Íme azért jöttem hozzád, hogy tudtomra add az igazságot. 13. Erre én, Énok, válaszoltam és azt mondtam neki: - Az Úr egy új dolgot fog alkotni a földön, és ezt láttam egy látomásban, és tudtodra adtam, hogy atyámnak Járednek az idejében az ég néhány angyala megszegte az Úr szavát. 14. Íme, bűnt követtek el és áthágták a törvényt, egyesítették magukat asszonyokkal és vétkeztek velük, néhányukat feleségül vették és gyermekeket nemzettek velük. 17. Ők nemzették a földön az óriásokat, akik nem szellemük, hanem testük szerint azok. Nagy büntető ítélet jön majd a földre, és meg fogja tisztítani a földet minden tisztátalanságtól. 15. Bizony, nagy pusztulás jön majd az egész földre, vízözön és nagy pusztulás egy éven keresztül. 16. Ez a fiú, aki nektek született, megmarad a földön, és három fia vele együtt meg fog menekülni: amikor az egész emberiség elpusztul, (akkor) ő és fiai megmenekülnek. 18. Most pedig add tudtára fiadnak, Lámeknek, hogy az, aki született valóban az ő fia, és nevét Noénak hívja; mert ő marad majd nektek maradékul, és fiaival együtt meg fog menekülni abból a pusztulásból, amely az összes bűn és a napjaiban a földön elkövetett összes istentelenség miatt köszönt a földre. 19. Ezután még sokkal nagyobb lesz az istentelenség annál, mint amilyet először követtek el a földön. Mert én ismerem a szentek titkait, mert Ő, az Úr megmutatta és a tudomásomra hozta azokat, és elolvastam azokat a mennyei táblákon.

11_11 Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 3778

Persze, megint nem válaszoltál: miért van szüksége egy "mindenhatónak" imádatra, könyörgésre?  Én elhánynám magam, ha a gyerekeimnek könyörögniük kéne hozzám, ha a segítségemre szorulnak.   

Nekek nincs Istened , mért válaszoljak ??

( Magán ügyem az a magán ügyem,  úgy nevezik szabad akarat )

Előzmény: pudingman (3777)
pudingman Creative Commons License 2021.12.06 -1 0 3777

Még szerencse, hogy csak az emberek fejében létezik mind a kettő szörny. :))

Persze, megint nem válaszoltál: miért van szüksége egy "mindenhatónak" imádatra, könyörgésre? Én elhánynám magam, ha a gyerekeimnek könyörögniük kéne hozzám, ha a segítségemre szorulnak.  

Előzmény: 11_11 (3776)
11_11 Creative Commons License 2021.12.05 -1 0 3776

Megint benéztem, de itt nem változik semmi. :))

Hát  igen  neked kár volt benézni ! Aki le Sátánozza a Teremtő Istent !

Előzmény: pudingman (3774)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3775

vajon Jákobnak miért kellett megküzdenie Istennel? azért mert necces volt az életvitele, a tettei normál ember számára elfogadhatatlanok voltak. Vagyis tettei az átlag számára nem követendőek, mert veszélyes vizekre eveznének vele, ahol isten elpusztítaná őket, ha nem tudnak megfelelni a kérdésekre. nem tanulmányoztam jákob történetét, de ez jött le abból a minimumból amit olvastam. azért bírta ki isten próbáját, mert a szíve valószínű helyén volt a durva tettei ellenére, vagyis helyesen cselekedett, mert a körülmények ezt kívánták. nehéz ezt kívülről megítélni, de erről lehetett szó. 

ugyanakkor az is a jelentősége, hogy felmentse az embereket az alól, hogy felszín alapján megítélhessék őket, hiszen csak az számít, amit egyedül "isten" ismer, a szíve. 

ettől függetlenül ostoba az a férfi, aki Jákobnak képzeli magát, és tiszta szív nélkül ágyasokat gyűjt a saját élvezetére, átgázolva mások érzésein és érdekein. 

Előzmény: 11_11 (3773)
pudingman Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3774

Megint benéztem, de itt nem változik semmi. :))

Mi a fenének kéne szolgálni egy Mindenhatót? És mivel kéne szolgálni? Minek kéne hozzá imádkozni, nem beszélve a könyörgésről. Ez nektek nem undorító? Megalázkodni?

Mit gondoltok, ha imádkoztok, könyörögtök, megalázkodtok előtte, akkor jobban érzi magát? Nagyobb lesz az orgazmusa? :))

Előzmény: 11_11 (3773)
11_11 Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3773

polária te írhatsz bármilyen idézetet  te is  Istent szolgálod !! Mindenkinek más a feladata.

