Keresés

Részletes keresés

NattyDread Creative Commons License 2009.09.18 0 0 236
"Az automata azt jelenti, hogy nem kell golyót betölteni az újabb lövéshez."

Nem, nem azt jelenti! Az újabb LŐSZERT mindenképpen a csőbe (töltényűrbe) kell tölteni minden lövés előtt, automata fegyvernél ugyanúgy, mint az összes többinél (félautomata, ismétlő, stb...), kivéve a forgótáras fegyvereket, ahol maga a tár funkcionál töltényűrként is.
Előzmény: mociga (128)
NattyDread Creative Commons License 2009.09.18 0 0 235
"Nem vagyok egy fegyverbuzi, de úgy rémlik, hogy a colt meg a maroklőfegyverek többsége max. félautomata."

Ha pl. a Colt 1911-re gondolsz, az valóban félautomata öntöltő, de a forgótárasak (revolverek) az ismétlőfegyverek kategóriájába tartoznak.
Előzmény: Pénzecske (130)
NattyDread Creative Commons License 2009.09.18 0 0 234
"Mi az hogy automata? Tudod egyáltalán mit is jelent a fogalom? "

Azt, hogy sorozatot tud lőni. A sorozatlövésre képtelen öntöltő fegyvert félautomatának hívjuk. (Csak nem vagy vadász? :o))
NattyDread Creative Commons License 2009.09.18 0 0 233
Ahogy látom, te is kevered az automat és az öntöltő fogalmakat. Szóval: minden automata öntöltő, de nem minden öntöltő automata.
Dobri Creative Commons License 2009.09.18 0 0 232

"2-300 méterre már nem lőnek se vaksötétben, se verőfényben. (kivéve mesterlövész)"

.......................................

A Föld bármelyik gépkarabélya alkalmas arra,hogy egy 300m-re lévő alakot eltaláljanak vele nappal!AK-on az alapirányzék 300m-es irányzékkal azonos.

A rendőrségi mesterlövészek lőnek ilyen kis távolságra,a katonaiak sokkal távolabra dolgoznak.

Előzmény: Törölt nick (225)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 231
De ha már a visszaolvasásnál tartunk,neked se ártana.Na és az udvariasságot te rólad se példázták.
Előzmény: 33nev (229)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 230
De jó,hogy te olyan okos vagy!Miért is kellene megindokolnom neked,hogy hol voltam?Egyébként nem szoktam ugatni,esetleg te,ha már itt tartunk.Nem kértem,hogy válaszolj rá. De szerintem akkor irok ide amikor jónak látom,éppugy mint te is. Aztán innentől kezdve lehet hanyagolni.
Előzmény: 33nev (229)
33nev Creative Commons License 2009.09.18 0 0 229
Akárhonnan. Újság, rádió, TV, net. Meg aztán van egy olyan ködökbe vésző fogalom is, hogy udvariasság. Jelen esetben (az MM is propagálja): nagyon nem ugatok bele olyan topikokba, amiket nem olvastam végig.
Előzmény: bözse64 (228)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 228
Jól van na,nem voltam ma itthol,és még nem láttam a hiradásokat.Honnan kellett volna tudnom?
Előzmény: 33nev (227)
33nev Creative Commons License 2009.09.18 0 0 227
Jó reggelt!
Előzmény: bözse64 (226)
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 226
Most láttam a hir müsorban,hogy szitává lőtték a rendőrautót.Állitólag sorozatlövőt használtak.Hát nem is csoda ha a két rendőr tehetetlen volt velük szembe.
Előzmény: Törölt nick (225)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 224

Fasse gondol, én legalább is nem, visszatartó erőre

A bosszú az ami ilyenkor vezérelne

Én megadnám a felmentési lehetőséget az áldozat rokonainak, ha azok eltekintenek a halálos itélettöl, akkor csak életfogyt.

by horex

Előzmény: Törölt nick (200)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 223

Nemibeteg gondozót /vagy állatgondozót/ keress fel sürgősen

:)

Előzmény: Törölt nick (221)
horex Creative Commons License 2009.09.18 0 0 222

Ippeg most néztem a RealityTv-t

Amerikai autós uldözések, közuton, autópályán és bizony lőttek a menekulore. az is a rendorokre

Ott nem találhatnak el békés autópályázókat?

Ott lehet az autóban komolyabb fegyver?

