Az Ön által felkeresett topic fegyverek, ill. annak látszó eszközök
forgalmazásával kapcsolatos adatokat is tartalmazhat.
Felhívjuk figyelmét, hogy csak akkor lépjen be, ha Ön fegyverek forgalmazásával
vagy felhasználásával hivatásszerűen foglalkozik, és a honlap látogatása nem
eredményezi valamely Önre vonatkozó jogszabály vagy egyéb szabályozás
rendelkezéseinek megsértését.
Az Port.hu Kft. a fórum számára kizárólag tárhelyet szolgáltat, a honlapon
megjelenő információk vonatkozásában szerkesztői felelősséget nem vállal.
Amennyiben megítélése szerint a honlapon jogellenes tartalom jelenik meg, úgy
azt kérjük, jelezze az Port.hu Kft. mint tárhelyszolgáltató felé.
Tapasztalatok, hibák, vélemény ezekről a gázriasztókról
Kedves Fórumozó, olvasó! Kérjük, hogy személyes adataid védelme érdekében emailcímedet ne hozd nyilvánosságra a fórum topikokban. Címedet nyilvánossá teheted adatlapodon, ahol azok érik el, akiket érdekel. Kéréseiddel mindkettőtök érdekében lehetőleg közvetlen emailben fordulj beszélgetőtársadhoz. Szakmai társak és rajtuk keresztül kiegészítők keresése lehetséges. Kérjük, tartózkodjatok ebben a topicban a kettős felhasználású eszközök átadásának nyilvános közlésétől. Köszönjük!
Tudjátok mi a gáz ezzel..az hogy van egy pisztolyom és a szánt lekrómoztattam,mert nem akartam barnítgatni és untam már a feketét..megcsináltattam 7k-ba került egy öreg hámmerli 208-ról van szó és szívem szerint mostmár nem teccik..az első hónapokban nagyon odavoltam érte,de mostmár nem csinálnám meg mégegyszer..másoknak teccik meg mindneki megtapizza,de az öröm elszáll hamar.. :-) mondjuk amekkora lámer vagyok és most visszabarnítanám,akkor tuti a tokot krómoztatnám le:-D
Hehe... Lefogadnam, hogy minden kromoztatni igyekvo ember errol a forumrol szedte az otletemet :) amugy 20 mikron retegvastagsag szerintem szuksegtelenul sok, sot, egyes alkatreszeknel kifejezetten karos is lehet, ha nem eleg kemeny a hordozo anyag sokkal konnyebben megreped... Bar GRP eseten meg rendesen elkeszitett fegyverek eseten azert szerencsere nem kell tartani a lagyaceltol
Még nem tudom, bizonytalankodom. Három verzió, valószínűségi sorrendben:
1.) Szán, elsűtőb., sátorvas, az azt rögzítő stiftek, tárrögzítő,
2.) Tok, kakas, sátorvas,
3.) Teljes króm
Az utolsó verzión csak azért dongolkodom, mert írták, hogy az új GRPK-k között volt olyan, amin a gyári barnítás pár nap alatt megadta magát.
Plusz, bejátszik egy markolatcsere fára.
"Nem kérdezted meg véletlenül hogy mennyibe lesz az egész kb? "
Árat kérdeztem, teljes krómra, de a fegyver nélkül csak annyit tudtak mondani, hogy a közelmúltban több pisztolyt is krómoztak 10-20 mikronokkal, ami 15-20 e. között volt. (mondjuk - támogatva ízlésemet - ez is a teljes króm ellen szól)
"- tulajdonképpen inkább az teccik, hogy kitűnik a sivár mattfekete, elvétve nikkel társaságból. (még ide soromlnám a terepmintás P22 meg a Vectort is) "
Ehem, szinten ket diszpeldany:-)) Hat meg a P22 Carbon nikkelezett szannal es szenszalutanzatu tokkal. 150 euroert. Muhahahaaa.
