Alternatívék mindig Áki humortalanságával "érvelnek"...
Életemben nem voltam még ennyire szórakoztató, egyszerre szuperprofi és közvetlen koncerten.
Egyszerűen lenyűgöző volt, csokonaistul, révészparódiástul, vonóskarostul, mindenestül.
Ez meg egy hír, megajó képekkel!
2003. augusztus 11. [NEWS] COMET, SIÓFOKON EZER FOKON
A múlt csütörtöki Comet-díjátadó gálán készült fotók a http://galeria.akos.hu/andante10 címen tekinthetok meg.
A nyári idényzáró, felejthetetlen hangulatú siófoki Andante-koncert képei pedig itt láthatók: http://galeria.akos.hu/andante11
ANDANTE TURNÉ, SIÓFOK ÉLETEM LEGNAGYOBB KONCERTÉLMÉNYE!!!
Te jó ég!
Első Andante koncertem volt ez! hol jártam eddig!!!
Táncolni akartam, gondoltam, majd otthagyom az ülőhelyemet és lemegyek előre a barátaimhoz a kemény magba, de nem tudtam lemenni! Tátott szájjal néztem ezt a csodát!
Mintha 96-97 körül elaludtam volna és most pedig felébredtem Ákos pedig nem az agyatlan zúzás felé megy el, hanem az akkori hangzást fejleszti tovább Csodálatos, egyedi, hihetetlen
Micsoda átdolgozások voltak!!!!! Mindenki az Ikonról áradozott, akinél érdeklődtem Azt mindenki elhallgatta, hogy a Ki helyett szeretsz-ből monumentális szimfónikus csoda lesz (Ákos! Köszi, hogy 3 éve minden koncerteden eljátszod ezt a dalt!!! Az egyik legjobb számod!!!), hogy a butácska-prüntyögi Be lettél oltva szinte Táncolj a tűzön át-i magasságokba emelkedik, hogy az Esőkirály szinte Pink Floydba megy át a végére, hogy az Örvényt alig ismertem fel, hogy az Alig hitted gyökeresen máshogy szól, a vége pedig briliáns márpedig az eredeti alkotásban csak a vége nem tetszett, szóval a szám ezen verziója azonnal Top3-as lett A Végre??? Ilyenek voltunk??? Indiántánc??? Új világ??? Virrasztó??? Mikor dolgozott át Ákos utoljára ennyire felismerhetetlenül számokat? Máskor 1-2 dalt előszed koncertenként, talán néha egy picit átdolgozza őket (vagy nem, ld. Angyali szerető), és mi ennek örülünk. Itt ilyenből volt vagy 10 (de lehet, hogy több!!!).
Ákos öltönyben! Nem őrjöngés, nem deszkáscipő, hanem a régi meghitt hangulat újra! Azt hittem, ezt már soha nem fogom érezni Ákos-koncerten!!! Azt hittem, (na ez most túlzás lesz, de mégis leírom) hogy mostantól az Ákos-koncert arról szól, hogy az egész közönség üti-veri egymást, miközben a popsztár a színpadon őrjöngi el a Bosszú Népét. De nem!!! Még egyszer mondom, a kilencvenes évek közepén így képzeltem el Ákost 2000 után sajnos a zúzdát kihagytam a számításból! :-(
Tud valaki egy normális setlistet írni? (cliftony77? :-) ), eleje Új világ-Láss bennem mást-Gyilkos ezüstgolyó-Csillagok alatt-Keresd meg a lányt-Keresem az utam a vége pedig Végre-Valami véget ért, majd a ráadásokban Megváltó-Ölelj meg újra-Hello-Ilyenek voltunk-Adjon Isten. Közte? tudom, milyen számok voltak, de a sorrendet nem tudom
Szeretném kiemelni, hogy az áradozásom főleg az Andante-koncertkörútnak szól, amelyet eddig valami fatális hülyeség folytán mellőztem. Mert a koncerten igen sok technikai probléma volt, Ákos eléggé ideg volt a vége felé már Gondolom a versmondás és a Piramis: Ajándék című számának a capella prezentálása nem csak a hangulat fokozását segítették, hanem közben némi technikusi pötyögést is A Láss bennem mást 4/4 helyett 3/4ben szólt (érdekes volt! :-) ), a második versszak helyett is a harmadik hangzott el A Keresd meg a lányt végén Ákos kifejezett kínnal fejezte be a rakoncátlankodó gitárjával a számot. A Csillagok alattban kis múltidézés volt: az amit-melyet szindróma egy régi verziója szólt: Vigyázz a szóra, amit küldök. Ezután Ákos kigrimaszolt önkritikusan a közönségre :-)
Ákosról még. A konferanszain eddig általában bosszankodtam. Most viszont szakadtam a röhögéstől!!! Mi történt? (nem velem, ez tuti! Elég beteg voltam a koncerten és az elején sem díjaztam a Back II Blacket basztató poént. De aztán :-) ). Önkritikus volt, poénos és kedves. Mint régen. A cinizmus is megvolt (nem a legjobb ómen agysérültnek nevezni a turné eddigi minden állomásán részt vevő rajongókat, még poénból sem), de valahogy nem ment át ripacskodásba, mint oly sokszor mostanában (pl. Sportsziget). Valahogy olyasmi volt, mint a kedvenc riportomban, a Rögtön Jövökben Vámos Miklóssal Szóval király.
