Nem kell másik csevegő, ezért van ez itt. De ettől persze lehet máshol csevegni ha az jobban tetszik, mindenkinek saját joga eldönteni hogy hol a jó. Igazából nem értem hogy ezzel mi a baj. Azt sem értem hogy miért nem lehet megérteni hagy a topicrombolás nem jó. Ha valaki példát szeretne, rossz példát, az nézzen be a kert növények minden jöhet topicba. Engem nem zavar hogy ott több szó eseik a vérnyomásról mint a növényekről, csak nem szeretném ha a veteményes is erre a sorsra jutna. Egyszer megpróbáltam ott tanácsot kérni. Igazából 3-4 próbát tettem, minden kérdésre születtett max 1 nemtudom válasz, és folytatódott a sokoldalas off. Ha jól emlékszem Nóra mondott használhatót, de őt meg a veteményesben is kérdezhettem volna. Na azt nem gondolom hogy mások nem tudták a válaszokat, csak a csevegés fontosabb volt. És gondolom olyan is volt aki 10-percig nem ült a gép előtt és már nem is látta a kérdést mert oldalnyi anyag született kertészethez nem kapcsolódó hozzászólásból. Én nemrég voltam kezdő, sőt most is az vagyok, csak már sokszor nem kérdezek, de olvasok újat a mások kérdéseire adott válaszokból. Ha a topic megtelik csevegéssel, akkor ez lehetetlen lesz, és egy új is csak azt látja hogy a kert csak néha kerül elő.
Ha a felét tudja az már jó. Nálam 3600 helyett 1300-at nyom ki a kútból. Pedig nem vékony a cső és nem is annyira hosszú. Mikor rajta a hosszú cső (20 méter 1"+30 méter talán 5/8" ősrégi), akkor érezhetően még kevesebbet és a szivattyú is erőlködik.
Kössz az egy másik fórumozó aki órákon át húzza a vizet. :-)
Amúgy gondolkodtam én már mindenfajta merítőkön de nem sok értelme. Megvettem a 10 000ft-os orosz búvárhoz hasonlítót, hát csak hasonlít rá ugyanis 300l víz fél órába került, vagyis, 600l/h a kapacitása, ez majdnem a fele annak amit ráírtak. Őszintén szólva a 70m-es emelőmagasságot is megnézném. No meg a 10m kábel is szerencsés 14m-re lógatott kútba. A legszebb az egészben hogy a tesco-ban ugyan ez van 6-ért de nem éri meg elmennem érte mert nincs olyan közel, tehát az üzemanyag elvitte volna a difit. Mindegy szóltam egy két ismerősnek hogy ha véletlenül mennek akkor szóljanak. Mindenki azt mondta hogy nem igen mennek mostanában. Így hát megvettem helyben (10km) és mire hazaértem megcsörrent a telefon: "helló, megyünk a tescoba, mit hozzunk". :-))
A tekercsek vezetékeinek a méretét. Régen akkor égett le ha gyárilag megsértették a zománc szigetelést, vagy ha órákig nyomott zárt állapotban. Most vékonyabb vezetékkel tekerik, ami teszt körülmények között megfelelő, de terhelésnél már melegszik. Nem nagy összeg nyerhető az ilyen spóroláson, talán 2-300ft, de milliós tételeknél ez már 2-300 milla amiért már kispórolják. Rádásul sok a hozzám hasonló aki azt mondja hogy ha évente veszek egyet, akkor is 10 év kijön 60 000-ből ami egy rendes szivattyú ára, és az egyik majdcsak bevállik a 10-ból. Meg van a másik ember meint te, aki azt mondja, az előző is elment 15 évet.
Ásott, 80-as gyűrűkkel. A bleki szerintem nem nyomja fel, a csőszivattyúk meg drágák, már 11-ért is találtam, de a románok is ideadnák 12-ért. Attól tartok nagyon gagyi.
Alap feltétel hogy minimum 13-15 m-r fölnyomja a vizet. Ennyi a kút. Az hogy mennit szánok rá..... Sok pénzem nincs de azért nagyon szart sem szeretnék.Ha szállítással eggyütt lenne 20 körül, akkor még meggondolnám. 1.-étől lesz új munkahelyem, de akkor meg már késő. És amúgy sem biztos hogy megéri drága szivattyút venni.
Na ez a szivattyű kifog rajtam. Nem tudok dönteni. A teszkóba van 6000ért kínai búvár, de nincs garancia. (mivel messze van soha nem vinném vissza) Egy közeli üzletben is van ugyan ilyen, de ott már 10000, és a garancia ugyan létezik, de a valóságban könnyen az jönne ki hogy rendellenes használat.....
Van a güde gdt 901 de az meg 25000 kiszállítva. Lehet hogy sosem térul meg. Ezért 41m3 vizet ad a vízmű.
Sziasztok! Akinek vadrózsa feleslege van (magonc, gyökeres hajtás), az kérem, hogy gondoljon majd rám. Szeretnék egy rózsafajtát átmenteni a kertben. (Minden évben újabb ágak száradnak el.)
Gergő, idén lesz diód, hogy látod? Nekünk mind a két fánk elfagyott, szinte levelek is alig vannak rajtuk. Ha lesz eladó diód, gondoljál ránk, megvesszük.
Te Gegerg, a lényeg a persze, azért megcsinálom nekik-en van. Magyarul, tudják ők, hogy úgyis megcsinálod, csak kéreted magad:) Nyilván a te dolgod, de ha engem így szívatnak, tudod mikor vagyok ilyen jólelkű hozzájuk....