Most már kettő olyan gitárom van, hogy azt hiszem, nem lesz több. Hacsak valaki nem ajándékoz meg egy újabb újjal. De ettől nem félek.
Hozom a cuccost kedden, vissza is, meg oda is.
Én valóban Romane-tól tanultam kísérni. :) (Bár csak digitális formában ismerjük egymást)
RNT.-ben én is hallgattam, hogy visszahúznak, aztán arra a megállapításra jutottam, hogy nem olyan sok, mint hallatszik, csak amikor ketten kísérnek, az apró pontatlanságok (máshogy tompítanak például) miatt összesűrűsödik a dolog. Robin különben már a harmadik ritmusgitárost fogyasztja, a mostani talán marad, mert jelenleg az öccse az illető.
2-4 kapcsán, gondolj a dobra: síí-sapka síí-sapka:)
Kedden 12.00-18.00 (hacsak nem megyek áruért)
Ha nem jössz, szólj vagy üzenj, mert akkor nem viszek gitárt.
Más: él még valaki a Reinhardt családból? Mármint egyenesági leszármazott. Mert most döbbentem rá, hogy szegény Babik is a családi sírhelyen található. :(
A Múzeum krt.-on vettem egy 5 CD-s Djangó anyagot.
Kb.3xxx ft volt.De van mindenféle előadóktól
ilyen.
Florg!
Meghallgattam a kisérő anyagaimat és úgy tűnik a sok RNT miatt kisérek "visszahúzással",te meg talán több Romanet hallgattál,mert ott megy többet a "tiszta" kiséret.
Szerintem lehet,hogy aztéreztem hibucinak a kiséretedben,hogy a 2 4 ből a 4 az mindig nagyon gyors(rövid) söprés(a 2-höz képest).
Talán Kedden kimegyek.Hozzál Jimmyt,meg RNT-ket,meg új gitárt is.Neked minden kiutazásomkor lesz egy új hangszered?:)))))))))
Meg a kiséretet is megfigyelem,mert ha van bőgő akkor tényleg nem kell annyit játszani,én meg bőgő nélkül nyomom.
Az igen jól sikerült film. Rám is komoly irányító jellegű hatást tett. Nagyon kellemes lemez is készült hozzá a film zenéjével, azt se nagyon lehet fellelni.
Sajnos nem sok Django lemezt árulnak itthon, valahogy nálunk kimaradt ez a korszak.
Az ilyen válogatások kezdetnek kiválóak, csak tényleg az a baj, hogy mindegyiken ugyanaz a néhány szám szerepel, és nem is mindig a legjobbak (gondolom jogdíjak miatt).
Ha külföldön jársz, érdemes körülnézni, mert ott viszont van rendesen lemez/cd, csak a vinyl valószínűleg nem megfizethető (legalábbis nekem biztosan nem). Legalábbis az eredeti.
ha Reinhardt gyűjtő vagy, akkor sok újdonságot nem fox találni rajta, de én azóta keresek tőle főként vinylt, amióta láttam a világ második legjobb gitárosa c. filmet. Eddig csak ezt a cd-t sikerült fellelnem tőle.
Anton Sandner bácsi nem sok gitárt csinál(csinált?), de elég gypsycentrikus (nem véletlen, hogy Wedeli ennek a gitárnak a neve). Valami rokona lehet Franz Sandnernek (fia?), aki nagyon híres hegedűkészítő. Én egy ugyanilyen(?) gitárt találtam ebay-en, de már csak a vizslában, az oldalon már nem volt fönn, meg egy bőgőt máshol, amit ő készített.
Az enyém egy gypsy jazzgitár, nagyon spéci, bazi nagy, gyönyörű. A hangja nagyon jellegzetes, nem igazán standard jazzgitárhang, megvan benne ez az orrhangú manouche feeling, ez keveredik az elektromos hangzással. Olyan mint a késői Django felvételeken (most már csak egy késői Django kéne, aki tud is rajta játszani :))
Szép hangja van egyébként akusztikusan is, csak még nem jött elő teljesen, mert nem nagyon játszottak rajta évekig.
Galli húrt raktam rá, kis pickupállítással tök jól szól.
Meg amúgy mellékesen: Tzuiop! Van nekem most már egy Sandner jazz gitárom is, afféle pickupos fajta. Az a neve neki, hogy Wedeli... Ismerős? Na, ha nem: Wedeli Köhler-nek kell utánanézni.
Nem Selmer Macca a hangszer ugyan, meg nem is akusztikus persze, de azért meglehetős gypsy hangja van, leginkább Patrick Saussois gitárhangjára emlékeztet. Majd egyszer megmutogatom.
Jimmy pont nem megy,mert el van írva, és Jimmy Rosenburg néven fut szegény. De a többiek benne vannak, zenei részlettel, némelyikük többel is. Az amazon.com-mal vannak valami üzleti kapcsolatban egyébként, úgy tűnik.
Semmi off. Robin Nolan a manouche jazz oktatásának egyik királya, és amellett igen jól gitárzik, valamint nagyon jó kis lemezeket ad ki.
Tehát, ha elmész a kurzusra, biztos sokat megtanulsz majd.