Keresés

Részletes keresés

euhome Creative Commons License 2010.05.12 0 0 691
Továbbra is azt mondom, hogy a parkolóhely tulajdonosának jogát nem lehet elvitatni a saját tulajdonának rendeltetésszerű használatától vagy annak használatba adásától.
Emiatt nem a rendszám az elsődleges, hanem, hogy adott parkolóhely tulajdonosának tudtával (engedélyével) használja azt valaki.
Erre pedig a korábbi javaslatom lehet a megoldás, hogy a közös képviselet évente adjon ki "parkolási engedélyt" (parkolóhely számát és/vagy a hozzárendelt forgalmi rendszámot feltüntető kártyát) a parkolóhely tulajdonosának, amivel lehetne ellenőrizni a parkolóhely jogszerű használatát!
Előzmény: thony67 (690)
thony67 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 690

Tulajdonképpen:

-szükség van egy listára, ami a jogosan beállók rendszámait tartalmazza,

-emailben mindenkinek megküldeni,

-be/kiálláskor mindenki tudja ellenőrizni a környezetében lévő parkoló autót,

mert ez minden lakó érdeke!

Gondolom ez nem jelent sok rendszámot, és talán évente kellene frissiteni!

Üdv.,

T.

thony67 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 689

...az az érzésem, hogy a jogosulatlan garázshasználók nem alkalomszerűen jönnek hozzánk, hanem rendszeresen engedi be őket valaki estére és ezért fizetnek is...

...nem tudom mi a gyakorlat a szankcióra vonatkozóan...talán egy másik házban meg tudják mondani...lehet alkalomszerűen ellenőrizni....de ki ellenőrizze?:-(

Üdv.,

T.

euhome Creative Commons License 2010.05.12 0 0 688
A jogosulatlan használat nem csak azt jelentheti, hogy valakihez látogatóba jön az érintett (de ez is költségbe kerül a közösségnek, minimum áram!), hanem a jogosulatlan használat legfőképpen arra vonatkozik, hogy némelyek más tulajdonát képező felületet bitorolnak. Nem kérdezik meg a közös képviselőt, hogy kié az, amit ő(k), használni kíván(ak), mert azt tapasztalja(k), hogy ott huzamosabb időn át senki sem állt.
Az is jogosulatlan használat, ha valaki a kocsijával a saját területén túlterjeszkedik, vagy a közös tulajdonú felületet használja a másod vagy harmad kocsijának 22.00-07.00 óra közötti parkoltatására.
Előzmény: thony67 (687)
thony67 Creative Commons License 2010.05.12 0 0 687

...szerintem, ha 1-2 napról van szó, az elnézhető (látogatás), de rendszeresen nem állhat be senki jogosulatlanul...

Üdv.,

T.

havefun Creative Commons License 2010.05.12 0 0 686
Engem is irritálnak a garázst jogosulatlan használók!

Nekem is van pár rendszámom, amit felírtam az "érdekes" bejutási technika miatt.

Ami biztos, hogy közülük egy sem olvassa a fórumot, úgyhogy itt nem tudunk nekik üzenni...
Előzmény: euhome (685)
euhome Creative Commons License 2010.05.10 0 0 685
Javaslom, hogy a közös képviselet évente adjon ki "parkolási engedélyt" (parkolóhely számát feltüntető kártyát) a parkolóhely tulajdonosának, amivel lehetne ellenőrizni a parkolóhely jogszerű használatát!
Előzmény: NT20 (684)
NT20 Creative Commons License 2010.05.10 0 0 684
Sziasztok!

Létezik szerintetek egy garázsbeálló->autó rendszáma lista, mert minap felírtam egy olyan autó rendszámát, amely elég érdekesen jutott be a garázsba.
Előzmény: Tike73 (681)
LFC_82 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 683

Thaly Kálmán u. 26-30. Evangélikus Egyház

még mindig nem kezdte meg a beruházást (üres telek a sarkon)

Balázs Béla u. 3.

