Egyetemisták vonultak a jogállam védelmében
NyomtatásKüldés e-mailben
Hírszerző 2010. december 02. 19:15
Frissítve: 2010. december 03., péntek, 08:53
Több száz egyetemista részvételével zajlik fáklyás felvonulás az Orbán-kormány Alkotmánybíróság hatásköreit szűkítő lépései elleni tiltakozásul.
[AD]
Tetszett a cikk?
Megosztás Google Readerben
Megosztás egyéb oldalakon
Hirdetés
[AD]
Kapcsolódó témák
orbán-kormány
tiltakozás
egyetemista
alkotmány módosítás
„Mi vagyunk az első nemzedék, akik jogállamban nőttek fel, ne legyünk mi az utolsók is!” – ez a jelmondata annak a megmozdulásnak, amit egyetemisták szerveztek. A hallgatók azért tiltakoznak, mert a kormány csorbította az AB jogkörét, miután a testület első körben alkotmányellenesnek minősítette a végkielégítések 98 százalékos különadóját.
Az egyik közösségi oldalon is szervezett megmozdulás felhívása szerint ez „ jóindulattal is csak kicsinyesnek és jogállamellenesnek nevezhető - bosszúgyanús – lépés” volt, és elfogadhatatlan, ezért szervezik a tüntetést. Helyszíni tudósítónk szerint több százan vonulnak Dél-Budán az egyetem tér felé a havas eső ellenére is, a hangulat vidám, békés.
http://hirszerzo.hu/belfold/20101202_egyetemista_tiltakozas_orban
Na persze Budaházi ballib provokátor mi? Meg a fradi drukkerek, meg a jobbikos vezérek a Tv székháznál. Ez mind, mind balos provokátor. Meg a hugyosjózsik a Kossuth téren, azok is mind.
Legalább nézz már körül, milyen társaságban vagy.:O))
Nem is alakult ki benned semmilyen érzelmi kötődés az általad választott vezetővel szemben...
Magyarán te vagy azon szavazók kevese aki gondolkodik...
Büszkén valllom, hogy egyetlen választott vezetőm sincs, és nem imádok egyetlen politikust sem ....sőt....:O)) Méghogy érzelmi kötődés.... szerintem hülye az , akinek érzelmi kötődése van egy politikushoz. Számomra ez perverzió:O))
Arra meg méginkább büszke vagyok, hogy képes vagyok gondolkodni - és jesszasz! bizony ixelgetek, mikor, hova. Mindig oda, ahol úgy gondolom, hasznos lesz.
Bár az utóbbi években nem a legjobb meggyőződéssel, mert úgy tartom, hogy az egyik sz... a másik f.:O))
Akik kitartanak mellettem, azokat már nem kell megszerezni, azok megvannak:O)) Olyanokat kell megszerezni - ha én politikus lennék azt tenném, - akiket még nem sikerült megszerezni.
A fenitek miatt a tömegrendezvények nem az én műfajom. Nem vagyok csápolós fajta:O))
Akinek van igénye, menjen, semmi kifogásom ellene. Nem vagyunk egyformák.
Szerinted akkor bárki nyugodtan felgyújthatja a haragosa autóját, nem kell tartania semmilyen retorziótól, mert szerinte indokolt volt az amit tett.
Vagy egy meccs után a "drukkerek" nyugodtan szétverhetik a fél várost, ha nem az egészet, és a rendőrök ezt legfeljebb közelről végignézhetik. Jól gondolom?
Hiába próbálod a szart visszalapátolni a lóba, nem fog sikerülni. A rendőri intézkedés ott és akkor igenis szüksészerű és indokolt volt, de sajnos, mint sok minden itt Magyarországon nem volt mentes a hibáktól. De abban biztos vagyok, hogy senkit nem vertek meg, aki nem volt ott. Aki kurvának szegődik az ne csodálkozzon azon, hogy néha jól megbasszák...
Úgy látszik a fülkeforradalomnak is vannak vadhajtásai. Vagy az is lehet, hogy egyeseknek nyiladozik az értelmük? Mi lesz ha kiderül, hogy a többség mégsem vevő erre a tolvaj tempóra?
Sztem a jövőre nézve a kormány jobban teszi hogy efféle tüntetéseknél a tervezett útvonal mentén (jelen esetben Lágymányos és Egyetem tér között) elszállítatja a parkoló autókat, a tüntetők biztonsága érdekében. Persze ebből lesz anyázás az autótulajdonosok részéről dehát a demokrácia már csak ilyen, áldozatokat kell hozni...
libbantak sem akarnak egyenlőre provokátorok igénybevételével mártírokat csinálni a tüntetőkből,
Arról nem is beszélve, hogy jelen esetben provokátorokkal konspirálni jóval kockázatosabb, mivel nem ők ellenőrzik a rendőrséget és a titkosszolgálatokat, hanem a másik, egyáltalán nem laza oldal, ezért a cselekvési lehetőségeik korlátozottabbak.
A dolog igen egyszerű az eltérő szemléletmódban keresendő. A betegagyú Gyurcsányisták a ballib bevált trükkjkét a provokációt alkalmazták a jobboldal lejáratására, ezért kellettek a provokátor-statiszták. A jobboldal nem alkalmaz egyenlőre ilyeneket, nincs is rá szüksége és a baloldalon a sebeiket nyalogató libbantak sem akarnak egyenlőre provokátorok igénybevételével mártírokat csinálni a tüntetőkből, mivel a helyzet még nem érett meg rá.
És ezt miért nem tudják a politikusok? Ők vajon miért a bizonytalanok a szavazataira hajtanak? A saját táborukat nem kell megnyerni, ahhoz nem kéne kampány.
Talán x volt rajzolva a homlokukra, hogy őket kell lőni? Ugye azt te sem gondolod komolyan, hogy a rendőrök olyan parancsot kaptak bárkitől is, hogy ártatlan emberekre lőjenek. Ők szerencsétlenségükre rosszkor voltak rossz helyen.
Azt senki nem vitatta, hogy történtek túlkapások, de azért ugye azt nem szabadna elfelejteni, hogy miért volt szükség a rendőri intézkedések foganatosítására.