Sőt ami a filmen volt, ficko tuszul ejtette a barátnőjét és annyak gyermekét aztán menekult a pályán

Rendorok utána és kezdodött a lövöldözés, csaj nekiment egy autonak, kiesett,semmi baja nem lett, a zsaruk odaugrottak kirángatták a gyareket és amikor a tuszejto fegyvert emelt ujbol , szitává lőtték.

A másik epizód is hasonló volt, ott kilőtték a kereket, nekiment a pálya palánknak és megbilincselték  őket

Nálunk valahogy szerencsétlenul mennek ezek a dolgok és ezek nem közvetlenül pénzkérdések, eltekintve a kiképzéstöl

by horex

Előzmény: prérikutya (205)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 220

Nem tudok rá válaszolni....

bár...voltak olyan évek...illetve év, hogy havonta volt szinte egy pénzszáállító elleni támadás....ha megnézem a 2005-ös tescos (Budaörsi) történetet ott is rendőrökre lőttek, dobtak feléjük gránátot...(apropó mintha azok elkövetői, (vagy inkább gyanúsítottjai szabadlábon vannak ? mintha azt olvastam-hallottam volna hogy lejárt a törvényileg meghatározott max előzetben eltölthető idő a 3 év és szabadlábon védekeznek, mondjuk lakhelyelhagyási, vagy háziőrizet...)    

Szóval nem tudom...mi a válasz a kérdésedre...mindenestre egy meghiusult rablás, ahol, vagy ahonnan azért kellett sprintelni hogy eltünjenek, lehet elveszi a kedvüket az ujabb cselekménytől...vagy esetleg a következőnél azzal kezdik, hogy egyből ölnek, ha be tudnak jutni, vagy ki birják szállítani a szállítókat...

egyetlen egy megoldás van ezeket mielőbb el kell kapni....a legjobb visszatartó erő az hogy az elfogás esélye igen magas....

Előzmény: halkergető (217)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 219

Igazad van....ez is egy olyan kérdés amelyet- gondolom - a nyomozók is feltesznek. Bár lehet hogy ez egy rendszeres gyűjtőjárat  (megyék közti)....amelynél szinte bizonyos, hogy pénz is van benne, a kérdés inkább az hogy mennyi....?  Mert lehet, hogy 100 milláért nem vállalom be....de ha várhatóéag 4-5 száz milla van benne akkor talán megéri felkészülni....lepróbálni....lefigyelni, lekövetni..fegyvert beszerezni....(mindegyik egy megbukási veszélyforrás)....és hát nekimenni a dolognak végrehajtani....hisz akár a rabló is ott maradhat kiterítve....

Meg hát gondolom risztelni is kell (mert ugye senki nem gondolja hogy csak ketten lehettek....benne az ügyben)

Tehát kérdésedre honnan tudhatja....-ra

aki ilyen balhéba belemegy az nem csak találomra válassza ki a megtámadandó pénzszállítót....vannak infói....de csak szerintem...

Előzmény: prérikutya (212)
Talpasrozi Creative Commons License 2009.09.18 0 0 218
Ha jól értesültem a zsaruk nem viszonozták a tüzet. Miért nem? Nem volt fegyverük vagy, nem tudják hogy kell lövöldözni?
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 217

Mellesleg a kérdésem még továbbra is nyitott: Mi lesz a "fejlődés" iránya?

Most golyózápor a rendőrautóra. A következő: bazooka ?

Unerwünschter Gast Creative Commons License 2009.09.18 0 0 216
A pénzt a feladó zsákolja be, teszi bele a kisérő papírokat. Azután lepecsételik. A zsákokat a központban nyitják ki, ott zsákolják át, összesítik.

A cégek viszont, akik feladják, napi rutin szerint dolgoznak. Azaz tudni, hogy általában mennyit raknak bele. Szerintem, aki a pénzszállító útvonalát összeállítja, az nagyjából tudja, hogy mennyi lesz. Plussz-mínusz 10%.

Szerintem a pénzszállítók is sejtik, hogy mennyi lehet náluk.
bözse64 Creative Commons License 2009.09.18 0 0 215
Most,perpillanat mit lehet tudni az ügyről?Van valami uj fejlemény?
halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 214

Tartok tőle ez akkor válik első szállá, ha megfogják a tetteseket.

Gondold, hogy a tippadó reklámozni fogja a ténykedését ? Mondjuk abban a formában, hogy: Jó ötletet adtam, de a marhák elszúrták!

halkergető Creative Commons License 2009.09.18 0 0 213

Ha eleve gondoltad, máskor fogalmazz pontosabban!

A címvégi felkiáltójel elmaradásáért pedig MC!

