Keresés

Részletes keresés

beezer Creative Commons License 2002.10.18 0 0 2530
Nyugodt lehetsz, ez nem a Rémkoppantók. egyébként is kinek a pap kinek a papné. Kingnek vannak annál rosszabb könyvei is. Én például a Végítéletet nem szeretem annyira. Kicsit elnyújtotta. Mint akit oldalszámra fizetnek.
Előzmény: nightwish (2529)
nightwish Creative Commons License 2002.10.18 0 0 2529
Természetesen megveszem és elolvasom, de a Rémkoppantók-áthallás a szememben sajnos akkor is elég rossz ajánlólevél.
Előzmény: -boneheaD- (2525)
lacee Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2528
engem érdekelne!
Előzmény: alric (2520)
lacee Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2527
Mindegy, de angolul nem tudó ismerősnek (King-fannek) ajándékba jó lesz :)
Előzmény: Dohi (2518)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2526
A fogyatékos gyerek nem olyan, mint a Rendcsinálók-beli. Szerintem a Rémkoppantók nagyon jó volt.
Előzmény: nightwish (2523)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2525
Szerintem még ne ítéld el! Egyelőre, legalábbis, ameddig kezedbe nem kerül...én is így voltam az A.Gy.-vel, és hülye lettem volna, ha kihagyom...(mondom ezt utólag).
Pláne hogy itt már többen mondták, (akik olvasták angolul) hogy mennyire klassz könyv.
Előzmény: nightwish (2523)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2524
Az Azra inkább hasonlít. Nekem semmi Rémkoppantók-utánérzésem nem volt, ez a könyv szerintem mindegyiktől távol áll. (hangulatilag egy icipicit a Rendcsinálókra emlékeztet, az is elég elvont)
Előzmény: Dohi (2522)
nightwish Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2523
Hááát nemtom, most kicsit elkedvetlenedtem, ez így csakugyan nem ígérkezik nagy durranásnak, az ôrült kommandós kifejezetten sablonos megoldásnak hallatszik, a fogyatékos gyerek meg meg A rendcsinálókból ismerôs, de várjuk meg a könyvet. A Rémkoppantók nekem mindenesetre nagyon nem jött be. :((
Előzmény: Dohi (2522)
Dohi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2522
Különös fényjelenségeket észlelnek Maine vadregényes erdei fölött. Idegen bolygóról?, galaxisból? származó űrhajó landol a környéken, s a szürke kis földönkívüliek nemcsak az ott lakók testét fertőzik meg valami undorító gombás kórsággal, de a tudatukat is megtámadják. Az emberek olvassák egymás gondolatait, és az idegen lények hatására olykor nem uraik cselekedeteiknek.

Természetesen közbeavatkozik a hadsereg, s egy paranoiás egykori kommandós vezetésével lezárja a területet.

Vadászidény van, s négy jó barát is a karanténban reked – ők kora ifjúságuktól ide járnak vadászni. Rejtélyes okból ők másként reagálnak a fertőzésre. Először értetlenül szemlélik az eseményeket, majd megkezdődik a gyilkos hajsza: egyrészt megpróbálják megakadályozni a szürke lényeket, hogy teljesítsék küldetésüket, másrészt szembeszállnak az őrült katonával, aki számára csak egyetlen megoldás létezik: az öldöklés.

A szálak Derrybe vezetnek (ahol sok évvel azelőtt a nyomasztó emlékű AZ, a bohócmaszkos szörnyeteg szedte gyermek áldozatait), a négy férfi szellemileg visszamaradt gyermekkori barátjához, aki különös képességekkel rendelkezik...

Vajon bezárul-e az álomcsapda?

Stephen King feszültséggel teli, lebilincselő regényéből megtudhatja, Kedves Olvasó!

Az időközben elkészült filmváltozatot Lawrence Kasdan rendezte – a főbb szerepekben Morgan Freeman, Thomas Jane és Tom Sizemore.

erdekes, az elso bekezdes alapjan nem is az, inkabb remkoppantok koppintasnak tunik :)

Dohi Creative Commons License 2002.10.17 0 0 2521
HOT!

dreamcatcher novemberben! 1900 ft korul lesz :( europakiado.hu-n maris van ajanlo, infok. borito meg minek?

alric Creative Commons License 2002.10.16 0 0 2520
On Writing: szerintem Stephen King elete olyan, mint egy Stephen King-regeny. :)

(Ha esetleg valakit erdekel elektronikus formaban, annak elkuldhetem, bar tudom, hogy ez nem szep dolog.)

