Keresés

Részletes keresés

.Mike. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1436
Az biztos k... élet hogy én le sem fogom tenni egy hétig :))
Előzmény: JIMI84 (1434)
.Mike. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1435
Na ezt jól megaztmondtad, nincs ezzel a krómozással baj, az ilyen dolgok egyéntől függenek.
Előzmény: JIMI84 (1434)
JIMI84 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1434
Tudjátok mi a gáz ezzel..az hogy van egy pisztolyom és a szánt lekrómoztattam,mert nem akartam barnítgatni és untam már a feketét..megcsináltattam 7k-ba került egy öreg hámmerli 208-ról van szó és szívem szerint mostmár nem teccik..az első hónapokban nagyon odavoltam érte,de mostmár nem csinálnám meg mégegyszer..másoknak teccik meg mindneki megtapizza,de az öröm elszáll hamar..   :-)   mondjuk amekkora lámer vagyok és most visszabarnítanám,akkor tuti a tokot krómoztatnám le:-D
Előzmény: bauci (1431)
.Mike. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1433
Hát hogyha 15-20 alatt meg lehet úszni a teljes keménykrómozást 10 mikronnal, akkor én azt választom.
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1432

Hehe... Lefogadnam, hogy minden kromoztatni igyekvo ember errol a forumrol szedte az otletemet :) amugy 20 mikron retegvastagsag szerintem szuksegtelenul sok, sot, egyes alkatreszeknel kifejezetten karos is lehet, ha nem eleg kemeny a hordozo anyag sokkal konnyebben megreped... Bar GRP eseten meg rendesen elkeszitett fegyverek eseten azert szerencsere nem kell tartani a lagyaceltol

bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1431

"Te az egészet krómoltatni akarod igaz?"

Még nem tudom, bizonytalankodom. Három verzió, valószínűségi sorrendben:

1.) Szán, elsűtőb., sátorvas, az azt rögzítő stiftek, tárrögzítő,

2.) Tok, kakas, sátorvas,

3.) Teljes króm

Az utolsó verzión csak azért dongolkodom, mert írták, hogy az új GRPK-k között volt olyan, amin a gyári barnítás pár nap alatt megadta magát.

Plusz, bejátszik egy markolatcsere fára.

"Nem kérdezted meg véletlenül hogy mennyibe lesz az egész kb? "

Árat kérdeztem, teljes krómra, de a fegyver nélkül csak annyit tudtak mondani, hogy a közelmúltban több pisztolyt is krómoztak 10-20 mikronokkal, ami 15-20 e. között volt. (mondjuk - támogatva ízlésemet - ez is a teljes króm ellen szól)

Előzmény: .Mike. (1430)
.Mike. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1430

Te az egészet krómoltatni akarod igaz?

Nem kérdezted meg véletlenül hogy mennyibe lesz az egész kb?

Előzmény: bauci (1417)
lviz Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1429

Nálam az aranyozott AK volt a negatív csúcs. (made in Irak :) Na jah, izlések....

A nikkelezett-famarkolatos RG 100 az tényleg szép.

Előzmény: gvass1 (1423)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1428
Előzmény: Zoller.45ACP (1427)
Zoller.45ACP Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1427
haát nekünk télleg naon eltér a véleményünk, a HW94 szerintem

rettenetesen néz ki, mind1 milyen a felületkezelése...
Előzmény: gvass1 (1426)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1426

"- tulajdonképpen inkább az teccik, hogy kitűnik a sivár
mattfekete, elvétve nikkel társaságból. (még ide soromlnám a terepmintás
P22 meg a Vectort is)
"

Ehem, szinten ket diszpeldany:-)) Hat meg a P22 Carbon nikkelezett szannal es szenszalutanzatu tokkal. 150 euroert. Muhahahaaa.