Reszemrol a kettonusu jon be tokre ("fenyes" tok, fekete szan), de ezert nem veszek egy PA-63-at, mert az meg konkretan nem teccik:-))
Tulkeppen sem etnikai kisebbseg sem homokos nem vagyok, igy ertheto a dolog:-))
-ha eltekintek attól, hogy nekem is elsőre a Macskajajj, meg a modern Romeó és Júlia ugrott be ahol a 2 család ifjainak, aranyozott, monogrammos pittoljai teremtettek rendet - tulajdonképpen inkább az teccik, hogy kitűnik a sivár mattfekete, elvétve nikkel társaságból. (még ide soromlnám a terepmintás P22 meg a Vectort is)
A krom viszont tetszik, bar ha en csicsazom, akkor az eslutobillentyu, meg kakas, biztosito, tarkioldo is kromozodik, vagy TiN. Markolat pedig vagy marad feka muanyag, vagy feka ebenfa :)
Na, tultargyalva. Amugy hogy nez ki az az "aranyozott" kacat amirol szo volt? minden alkatresze, vagy csak egyes darabkak... Ami meg jol nezne ki (mas fegyvereken is)
Szan, tok, satorvas kromozva, felig polirozva (a tukorfenyesig nem elmenve) Szan teteje matt, tehat nincs polirozva, soretezett vagy finom homokfujt felulet, a kezeloszervek, mint tarkioldo, elsutobillentyu, biztosito meg TiN bevonattal (azaz aranyszinu) A kakasnak meg mindegy, vagy krom, vagy az is TiN
Nem ugyanazt pofaztam en is? :) Latom nekem nem hittel :) Arany szinhez egyebkent TiN bevonat illik, de az is ugyanugy PVD eljaras, azaz Dragasagosabb 1 db eseten. De ha mondjuk 3-an 4-en osszefogtok, es egyutt viszitek el feluletkezeltetni aranyszinure a lehetoleg egyforma alkatreszeket, akkor megoszlik a koltseg, es sokkal olcsobb lesz! De man` ezt is mondottam parszor...
Felületkezelésről megkérdeztem Innopress-t. A keménykrómot javasolják. Rákérdeztem a vákumplazma bevonatokra, mint amilyen a TiCn is (talán Hunserv említette) és mondták, hogy az nagyságrendekkel drágább a keménykrómnál, sacc-ra lehet gondolkodni kb 60-70e árban. (igaza volt Hunservnek, hogy ez nem a legköltséghatékonyabb megoldás).
Figyi, ezidáig csak 1000* írtam le, hogy annyira szorul, hogy nem tudom a hengert kitolni. Sem olajozva, sem anélkül. Már a csavarhúzó elkezdte sérteni a szánt és a biztosító hengerét. Lehet, ha lenne még 5 csavarhúzóm, találnék méretben megfelelőt. De nincs. Venni nem akarok. Így maradt a FÉG. Ha ők teszik tönkre, az ő balhéjuk. Ha én, meg sírathatom az összerondított fegyvert. Én kevésbé vagyok mániákus buheráló. Szívesen szétszedtem volna, de az ésszerűség határáig.
Hát bízom benne. Elvittem a vékony bakelit markolathéjat. Az lesz a minta. Egy kérésem volt, hogy valahogy az anyacsavart applikálják bele. Állítólag CNC esztergán készül a markolathéj, tehát kívül belül passzolnia kellene a tokhoz. Honlap van, de elég gagyi, nem emlékszem az URL-re, azt hiszem a gázosban tette valaki. Én onnan vadásztam le az elérhetőségét, de a hozzászólások között is szerepel. Ha nem sürgős, várj vele, amíg az enyém elkészül, aztán fotó alapján, eldöntheted, hogy megkeresed-e. A te helyzeted egyszerűbb lesz, mert a CNC program már megmarad, tehát neked nem kell adni markolathéjat mintának.
Ez egyébként ua. a srác, aki a gázos topikban ERMA markolatot készített. (Ilyet is rendeltem. :-)) Ott várhatóan nemsokára lesz kép, szerintem olyasmi lesz az enyém is. Annyiban más, hogy az mahagóni, míg az enyém dió lesz. Meglátjuk.
GRPK operáció: ráhagytam a FÉG-re. Nem sok és megfelelő szerszámom van. Lehet, hogy egy-két szétszedés-összerakás után könnyebben menne a dolog, de nem akarom a fegyvert megsérteni ezalatt az egy-két próbálkozás alatt.
A netrol leszedheto PDF formatumban levo regi kaliberujsagok egyikeben van Waltheres cikk, sok sok keppel, ott van rozsdamentes is, na, kromozva (ha polir) ugy fog kinezni a GRP Annyira azert nem randa az :)
Úgy feszül/szorul a biztosító hengere, hogy ha aláfeszítek egy csavarhúzót, már a szánon levő hornyokat, marásokat kezdi csorbítani. És szedi a barnítást is. (Ütőszeget kellően előretoltam és rögzítettem, nem ez a gond) Megfelelő más szerszámom meg nincs, csak ezért nem akarok szerszámkészletbe beruházni.
Pont én is így szenvedtem vele, némi sorja maradt a biztosító, és annak ágya között.
Biztosítsd be, mozdítsd kb 1mm-t a kibiztosított állás felé, és belülről egy csavarhúzóval próbáld. Kívülről ne feszegesd!
Ha egyszer sikerül, másodszorra már könnyen fog járni.
Pár(száz) beírással ezelőtt én is ezzel szenvedtem.
Csak nem szegény Samu bácsi ruháját akarod lecserélni? Ollan szép az eredeti fakabátja is, miért kell bántani? :-) Ha agancsban gondolkodsz, nehéz dolgod lesz, már csak az erős íveltség miatt is... (Az agancs vastagabb részei nem ennyire íveltek!)