Keresés

Részletes keresés

Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2326
telleg, Stoner es tigristomi, allandoan panaszkodtok, hogy nincs elerheto magyar anyag a temaban. gyujtsetek ossze az osszes faszsagot, szepen leforditgatom, engem gazdagga tesztek, es ti is elhettek boldogan, hogy terjeszthetitek az iget. na, milyen otlet?:)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2325
ez mind igaz, de attol, hogy aranyos vagyok es csupasziv es leforditom, nem ertek vele egyet. sooot:) orbitalis baromsagnak tartom.
Előzmény: Stoner (2318)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2324
a kutya nem verzik???? idike, te lattal mar szukat osszemocskolni 3 heten keresztul a lakast?
Előzmény: Törölt nick (2317)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2323
es vajon mitol? mert megoregszel es a szerveid felmondjak a szolgalatot. 
Előzmény: Stoner (2315)
SzuAt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2322
A tyúk.
Előzmény: Törölt nick (2308)
AliceCsodaországban Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2321

Bocs, de volt már neked szukád??? Már úgy értem kutyában nem macskában, mert a nősténymacska valóban nem vérzik, csak ivarzik igen jellegzetes módon, de kutyád volt már? Mert az vérzik kedvesem mint a nők és sokkal tovább is, legalább 9-10 napig, és még utána is váladékozik... igaz ami igaz, egyik szukámat sem próbáltam átszoktatni a növényevésre balga mód.

Tulajdonképpen azon gondolkodom, hogy melyik tudományos foylóiratnak küldjem el az itt folyó vitát, hadd legyen egy jó estéjük...

Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2320

Idike2002!

Gratula. én is. Többetis. Most is valaki vonalban van, aki lepényezik.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2319
Viszont a nyul is ivarzik. Aki viszont novenyevo. Na most akkor mi van? Kezdek belekavarodni... :)))
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2318

Mikolt!

Mondhatsz, amit akarsz, Te egy csupaszív, aranyos gyerek vagy. Tökjó a fordítás.

Előzmény: Mikolt (2309)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2317

Tuzel. De nem verzik. Es nem az emberi ertelemben vett menstrualas az, hanem eppen hogy az ivarzasi periodus. Az embernel a menstruacio (alapesetben) termeketlen. Es a kutya husevo. Ja ertem, husevo, tehat menstrual... OK

irigylem a problemaitokat :)))

Viszont Stoner, sutottem egy isteni tonkolykenyeret :)

Előzmény: Mikolt (2311)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2316

hadd ne!

Hm. elnéztem...A Discoveryn volt felvettem.

Előzmény: hadd ne (2296)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2315

Köszönöm a kiigazítást. Este lefekszem és reggel nem kelek fel. Mint a kutya.

Előzmény: Mikolt (2312)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2314

hqmck!

Már megint a nagy számok akarják legyőzni azt a másik realitást.

Előzmény: Törölt nick (2305)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2313

...fogod...

Előzmény: Mikolt (2309)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2312
hogy fogsz meghalni?
Előzmény: Stoner (2310)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2311
pl a kutya.
Előzmény: Törölt nick (2308)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2310

Mikolt!

Valamit összekeversz. Én meghalok. Amit rám kívánsz, vagy ígérgetsz, azt Te fogd.

Előzmény: Mikolt (2303)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2309

Mindazonáltal a modern ember étrendje nagy mennyiségű állati fehérjét, szárított zöldséget és gabonát. Egyik sem olyan, amit könnyedén megemészthetne, és mind olyan, amely a normálisan lúgos szervezetet savas állapotban hagyja el. A szervezet azon erőfeszítései, hogy a vér kálcium szintjének magasan tartásával semlegesíti ezt az állapotot, súlyosan sérült ásványi anyag szintet eredményeznek, valamint a kálcium kiürítését a csontokból, illetve a kálcium felesleg lerakódását az ízületekben, erekben és szervekben (11:80-87; 5:178, 270-271; 7:196). Mindennek a tetejébe a magas zsírfogyasztás eltömíti a véredényeket, és szennyezőanyaggal sűríti a vért, csökkentve annak oxigén- és tápanyagszállító képességét (5).