Számok még egy picit A Valami véget értnek ez a negyedik verziója. Le a kalappal! A Beavatásos verziót nem üti, de nagyon kellemes. A végén a csendre intés és a valami véget ért sorok ismétlése libabőrőztető látvány. Ki helyett szeretsz, Be lettél oltva, Esőkirály, Alig hitted briliáns csodák, ragyogó verziók, örömzene. Örvény poénos, önkritikus arctevés a színpadon, remek verzió. Indiántánc eddigi legjobb verzió, Ilyenek voltunk dettó. Ikon kellemes, de talán ez volt az est egyetlen kis csalódása, de talán csak azért, mert előtte mindenki erről áradozott nekem. Végre újabb óriási verzió. Gyilkos ezüstgolyó kár, hogy csak a végén dobálta a hangját (szárnyalóóóó). Új világ a dal végén a Judasos a capella énekeltetés nagyon tetszett. Keresem az utam akusztikus verzió, Majom a ketrecben szakrális remix meglepetések nélküli korrekt, jó verziók. Virrasztó csodás verzió, lehet, hogy nem lesz buta őrjöngés a lemezbemutató sem? Ölelj meg újra először tetszett NAGYON, érdekes, hogy DM koncerteken sosem megy a karok egyszerre való lengetése, Ákoson meg majdnem mindig összejön :-), Altató nagyon jó volt ez is, az eleje különösen. Gondolnék Rád Krisztián vokálja kicsit talán erős volt, de tetszett. Az ingyen CD-k még mindig sokaknak okoztak kellemes meglepetést Nagyon kedves gesztus ez és szerintem kifizetődő is.
Hát szóval kész vagyok. Mikor jön ki a lemez? Szeptember hányadika? :-))))
Mások, akik voltatok a Kongresszusi Központban is! Volt ennyire jó az is? Át fog jönni ugyanígy a hangulat?
En meg tudnek keriteni, de nincs lavorom, igy nemet viva es viva plus sem, nemet rtl-t nem adja a kabeltv, es ahogy jol belegondoltam jovo het szombatjan a velencei tonal fogom logatna a labamat, sz'al sehogysem menne a dolog ;)
Broadbandesek elonyben, eloben lehet neten nezni a viva musorat.
tényleg korszerű a poszterozsdi, az istenítés és az ikonos hozsanna, dehát Mo.-n is és Erdélyben is persze nevetséges. az nem azt jelenti, hogy nem ismerhető el a tehetség, a tudás, meg minden. csak sajnos (és most érdemes figyelni) egy magyar liga van, nem kettő. egy, amiben játszanak jók és rosszak, a rosszak bunkóbbak, de a jók csak viaskodnak kétszáz, háromszáz pusziért ide-oda. a nyalás ne essen rosszúl, mert ha van aki könyvet írjon erről, akkor azok végképp tudod kik és a huzatról annyit, hogy a szeleket Erdélytől nyugatra eső helyekől kapitalizálják. és sokaknak még ez is jól esik. az erdélyi Ákos koncert mindenkinek élmény volt. nekem is. én másodszor láttam az Andantét és vannak kedvenc dalaim is. és megérintettem Ákost, ami azért jól esett.
