Clinton érzelemdús beszéde elején hangsúlyozta, mennyire sajnálja, hogy nem ők nyerték meg a választást, és hozzátette, reméli, Trump sikeres elnöke lesz minden amerikainak, sőt, együttműködést ígért a megválasztott új republikánus párti elnöknek. Hangsúlyozta: nyílt szívvel meg kell adni az esélyt Donald Trumpnak is, hogy jó elnök lehessen.
"A kampánykijelentésekkel ellentétben Trump csak az egységről, az ellentétek elsimításáról beszélt, és azt mondta, szavazatoktól függetlenül minden amerikai elnöke szeretne lenni.
Épp most hívott Hillary Clinton. Gratulált nekünk, nekünk a győzelemért, én pedig gratuláltam neki és a családjának a keményen végigküzdött kampányért. Ő is keményen küzdött, kitartóan és sokáig. Köszönettel tartozunk Hillary Clintonnak is az országunk nevében. Most itt az ideje, hogy begyógyítsuk a megosztottság által okozott sebeket. Össze kell fognunk, minden demokratának, republikánusnak és függetlennek emelte ki."
Az afganisztáni tálibok üzentek Trumpnak (Origo - külföld)Az afganisztáni tálibok azt követelik Donald Trumptól, vonja ki az amerikai csapatokat Afganisztánból. Az afgán elnök ugyanakkor gratulált Trumpnak, és reményét fejezte ki, hogy elnöksége alatt tovább javulnak a két ország kapcsolatai.
> Én azt hallottam, ha csak a zsidó származású vájárok szavazhattak volna, akkor most Hillary az elnök.
Trump idősebb lánya betért a mózesi hitre, amikor férjhez ment. (Ez arrafelé nem szokatlan, pl. Marilyn Monroe is úgy tett.) Másrészről Donald Trump idén szeptemberben azt nyilatkozta a sajtónak, hogy elnökként elismerné az egész Jeruzsálemet, mint a "választott nép" egységes és oszthatatlan fővárosát - beleértve ebbe a város arabok lakta, megszállás alatt lévő keleti felét is. Szóval az AIPAC-nak egyformán megfelel, ha HC vagy DT az elnök, mert úgyis az ő akaratuk érvényesül.
16:33Trump miatt egy hónap alatt felrobbanhat a Közel-Kelet (24.hu)Nagyon fontos lesz az új elnök beiktatásáig tartó két hónap. Ebben az átmeneti időszakban a különböző szereplők megpróbálhatják megváltoztatni az erőviszonyokat, és kész helyzet elé állítani az új adminisztrációt.
17:41Áder János táviratban gratulált (24.hu)Az államfő egyben reményét fejezi ki, hogy a két nemzet közötti hagyományos barátság és bizalom ismét megerősödik a következő esztendőkben.
Trump ist ein großer Gegner der internationalen Freihandelsabkommen. Den Nordamerikapakt Nafta mit Mexiko und Kanada bezeichnete er als den wohl "schlechtesten jemals gemachten Deal". Unter seiner Präsidentschaft dürften weder das transpazifische Handelsabkommen TPP noch das amerikanisch-europäische Handelsabkommen TTIP große Chancen auf schnelle Verwirklichung haben. Auch den Handel mit China sieht Trump in seiner jetzigen Form kritisch. Auf der anderen Seite will er stärker auf industrielle Fertigung mit Exportorientierung setzen.