I Mózes Teremtés könyve: 5 .fejezet, 7.fejezet, 9. fejezet, és 38.fejezet, kaptam és le is közöltem. Amit kaptam a teremtő Istentől a Bibliából azt leközöltem  mindet.

De ha lesz  újabb, leírom!!!

polária Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3772

1 moz 12

Ekkor Valaki tusakodott vele egészen hajnalhasadtáig.

De látta, hogy nem bír vele, ezért megütötte a csípője forgócsontját, és kificamodott Jákób csípőjének forgócsontja a tusakodás közben.  Akkor ezt mondta Jákóbnak: Bocsáss el, mert hajnalodik!

Ő azt felelte: Nem bocsátlak el, amíg meg nem áldasz engem.  Ekkor megkérdezte tőle: Mi a neved? Ő így felelt: Jákób. Erre azt mondta: Nem Jákób lesz ezután a neved, hanem Izráel, mert küzdöttél Istennel és emberekkel, és győztél. 

Jákób ezt kérte: Mondd meg nekem a nevedet! De ő ezt mondta: Miért kérdezed a nevemet? És megáldotta őt

Jákób Penúélnak nevezte el azt a helyet és ezt mondta: Bár láttam Istent színről színre, mégis életben maradtam.  Már sütött a nap, amikor átkelt Penúélnál, és sántított csípőjére.

Törölt nick Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3771

nem számít ennek semmi. de majd olvasom, amiket megosztasz

Előzmény: 11_11 (3770)
11_11 Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3770

Én már próbálkoztam, de minden hiába.

Próbáld meg te, hátha neked sikerül, van elég idézet. 

Előzmény: Törölt nick (3769)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3769

meg ezt is. lécci tölts már egy kis tudományt kutasó fejébe a ne szaporodj topikban. biztos van pár normális idézet az újszövetségben, ahol helyrerakják az ószöv alapján elpofátlanodott ffiakat.

Előzmény: 11_11 (3765)
Törölt nick Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3768

hát ezt megköszönöm, mert én nem olvasom a bibliját, csak amit itt megosztotok. idézem is máshol.

Előzmény: 11_11 (3766)
11_11 Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3767

Énok könyve: 99: fejezet: 1-16.versek

.1. Jaj azoknak, akik az istentelenségen munkálkodnak, hazug szavakat dicsérnek és magasztalnak: El fogtok pusztulni, és nem várhattok jó életre. 2. Jaj azoknak, akik hamisítják az igazság szavait, eltorzítják az örök törvényt, és átváltoztatják magukat azzá, amik korábban nem voltak [bűnösökké]. (v. miközben magatokat bűntelennek tartjátok.) A föld fogja elnyelni őket.

Bátorítás az igazaknak, hogy imádkozzanak az ítéletért

3. Azokban a napokban készüljetek fel rá, ti igazak, hogy felemelik imáitokat emlékeztetőül, hogy helyezzék azokat bizonyságul az angyalok elé, hogy emlékezetébe idézzék a Legfőbbnek a bűnösök gaztettét. 4. Azokban a napokban fel fognak lázadni a népek, és felkelnek a nemzetek családjai a pusztulás napjára. 5. Eljönnek a várandósok azokban a napokban, megszülnek, majd eladják és elhagyják gyermeküket, a terhes asszony meg elvetél. Előjön méhükből a csecsemő, de elűzik maguktól még mint csecsszopót, nem térnek vissza hozzájuk, és nem könyörülnek szeretteiken

Újabb figyelmeztetések a tévelygőknek

6. Ismét megesküszöm nektek, bűnösök, hogy szünet nélküli vérontás napja készül a bűnnek. 7. És azok, akik köveket, vagy aranyból, ezüstből, fából, és agyagból faragott képeket imádnak, és azok, akik tisztátalan szellemeket, szörnyszülötteket, és mindenféle bálványt imádnak majd pogány templomaikban tudatlanságból, semmiféle segítséget nem kapnak majd azoktól. 8. És szívük balgasága miatt istentelenné válnak, és szemük elvakul szívük félelme miatt és az álmaikban látott látomásaik miatt. 9. Ez okból kifolyólag lesznek istentelenekké és gyávákká, mert minden munkájukat hazugságban hajtják végre, és köveket szolgálnak: így egy szempillantásban elpusztulnak.

Boldogok, akik hallgatnak a bölcsek szavára

10. Azokban a napokban áldottak lesznek mindazok, akik elfogadják és ismerik a bölcsesség szavait és megtartják a Legfőbb útjait és az Ő igazságának útján járnak, és nem válnak istentelenné az istentelenekkel együtt, mert meg fognak menekülni.

