Keresés

Részletes keresés

mofli. Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2505
404-es hiba, az oldal nem található.

(be kell regizni?) // <![CDATA[ var ord=Math.round(Math.random()*100000000); document.write(''); // ]]>
Előzmény: Iszka (2503)
cserella Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2504
Szia !
Jó sztori :) ,
A fának nem lesz semmi baja ,sőt ,ez a törött ág jó is lehet ,mert úgy veszem észre ,hogy ugyanúgy ,mint a gyümölcsfáknál ,a vízszintes ágak lennének a termők .
Írják a pomelóról ,hogy első terméseit a földön érleli be ,hát ,idén látom ,hogy ez sem hülyeség .
Az ágat megpróbálhatod kigyökereztetni, be kellene vágni at alját keresztben ,gyökereztetőhormonba mártani,1-2 napig vízbe rakni,utána elültetni,búra a tetejére.
Remélem ,sikerül !! :)
Előzmény: Perfect Peter (2502)
Iszka Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2503
Szemzéshez:

alapokról itt

Előzmény: mofli. (2501)
Perfect Peter Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2502
Cserella!
és az ágat vágjam le és dugjam földbe?? remélem a fa nem sínyli ezt meg.
a poén az egészben, hogy ... a citrom túlélt egy nagy költözést! a férjem utolsó darabnak hagyta a lakásban - félt, hogy letöri és kinyírom :) - külön kocsival mentem vissza az egy árva citromért, amit kézzel tartottam végig, hogy ne essen le. erre tessék! itthon kicsúszik "valahogy" a támasz alól és letöri a saját ágát :(
Előzmény: cserella (2500)
mofli. Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2501

Sziasztok!

Tudna nekem vki segíteni, hogyan kell citromfát oltani? Vagy van esetleg vki aki beoltaná? :)

cserella Creative Commons License 2006.10.26 0 0 2500
Hali !
Ugyanígy jártam az óriáscitromommal tavaly .Teába el lehet használni,nem fog beérni napos helyen sem ,csak kiszárad.
Előzmény: Perfect Peter (2498)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.25 0 0 2499

sziasztok!

tavsszal ültettem citrom,narancs,meg grapefruit magot.

A grapefruit nagyon lassan nő-nőtt, A nyáron már 1szer megnéztem a gyökerét és láttam,hogy csak egy düncs van a végén, de visszaültetten,gondoltam csak nő majd...leveleket végülis hozott...

Mst megnéztem a gyökerét és ezt találtam...ez a gyökere,kis golyók vannak a végén-de ez a gyökere.

Miért ilyen?

Telefonnal csináltam,ugyhogy a minősége nem igazán lett jó.

Perfect Peter Creative Commons License 2006.10.25 0 0 2498
Na, elkiabáltam! :( Kimentem a napi virággondozásra az erkélyre, és mit látok? A citrom - noha alá van támasztva egy fém izével - letörte a saját ágát. :( Hiába virágzik újból egy másik ág, amit most poroztam be, mégis olyan sz... kedvem lett :(. Szerintem nagyon el van törve, ezzel már nem lehet mit kezdeni. Szedjem le az ágat? Dugjam földbe azért? Mit csináljak a rajta lévő citrommal? :((( olyan szép nagy volt már!

Perfect Peter Creative Commons License 2006.10.25 0 0 2497
Freddy!
nekem egy 1-2 éves óriáscitromfám van, vagyis még elég kicsi. ezzel szemben a citrom rajta jó nagy (volt rajta egy másik kisebb is, de leesett :( ). eddig támogattam, de valahogy kicsúszott a támaszból, most húzza lefelé az ágat. félek, hogy eltöri,vagy megnyújta az ágát, esetleg leesik a citrom. ha már ilyen szépen megnőtt, szeretném, ha be is érne. perpill a beépített erkélyen tartom, ahol néha elég hideg van (10-15 fok), de nappal még mindig dög meleg, úgyhogy minden nap kiszárad a földje. mellette van egy kamkvát is. kérdezném még azt is, hogy mikortól kell pihentetni, vagyis ritkábban locsolni? vagy továbbra is tapogassam a földet és ha száraz, csak akkor? ugyanis gondolom hamarosan állandósul majd a 10-15 fok az erkélyen.