A szervezet túl van terhelve a naponta fogyasztott felesleges fehérje és zsír, valamint a nagy mennyiségű cukor és só feldolgozásával, és a modern életünkkel járó gyakran elkerülhetetlen külső szennyezések kivédésével. Ezekkel a nehezen feldolgozható hulladékkal sújtva a szervezet, amit nem tud kiiktatni, azt zsírsejtekben, véredényekben, szervekben és ízületekben tárolja, melyek gyakran elfalazzák, vagy cisztásítják a szemetet. A tökéletlen emésztés hulladéka felgyűlik a bélben és a túlhajszolt kiválasztó szervekben, gátolva a normális szervtevékenységet. A testi mérgezés feltételei adottak.

Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2308
melyik haziallat menstrual???
Előzmény: Mikolt (2307)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2307

ujabb vitaanyag, nagyon izgalmas:

A szegényes étrend, melyben bizonyos tápanyagok túltengenek, míg mások hiányoznak bizony a tápanyagok szállításának összeomlásához és pazarláshoz vezet. A véredények porózusabbakká válnak, lehetővé teszik a folyadékok elszivárgását a szövetek sejtjei között, vértolulást idézve elő. A nem megfelelő emésztés maradványai egész testre ható mérgezéshez, vagy toxémiához vezetnek. Az étrendbeli hiányosságok és a kapcsoldódó hormonzavarok együtt növelik a hajszálerek falának törékenységét, így azok a természetellenes vértolulás megnövekedett nyomásának hatására elszakadnak, amikor a méh összehúzódik, hogy leválassza a haszontalan nyálkahártyát a megtermékenyítetlen petesejt ürülése után.

"Ma már a legtöbb megfigyelő elfogadja, hogy a háziasított állatok körében a menstruációt az ember által adott élelmiszer okozza."

Szerkezetileg az emberi szervezet ugyanarra az étrendre terveztetett, mint amit más főemlősök is követnek. Fogaink, bélrendszerünk, emésztőszerveink és azok kiválasztása nem hasonlít egy húsevőére, mint például egy farkas, nem is egy növényevőére, mint például egy szarvasmarha, hanem egy gyümölcsevőére, mint például a főemlősök és sok majomfaj, melyek természetes tápláléka főként gyümölcs- és zöldségnemű.

Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2306
mar miert ne jonne meg?
Előzmény: Stoner (2304)
Törölt nick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2305
" A menopausa kérdése, csak megvilágít valamit ebből a másik realitásból" - mit világít meg? Már az eredeti kérdésfelvetést sem nagyon értettem, hiszen nők százmilliói vannak és lesznek ebben az állapotban ... tehát egy létező tényről van szó ... nem is egészen értettem, hogy mi a poén abban a kérdésben, hogy mitől van - utána lehet olvasni, lehet kutatni magunknak is, és lehet publikálni is. Ha van hipotézised az emberi menopausáról szívesen elolvasom - én egyet leírtam, és még kettőt ismerek, de azt már nem írom le.
Előzmény: Stoner (2302)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2304

azul!

Bevallom, így is lehet értelmezni, de nem erre gondoltam. Egy konkrét esetben azt hittük, hogy az étkezés, vagy a fogyás, mert ezt hallani az orvosoktól is, hogy mit okoz... stb. Közben valaki felvilágosított és én is emlékszem, hogy a fogamzásgátló elhagyása után pár hónapig nem jön meg a menszesz. Talán ez lehet a háttérben.

Előzmény: azul (2300)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2303

"Hogy jön ehhez az idős és fogamzóképes nők esete?"

melyik idos es fogamzokepes no esetere gondolsz? amig van egy-ketto, addig az nem altalanos. 12 ujjal is szuletnek emberek, meg karok labak nelkul is. vagy fel lehet hozni azt a ven pinat, akiknek az orvosa 65 eves koraban lombikolt.

"mikor idős szerzetesek, akik sokat böjtöltek, vagy igen egyszerűen étkeztek, késő korukra visszanőttek a fogaik, melyek korábban kihullottak..."

ha valaki feltalalna hogyan lehet fogakat visszanoveszteni es hajat visszaszinezni, akkor milliokat keresne vele. mert az emberek a lohugyot is meginnak erte. de ilyen szer nincs, egyszeruen meg mint ahogy eletelixir es fiatalito forras sem letezik, fognovesztes sem. vagy ha igen, mutasd a tanulmanyokat.

"A nemi aktivitás sem csökken."

mert ott voltal es nezted, ugye? nos, en 86szor dugok egy nap a ferjemmel.