Jajszavak sora

11. Jaj nektek, akik gonoszságot terjesztetek felebarátotokról, mert a Seolban kell elpusztulnotok. 12. Jaj nektek, akik csalárd és hamis mértéket készítettek, és akik keserűséget okoztok a földön, mert ezáltal fogtok teljességgel megemésztődni. 13. Jaj nektek, akik mások kemény fáradozása által építitek házaitokat, és minden építőanyaga a bűn téglája és kövei; Azt mondom nektek: „Nem lesz békességetek!” 14. Jaj azoknak, akik megvetik atyáik mértékét és örök hagyatékukat, akiket a romlás szelleme hajt és akik lelke követi a bálványokat; nem lelnek majd nyugalmat! 15. Jaj azoknak, akik igazságtalanságot cselekszenek és segítik a zsarnokságot, és felebarátjaikat ölik az ítélet nagy napjáig. 16. Mert Ő letaszítja dicsőségeteket, csapást hoz szívetekre, felgerjeszti haragja szellemét és mindnyájatokat karddal pusztít el; a szentek és igazak serege megemlékezik bűneitekről.

11_11 Creative Commons License 2021.12.05 0 0 3766

Énok könyve: 98.fejezet: 1-16 versek

Eskü a bölcseknek és a balgáknak

1. És most megesküszöm nektek, ti bölcsek és balgák, hogy sokat megtapasztaltok majd a földön. 2. Ha férfijaitok több ékszert is vesznek fel, mint egy nő, és több tarka holmit, mint egy szűz: királyi méltóságban, fenségben, uralkodói nagyságban, ezüstben, aranyban, bíborban, tiszteletben és eledelekben: úgy ki lesznek öntve, mint a víz. 3. Mert ha nincs meg a kellő tudásuk és bölcsességük, úgy kincseikkel, összes dicsőségükkel és tiszteletükkel együtt el fognak pusztulni, és szégyenben, leöletésben és nagy szűkölködésben vetik majd be szellemeiket a tüzes kemencébe.

Két eskü a bűnösöknek: a bűn emberi eredetéről és ítéletéről

4. Esküszöm nektek, ti bűnösök: amint egy hegy sohasem volt rabszolga, sem azzá nem lesz, és amint egy domb se lesz egy nő cselédjévé, úgy a bűn sem küldetett a földre, hanem az emberek maguktól alkották, és ezért nagy kárhozat jut osztályrészül azoknak, akik elkövetik. 5. A terméketlenség nem (természeténél fogva) adatott az asszonynak, hanem kezeinek (gonosz) tettei miatt hal meg gyermektelenül. 6. Megesküszöm nektek, bűnösök, a Hatalmas Szentre, hogy minden gonosz tettetek nyilvánvaló az egekben, és erőszakoskodásotok egyetlen műve sincs eltakarva, vagy elrejtve. 7. Ne gondoljátok szellemetekben, se ne mondjátok szívetekben, hogy nem tudjátok, se nem látjátok, hogy minden egyes bűnt naponta feljegyeznek a mennyekben a Legfőbb előtt. 8. Mostantól fogva tudjátok meg, hogy összes zsarnokságotokat, mellyel nyomorgattatok, az ítéletek napjáig minden nap fel fogják jegyezni!

Jajszavak a tévelygők felett

9. Jaj nektek, balgák, mert balgatag által  fogtok elpusztulni; nem hallgattatok a bölcsekre, és nem talál meg titeket a jó! 10. Tudjátok meg most, hogy a romlás napjára vagytok előkészítve; ne reméljetek, hogy ti, bűnösök életben maradtok, hanem kipusztultok és meghaltok; mert nincs értetek váltság, mivel a nagy ítélet napjára, a szomorúság és a szellemetekre beköszöntő nagy megszégyenítés napjára vagytok előkészítve  11. Jaj nektek, megátalkodott (kemény) szívűek, akik gonoszat műveltek,és vérrel táplálkoztok! Honnan vannak azok a jó dolgok az evéshez, iváshoz és jóllakáshoz? Mindazokból a jó dolgokból ugyanis, melyekkel Urunk, a Legfőbb gazdagon ellátta a földet. Nem leltek majd békét! 12. Jaj nektek, akik az igazságtalanság tetteit szeretitek! Miért reméltek jó szerencsét magatoknak? Tudhatnátok, hogy az igazak kezébe estek, és ők elvágják torkotokat, megölnek, és nem könyörülnek rajtatok. 13. Jaj nektek, akik az igazak nyomorúságán örvendeztek; mert nem ásnak sírt majd nektek! 14. Jaj nektek, akik semmibe veszitek az igazak szavait, mert nem lesz reményetek az életre. 15. Jaj nektek, akik hazug és istentelen szavakat írtok, mert azok hazugságaitokat jegyzik fel, hogy az emberek hallják azokat, és az istentelenséget cselekedjék a felebarátjukkal. 16. Ezért nem lelnek majd békét, hanem hirtelen halállal halnak meg.

