Keresés

Részletes keresés

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 0 10357

Írjál már légyszíves rám, beszéljük meg a kék csatlakozódat! Most elmegyek itthonról, ha hazaérek küldök tel számot!

Előzmény: Vestax (10338)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.06 0 0 10356

"Az itt a gáz hogy semmi papírja nincs arról hogy szervizben járt volna a gép " Ráadásul össze is barmolták a csavarokat, és ezerrel fogják kiabálni, hogy valaki szakszerűtlenül javította,tehát ugrott a garancia!

Előzmény: maseratisti (10352)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10355

Köszönöm szépen 

Előzmény: maseratisti (10354)
maseratisti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10354

Jasic, Rilon, Stahlwerk (bár abból ugye csak 200-as van) a középmezőnyben. 

Iweldben is be lehet vállalni a kicsit komolyabb gépeket, vagy a BLM-nek is van jó gépe.

Ez az iweld pld "jasic alapú" gép, elég jó bekapcs időkkel:

http://www.szikrahegesztes.hu/download/pocketforce200_akcio.pdf

BLM 1650DM smart meg eléggé bevált gép (generátoros üzemet is bírja elvileg) az elődje sokaknak tetszett, iweld kínálatban is volt ilyen gép 2 éve, és a boltokban lévő 160-asok 70 felett vannak ahol van még megmaradt:

https://www.civishegesztohaz.hu/?t=572

Komolyabb márkák sajna zsebbe nyúlósak, és néha ott sem lesz sokkal jobb (pld kis esabok ugyanúgy kínában készülnek, ennek ellenére 80e a gép, és ha egy év után szarik be, ugyan szuper a szerviz és minden van hozzá, de egy alfa vagy blm ára lesz a javítás)

Szétnézek már nálunk majd a hegesztős boltban, hátha van valami érdekes MMA gép ami ott porosodik nekik a polcon egy ideje. Volt a múltkor EPS, meg GCE inverterük is, de bevallom nem néztem rá az árra. Ha látok valamit jó árban, komoly gépet akkor felrakom ide.

Előzmény: Vestax (10353)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10353

Így eladni nem fogom mert nem szeretném átverni a vevőt. :(

Márkásabb gépben mi van olyan ami megfizethető kategória ?

Előzmény: maseratisti (10352)
maseratisti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10352

Az itt a gáz hogy semmi papírja nincs arról hogy szervizben járt volna a gép :-( A gari papírba nem pecsételtek, írtak, eleve be sem akarták vállalni a 2 év garanciával eladott gépet, az egy év gari idő letelte után... nekem ez az elejétől bűzlik a szerviz részéről.

Mondjuk én levontam a tanulságot, egy darabig nálam büntibe rakta magát az alfaweld, és nem fogom ajánlani a gépeiket. Nem fogom fikázni a céget, nem folytatok negatív kampányt, de ha kérdeznek, az alfa nem lesz az ajánlott gépek között. Ez a fórum szerintem hozzájárult a forgalom növekedéshez, tuti jó pár száz gép elment az itteni ajánlások, és kedvező tapasztalatok miatt. 

A tönkretétel sajnos nem megoldás mert akkor sem fog a szerviz jót állni, ugyanúgy nem fogja kicserélni javítani, majd ráfogják valamire... :-(

Én eladnám a gépet, még ha bukóval is - sajnos csak azzal fog menni így - aztán vennék valami jobb gépet. 

Előzmény: KeMark (10349)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10351

jav.

Azért megy a sumák 

Előzmény: Vestax (10350)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10350

Azért meg a sumák szerintem mert lejár a gépről február 22.-én a garancia.

Megmondom őszintén utálok gépet tönkre rakni direkt de itt tényleg azt fogom használni amit a leírásban írnak 25A s megszakítót 

Előzmény: KeMark (10349)
KeMark Creative Commons License 2017.12.05 0 1 10349

Ebből csak úgy tudsz jól kiszállni ha direkt leégeted vagy bármi más módon tönkreteszed.