van még egy csomó virág mellette, amik nem fértek el a szobában (ideiglenesen lakunk itt), nem tudjátok melyik topicba tehetném be őket, hogy vajon kibírják-e a hűvosebb erkélyt télen?
Előzmény: Freddy56 (2473)
Benőjenő Creative Commons License 2006.10.23 0 0 2496
Szia Wandaaa!
Kisfiam 9 éves , ő van itt regiszrtrálva, szeretne egy fát! Kérlek küld el az árakat meg az elérhetőségedet a mail címemre:
ttilda@t-online.hu köszi
Előzmény: Wandaaa (2360)
cserella Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2495
aszta! :)
Előzmény: Taxus (2487)
Taxus Creative Commons License 2006.10.22 0 0 2494
Nekem is kint vannak a szabadban a teraszon a citromfáim, az elmúlt hideg éjszakákon sem lett semmi bajuk. Elég sűrűn virágoznak, nem figyelem hányszor, de virágzik hetekig, azután pihen, hetekig, majd újból bimbózni kezd, ezt folyamatosan teszi egész évben. Most kezd bimbózni az egyik ismét, ha majd behozom bent is virágzik, ettől kellemes illat lesz a közlekedőben, ahol telel.
Előzmény: dzgaux (2484)
dzgaux Creative Commons License 2006.10.21 0 0 2493
Akkor nem Te vagy az, akire először gondoltam:( Pedig megszólalásig hasonlítanak a banánfáid, még a "kompozíció"(nagy banán-kis banán összeállítás) is:) Ami banánokat én láttam, azok a Dr Kemény Ferenc-Mátyás király utca kereszteződésében találhatók(asszem).
Előzmény: Taxus (2492)
Taxus Creative Commons License 2006.10.21 0 0 2492
Igen, de nem tudom, hogy a buszról lehet-e látni a kertem. A víztoronyhoz közel az Andrássy utcában lakok, nem messze a Fóti úttól. Viszont láttam egy szép kiültetett banánt Keszin a Széchenyi utcához közel, talán a Vadász utcában (?) A Széchenyi utcából látszik, meg is álltam kocsival egyszer megnézni. Az Esze Tamás utca felső részén pedig egy hatalmas örökzöld magnólia (Magnólia grandiflora) növekszik.
Előzmény: dzgaux (2491)
dzgaux Creative Commons License 2006.10.21 0 0 2491
Szia, Te keszis vagy, ugye? Mert ha igen, akkor tudom, hogy hol laksz:) A buszról szoktam látni a banánjaidat:)))
Előzmény: Taxus (2488)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2490

Nekem olyan helyen volt, ahol reggeltől estig érte a nap és nem égtek meg a levelek egyáltalán. Én azért is raktam olyan helyre, hogy a formája is szebb legyen, gyondolom ha mindenhonnan éri a nap, akkor szebben is nő.

Előzmény: Freddy56 (2489)
Freddy56 Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2489

Van benne valami!, de párszor jártam úgy, hogy az erős tavaszi napon megégtek a levelek, főleg a fiatalok, ezért olyan helyre viszem őket, hogy a szőlőlevelek közt átsütő nap hol éri a leveleket, hol árnyékot adnak, de délután már nem éri őket közvetlen napfény.

Egy jó hónapja láttam Görögországban, hogy egy ottani háznál is csak a délelőtti nap éri a citromfákat, déltől a ház már árnyékot ad nekik.

Ennél a fánál a második emeleti lakónak sem kell messzire mennie, ha citromot szeretne a teájához (csak még meg kell várni, hogy beérjen).

Üdv:

Freddy

Előzmény: Törölt nick (2486)
Taxus Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2488

A banán (Musa basjoo) éves növekedési ciklusa:

1. kép  aug. vége

2. kép szept.

3. kép okt. eleje

4. kép a vég. Okt vége.

Sajnos az elmúlt 3 napon a kemény hajnali fagyok tönkretették, -2 -3 fok volt, de a talajon -5 -6-os minimumok voltak. A középső levele még mindig él.

Musa basjoo (augusztus)Musa basjoo (szept)Musa basjoo (október)A vég
Előzmény: Taxus (2487)
Taxus Creative Commons License 2006.10.20 0 0 2487

A banán (Musa basjoo) éves növekedési ciklusa:

1. kép júni. eleje

2. kép júli. eleje

3. kép júli. vége

4. kép aug. eleje

Musa basjoo (június)Musa basjoo (július)Musa basjoo (július)Musa basjoo (AUG.)
Törölt nick Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2486
A citromfának nem az a jó, ha minél több fényt kap?
Előzmény: Freddy56 (2485)
Freddy56 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2485
Én csak a saját tapasztalatomat mondtam, itt csak 2x virágzik évente. Tavasszal kiviszem egy félárnyékos helyre, késő ősszel meg vissza egy világos, 3-6 fokos helyre (most még kint vannak). Akkor virágzik, amikor kedve van. A mostani tavasziakból kb tyúktojás nagyságúak a megmaradt citromok, de a tapasztalat szerint, majd csak jövőre, a nyár elején kezdenek sárgulni, az őszi virágzás nálam még nem kezdődött el.
Előzmény: dzgaux (2484)
dzgaux Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2484
Neki ez már a negyedik(!) virágzás az idén, igaz a harmadiknál összvissz egyetlen virágot hozott. Még a szabadban van(teraszon), de október végéig be lesz a terasz üvegezve(teleltetés miatt), szóval el se kell mozdítani:) ja és a májusi virágokból lévő citromok szépen sárgulnak:))))
Előzmény: Freddy56 (2483)
Freddy56 Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2483

Évente kétszer virágzik, tavasszal és ősszel! A pontos hónaphoz nem tudtam kötni az elmúlt több, mint 20 évben, mert mindig 2-3 hónapos eltérésekkel csinálta, amikor eszébe jutott (gondolom, ez az előző pár hónap következménye, hogy mikor kezdi az "új ciklust", úgy, mint locsolás, hőmérséklet, stb).