11_11 Creative Commons License 2021.12.04 0 0 3765

János evangélium:8: fejezet 7-11.versek

A házasságtörő asszony.

7 De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: „Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!” 8 Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön, 9 ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal. 10 Jézus fölegyenesedett és megszólította: „Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?” 11„ Senki, Uram” – felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: „Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!”

A levelek színét megváltoztatják, hiszen nem kövezik meg az asszonyt – de a gyökérig egyik sem jut el közülük, mert egyik sem borul le az asszony mellé, hogy Jézus nekik is bocsánatot adjon új életet   Elmentek : A gyökér változatlan marad !!!!!!

A bűn gyökere a lázadás, egészen pontosan az Isten elleni, az Ő igéje és az Ő rendje elleni lázadásunk. Ez a lázadás a gyökér, és ennek aztán vannak megnyilvánulási formái, amik az ágak és a levelek.

Például: Az ember elmegy a gyülekezetbe, meghallgatja az igehirdetést, elmondja az imádságát – tehát a levelek szépek – de kisétál a gyülekezet ajtaján úgy, hogy a lázadó még mindig ott él benne, és ez a belső, nagyon mélyen, a gyökereken élősködő lázadó folytatni fogja a bűnök elkövetését, akkor hiába a levél és az ág, a virulása csak időleges, úgyis elszárad, mert a gyökérrel van a baj. Ha meg akarunk szabadulni az ó embertől, akkor ehhez több kell, mint megfelelő dolgokat tenni vagy nem tenni, több kell, mint bocsánatot kérni: el kell bánnunk a bennünk lévő lázadóval..

11_11 Creative Commons License 2021.12.03 0 0 3764

Énok könyve :  97: fejezet: 1-10. versek

Az igazaknak szóló biztatás

1. Higgyétek, ti igazak, hogy a bűnösök megszégyenülnek és elpusztulnak majd azon a napon, amikor véget ér az igazságtalanság. 2. Tudomásotokra jut majd (ti bűnösök), hogy a Leghatalmasabb az elpusztításotokra gondol, és az ég angyalai örvendeznek pusztulásotoknak.

Figyelmeztető szavak a bűnösökhöz az ítéletről

3. Mit fogtok tenni, ti bűnösök, és hova fogtok menekülni az ítéletnek ama napján, ha meghalljátok az igazak imájának hangját? 4. Akkor már nem lehettek olyanokká, mint ők; ellenetek lesz ez a tanúság: „Bűnösök társai voltatok” 5. Azokban a napokban az igazak imája az Úr Isten elé jut, számotokra viszont az ítéletetek napja hirtelen elérkezik. 6. Összes gonosz tetteiteket felolvassák a Szent és Hatalmas előtt, és arcotok szégyenbe borul, és elvet majd (ti. Isten) minden gonoszságra alapozott cselekedetet.

Jajszavak a gazdagok felett rátok

7. Jaj nektek, bűnösök, akik az óceán és a szárazföld közepén laktok: visszataszító még emlékezni is rátok! 8. Jaj nektek, akik hamissággal szereztek aranyat és ezüstöt, miközben ezt mondjátok: „Felette meggazdagodtunk, javaink vannak, és mindent megszereztünk, amire vágytunk; 9. most végre akarjuk hajtani, amit elterveztünk: hiszen ezüstöt gyűjtöttünk, és magtárainkat úgy megtöltöttük, mintha víz árasztotta volna el, és sok földművelő tartozik házainkhoz”. 10. Bizony, hazugságotok, mint a víz úgy folyik szét, mert gazdagságotok nem marad meg nektek, hanem hirtelen eltávozik tőletek. Mert mindent jogtalanság árán szereztetek és ki lesztek szolgáltatva az örök kárhozatnak!

