Keresés

Részletes keresés

Norbipapa Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1417
csiga az elsőn? nem hiszem. nézegetem őket minden nap többször is. Menjek fel éjszaka? az feladat. majd megpróbálom. Ha álmosan találkozom egy csigával, annak adok, az tuti.
Előzmény: Frint (1414)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.13 0 0 1416

szépen növögetnek, belülről nagyon szép világos zöld új levélkéket hoz. Reménykedem benne, hogy nem lesz velük gond. Kaptak tejet, meg barátnőm megküldte őket ún. ezüstvízzel.

???

Előzmény: CBNora (1413)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1415
Köszi =)
Előzmény: CBNora (1409)
Frint Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1414
Hogy mi lett velük? Roppant egyszerű: a sörtől megrészegült "rágókák" végigvonultak a leveleken, szabálytalan már-már delíriumos nyomon haladva. :) Az én kedvencemet, a Pilsner-t is tudod szaporítani? :)
Komolyra fordítva: eső nem okoz ilyet, azonban valami éjszaka kóstolgatja a palántáidat, nézz körül...csiga és társai... Üdv:Frint
Előzmény: Norbipapa (1412)
CBNora Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1413
Szerintem lehet, főleg az alsó képen eléggé úgy néz ki. Figyeld, hogy szaporodnak-e.
Előzmény: Norbipapa (1412)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1412

Ezek pedig a paprikák. A legdurvább az első két képen levő levél. Ezzel mi lett?
Szinte valamennyi levelén jelentek meg kisebb-nagyobb berepedezések. A hétvégi nagyon durva eső után vettem észre őket. Lehet összefüggés?
CBNora Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1411
Tényleg szépek. Ez másfajta lehet, mint a miénk, másképp áll a levele. Én február 19-én vetettem. Nekünk is 12 tő van a balkonból. Hét végén szeretném beültetni a végleges cserépbe.
Előzmény: Norbipapa (1408)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1410

ezeket ma reggel csináltam (mármint a képeket). Melléjük raktam viszonyítás képen egy üveg sört. Ezek nem kaptak marhatrágyát, mint a többiek. A képek minősége rossz, mert telefonnal csináltam őket.
CBNora Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1409
Ez nem itthon van ugyan, de elküldik. Már vásároltunk innen.
http://seeds.thompson-morgan.com/uk/en/product/608/1
Előzmény: GatitaCaramelo (1406)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1408

Ezt a négy képet csináltam tegnap este. Március 14.-én vetettem el a magokat, április végén kerültek ki a ládákba. 4 ládában, 12 tövem van. Szépek, jól viselkednek. Kétszer megfürdettem őket tejben.
CBNora Creative Commons License 2007.05.11 0 0 1407
A latin nevet írd a keresőbe, akkor biztos találsz valamit. Csak valószínűleg nem magyarul.
Előzmény: GatitaCaramelo (1406)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.10 0 0 1406
Lehet hogy nem keresek elég hatékonyan de én csak olyan oldalakat találtam ahol csak magyar cuccok (borsó, paprika etc.) vetőmagjait árulják. =(
Előzmény: Zitka (1404)
kertészboy Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1405
Az első fotón a jobb szélső nekem egy kicsit elüt a másik kettőtől. Lehet, hogy csak fényviszonyok, de annak erősebb zöld a lombja, továbbá picit kisebbnek tűnik a levele. Nagyon szép erősek, egészségesek! Gratula!
Előzmény: CBNora (1400)
Zitka Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1404
Az ínyencek neten szoktak magot rendelni. Számtalan cég van, ahol gyakorlatilag bármilyen egzotikus növény magját meg tudod rendelni....
Előzmény: GatitaCaramelo (1403)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1403

De akik a kertben ültetik azok is csak vették valahonnan. Hát majd keresgélek. Köszi a választ.

Előzmény: Zitka (1396)
CBNora Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1402
Nem tudom, de aki egy fél levelet le tud rágni, az általában elég nagy és kézzel levadászható. A tetőn elég valószínűtlen, de a csigák is elképesztő helyekre eljutnak.
Előzmény: Norbipapa (1401)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1401
Királyság!
Majd rakok be én is képeket. Az enyémeim nem ilyen nyúlánkak, inkább tömzsik.
viszont a paprikám nagyobb leveleit valami megrágta szerintem. A fele eltűnt az egyik levélnek. Pedig balkonládában van a tetőteraszon. Ki/mi lehet a tettes? A feles tej ebben az esetben nyújt védelmet? MIt csináljak vele, nem kezeltem semmivel (nem is volt szándékomban). Bio vagy mi. Kénytelen leszek? Mivel?
CBNora Creative Commons License 2007.05.09 0 0 1400
Ezek meg az én balkonparadicsomjaim. A fajta nevét nem tudjuk, ajándékba kaptunk tavaly palántákat, azoknak a magjából neveltem. Úgy néz ki, nem hibrid volt, mert ugynolyanok, mint tavaly, és teljesen egyformák. A szabadföldiek közül némelyik már kétszer ilyen magas.