Ha a gép teljesen működésképtelen és érvényes garanciája van, és külsérelmi nyomok vagy nem megfelelő használatból eredő a hiba akkor ki kell cserélniük. Ugye az említett szervíz már bemutatta magasfokú szakértelmét, tehát kizártnak tartom, hogy pont ők állapítanák meg a nem rendeltetésszerű használatból eredő hibát.

Tehát valami úton módon tönkreteszed, ha kell kérsz segítséget villamos szakitól, hogyan érdemes kifektetni a gépet úgy hogy annak ne legyen látható nyoma.

Elmondod, hogy úgy tettél, ahogy azt ők javasolták a villanyszerelővel kicseréltetted a c16-ost c20-as kismegszakítóra a műhelyedben majd dolgoztál a géppel eleinte semmi baj se volt majd hegesztés közben arra lettél figyelmes, hogy szakadozik a hegesztés hátranéztél a gépre és hatalmas füst jött ki a gépházból a szellőzőjén, erre te gyors kihúztad az aljzatból nehogy baj legyen és ennyi.

A mai világban mindenhol lépten-nyomon megpróbálják átbaszni az embert, nem szabad ennyire szemérmesnek lenni.

Te megpróbáltad a humánusabb utat választani a garancia érvényesítésére, de gerinctelenül sumákolnak, hát sumákoljál te is egy kicsit.

Előzmény: Vestax (10331)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10348

Elhiszem amit mondasz.

Viszont a bolt,forgalmazó akkor ne ezt hirdesse:

http://hegesztogepek.info/szerviz/

Magasan képzett szakemberek???,lehető legalacsonyabb javítási költség??,gyors és szakszerű javítás??

És 5%-ért +1 év garancia??.+1 év megvásárolt garancia a nagy semmire??.

Egy egyértelműen hibás gépre azt mondják,hogy jó??(csak éppen használhatatlan).

Ha nem megy a javítás,akkor cseréljék garancia időn belül.

Szerintem jellemtelen társaság!!.Nem megfelelő hozzáállás.

Előzmény: Batri Guszti (10334)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10347

Szívesen :))))

Előzmény: bal_zsi (10346)
bal_zsi Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10346

Köszönöm szépen, most már ebből az irányból közelítem meg a feladatot. :-)

Előzmény: Vestax (10345)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 1 10345

Egy sima vaskereskedésben ezeket a dolgokat tudni fogják :)

Ezek nem "olyan kemény" anyagok :)

Sőt ha elmondod a vaskereskedésben mit szeretnél akkor tudnak is segíteni :)

S355J2

Az általános rendeltetésű ötvözetlen szerkezeti acélok hasonlóan elterjedt tagja, alacsony széntartalommal és általában 500 és 600 N/mm2 közötti szakítószilárdsággal. Magasabb mechanikai értékeinek köszönhetően a gyártott végtermékek felhasználása jobban elterjedt az S235 minőséghez képest a gép– és autóiparban. Hidegen történő alakításra mint kovácsolás, hajlítás korlátozottan alkalmas, ilyen irányú felhasználás esetén érdemes a megrendelésnél kritériumokat meghatározni. Hegesztésre az anyagminőség mindegyik kivitele, azaz a JR, J0, J2 is kiválón alkalmas. Korábbi leginkább elterjedt jelölése az St 52-3, gyártási szabványa jelenleg az EN 10025.

C45

Általános rendeltetésű, ötvözetlen, szerkezeti nemesíthető szénacél. Felhasználási területek lehetnek a csavargyártás, a gép– és autóipar olyan alkatrészei ahol alacsonyabb igénybevétel jelentkezik, kopásálló alkatrészek, nyomástartó alkatrészek vagy hasonlóan csak közepes igénybevételnek kitett szerszámok. A termék előállítása után az említett minőség hőkezelésre kiválóan alkalmas. Szobahőmérsékleten elektromos ellenállása 0,2 Ω · mm2/m, hővezetőképessége 46 W/(m · K). Korábbi leginkább elterjedt jelölése a C45, gyártási szabványa jelenleg az EN 10083.