11_11 Creative Commons License 2021.12.03 0 0 3763

Énok bánata : 96 .fejezet: 4-8 versek

Jajszavak a gazdagok felett

4. Jaj nektek, bűnösök, hogy vagyonotok igaznak tulajdonít benneteket, de szívetek bűnösnek ítél. Ez a szó tanúbizonyság lesz ellenetek, hogy emlékeztessen gonoszságotokra. 5. Jaj nektek, akik felfaljátok a búza javát, és nagy edényekből szürcsölitek a bort, és erőtök teljében a gyengéken tapostok! 6. Jaj nektek, akik minden forrásból vizet isztok, mert hamar bosszút állnak rajtatok; hirtelen elfonnyadtok és elszáradtok, mert elhagytátok az élet forrását! 7. Jaj nektek, gonosztevők, akik igazságtalanságot munkáltok, csalást és káromlást: ez majd mind a gonoszra való emlékeztető, jelül lesz ellenetek! 8. Jaj nektek, hatalmasok, akik erőtök teljében lesújtotok az igazra, mert eljön majd romlásotok napja; abban az időben sok boldog nap köszönt majd az igazakra, - ez a ti ítéletetek napja!

11_11 Creative Commons License 2021.12.02 0 0 3762

Énok könyve:  96. fejezet: 1-3.verse    

Két újabb biztatás 

1. Reméljetek, ti igazak, mert gyorsan elpusztulnak előletek a bűnösök, és ti uralkodtok majd tetszésetek szerint fölöttük! 2. A bűnösök nyomorúságának napján felemeltetnek gyermekeitek, és felkelnek, mint a sasok; magasabban lesz fészketek, mint ahogy a keselyű fészkel. Magasra hágtok, és eltűntök a föld repedéseibe és a sziklák mélyére a bűnösök elől, mint a szirti borz. Sóhajtoznak és sírnak majd miattatok, mint az éji madár (démon). 3. Ti, szenvedők azonban ne féljetek, mert gyógyulásban lesz részetek; világos fény ragyog majd nektek, és a nyugalom hangját halljátok majd az égből

11_11 Creative Commons License 2021.12.02 0 0 3761

Énok bánata : 95.fejezet: 1-7.versek

1.Ó, bárcsak vízfelhő volna a szemem, hogy megsiratna titeket, és felhőként hullatná könnyeimet, hogy nyugalmat találnék szívem keserűségétől! 2. Ki engedte meg nektek, hogy szégyent és gonoszságot műveljetek? Utolér majd benneteket az ítélet, bűnösök! 3. Ne féljetek a bűnösöktől, ti igazak, mert az Úr Isten ismét át fogja adni őket kezetekbe, hogy tetszésetek szerint tartsatok ítéletet felettük. 4. Jaj nektek, akik kiejtitek feloldhatatlan átkaitokat, bűneitek miatt távol lesz tőletek a gyógyulás! 5. Jaj nektek, akik gonoszsággal fizettek felebarátotoknak, mert titeket is tetteitek szerint fizetnek ki. 6. Jaj nektek, hazug nyelvek (hamis tanúk), és azoknak akik igazságtalanságot mértek, mert hamar el kell pusztulnotok! 7. Jaj nektek, ó bűnösök, mert üldözitek az igazakat, mivel titeket szolgáltatnak majd ki és üldöznek, ti igaztalanok, és (az igazak) igája súlyosan nehezedik majd rátok!

11_11 Creative Commons License 2021.12.02 0 0 3760

Intelmek az igazaknak  94. fejezet. 1-5. versek

1. És most azt mondom nektek, fiaim: Szeressétek az igazságosságot és járjatok benne! Mert az igazságosság ösvényei elfogadásra érdemesek, viszont az igazságtalanság útjai hamar elpusztulnak és eltűnnek. 2. Egy eljövendő nemzedék egyes embereinek kinyilvánulnak majd az erőszakoskodás és a halál útjai; ők azonban távol tartják tőle magukat és nem követik azt. 3. És most így szólok hozzátok, ti igazak: Ne járjatok a gonoszság útjain, se a halál útjain! Ne közeledjetek hozzájuk, nehogy elpusztuljatok, 4. hanem keressétek és válasszátok az igazságosságot és az Istennek tetsző szent életet, és járjatok a béke útjain, hogy éljetek és boldoguljatok! 5. Őrizzétek meg szavaimat szívetek gondolataiban, és ne engedjétek, hogy kitöröljék őket szívetekből! Mert tudom, hogy a bűnösök csábítani fogják az embereket, hogy megrontsák a bölcsességet; nem lesz hely számára, és nem szűnik meg majd a mindenféle kísértés.

11_11 Creative Commons License 2021.11.30 0 0 3759

Énok levelének kezdete 92.