Nem tudsz minden évben ugyanolyan körülményeket biztosítani, ezért vannak az anomáliának tűnő eltérések.

Így nyugi, nincs semmi rendkívüli, most jött el Nálad az őszi virágzás ideje, viszont - mivel már nem a szabadban van a fád, és nincsenek bogarak a beporzáshoz, - Neked kell "körbezümmögnöd" a bibés virágaidat egy ecsettel, ha termést szeretnél!

Üdv:

Freddy

Előzmény: dzgaux (2482)
dzgaux Creative Commons License 2006.10.18 0 0 2482
Normális dolog, hogy most virágzik a citromfám? Vagy csak a vénasszonyok nyara zavarta meg?
Taxus Creative Commons License 2006.10.17 0 0 2481
Az is lehet a probléma, hogy a kertészetben üvegházban, meleg párás ideális körülmények között tartották, azután csomagolás, szállítás, megváltozott a környezet, a lakás sokkal szárazabb és sötétetebb. Az új növényeket nem célszerű azonnal átültetni, szokják a helyüket egy kicsit. 1-2 hét múlva jobb átültetni. Tedd, meleg világos helyre, az ablak közelébe, de a fűtőtestől távol, ne jöjjön közvetlenül a száraz meleg rá. Ha tudod permetezd a levelét sűsűn. Reméljük rendbe jön.
Előzmény: johnyyy (2479)
Zotyi75 Creative Commons License 2006.10.17 0 0 2480
Szia johnyyy!

Nekem is van ilyen banánom, és most is sok sarjat hozott, a sarjakat kerti földbe szoktam ültetni és ritkán szoktam locsolni, épp, hogy ne száradjon ki a földje. 10 fok körüli világos helyen szoktam teleltetni a sarjakat, a tél folyamán nem sokat szoktak nőni, tavasz felé szoktak megindulni. Én azt vettem észre, hogy a sarjak a tápdús talajt nemszeretik. Remélem, hogy tudtam neked segíteni.

Üdv: Zotyi
Előzmény: johnyyy (2479)
johnyyy Creative Commons License 2006.10.17 0 0 2479
hello mindenki
remélem tudtok nekem segiteni
rendeltem a sieberz től egy banánfát (musa) amint megjöt a fa átültetem és már hozza is az uj levelet vagyis hozta egyszerüen megált a növésben és az uj levél teteje kezd barnulni de ugy rendesen!!
mitől lehet ez?? túl erős a föld??
remélem tud valaki segiteni!!
elöre is köszke!!
Flanell Creative Commons License 2006.10.17 0 0 2478

Köszi!

Azt hiszem, egyik déli szoba lesz, 19 fok körül. A világosabb helyek már foglaltak, de kicsit hátrébb is jó lesz tán neki, télen elég laposan süt a nap (amikor süt), jól bevilágít.

Úgy láttam reggel hazaérve, hogy a fagy kicsit megkeményítette a leveleit, remélem, ennyi még belefér. A dália egyértelműen megfagyott, de ahogy rásüt a nap, magához tér.

Előzmény: Taxus (2477)
Taxus Creative Commons License 2006.10.16 0 0 2477

Hát ezt elég nehéz megmondani, mivel a fajtát nem tudjuk, de valószínüleg egy "mezei" virágbolti banán, pl. törpe banán. Szerintem 10-24 fok között bírja ki télen, de az optimum, úgy 16-18 fok körül van, világos, napos helyen. 25 fok és annál melegebb csak akkor lehet, ha trópusi fényviszonyokat tudsz teremteni neki.

Nekem még most is a szabadban van a házfal mellett, bár ma éjjel csak pár fok lesz.

Előzmény: Flanell (2476)
Flanell Creative Commons License 2006.10.16 0 0 2476

Eddig nem érdekelt a banán, mert túl nagy, de ma reggel hazaérkezve itt találtam a lépcsőn egyet. Tegnap adta egy ismerős a szüleimnek, merthogy neki sok van, én meg biztos örülnék neki.

Lehet, hogy elpasszolom, ha végképp nem tudom hova tenni, úgysem jár hozzánk az illető, nem tudja számon kérni.  :)

De hátha esetleg találnék neki helyet, lenne egy kérdésem: milyen hőmérséklethatárok között lehet átteleltetni egy ismeretlen fajtájú banánt?

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!