S235JR

Az általános rendeltetésű ötvözetlen szerkezeti acélok talán legelterjedtebb tagja, alacsony széntartalommal és általában 400 és 500 N/mm2 közötti szakítószilárdsággal. Könnyű és egyben nagyon jó megmunkálási tulajdonságainak köszönhetően felhasználható az acél– és gépiparban olyan alkatrészek esetén, ahol az igénybevétel nem túl magas és nem speciális a bevetési terület. Hidegen történő alakításra mint kovácsolás, hajlítás korlátozottan alkalmas, ilyen irányú felhasználás esetén érdemes a megrendelésnél kritériumokat meghatározni. Hegesztésre az anyagminőség mindegyik kivitele, azaz a JR, J0, J2 is kiválón alkalmas. Szobahőmérsékleten elektromos ellenállása 0,14 Ω · mm2/m, hővezetőképessége 54 W/(m · K). Korábbi leginkább elterjedt jelölése az RSt 37-2, gyártási szabványa jelenleg az EN 10025.

Előzmény: bal_zsi (10343)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10344
Előzmény: bal_zsi (10343)
bal_zsi Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10343

Lehet, hogy nem lenne szükség ilyen erős anyagra, csak első elgondolásom ez volt, viszont tájékoztattak, hogy a hegesztés nem biztos, hogy tartós lesz.

Nem vagyok szakértője a fémiparnak, a felsorolt agyagok (c45, st52, s235) kaphatóak egy átlagos vaskereskedésben is? És milyen méret paraméterekkel? Mivel a tüskéhez nem sok kellene. 

Előzmény: Vestax (10339)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10342

Annak kell lenni mert melóhelyen is használtam a 16A val.

Előzmény: Törölt nick (10340)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10341

Tényleg van olyan (DF 322), de az enyémre csak 16A volt írva! Ha járok a haverok felé megnézem csere szabatosak-e!

Előzmény: Törölt nick (10340)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10340

És teljesen ez a méret?

Előzmény: Vestax (10338)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10339

De miért kell oda túl  kemény anyag ? Tüskének sima c45 vagy st52  anyag megfelelne. Nem kopik az sem el :)

A hasító gépem késanyagja s235ös anyag  azt semmi gond vele :)

Előzmény: bal_zsi (10337)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10338

Nekem ami van a gépeken arra rá van írva hogy 32A

Előzmény: Törölt nick (10336)
bal_zsi Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10337

Kedves hozzáértők!

Egy mászóvasast akarok készíteni házilag (fára mászáshoz).

Ötös vastagságú laposvashoz kellene hegesztenem kemény anyagot, régi fejszéből vágtam ki a tüskét.

Azt hallottam, hogy normál elektródával vagy huzallal nem lehet a két anyagot összehegeszteni, mivel a kemény rideg anyagból kitörik a varrat.

Milyen elektróda lenne alkalmas ezen anyagok összehegesztéséhez?

OK 6881 esetleg jó lehetne?

Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10336

Tartok tőle, hogy stabilabb bár, de ez is csak 16A!

Előzmény: Vestax (10335)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10335

Ezt én is mondtam ,hogy miért nem raktak akkor fel ipari csatlakozót rá. 

Van pár nagyobb 230V s gép aminél alapban ilyen járt hozzá

De annak a könyvébe  le volt írva ,hogy szigorúan csak ilyen dugvillával használhatom. A kétágút meg sem próbáljam rá rakni.

Belinkelem majd a papírt amit kapok elvileg postán tőlük. 

Mit írnak bele arra én is kíváncsi vagyok :)

Előzmény: Törölt nick (10333)
Batri Guszti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10334

Igazad van.

Ha belegondolsz abba hogy a több százezer, kínából beözönlő gépeket el kell adni itt magyarországon.Itt meg van egy év gari, amit a gépek min.75%-a kibir mert csak hobbizunk vele.

Ha utána tönkremegy leszarom.Ha meg gari időn belül akkor...látod mivan.

Véleményen szerint nincs is ezeknek normális szervize.