1. Ez annak a bölcsességnek Énok, az írnok által megfogalmazott tökéletes tanítása, amely minden ember számára dicséretes. Ő az egész föld bírája, minden gyermeke számára írta, akik a földön fognak lakni, és azon eljövendő nemzedékek számára, akik megtartják az igazságosságot és a békét. 2. Szellemetek ne zavarodjon meg a (gonosz) idők miatt, mert a Hatalmas Szent minden dolognak meghatározta idejét. 3. Az igaz feltámad majd álmából, felkel, és az igazságosság ösvényein fog járni és egész útja és beszéde örök jóság és kegyelem lesz. 4. Kegyes lesz az igazzal szemben (az Úr), örök egyenességet ad neki, és hatalmat arra, hogy képes legyen igazságosságban és jóságban járni és örök fényességben jár majd. 5. A bűn örökre megsemmisül a sötétségben, és attól a naptól fogva nem jelenik meg (többé) mindörökké.

11_11 Creative Commons License 2021.11.30 0 0 3758

Énok könyve:32: fejezet:1-6.versek

A paradicsomkert

1. És ezek után, ahogy észak felé néztem a hegyeken túl, hét hegyet láttam, tele a legfinomabb nárdussal és illatos fákkal és fahéjjal és fűszerekkel. 2. És ekkor felmentem ezen hegyek ormára, messze a föld keleti felén, és átsuhantam az Erythraea-i tenger (Vörös tenger) fölött, és messze elhagytam azt, és elsuhantam Zotiel angyal mellett.

3. És eljutottam az Igazságosság Kertjébe, és voltak ott fák számosan, nagyon hatalmasak, gyönyörűségesek és pompásak és fenségesek, és ott állt a tudás fája, melynek szent gyümölcsét ették és nagy bölcsességet tanultak abból. 4. Ez olyan magas volt, mint az erdei fenyők, és levelei olyanok, mint a karob fáé (szentjánoskenyérfa) 5. és gyümölcsei olyanok, mint a szőlőfürtök, gyönyörűségesek: és az illata mint a messzire illatozó fáké. 6. Akkor azt mondtam: „Milyen gyönyörűséges eme fa, és mily szemet gyönyörködtető látványa!” Akkor Rafael, a szent angyal, aki velem volt, válaszolt nekem szólván: „Ez a bölcsesség fája, melyről ősatyád és ősanyád, akik előtted éltek ettek, és megismerték a bölcsességet és szemeik megnyíltak, és felismerték, hogy mezítelenek, és kiűzettek a kertből.”

11_11 Creative Commons License 2021.11.26 0 0 3757

Zsoltárok könyve: 123: fejezet: 1-4versek

( 1-4.versek )A SZENVEDŐ EMBER IMÁJA

1 (Zarándokének.) Tekintetem hozzád emelem, hozzád, aki az égben trónolsz. 2 Ahogy a szolgák szeme uruk kezén, s a szolgálók szeme úrnőjük kezén: úgy tekint szemünk az Úrra, a mi Istenünkre, amíg meg nem hallgat. 3 Könyörülj rajtunk, Uram, könyörülj rajtunk! Eléggé megízleltük már a gyalázatot. 4 Túlságosan megízlelte lelkünk a dúslakodók gúnyolódását s a fennhéjázók büszkeségét.

11_11 Creative Commons License 2021.11.26 0 0 3756

Énok könyve:25: fejezet 1-7 versek

1És ezt mondta nekem: 'Énok, miért kérdezel engem e fa illatáról, és miért kívánod megismerni az igazságot?'2. Én pedig válaszoltam: ‘Mindent meg szeretnék tudni, különösen erről a fáról.'3. És erre így válaszolt: 'Ez a magas hegy, amit láttál, amelynek csúcsa olyan, mintha Isten trónusa lenne, valóban az Ő trónja, ahová majd leül a Szent Hatalmasság, a Dicsőség Ura, az Örök Király, akkor, amikor eljön meglátogatni a földet jóságában. 4. És az illatos fát illetően, halandó ember nem érintheti ezt meg a nagy ítélet idejéig, amikor bosszút áll mindenen és véghezvitt [mindent] mindörökké. Akkor megadatik majd az igazaknak és a szenteknek. 5. A gyümölcse a választottak eledele lesz: A fát pedig északon fogják elültetni szent helyen, az Úr a mindenség Királya házának közepében. 6. Akkor örömmel vigadnak majd, boldogok lesznek, és belépnek majd a szentélybe, és a fa illata átitatja majd csontjaikat, és hosszú életet élnek majd a földön, olyat, amilyet atyáid éltek: És azokban a napokban nem lesz többé bánat vagy vész, sem kínok, sem csapások nem érik már őket.'7. Ezek után áldottam a Dicsőség Istenét, az Örök Királyt, aki eltervezte ezen dolgokat az igazakért, aki teremtette, és mindezt nekik ígérte.

