Ha az ember ezt a fórumot olvassa, talán feltűnik neki, hogy aki itt magát jobboldalinak vallja, az sokkal inkább a Jobbikhoz húz, fideszes megnyilvánulások szinte nincsenek is. Ha egy közvéleménykutató az itt megszólalókból következtetne a választásokra, kb. 80 %-os Jobbik győzelmet is vizionálhatna... Hová tűntek a fideszesek?
Olyan könnyen felismerhetők ezek a janicsárok. Nem kell válaszolni neki, csak a normális, tárgyszerű, topictémában megnyilatkozókkal beszélgetni. Nekem bevált a módszer.
A jobbik törzsközönsége fiatal, interaktiv kommunikáció-csöcsön nevelkedett emberekből ál. Minden szabadidejüket számítógép előtt töltik, és interneten tartják egymással a kapcsolatot is.
Így aztán percek alatt eljut egymáshoz a hír: hol, melyik internetes portálon kell szavazni valami nem túl magasröptű kérdésre (Pl. NOL-szavazás), és ami a legfontosabb: mi a Központi Bizottság képviselendő véleménye a napi hírekben.
Ott vannak minden fórumon, több nikken, és harcosan elbeszélgetnek egymással., szétrombolják a beszélgetést, vitát.
(Az persze, hogy Orbán program nélkül nehezen vállalható, más kérdés)
A választás az más: Ott senki sem sokszorozódik meg, ezért én nem hiszek a Jobbik parlamentbe szavazásával.
A fidesz egy gyűjtőpárt van ott virtigli szélsőjobbos magyarnáci meg Likud-szimpatista magyarzsidó is. Ja, meg cigányok is: asszimiláltak, félcigányok, mint Járóka, olyan akikben csak egy-két vonó van, meg putrisok is.
Igazi béna néppárt: ígérjünk mindenkinek, aztán majd csak lesz valahogy.
Fletoból tizenkettő egy tucat, túl van a személye misztifikálva. Nélküle is működik tovább az MSZP, mintha mi sem történt volna. Természetesen nem vele gondoltam a Jobbik-koalát ... ő azt már szvsz nem is tudná felvállalni. Akad erre más...
Jó ötlet volt a Jobbiktól a vidéki terjeszkedés, a módszeres pártépítés, kombinálva a cigánybűnözés elleni fellépéssel. A fertőzött területeken balos szavazókat is begyüjthet, hisz a ballib magára hagyta problémáikkal saját bázisát is, amely ugyan a sokéves orbánfóbiára kondicionáló kampány okán soha nem szavazna a Fideszre, de hát a Jobbik egyik nagy előnye pont ez lesz számukra. Nem az Orbán pártja.
Akkor hát egy gyorsmérleg: az eddigi, jelenleg ellenzékinek tekinthető hozzászólók közül max. ketten szimpatizálnak Orbánékkal, a többi csak baxtatja, méghozzá jobbról.
Ezt a lehetőséget nem zárom ki. Ahogy azon sem lennék meglepve, ha a sok elosztogatott csőtészta után az MSZP egy markáns rendpárti fordulatot produkálna és 2010-ben már arról szólna a választási kampány, hogy ki baxa jobban pofán a cigányokat. (de már ezt is írtam korábban másutt)
Ebben már nem vagyok ennyire biztos. Baloldalon divat azt mondani, hogy a Jobbik csak a Fidesz szélsőségesebb felét tudja megszólítani, csakhogy ez nem igaz. A szocik között is vannak bőven, akik pl. a cigánykérdés miatt szimpatizálnak a Jobbikkal. És látva az Mszp töketlenségét esetleg ott kötnek ki náluk. Nem véletlen, hogy az Mszp masszívan összemosta a Fideszt a Jobbikkal, pont azért, hogy a saját szavazóit távol tartsa tőle.
A Fidesz kapcsán csak az lehet kérdéses, hogy összejön nekik a 2/3-ad, vagy sem. Szerintem nem, az esetlegesen bekerülő Jobbikkal viszont lehet alkotmányozó többsége.
A nagykoalíció látszik esélyesnak, 50% alatti Fidesz és 10% körüli/feletti Jobbik eredmény mellett. Viktoréktól fognak Vonáék nagyot rabolni. Szerintem.