Előzmény: -boneheaD- (2519)
-boneheaD- Creative Commons License 2002.10.16 0 0 2519
On Writing - well done!

Ez egy fantasztikus könyv. Már régebben is írtam, hogy nagyon szeretem az előszókat a SK könyvekben, jókat tudok rajtuk mulatni, már amikor olyan az aktuális téma, amin lehet nevetni. Éppen ezért gondoltam, hogy el kell olvasnom az On Writing-ot, hisz én azt egy "könyv hosszúságú előszónak" képzeltem el. Nem is csalódtam. Egyáltalán nem. Sőt, többet kaptam, mint vártam. Jó, természetesen tudtam, hogy az írásról ír benne, tehát nem olyan "kötetlen" a dolog, mint pl más könyvek előszavában.
A könyv King gyerekkori élményeivel kezdődik - mondanom sem kell nagy csemege ez, hamisítatlan - s általam nagyon favorizált - SK-humorral, olvasmányos, lebilincselő formában, tehát egy rajongónak 100% hogy tetszeni fog. Ugyan mindig is tudtam, hogy King mennyire őszinte, szókimondó ember, volt egy két apró szösszenet az ifjúkori élményei között, amin egy kicsit meglepődtem, hogy leírta.
Aztán, a következő nagy rész a fő témáról, az Írásról szól. Engem ez is magával ragadott, de azért hozzátenném, lehet, hogy azért, mert engem alapból érdekel a tárgyalt tevékenység, szóval nem tudom, mások, akik ugyan szeretik King írásait, ezt mennyire fogják szeretni. Természetesen a stílus a megszokott, azaz abszolút könnyen emészthető, olvasmányos formában ismertet meg minket az író munkája rejtelmeivel. Nagyon részletes, mindenre kitér, aki ilyesmivel kíván foglalkozni, annak szerintem nagy segítséget nyújthat - mint kezdő lökés.
Aztán, a könyv végén elérkezünk egy kevésbé vidám részhez, King balesetéhez. Nyilván senkinek sem kell részletezni, ismertetni, mi is történt akkor, de ez az írás tényleg iszonyúan őszinte, egész egyszerűen mindent megtudhatunk belőle. Mik voltak a baleset előzményei, hogy történt egész pontosan a gázolás, és a legfontosabb: mit érzett akkor King. Szinte minden mozzanat részesei lehetünk, ezáltal kicsit még jobban megismerhetjük kedvenc írónkat, egy ilyen szerencsétlen, kiszolgáltatott állapotban. Zárásként kapunk egy listát, azokról a könyvekről, amiket SK az elmúlt 3-4 évben olvasott, és szeretett, így őszintén tudja ajánlani mindenkinek őket. [ Mondjuk nekem még így sem sikerült kedvet csinálni a Harry Potter könyvekhez :]] ]

Végszót nagyon nem tudok kitalálni, talán nem is kell. Elég annyi, hogy, bár non-fiction könyv, mégis a kedvenceim közé lépett elő - ezt azért nem gondoltam volna! Minden King rajongónak kötelező olvasmány, sőt, megkockáztatom, aki csak egy-két művet olvasott tőle, és csak úgy "so-so" szinten kedveli, talán az is értékelni tudja majd.

Csak győzzétek kivárni magyarul :]

Dohi Creative Commons License 2002.10.16 0 0 2518
threep: megertettem, azert irtam :) pedig tegnap en is eleg hulye voltam. ma meginkabb...

lacee: dreamcatcher a konyvhetre jon decemberben. de ha olvastad angolul, akkor mar mindegy, nem? :)

Előzmény: Threepwood (2516)
lacee Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2517
Nekem a Nem jön szememre álom végén tetszett a Sötét torony leírása Rolanddal együtt :)

Dreamcatchert mikor adják ki magyarul? Most olvastam el eredetiben, és qrva jó!... Tudom ajánlani mindenkinek. Bár szerintem EZ nem az a klasszikus King, de azért Király :)

Előzmény: Threepwood (2511)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2516
Igazad van, Dohi. Tegnap nagyon hülye voltam :)
Gondolom, megértetted, mire akartam kilyukadni. :)

Javítás: 2003 őszén fog megjelenni.

Szíves elnézését kérem mindenkinek, akit félreinformáltam ezzel a hamis adattal. Most ősszel nem lesz DT5, csak 2003 őszén.