építési engedélyezési terv készül,

2010-2011-ben kezdődhet  (ahol most parkoló van a ferenc tér közelében)

Fvárosi pályázatra benyújtott épület felújítások 2009.

Balázs B. u. 14.  (ez a tahly-balázs b. sarkán lévő épület)

A Balázs Béla u. 14.(Thaly Kálmán u. 21.) sz. alatti lakóház felújítása a JAT-ról

való döntéstl és fvárosi támogatástól függen lesz lehetséges, felújítási tervei

elkészültek, építési engedély van.

Az épület-felújítási tervek - Gát u. 8; 10; 14; 16. (Lenhossék u. 12.); Balázs Béla

u. 11-13. (Thaly K. u. 19);  -- ez pedig a Lián ABC épülete

LFC_82 Creative Commons License 2010.05.09 0 0 682

Legfrissebb infók a városrehabilitációról itt:

http://www.ferencvaros.hu/a_torteneti_varosreszek_megujitasa_2010.php 

Tike73 Creative Commons License 2010.05.07 0 0 681
Kedves Lakótársak!

"Újabb" lakó vagyok és örömmel tapasztalom, hogy akad mozgás ezen a fórumon. Ez jó!
Szeretném kihasználni a lehetőséget és felhívni az ezüstmetál Skoda Octavia használójának a figyelmét, hogy szíveskedjen a továbbiakban mellőzni a gépkocsibeállóm használatát. Következő lépésként jelezhetném az autó tulajdonosaként nyilvántartott ... Autópark Kft.-nek a problémámat... Megkereshetett volna az illetékes, tisztességesebb lett volna!
Köszönöm!

LFC_82 Creative Commons License 2010.05.05 0 0 678

Hát én a gyermekvédelmi szolgálat épületéről beszélek, ami a belső udvarban van, de nem tudom mit néztél, mert porig van már rombolva.

Előzmény: Törölt nick (677)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.05.04 0 0 676
Most láttam az önkormányzat honlapján, hogy május 10-től kell fizetni a parkolásért.
MX-5 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 675
Én is csatlakozom.

A József Attila Terv projekt területén, a 25. tömbben a Thaly Kálmán u. 17. sz. alatt tervezett óvodabővítést pályázatra alkalmas állapotba kell hozni. A rendezett telek az építési engedély feltétele, emiatt a Lenhossék u. 16. sz. alatti lakóház lakáskiváltása és bontása sürgősen megoldandó. A Lenhossék u. 18. sz. alatti szociális intézmények részben áthelyezendők, mivel az óvodakerthez az udvari épületek bontása is szükséges.

Idéztem ebből a dokumentumból.
Előzmény: Áfonya03 (669)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.05.04 0 0 674
Úgy tudom, hogy az is marad. Az óvónők is úgy tudják:)
Előzmény: LFC_82 (673)
LFC_82 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 673

és a mostani bölcsivel / ovival mi lesz ami itt van most?

Előzmény: Spárgatökmag (671)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.05.04 0 0 672

Csatlakozom.

(bár szerintem a házirend még nem került elfogadásra...)

Előzmény: Áfonya03 (669)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.05.04 0 0 671
És a szomszédját is! Bölcsőde/óvoda lesz a helyén.
Előzmény: LFC_82 (670)
LFC_82 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 670

Bontják a gyermekvédelmis épületet ! Ez gyorsan ment. Remélem az épitkezés is hamar kezdődik és nem a romok maradnak ott.

Mi lesz a helyén??

Áfonya03 Creative Commons License 2010.05.04 0 0 669
Sziasztok!

Meg szeretném kérni azt az illetőt, aki tegnap este összejövetelt tartott az erkélyén (a belső udvar oldalán), hogy a házirendben leírtakat tartsa be, vagy legközelebb legyen kedves a lakásban tartani, mert még csukott ablaknál is hallható volt egy-egy jobb poén sikere. Nem akarok kukacoskodó lenni, hétvégén egyáltalán nem zavar, de ma munkanap van. Kérem, hogy ennyire legyünk tekintettel egymásra.

Áfonya
nd4spd Creative Commons License 2010.04.25 0 0 668

Sziasztok!