Par eve jartam kint Erdelyben. Es akikkel en beszeltem, azok vegeredmenycentrikusak voltak. Orultek, ha egyaltalan felejuk fordult a figyelem itthonrol. Tudom, hogy gaz, de igy volt. Lehet, hogy azota megvaltozott par dolog. Megis, akkor ki lehet jelenteni, hogy kint is megoszlanak a velemenyek ez ugyben - ez ugye nem hulyeseg?
Oldalazni meg partozni nem fogok, igy is unalmas, hogy itt az Akos topicban allandoan erre terelodik a tema.
Rajmunder, nem ertjuk egymast.
Az akos vendegkonyvbe irta valaki, hogy ma ejjel rtl klub talalkozasok magazinban lesz akos. port.hu szerint 0:05, de csodalkoznek, ha minimum 10 perc csuszas nem lenne :)
ui: bar nem tudom kinek irom, pentek este ez alatt a ket ora alatt ki fogja ezt elolvasni :)))))
Rajmunder, higgadj le.
Lovasi es zenekara, a kezdetektol fogva nem arrol hires, hogy profi koncerteket tartson, kifejezetten olyan helyeken, ahol lehetosege nyilik ra. Es ahogy latszik, nem is akarnak olyan koncertet adni. Ez a stilusuk, ez megy, van aki megeszi van aki hany tole. Ok Tusnadfurdon ugyanugy magukat adtak, mint maskor, Akos pedig szokas szerint azt a szintet kepviselte, amit szokott.
Utobbinak orulhetunk (szerencsetlen csak egyszer nyulna melle, azonnal beabaljak majd), az elobbit meg vagy elfogadjuk vagy nem.
De teny, hogy mindkettojuk magyal eloado, a kinti magyarokat pedig nem erdekli hogy melyik part szineiben jelennek meg, hanem a koncert erdekli oket es a rendezveny.
A holnapi (2003. augusztus 9.) siófoki Andante-őrület előtt a VIVA Comet-díjátadó összefoglalójával lehet bemelegíteni: szombaton 16 órától látható a televíziós változat, amely rögtön Ákos belépőjével kezdődik. Másnap, vasárnap (2003. augusztus 10.) 13 órakor és 20 órakor megismétlik az adást.
Holnap reggel Budapestről Siófokra tartó Nissan Micra hátsó ülése kiadó 2 fő Andantéra utazó részésre. A jó időre való tekintettel az indulás viszonylag korán reggel! (Amikor felébredünk Bahnhof után :) Érkezés után egész nap szabadprogram a szabadstrandon :), este koncert, utána visszaindulás még az éjszaka folyamán valamikor, bulizós hangulattól függő időpontban.
Akit érdekel a lehetőség, küldjön egy e-mailt, vagy keressen ma este a Bahnhofban.
Szerinted a zászlókat valakik "lengettetik"???
El se tudod képzelni, hogy valaki - mindenki - önszántából lobogtatja?
Nagy lehet a huzat nálatok...
Szerintem nem az az emberközeli művész, akivel lehet koncert után kocsmázni, hanem az, aki emberközeli dolgokat hoz létre.
Lovasi és Ákos mindketten művészek (ráadásul emberközeliek is), de messze nem ugyanabban ligában játszanak.
Neked a testőr fáj. Van ilyen. Kocsmázz a Lovasival, aki nem nyalja az országrészedet.
A magyar VIVA TV három éve átadásra kerülő Comet-díját idén a közönség szavazatai alapján Ákos nyerte!!! A Főhős immár másodszor veheti át ezt az elismerést. A díjkiosztó gálán elsőként lépett a színpadra a jelöltek közül és az igen lelkes közönségnek két dal erejéig ízelítőt adott az ANDANTE-turné anyagából. (Bár a többség szemmel láthatóan már jól ismerte ezeket az átiratokat.) Köszönet mindenkinek, aki szavazott!
És szombaton (2003. augusztus 9.) Siófokon újra ANDANTE!!!
ZENE
A zene.net híre a Comet-díjról:
http://www.zene.net/rock/index.php?type=3&id=5110