Reszemrol a kettonusu jon be tokre ("fenyes" tok, fekete szan), de ezert nem veszek egy PA-63-at, mert az meg konkretan nem teccik:-))

De a HW94 duotone az gyonyoruuuuuu

Előzmény: Zoller.45ACP (1425)
Zoller.45ACP Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1425
Nagyon kell, hozok,

-köce rendi vagy, de nemment el az eszem

Tulkeppen sem etnikai kisebbseg sem homokos nem vagyok, igy ertheto a dolog:-))

-ha eltekintek attól, hogy nekem is elsőre a Macskajajj, meg a modern Romeó és Júlia
ugrott be ahol a 2 család ifjainak, aranyozott, monogrammos pittoljai
teremtettek rendet - tulajdonképpen inkább az teccik, hogy kitűnik a sivár
mattfekete, elvétve nikkel társaságból. (még ide soromlnám a terepmintás
P22 meg a Vectort is)
Előzmény: gvass1 (1414)
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1424

Nekem nem tetszik, olyan, mint egy darab sajt :)

A krom viszont tetszik, bar ha en csicsazom, akkor az eslutobillentyu, meg kakas, biztosito, tarkioldo is kromozodik, vagy TiN. Markolat pedig vagy marad feka muanyag, vagy feka ebenfa :)

Előzmény: gvass1 (1423)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1423

Aranyozott RG100, itt megkukkolhatod:

http://www.roehm-rg.de/images/gr/rg100gold.jpg

Mindezt 214 euroert. Komolyan van, akinek ez bejon???

Nekem ebbol a nikkelezett famarkolatos tetszik (amit a GunBox is tart), csak eppen az 31.900-

http://www.roehm-rg.de/images/gr/rg100vv.jpg

Előzmény: hunserv (1422)
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1422

Na, tultargyalva. Amugy hogy nez ki az az "aranyozott" kacat amirol szo volt? minden alkatresze, vagy csak egyes darabkak... Ami meg jol nezne ki (mas fegyvereken is)

Szan, tok, satorvas kromozva, felig polirozva (a tukorfenyesig nem elmenve) Szan teteje matt, tehat nincs polirozva, soretezett vagy finom homokfujt felulet, a kezeloszervek, mint tarkioldo, elsutobillentyu, biztosito meg TiN bevonattal (azaz aranyszinu) A kakasnak meg mindegy, vagy krom, vagy az is TiN

Előzmény: bauci (1421)
bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1421

Atyám, bánom vétkem, hogy kételkedtem igazságodban.

(Mi lett volna egyébként, ha pontosabb infot adsz, hogy mennyi a sokkal drágább? Akkor most bűntelenül élhetnék ...)

Előzmény: hunserv (1420)
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1420

Hinni istenBEN szokas. templomBAN imat mormolnak... nekem meg lehet hinni, vagy nem hinni. Csak a ragozason mulik :))

Előzmény: bauci (1419)
bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1419

"Latom nekem nem hittel :)"

Hinni a templomban kell! :-) Egyébként érdekelt, hogy a "sokkal drágább" mit takar. Nekem a kékes bevonat tetszett volna, de nem ennyiért.

Előzmény: hunserv (1418)
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1418
Nem ugyanazt pofaztam en is? :) Latom nekem nem hittel :) Arany szinhez egyebkent TiN bevonat illik, de az is ugyanugy PVD eljaras, azaz Dragasagosabb 1 db eseten. De ha mondjuk 3-an 4-en osszefogtok, es egyutt viszitek el feluletkezeltetni aranyszinure a lehetoleg egyforma alkatreszeket, akkor megoszlik a koltseg, es sokkal olcsobb lesz! De man` ezt is mondottam parszor...
Előzmény: bauci (1417)
bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1417
Felületkezelésről megkérdeztem Innopress-t. A keménykrómot javasolják. Rákérdeztem a vákumplazma bevonatokra, mint amilyen a TiCn is (talán Hunserv említette) és mondták, hogy az nagyságrendekkel drágább a keménykrómnál, sacc-ra lehet gondolkodni kb 60-70e árban. (igaza volt Hunservnek, hogy ez nem a legköltséghatékonyabb megoldás).
bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1416
Figyi, ezidáig csak 1000* írtam le, hogy annyira szorul, hogy nem tudom a hengert kitolni. Sem olajozva, sem anélkül. Már a csavarhúzó elkezdte sérteni a szánt és a biztosító hengerét. Lehet, ha lenne még 5 csavarhúzóm, találnék méretben megfelelőt. De nincs. Venni nem akarok. Így maradt a FÉG. Ha ők teszik tönkre, az ő balhéjuk. Ha én, meg sírathatom az összerondított fegyvert. Én kevésbé vagyok mániákus buheráló. Szívesen szétszedtem volna, de az ésszerűség határáig.
Előzmény: .Mike. (1415)
.Mike. Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1415
Mindig csak ezzel a "megfelelő szerszámok"- kal jössz, ugyan mi kell a szétszedéshez??? Egy kis fogó + egy vékony csavarhúzó és kész.....
Előzmény: bauci (1413)
gvass1 Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1414

"Láttátok a RÖHM oldalán az aranyozott RG100-at?

