Idáig nem tudtam írni a fórumba csak olvasni tudtam! Ha írni szeretem volna akkor azt írta ki nekem hogy" Nincs jogosultságom ehhez a művelethez" Most újból tudok írni! Nem tudom mitől volt ez! Valakivel már történt ilyen???????????????, Lemaradtam egy -két dologról de most már fel veszem a ritmust! Mostantól megint itt vagyok!
Ez egy téma-fórum, aki ilyesmit olvasna (hogy minek a flessss...) az keres ilyen témájú topicot. Akit érdekelnek az összeesküvés elméletei a dokinak, az lapozzon ide: http://mek.niif.hu/01500/01560/html/index.htm Elolvassa, majd visszajön. OK?
Sot most gondolkodom,hogy mas hibat nem irt-pedig az ABS-nek is benne kellett volna maradnia.....Akkor kene kiolvasni ujra mikor eg az ABS lampa.... Lehet,csak ABS jeladot kell cserelni....En a helyedben meg az ABS csatijat is letisztitanam es aztan 1 kis WD40-el megkinalnam...
Hat lehet ezen dolgoknak az oka elektromossag is..... Az erdekes lenne,ha 2 nap mulva 1 lambdaszonda megadja magat......ill. annak vannak jelei,ha a lambdaszonda rossz:pl-magasabb fogyasztas,rangatas,stb....
Az ABS-nel lehetseges,hogy a vezerloegyseg adta meg magat-ez tobb vectra tulajnal is elofordult mar,sajnos... :-(( De az elobbi elektromos dologbol kiindulva-lehet az akksi v. fesszabalyzod nem mukodik rendesen-es ilyenkor jonnek a hibak....En a helyedben ezeket neznem meg eloszor....Meress ra a szerelovel a vezerlore ill. szondara is,hogy megkapja-e a kivant feszultseget v. eppen kevesebbet v. tobbet....
Egy 2001-es évjáratú, 1.6-os Vectra tulajdonosa vagyok. Az alábbiakban szeretném segítségeteket kérni. Kb. 2 hete menet közben kigyulladt az engine check lámpa. Semmi rendellenességet nem tapasztaltam, így hazajöttem vele. Itthon kivillogtattuk a hibakódot: p0420 (katalizátor hatásfok alacsony)
Szerelőhöz vittem, kicserélte a 2. lambdaszondát, törölte a hibakódot. Két nap használat után újra kigyulladt a lámpa, ugyanezzel a hibakóddal. Szerintetek mit nézessek meg? Eleve furcsa számomra, hogy ha nem a lamdaszonda volt a hibás, akkor miért nem gyulladt ki az engine check lámpa azonnal? Miért csak 2 nap múlva?
További problémám az ABS, amiről már sokat olvastam a fórumok között. Az ABS lámpám időnként kigyullad, általában akkor ha megállok valahol és fél órán belül elindulok. Ilyenkor a teljes menetidő alatt világít (és nem megy az ABS). Érdekes, ha reggel elindulok (nem világít), majd munka után hazaindulok (nem világít), így gyakorlatilag eltelik az egész hét, majd hétvégén bevásárláskor ha megállok feleségemmel az első boltnál, majd elindulunk (nem világít), következő boltnál megállunk, majd elindulunk kigyullad. Este autó lerak, másnap reggel nem világít. Menet közben nem váltzoik a helyzet, azaz ha elinduláskor nem gullad ki, akkor már menet közben sem teszi, illetve ha kigyullad, akkor nem alszik ki. Lehet ABS vezérlő egység probléma? Olvastam, hogy ez házilag szétfűrészeléssel, átforrasztással javítható.
Nem ismerem a Vectrát, de kizárt dolognak tartom, hogy 150e km után láncot kelljen cserélni. A Mondeom láncos, annal 450-500 körül esedékes a csere.
1. Koncentrálj a hibára. Nézze meg szerelő, és állapítsa meg a túlmelegedés okát. Igen nagy valószínűséggel a termosztátod rossz. Nem hiszem, hogy párezer forintnál többe lenne a javítás.
2. Ellenőrizzed az előírt szervizeket és az elvégzett cseréket! Ha mondjuk 120-nál vezérműszíj (ha szíjas az autód) csere van előírva, és ez nem történt meg, akkor azt sürgősen pótolni kell. It a szakértők biztos fújják a csereperiódusokat.
Nekem is volt Opelem (imádtam), annál a 100 ezrenként a szíjjal együtt a vízpumpa cseréje is elő volt írva.
Szóval cseréltesd ki a hibás alkatrészeket és azokat amiknek a csereperiódusa lejárt, vagy nem megállapítható, hogy mikor voltak cserélve. Máshoz nem kell nyúlni.
Akkor most azt is cserélni kell? 147 ezer van a gépsasban... Hát mennyit fogok én pengetni.... fél milkát? Ennyi lecsó nincs is a világon, amennyi ebbe a szekérbe kell... vagy van????
Klimanal kell a kompresszorhoz-a generatornal meg evidens ,hogy a tolteshez.... Ne legy letorve a lancosnak hosszabb a csereperiodusa:100-150.000 k-t siman elmegy a kovetkezo csereig.... :-))
szóval láncos... mindegy. Nem is értem, miért akkor ez a másik gumiszarság. Mit kell vezérelni egy légkondi görgőn, meg generátor görgőn? Nem is értem...
A szerelonek tudnia kell.... :-)) A havernak sedan van-a Vlad kollega latta is mikor hozta az ovet-ott allt az aknan-az ove 2000'-s kiadas 2.0 DTI es neki bizony vezermulancos........ A vateras kepen DTH-az 98-ig volt az 1.7 TD isuzu helyett es maradt ugyanugy 82 LE csak szijas motor...
Ennyiert az RBK-s szijat megvehetned barhol,sot ha szij kellene akkor tolsz ra 500 Ft es goodyear v. powergrip-et veszel.....es meg semmi adatot nem ir-egyszoval felejtos....
Nem, a hengerfejet ne bantsd-ha nem hengerfejes az auto.... :-)) A tiedben a motor mint irtam-igaz nem vagyok a dizelekben annyira otthol:de tobb mint valoszinu LANCOS es abbol is 2 darab kell....... Nem kell semmi szaki -barmely autosboltban megnezik neked gepen-evjarat-motor-motorszam alapjan..... :-))