11_11 Creative Commons License 2021.11.26 0 0 3755

Énok könyve:24: fejezet 1-5 versek

A hét hegy, az Úr Isten trónusa és az élet fája

1. Onnan a föld egy másik területére mentem, ahol egy éjjel-nappal égő tűzhegységet mutatott nekem. 2. És a mögé kerülve láttam hét csodálatos hegyet, amelyek mind különböztek egymástól, és azok kövei fenségesek és szépek voltak, teljességgel pazar, ragyogó látványúak, és világos külsővel: 3. Három kelet felől, egymásba érve, és  három dél felől, egymásba érve, mély szakadékokkal, amelyek egymásba értek. És a hetedik hegy ezek között állt, s magasabb volt a többinél. Magasságában egy trónusra hasonlított: és illatos fák vették körül a trónt. 4. Azok közt volt egy fa, amilyet soha nem szagoltam még, nem is volt belőle több, vagy ahhoz hasonló: illata minden illatot felülmúlt, és levelei, virágai és ágai nem száradnak el sohasem; a gyümölcse szépséges, és hasonlított a gyümölcs a pálmafa datolyáira. 5. Akkor azt mondtam: „Milyen szépséges ez a fa, illatos és levelei tetszetősek, és virágainak megjelenése pompás.” Akkor Mikháel, egyike a szent és méltóságos angyaloknak, aki vezetőjük, és aki velem volt, válaszolt nekem.

11_11 Creative Commons License 2021.11.25 0 0 3754

111. Zsoltár : 1-10.versek

( 1-3,  5-6,  7- 8. versek.)

1 (Alleluja!) Szívem mélyéből dicsőítem az Urat a szentek tanácsában és a nagy közösségben! 2 Az Úr művei nagyszerűek, emlékezetesek mindazoknak, akik örülnek rajtuk. 3 Tevékenységes fönséges és erő, s igazságossága örökké tart. 5 Ételt adott az őt félőknek, szövetségéről mindvégig megemlékezik. 6 Népének megmutatta hatalmas műveit, neki adta a pogányok örökségét. 7 Kezének műve hűség és igazság, parancsai változatlanok, 8 érvényesek mindig és örökké; erőben és igazságosságban születtek.

ÁMEN

11_11 Creative Commons License 2021.11.24 0 0 3753

János jelenések könyve: 20: fejezet: 1-15. versek

(  1-9,  11-14, versek )

Krisztus ezeréves országa.

1 Aztán láttam, hogy egy angyal szállt alá a mennyből, a mélység kulcsa volt nála, és nagy láncot tartott a kezében. 2 Megragadta a sárkányt, az őskígyót, vagyis az ördögöt, a sátánt, és ezer évre láncra verte. 3 Letaszította a mélységbe, bezárta, és lepecsételte, hogy ne vezesse félre többé a népeket, míg le nem jár az ezer esztendő.

Akkor rövid időre szabadon engedik. 4 Ezután trónokat láttam, azok ültek rajtuk, akikre az ítélkezést bízták. És (láttam) a lelkeket, akiket Jézus melletti tanúságtételükért és az Isten szaváért lefejeztek,  !!!!!!!!! akik nem borultak le sem a vadállat, sem képmása előtt, sem bélyegét nem viselték homlokukon vagy karjukon.

Életre keltek, és ezer évig uralkodtak Krisztussal.

5 A többi halott csak akkor kelt életre, amikor eltelt az ezer esztendő.

Ez az első feltámadás. 6 Boldog és szent, akinek része van az első feltámadásban. A második halálnak ezeken nincs hatalma, hanem Istennek és Krisztusnak lesznek papjai, és ezer évig uralkodnak vele.

7 Amikor eltelik az ezer esztendő, a sátán kiszabadul börtönéből, 8 és útra kel, hogy a föld négy sarkán félrevezesse a népeket, Gógot és Magógot, és harcra toborozza őket. Számuk annyi, mint a tenger fövenye. 9 Felvonultak szerte az egész földön, bekerítették a szentek táborát és a szeretett várost. És tűz szállt le az égből és elemésztette őket. 10 Az ördögöt, aki félrevezette őket, kénköves, tüzes tóba vetették – itt fog gyötrődni a vadállattal és a hamis prófétával éjjel-nappal, örökkön-örökké.

Az utolsó ítélet.

11 Akkor hatalmas ragyogó trónt láttam, és a rajta ülőt, akinek tekintete elől menekült a föld s az ég, de nem maradt számukra hely. 12 Láttam, hogy trónja előtt állnak a halottak, kicsinyek és nagyok. Könyveket nyitottak ki. Kinyitottak egy másik könyvet is, az élet könyvét. A halottak fölött ítélkeztek, ahogy a könyvekben fel volt jegyezve, a tetteik szerint. 13 A tenger visszaadta a beleveszett halottakat. A halál és az alvilág is visszaadta halottjait, és mindenki fölött ítéletet tartottak a tettei alapján. 14 A halált és az alvilágot a tüzes tóba vetették. A tüzes tó a második halál. 15 Aki nem volt beírva az élet könyvébe, azt a tüzes tóba vetették.