Előzmény: ívhegesztő1977 (10332)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10333

Egy elektromos berendezés esetében a gyártó azt a feszültség, áramerősség,jelalak (váltakozó áram esetében) frekvencia értéket adja meg, amelyről a gép üzemelni képes! Figyelem:AZ ÁRAMIGÉNY MINIMÁLIS ÉRTÉKÉT ADJÁK MEG! Nehogy már valami isten barma megmagyarázza, hogy a gép védelme a kismegszakító leverésére ( szándékos rövidzárlat) van bízva. Ilyen hülye nincs aki ezt beakarja magyarázni a felhasználónak (bár látom TE találkoztál ilyennel)! Kérdezd meg a géniuszt, hogy pl,  ha csak a TV-je van bekapcsolva, ahhoz 1A-es kismegszakítót használ, és ha a mosógépet is, majd a mikrót is bekapcsolja mi módon cserélgeti a kismegszakítókat? Sza.. lehet éjszaka felkelni, ha a hűtő hirtelen bekapcsol! A fogyasztókat belül ellátják (sok esetben) megfelelő értékű olvadó biztosítókkal, vagy lengő, vagy panelra ültetett, vagy Wittmann foglalatossal. Egy korrekt CO Trafó működés: A trafó tekercsén elhelyezett hőérzékelő kapcsoló , mely sorba van kötve a mágneskapcsoló behúzó tekercsével. Túlmelegedés esetén a hőkapcsoló old, hiába nyomod a pisztoly működtető gombját, nem kap a primer áramot, viszont ami lényeg, szándékosan nem verem le az áramforrást, tehát a hűtő ventilátor forog. Nem véletlen (elsősorban az invertereken) az a figyelmeztetés, hogy nem a hálózatból kihúzva kikapcsolni, hanem erre a célra csak a saját hálózati kapcsolóját használni! Ugyanis amíg a meghatározott hőfokra vissza nem hűl a berendezés, (vagy előre beállított időintervallumig) addig bizony a ventilátor dolgozik! Tehát kérdés a zseni szervizes faszi felé. Ha az ő kismegszakítója 25A-os mi módon tud csak egy fogyasztót használni? Hol is látta a háztartási aljazatok villásdugók esetében a 25A-os terhelhetőségi határt? Ugyanis azok csak 16 A-osak, tehát ők ipari csatlakozó dugóval szerelték? Közölték ezt a specifikációban? Miként is lehetséges azt beletuszkolni a  szabvány háztartási aljzatba?

Előzmény: Vestax (10326)
ívhegesztő1977 Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10332

Akkor nem kell vállalni a garanciális javítást.

Jah és a csavarokat elnyalatták(nem megfelelő csavarhúzó használata).

+nem tekerték be rendesen, (kiálltak a gépházból)+a gépház sem volt a pontos helyén.

Ehhez nem kell szervizrajz és elektromos kimérés sem.

Előzmény: Batri Guszti (10330)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10331

Akkor cserélje ki.

Ne csak addig legyen pénz neki benne ameddig el kell adni.

Azt mondom ha nem megfelelőlen használtam volna a gépet akkor ,hogy nem cseréli ki.

De kb 50db elektródát hegesztettünk el vele.

Előzmény: Batri Guszti (10330)
Batri Guszti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10330

Igazad van.

A szerviznek is lehet elege a sok kínai fosoktól amiről lehet hogy értelmes szervizrajz vagy elektrromos  kimérések sincsenek.

Nézd meg a palettát, a neves gyártók 5-8-10-évente jönnek ki uj gépekkel.A kinaiak ugyanezt hónapokra értelmezik.Mit vársz akkor ezektől.

Előzmény: Vestax (10329)
Vestax Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10329

Szóval ennyit a kramon bt ről...

Én nem a gép márkát szidom mert a gép elromolhat.

Csak egyszerűen a hozzáállás. Nem hiszem ,hogy egy ekkora céget csődbe vinne egy tetves normális javítás.

Előzmény: Batri Guszti (10327)
maseratisti Creative Commons License 2017.12.05 0 0 10328

Lehet hogy ez a gép már attól megfeküdne ha egy 32-es kismegszakítóról elküldene 2-3db 4-es pálcát vele. Az meg ugye legalább rendeltetésszerű használat. :-)

Előzmény: Batri Guszti (10327)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!