Már nő rajtuk a bogyó.

kertészboy Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1399

Kérésed parancs! :-) Írtam már itt korábban, hogy idén a 'Balkonstar' fajta magjával mennyit küszködtem... Noh! Háromszor kellett belőle vetni... Jövőre váltok! Igaz, nekem nem "üzemi" szinten kell, mert nincs helyem. Csupán a különlegesség kedvéért, legyen grillezés közben leszakítani való a vendégnek, meg úgy egyáltalán saját örömre. A bejáratunk egy kis teraszról nyílik, amelynek szélén van egy betonvályú, és ebbe vannak beültetve. A képen látható balról a legnagyobb, az első vetésből van. Ezen nem látszik, de a tetején már ott vannak a bimbók picike szárakon. Mellette a második vetésből való van, és a harmadik vetésből származó (az még kisebb) nincs a képen. Alkalmanként mindig kb. 10 szemet vetetettem tőzegpogácsába...

Előzmény: Norbipapa (1398)
Norbipapa Creative Commons License 2007.05.08 0 0 1398
köszi a választ!

egyébként nagyon szépen fejlődnek, ahogy látom napokon belül virágozni fognak, mert bimbószerű valamik kezdenek fejlődni középen. A sok eső jót tett nekik.

Akinek van balkonparadicsomja, az rakjon be képeket, ha van kedve. üdv!
Előzmény: Frint (1397)
Frint Creative Commons License 2007.05.07 0 0 1397
szia, most még biztosan nem, bár ha dugig van terméssel elgyengülhet a szára, vagy kitörheti egy erős szél. Frint
Előzmény: Norbipapa (1394)
Zitka Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1396

Legtöbben a kertben próbálkoznak vele, de még akár balkonon is...

Mivel nem nagyon ismerik (kivéve az ínyenceket), nincs igazán piaca. Időnként feltűnik a szupermarketekben a sárga földicseresznye, ami botanikailag rokona, pl. ez a cég is forgalmazza:

http://www.bekesi.co.hu/Termekismertetok/Physalis.htm

Ez a Physalis peruviana, a tomatillo pedig Physalis ixocarpa

Itt (is) olvashatsz a különféle növényrokonairól:

http://www.terebess.hu/tiszaorveny/gyumolcs/tomatillo.html

Talán érdemes lenne a fentihez hasonló fűszerkertészeteknél, egyéb kisebb kertészeteknél szétnézni, ahol előfordulhat... A múltkor a Plusban pl. volt - vmi import termék.

Előzmény: GatitaCaramelo (1395)
GatitaCaramelo Creative Commons License 2007.05.06 0 0 1395

Sziasztok!

Valaki esetleg tudja hogy lehet-e itthon tomatillo-t kapni valahol?

(mexikói pici zöld paradicsom)

Norbipapa Creative Commons License 2007.05.05 0 0 1394
meg tudja valaki mondani, hogy a balkonstart majd kell-e karóznom?
taffy Creative Commons License 2007.04.27 0 0 1393
Az én paradicsomjaim is kint vannak 1-2 hete. A paprikák még csak most költöztek ki éjszakára is. Az ágyásban, ahol tavaly koktélparadicsom volt, tömegével kelnek ki a magok, 3-4 cm-eresek, alig győzőm kigyomlálni.
Anzika Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1392
Az én paradicsomaim is kint vannak már két hete. De már a paprikát is kitettem egy hete.
Előzmény: Zitka (1391)
Zitka Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1391

Húúú, lehet, hogy az enyémek azért ilyen vontatottan növekednek? Szinte a kezdettől fogva kint laknak. Éjjel-nappal.

OFF: a bazsalikom meg főleg megrekedt a növekedésben. :-(((((

ON

Előzmény: KILGORE TROUT (1390)
KILGORE TROUT Creative Commons License 2007.04.23 0 0 1390
Tudnátok segíteni abban, hogy védett erkélyen mikortól lehet kinthagyni a paradicsomokat? Most még ki-be cipelem minden reggel és este.
írhaTOM Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1389
Bocsi a kötözködésért, de mit jelent az, hogy "nem hőkezelt" ÉS "tartós tej"?
Mitől tartós a tej, ha nem hőkezel?
Mert alapjáraton ma boltokban CSAK pasztörözéssel hőkezelt tejet lehet kapni, de az nem tartós, néhány nap alatt megsavanyodik a hűtőben is.
Aztán van az UHT tej, ami tartós, mégpedig attól, hogy nagyon magas hőfokon hőkezelik (ultra high temperature).
És végül minderre rájön, hogy mindegyiket homogénezik is (nagyon nagy nyomáson nagyon icipici lyukakon nyomják át, és így a benne lévő zsír egészen apró cseppekre bomlik, és nem ül ki a tetejére) - legalábbis az utóbbi 10 évben teljesen eltűntek a környékünkön a nem homogénezett tejek.
Ha háznál veszed a tejet, az nem pasztörözött, és nem is homogénezett - de nem is tartós.
Szóval, te mit is használsz?
Előzmény: zsebi41 (1385)
Norbipapa Creative Commons License 2007.04.20 0 0 1388
emeleti erkélyen vannak, ott remélem nem fagy. A ládában van egy hőmérő, mostanság 5 foknál nem hidegebb az éjszaka (plusz-mínuszos a hőmérő, a leghidegebb és legmelegebb hőmérsékletet külön jelzi a csúszka). mondjuk tegnap éjjel 2 fok is volt. A fiúk erősek, tettre készek!!
üdv! :)
Előzmény: CBNora (1387)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!