11_11 Creative Commons License 2021.11.23 0 0 3752

Énok : könyve:  22 .fejezet : 1- 14.versek  

A halott lelkek szellemei / halottak szellemeit  /  és az igazak szellemei .

A  holtak   hegye            

1 Azután onnan egy másik helyre mentem. A nyugati irányban mutatott nekem egy magas és hatalmas, kemény kőből álló hegyet. 2. És abban négy szép kinézetű üreget láttam, melyek mélységesek, szélesek és nagyon sima felületűek voltak. Három sötét volt, az egyik viszont fényes, és egy vízforrás fakadt a közepén. Ekkor így szóltam: „Milyen sima felületűek ezek az üregek, milyen mélyek és sötétek a szemnek.” 3. És akkor Rafael, egyike a szent angyaloknak, aki velem volt, megszólalt, mondván:

‘Ezek a sima üregek azért vannak itt, hogy (azokba) a halott lelkek szellemei legyenek gyűjtve, igen, az emberiség gyermekeinek minden lelkei ide gyűlnek össze.

4. És ezek a helyek arra lettek teremtve, hogy magukba vegyék azokat az ítélet napjáig, - mily távoli is még megszabott idejük - amíg eljön számukra a meghatározott ítélet napja!’

5. És láttam ott egy halott embernek a lelkét, amint kérelmez, és akinek a hangja felszállt a mennybe, amint panaszkodott.

6. És megkérdeztem Rafaelt, az angyalt, aki velem volt, mondván: ‘Kinek a szelleme ez, akinek hangja az égig érve panaszkodik?’

7. És válaszolt nekem, mondván, ‘Ez az a szellem, amely elhagyta Ábelt, amikor testvére, Káin megölte őt; s mindaddig fog panaszkodni ellene, amíg ki nem irtják (Káin) magját a föld színéről, s amíg el nem törlik magzatát az emberek utódai közül’ 8. Azután tovább kérdezősködtem az ítélet és az üregek felől: ‘Miért vannak azok külön, egymástól elválasztva?’

9. És válaszolt nekem, mondván: ‘Ez a három üreg arra való, hogy elválassza egymástól a halottak szellemeit. És hasonlóképpen az igazak szellemei is el vannak különítve; egy olyan hely lett készítve számukra, ahol ragyogó forrás vize van.

10. A bűnösöknek pedig olyan hely készült, ahol amikor meghalnak és testüket a földbe temetik, az ítélet még nem végződött be rajtuk az életük folyamán. 11Itt különítik el szellemüket e nagy gyötrelemre, egészen az örökké átkozottakra váró ítélet, büntetés és gyötrelem hatalmas napjáig, a lelkükön vett bosszú ideig. Itt kötözik meg őket örök időkig. Bizony ősidők óta létezik e hely. 12. Éppígy külön lesznek azok a szellemek (is), amelyek panaszkodnak és közzéteszik (igaztalan) haláluk körülményeit, amikor elpusztultak a bűnösök korában. 13. Hasonlóképpen egy olyan helyre vannak elkülönítve azon emberek szellemei, akik nem lesznek igazak, hanem a gonoszságban elmerülve éltek, és a törvénytelenekkel lettek egyenlővé; szellemeik ugyan nem lesznek elpusztítva az ítélet napján, de feltámadni sem fognak innen.’ 14. Ezután ekként áldottam a dicsőség Istenét: 'Áldott légy, Uram, a dicsőség és igazságosság Ura, aki mindent irányítasz örök időkig.'

11_11 Creative Commons License 2021.11.22 0 0 3751

Nehémiás  11. fejezet: 3 dolgot takar,

Rájöttem  MÉG  valamire ++2,, ///// múlt, jelen, 2  + 1, jövő.= 3

A  Sátán kígyó a kis országokat támadja, más kép nem tud győzni !!!

3  Teremtő  tudja , fejtől büdösödik a légy. 

KÖSZÖNÖM  Teremtő  Isten !!!! 

Legyen meg a te akaratod!!!! ÁMEN…

Előzmény: 11_11 (3746)
11_11 Creative Commons License 2021.11.22 0 0 3750

Tudom  le írtam, én értem mit mondasz !

Köszi !!!

Előzmény: polária (3749)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!