Ha esetleg lathatnek nagyobb kepet rola valahogy,akkor megprobalok utana nezni en is.Tetszik ez a nev:penny-s:).Ez a sajat felfedezett tipusod!Hivjuk igy!:))
Igen,hetente egyszer tápozom őket citrus táppal.A pennys azért pennys mert nem nagyon tudjuk beazonosítani,hogy milyen lehet,mert csak annyi volt ráírva,hogy musa.De azért próbálkozunk hátha rájövünk arra,hogy milyen fajta.Alighanem rajta marad ez a név.
Szia! Latom ezeket a bancsikat,szepek!szoktad tapozni?Errol a pennysrol nem is hallottam meg,pedig nyitott szemmel jarok ujabban banan ugyben:).-s nem csak az eheto reszlegen a boltban.
Szia.Valószínüleg igazad van a banán fajtáját illetően,én is utánanéztem.Az én banánjaim is lassabban hozták a levelüket,nem tetszett nekik sem ez a hűvös idő.A pennys sarj szépen nődögél.A magról kelt banánok is szépen megindultak.
Szia-sztok! Ugy néz ki megtaláltam a pennys banán fajtáját.Musa Nanának "gondololm" legalábbis ez sokkal bitosabb mint a a sikk. . Ezen a héten egyébként szinte semmit nem nőttek,olyan hideg volt.
Szia! Bocs, most vettem észre, hogy írtál. Ahol levágtad a virágot szerintem egy új törzs növekszik lehet, hogy el is ágazik. A tő melleti sarjat pedig majd óvatosan le-lehet választani, és lesz egy új növényed.:)
Sziasztok.A musa basjoom egyre nagyobb leveleket hoz.Az utolsó levél 65cm.Minden levél több mint 10cm-el nagyobb.A pennys banán szépen nevelgeti a sarjat.Az obi-ba láttam u.ilyen banánt,az volt ráírva,hogy musa bananarama.Kikelt mégegy banánmagom,sikk.darjeling.
Sziasztok! Az én musa basjoom megőrült.Kipróbáltam, hogy nem csak hetente, hanem minden levél kihozatala után kap tápot.Tetszik a lelkemnek....A pennys banán nálam sarjat ég nem hozott,de nagyon nől.Rájöttél már a fajtájára?
Nagyon szeretnék egy musa basjoot, ha esetleg valakinek van fölösleges akkor cserélhetnénk. Pl bambuszra, fügére, leanderre, meg még van egy csomó más növénykém, de akár szívesen ki is fizetem. (Bp, Pest M.).
Nekem a pennys banán mellett kibújt egy sarj.Ez is egy öröm.Annak is örültem,hogy a tegnapi vihar nem tett kárt a musa basjooba.A pennys az cserepes azt bemenekítettem a teraszra.Várj türelmesen/könnyű ezt mondani/hidd el hamarosan te is örülni fogsz az első kibújóknak.
Én vadcitrom magokat ültettem,de még nem keltek ki.Ez már engem is bosszant,mert 1,5 hónapja,hogy elültettem a magokat.Ezt azért rendeltem,mert nagyon jól nézne ki a kertben egy télálló citromfa.Azért még várok,csak ki kelnek.Amikor megláttam az első kikelő banánomat,hát ugráltam örömömben.Biztosan neked is meglesz a sikerélményed az első mag kikelése láttán.
Én a hét elején ültettem el az én magjaimat, a pink banánt, meg törpe palmetto-t. A banánhoz azt írták, hogy kb. 3-12 hónap is lehet amig kikel.
Már tiszta stresszben vagyok. :-D
Remélem kikelnek! Citrommagot is ültettem, de azt már vagy 2 hete, de még nem jött ki, bár citrommaghoz azért könnyű hozzájutni, úgyhogy nem adom fel. :-)
Ha az sikerül, akkor még talán naranccsal és mandarinnal is megpróbálkozom. Nagyon szeretem a növényeket, de annyira bosszantóan lassú ahogy fejlődnek.
Rózsákat is hajtatok. :-) És álandóan lesem, hogy na mi hajtott ki, mi nem.
Én is így szoktam.Képzeld,az egy banán ami már kikelt,3hét alatt kelt ki,és ez egy velutina pink.Nagyon várom a többit,de azok még nem mutatják magukat.
Az enyémek a lakásban vannak az ablakpárkányon és le vannak fóliával takarva.Többször szellőztetem őket.A délelőtti nap süt rájuk.Sok tapasztalatom nekem sincs,én is most vetettem előszőr banánmagokat.Remélem azért még több fog kikelni.Arra azért ügyelj,hogy a földje mindig nedves legyen.
Sziasztok.10db banánmagból egy már kikelt.Remélem rövidesen a többi is követi.Ezeket 1 hónapja ültettem el.2 napja ültettem újabb magokat,kiváncsi vagyok milyen eredményes lesz a kelés.Ezek mind áttelelő banánok lesznek.Musa velutina,M.sikkimensis darjeling, M.sikkimensis itinaris.
Nagyon jó ötlet volt ez a topik! Nekem is van banánfám igaz ez nem télálló, hanem szobai. Egy hónapja választottam le róla a sarját és már az is szépen nő.
Ha esetleg valakinek van felesleges fagytűrő banánja és tudna nekem küldeni nagyon megköszönném!!!