(Mellesleg fogalmam sincs,hány karaktert visel el a cím, nem vagyok egy gyakorlott topiknyitó. Így aztán akkor is magamra vállalom a hibát, ha esetleg a soft hagyta le.)  :-)))

Előzmény: Mindfield (208)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 212

Egyébként a kérdésem a következő!

Honnan tudja valaki, hogy az adott pénzszállító pénzt visz e, és ha igen, mennyit. Mert gondolom nem találomra választották ki....

Az első szál itt keresendő....

Előzmény: windom earle-ke (211)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 211
má csak azé' mert hát nem alőször történik pl...autópályán mozgásban levő pénzszállító ellen támadás... vagy akár idesorolhatnám az egyéb utakon közlekedő pénzszállítók elleni támadásokat mármint az olyanok elen amelyek mozgásban voltak....no és egyéb más bűncselekmény is történhet amikor igen is tisztában kell lenni....hogy mit kell intézkedni, agy mire van lehetőség....a közútjaink és autópályáink mentén.....
Előzmény: windom earle-ke (209)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 210

volt az ügyeletes,,,,a foigdá ban is vagy kettő....és gondolom, akkor a kinn levő egy járőrre gondolsz....

Az ügyeletest nem teheted ki az utcára, a fogdást szintén nem. Szóval maradt egy, aki küldhető volt...

Én elhiszem, mert vidéken sajnos ez a helyzet. Tudok olyan várost, ahol közel 30 környékbeli település jut a szolgálatban lévő rendőrökre.

hanem arra hogy vajon kapnak-e a rendőrök...az ÜTI pl...aki az atyauristen...ha nincsen benn a kapitány stb....megfelelő képzést akár szituációs (elméleti szinten) gyakorlatokon....hogy mit és hogyan kell intézkednie...

Vannak kötelező feladatok ilyen esetre, amiket végre kell hajtani.

Előzmény: windom earle-ke (209)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 209

köszönöm...

.bár sokak szerint valóban sok....és azt senki nem számolja, hogy más országokban a rendőr az egyenruhás rendőr....a nyomozó az nyomozó.......és nálunk valóban ha ezt a kettőt összemossák akkor nagy a létszám, főképp ha a személyzetis ésatöbbi szintén hivatásos rendőr....

én mem erre az okra voltam iváncsi amit írtál...hanem arra hogy vajon kapnak-e a rendőrök...az ÜTI pl...aki az atyauristen...ha nincsen benn a kapitány stb....megfelelő képzést akár szituációs (elméleti szinten) gyakorlatokon....hogy mit és hogyan kell intézkednie...

De a kérdésem miért volt Gödöllön múltkor éjjel egy rendőr szolgálatban ? mo ndjuk ezt nem hiszem el....mert minimum...volt az ügyeletes,,,,a foigdá ban is vagy kettő....és gondolom, akkor a kinn levő egy járőrre gondolsz.... ettől függetlenül a kérdésem még áll.....

Előzmény: prérikutya (206)
Mindfield Creative Commons License 2009.09.18 0 0 208
Gondoltam, hogy sikerül belekötni a hsz.-embe. Igen, a topik címének a végére gondoltam. :)
Előzmény: halkergető (176)
windom earle-ke Creative Commons License 2009.09.18 0 0 207

igazából nem nevezném azt az esetet tűzharcnak....

amúgy csak egyik menekült el a kettőből....

G.  ahelyszínen meradt 2 lövés érte....

Előzmény: ohrana (190)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 206

a jóisten rakná bele....mondanám...az ÜTI-be aki kapta arisztást...és küldte az embereit....miért nem intézkedett a szomszédos megyék felé....no meg a pályával határos városkák fendőri állománya felé....a risztás pillanatában....

Azért testvérem mert pl. múltkor Gödöllőn egy rendőr volt éjjel szolgálatban....

Sok a rendőr.

Előzmény: windom earle-ke (204)
prérikutya Creative Commons License 2009.09.18 0 0 205

A járőrkocsiban bent kell lennie a golyóálló mellénynek és nagy tűzerejű fegyvernek.

Milyen nagy tűzerejű fegyvernek? Az AMD-re gondolsz. Hogy aztán 1 km-rel arrébb, a szembe sávban valaki meghaljon egy célt tévesztett lövedéktől?

Éjjel a vaksötétben hogyan használnál gépkarabélyt 2-300 méter távolságról?

A helikopter valóban drága, meg éjjel semmit sem ér. Amíg felszáll, addig egy ilyen kaliberű autóval szépen el lehet szelelni....

Előzmény: Törölt nick (203)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!