Tudtok valamit a legutolsó lakógyűlésről? Mi volt ott, mi lett az eredménye?

euhome Creative Commons License 2010.04.25 0 0 667
HELYESEN:

balazshazak@cool.ms

ide várom a levelet!
Előzmény: euhome (666)
euhome Creative Commons License 2010.04.23 0 0 666
Tisztelt Lakótársak!

Teremgarázsban lévő parkolóhelyem, baráti áron, célhoz-kötött használatra tartósan felajánlom!

Kérem írjon, akit érdekel: balaszhazak@cool.ms

LFC_82 Creative Commons License 2010.04.23 0 0 665
én láttam kertészt 1 hete
Előzmény: Spárgatökmag (664)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.04.22 0 0 664

Tegnap beszélgettem az egyik óvónővel, (azt hallottam, hogy az ovit átalakítják bölcsődévé, és erről kérdeztem), és azt mondta, hogy ők úgy tudják, hogy a családsegítő lebontása után oda épül az új bölcsi.

Más: úgy tudom, hogy nem igazán lesz pénz kertészre idén, viszont az udvar eléggé gazosodik, egy csomó olyan kis fa hajt, ami az óvoda udvarán van, meg a járdakövek között is nő a fű...

Mit szólnátok hozzá, ha meghirdetnénk egy közös önkéntes kertgondozást mondjuk szombat délutánra (tudom, hogy nagyon közel van, akár jövő hétvégén is lehet, de én sajnos akkor nem érek rá.) Ha valakinek van fűnyírója, lehozhatná, így arra sem kellene költeni.

Két lakótárssal beszéltem erről személyesen, ők támogatják, de több véleményre is kíváncsi lennék. Ha minden lépcsőházból ketten-hárman lejönnének, nem is tartana olyan sokáig.

Előzmény: Törölt nick (663)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.04.19 0 0 662

És arról van valami infód, hogy mi épül a helyére?

KariV: az automaták szerintem még nem működnek.

A DIGI-t - én legalábbis így tudom - nem engedi be az építtető a garanciális időszak alatt, mert más technológiával jönne, mint a UPC, de ezt légyszi valaki hozzáértőbb erősítse vagy cáfolja meg:)

Előzmény: Törölt nick (661)
KariV Creative Commons License 2010.04.19 0 0 660

Nincs infótok, hogy már beüzemelésre kerültek-e a fizető automaták? Rég jártam arra, kiváncsi vagyok a jelenlegi helyzetre.

BB23 hurrá hurrá - remléjük a kocsma azért eltűnik...  Jó lenne, ha már kezdene a Thaly Kálmánon kívülre is húzódni a rehabilitáció...

LFC_82 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 659

Szerintetek várható, hogy a DigiTV is választható lesz a házban.

Csak jelzem, hogy az olasz bajnokség a Digié és infóim szerint 3 évre az angol bajnokságot is megszerzik a következő idénytől, továbbá komoly esééyük van a Forma1 közvetítési jogának megszerzésére.

Bár innentől kezdve a többi szolgáltatónak nem lesz választása és felveszik a csomagjaikba.

snowdrop77 Creative Commons License 2010.04.17 0 0 658

mi is a vidéki lakcímre kaptunk egy példányt az építési engedélyből. (ezt amúgy nem is értem. pesti címre miért nem küldenek?)

ha jól tudom egy  építési engedély 2 évig érvényes. úgyhogy előbb-utóbb nekiállnak és befejezik.

szépek leszünk ! :)

Előzmény: Spárgatökmag (657)
Spárgatökmag Creative Commons License 2010.04.17 0 0 657
Mi is kaptunk értesítést az építési engedélyt kiadó VIII. kerületi önkormányzattól (vidéki állandó lakcímre). Viszont az önk. honlapján olvastam egy interjút a polgármesterrel, aki mondta, hogy csomó pénzt nyertek házfelújításokra, de még egy kb. egy évig nem kezdődnek meg a munkák.
Előzmény: LFC_82 (656)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!