Előzmény: Dohi (2515)
Dohi Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2515
meg csak 2002 van :)
Előzmény: Threepwood (2514)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2514
Én úgy tudtam, hogy azt mondták, hogy Németországban 2003 áprilisában, és Amerikában 2003 szeptember-októberében. A német első megjelenés kiesik, tehát Amerikában kiadják most ősszel. Szerintem nincs késés.
Előzmény: Vic King (2513)
Vic King Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2513
Threep: köszi az infót, én is utánanéztem. De a legnagyobb baj az, hogy nemcsak, hogy Amrikában jelenik meg először, hanem a jelek szerint csúszni is fog az előre kitűzött árilisi dátumhoz képest...
Dohi Creative Commons License 2002.10.15 0 0 2512
a rendcsinalok-ragyogas kapcsolatrol tudok, a masik kettot meg nem tudtam felfogni igy hajnali 1 korul :)
Előzmény: Threepwood (2511)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2511
Ahogy nézem a neved, eszembe jutott valami: a Rendcsinálók végén meg van említve a Ragyogás, az écsbión ment egy film valami őrangyalok a pályán, vagy mi a szösz (holnapra tudok címet mondani), és ebben a filmben valami ördög is szerepelt, akit Randy Flack-nek hívtak, a Jaunt-ban meg meg van említve egy Rudy Foggia nevű Jaunt-oló.
Dohi Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2510
mar nezem is, koszi!
Előzmény: Threepwood (2509)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2509
Azelőtt tíz perccel, mielőtt írtam volna, és a Dark Tower Compendiumon.
Előzmény: Dohi (2505)
lynne Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2508
A lifttel majd vigyázzatok! Már eleve furcsállom, hogy minek az egyszintes házunkba lift, de ennél még furcsább, hogy éjjel egy fantomtársaság liftezik fel-alá. Ez annyira ijesztő, hogy egyszer már majdnem meg is ijedtem. Church-öt ma tizenhetedszerre is elütötte az autó, már elég rosszul néz ki szegény, Cujo is kerüli.:)
Előzmény: goldnigga (2506)
Vic King Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2507
Lilja oldala szerint a Dreamcatcher film csak április 4-én fog debütálni az Usa-ban. Az oldalán egyébként megtalálható egy vadiúj interjú SK-vel a Mitch Albom radio show-ból real player formátumban. SK érdekes dolgokról beszél benne (t.k. a DT-sorozatról, a FaB8-ről stb.) Érdemes belehallgatni: www.liljas-library.com (news section).

Beszél a folytatásról is: mi lesz 57-58 éves korában, kérdezi tőle a házigazda. Mire azt mondja, hogy lehet, hogy visszatér a könyvek kiadásához, mert elvégre ebben az értelemben függő. De az is lehet, hogy majd a felesége adja ki a félretett könyveket a halála után...

goldnigga Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2506
Esküdni mertem volna hogy ott laktok...:)
Szegény író, micsoda tortúra lehet neki veletek élni főleg azzal a rühes macskával akinek úgy látszik tényleg 9 élete van (nade 2 biztos).
Leila hamarosna indul hozzátok de van egy bohócos műsor a tévében, azt nagyon szereti nézni.....:)))
Előzmény: lynne (2496)
Dohi Creative Commons License 2002.10.14 0 0 2505
passz :) inkabb azt aruld el, mikor! vagy hogy hol olvastad/hallottad :)
Előzmény: Threepwood (2504)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.13 0 0 2504
három megoldásból válaszd ki, amelyik leginkább esélyesnek tűnik:

a, Amerikai Egyesült Államok
b, Nauru
c, Magyarország

:)

Előzmény: Dohi (2503)
Dohi Creative Commons License 2002.10.13 0 0 2503
hanem? :)
Előzmény: Threepwood (2502)
Threepwood Creative Commons License 2002.10.13 0 0 2502
Halu!

Most olvastam, hogy a DT5 nem Németországban fog megjelenni először.

Dohi Creative Commons License 2002.10.13 0 0 2501
ezt most talaltam (reszlet egy interjubol):

One adaptation he doesn't have much time for is Stanley Kubrick's 1980 film
of "The Shining." King was vocal about his disdain for the film after it was
released, at least until he had to get rights from Kubrick to make a TV
miniseries of the book a couple of years ago.

"And Kubrick said, 'I'll allow you to do it if you don't badmouth my movie
again,'" King recalls. "So I didn't."

He pauses, then grins: "But now he's dead."

:)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!