Dekurvajól néz ki.
"

Nagyon kell, hozok, de ne lattam eletben is, es csak a Muhahahahaaa jott ki belolem.

Tulkeppen sem etnikai kisebbseg sem homokos nem vagyok, igy ertheto a dolog:-))

Előzmény: Zoller.45ACP (1408)
bauci Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1413

Hát bízom benne. Elvittem a vékony bakelit markolathéjat. Az lesz a minta. Egy kérésem volt, hogy valahogy az anyacsavart applikálják bele. Állítólag CNC esztergán készül a markolathéj, tehát kívül belül passzolnia kellene a tokhoz. Honlap van, de elég gagyi, nem emlékszem az URL-re, azt hiszem a gázosban tette valaki. Én onnan vadásztam le az elérhetőségét, de a hozzászólások között is szerepel. Ha nem sürgős, várj vele, amíg az enyém elkészül, aztán fotó alapján, eldöntheted, hogy megkeresed-e. A te helyzeted egyszerűbb lesz, mert a CNC program már megmarad, tehát neked nem kell adni markolathéjat mintának.

Ez egyébként ua. a srác, aki a gázos topikban ERMA markolatot készített. (Ilyet is rendeltem. :-)) Ott várhatóan nemsokára lesz kép, szerintem olyasmi lesz az enyém is. Annyiban más, hogy az mahagóni, míg az enyém dió lesz. Meglátjuk.

GRPK operáció: ráhagytam a FÉG-re. Nem sok és megfelelő szerszámom van. Lehet, hogy egy-két szétszedés-összerakás után könnyebben menne a dolog, de nem akarom a fegyvert megsérteni ezalatt az egy-két próbálkozás alatt.

Előzmény: Zoller.45ACP (1407)
hunserv Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1412
A netrol leszedheto PDF formatumban levo regi kaliberujsagok egyikeben van Waltheres cikk, sok sok keppel, ott van rozsdamentes is, na, kromozva (ha polir) ugy fog kinezni a GRP Annyira azert nem randa az :)
Előzmény: bauci (1390)
Hpasp Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1411

Úgy feszül/szorul a biztosító hengere, hogy ha aláfeszítek egy csavarhúzót, már a szánon levő hornyokat, marásokat kezdi csorbítani. És szedi a barnítást is. (Ütőszeget kellően előretoltam és rögzítettem, nem ez a gond) Megfelelő más szerszámom meg nincs, csak ezért nem akarok szerszámkészletbe beruházni.

Pont én is így szenvedtem vele, némi sorja maradt a biztosító, és annak ágya között.

Biztosítsd be, mozdítsd kb 1mm-t a kibiztosított állás felé, és belülről egy csavarhúzóval próbáld. Kívülről ne feszegesd!

Ha egyszer sikerül, másodszorra már könnyen fog járni.

Pár(száz) beírással ezelőtt én is ezzel szenvedtem.

Előzmény: bauci (1402)
Szega Creative Commons License 2005.07.15 0 0 1410
Csak nem szegény Samu bácsi ruháját akarod lecserélni? Ollan szép az eredeti fakabátja is, miért kell bántani? :-)
Ha agancsban gondolkodsz, nehéz dolgod lesz, már csak az erős íveltség miatt is...
(Az agancs vastagabb részei nem ennyire íveltek!)
Előzmény: dos48 (1409)
dos48 Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1409

Szamega,ráadásul csak nagyméretű agancsból lehet jól passzoló részeket keresni.

Előzmény: Messer22 (1406)
Zoller.45ACP Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1408
Láttátok a RÖHM oldalán az aranyozott RG100-at?

Dekurvajól néz ki.

Kéne ilyet csinyáni a rövid GRP-ből! :)))
Zoller.45ACP Creative Commons License 2005.07.14 0 0 1407
Hi!

Pontos klón lesz a fa mhéj is?

Tök uaz a forma,méret, minden? Gondolom sima lesz a külseje.
A mhéj belső fele, ami a tokba illeszkedik azt is rávarázsolják?

Van a pasasnak honlapja?
Előzmény: bauci (1394)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!