"Ma nem tudom elképzelni, hogy holnap legyengülök,"

pedig le fogsz, oreg. megis mit gondoltal, hogy fogsz meghalni, ha se nem vegelgyengulesben, se nem betegsegben? jon Hadesz es elragad a hintajan?

"Mintha valamilyen más dimenzió lenne..."

a masik dimenzioban ugyanugy meg fogsz dogleni. mint barki mas. oregen es betegen.

Előzmény: Stoner (2302)
Stoner Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2302

hq9mck!

Tetszett, hogy a hipotézist jelölöd meg a gondolkodás fő vezérelvének, vagy a tények is bizonyos labilitást mutatnak a valósághoz képest... Számomra a hipotézis az új szemlélet kialakításának elengedhetetlen módja. Az etologikus magyarázat nem ismeretlen számomra. A szocializálódásban valószínű, hogy jelen vannak olyan kényszerek, melyek nyomot hagynak az abban élők testi funkcióin. Valahol ez az evolúció gerince lehet. Egy kis közbevetésem van a vizsgált emberi jellegzetesség kapcsán: Hogy jön ehhez az idős és fogamzóképes nők esete? Rájuk nem vonatkozik a szocializálódás kényszere? Szokták azt is mondani, amit most nem olvastam Tőled, hogy a mai ember tovább él, mint "járna neki". A természet már lemond róla, mint reproduktív egyedről és talonba helyezi... Nem titok előtted, hogy épp ezt a részt fogtuk meg itt többen is. Ha az ember sikeresen megőrzi az egészségét, akkor egy kicsit másképpen fog alakulni a dolog. Nem csupán a menopausa marad el, hanem pl. a haj sem őszül meg, vagy visszaszineződik. A csontállomány nem ritkul és gyengül. Olyan eseteket is feljegyeztek,mikor idős szerzetesek, akik sokat böjtöltek, vagy igen egyszerűen étkeztek, késő korukra visszanőttek a fogaik, melyek korábban kihullottak...Vagy pl. ezzel kapcsolatos, hogy a vegetariánus szülők gyerekeinek nem két, hanem három fogcsírájuk van...Tehát, van egy tejfogcsíra és két maradó fogcsíra...

A nemi aktivitás sem csökken. A fizikai mozgékonyság és szellemi frissesség olyan korú embereknél, akik "normális esetben" már társaik segítségére szorulnak. Ma nem tudom elképzelni, hogy holnap legyengülök, hiszen napról napra erősebbnek  érzem magam. De az is vagyok a valóságban. Szóval létezik egy másik realitás, egy másik rendszer, amiben minden másképp van. Ennek a felfedezésére adtam a fejem. A menopausa kérdése, csak megvilágít valamit ebből a másik realitásból. Ezzel a régi gondolkodással képtelenség bármit megérteni abból a "másik realitásból". Mintha valamilyen más dimenzió lenne...

Előzmény: Törölt nick (2291)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2301
"meglepő" módon mintha egy terhesség ideje is ugyanennyi lenne ... mármint emberi. A bonobóknál nem tudom meddig lehet fogamzásgátlót használni.
Előzmény: Törölt nick (2299)
azul Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2300

" És mit gondoltok a fogamzásgátlóról? HA az ember lánya abbahagyja....? meddig is maradhat el? NNA?"

Ezt nem bírom értelmezni. Mire vagy kíváncsi? A fogamzásgátlót szedő nők nem menstruálnak a szó hagyományos értelmében. Azt megszakításos vérzésnek hívják.  Nincs közben tüszőérés, ovuláció, sárgatest... Azt akarod mondani, hogy a kaja is ilyen hatással bírna? Akkor viszont nincs teherbe esés, se 100 évesen, se később.

Előzmény: Stoner (2281)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2298
Nagyra értékelem. Idézet, forrás, kutatás és még tudományos is. :)
Előzmény: Törölt nick (2291)
LazyChick Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2297

Meddig? :(

Előzmény: Stoner (2281)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.19 0 0 2296

bonobó = csimpánz (törpecsimpánz)

Mellesleg imádom őket, és tegnap este vártam is a Spektrumon a filmet, ahogy Stoner bejósolta, de valahogy nem tűzték műsorra - sajnos.

Előzmény: Rorimack (2286)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!