Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Sziasztok!
GPS-t szeretnék venni, leginkább a MIO felé kacsintgatok, mert mióta elkezdtem informálódni, szinte másról nem is hallottam, s most tudtam meg, a még a Germin ami a GPS-ek szülőattya, s ami jó.
Mi lenne a jó választás a mio-k közül, és a navigációs funkció, tartósság, megbízhatóság szempontjából mi a különbség pl a C320, C520 és C720 között??? Illetve a Cx20 vs C250 vagy C310 különbségei?
Nekem NEM fontos, h fényképező meg telefonfunkció legyen rajta.
A lényeg számomra, hogy megbízhatóan működjön a készülék, és eljussak a segítségével oda, ahova menni akarok. Fontos a teljes EU térkép.
A memória adatokkal pl mit tudok kezdeni? Mi az a PDA memória? És hogyan érzékelném felhasználóként a különböző memória-méretkülönbségeket? Pl 64MB RAM meg kitudja milyen 256MB vs 1 giga, 2 giga, stb…
Hogy működik a térképfrisséítés, mibe kerül ez, és milyen egyéb, um. fenntartási költségei vannak? Hallottam még, h a mio-nál ritkábbak a térképfrissitések, mint más egyéb márkánál. ebből mi igaz, mi nem?
Kérlek segítsetek, irjatok le mindent, amit tudtok!!!
BR
Továbbra is izgalomba hoz a kérdés, hogy létezik-e c720-ra olyan "módosító" csomag, amiben megmarad a beépített TMC elérése. A c520-as állományokban inaktív alapból. Meg sem nézi, hogy van-e.
Egy kósza ötlet, amiért ne szóljanak le a gyakorlott bitkommandósok: Lehet, hogy valami "ini" file-ban egy kis átírás az egész, mint a mute gomb esetében? Csak találgatok. Light harcos vagyok ezen a téren.
Kevés olyan dolog lesz, amire nem találod meg a választ, de előfordulhat.
Más. Ha legközelebb válaszolsz valakinek, akkor kattints az illető hozzászólása középen fent a válasz feliratra, így az illető tudni fogja, hogy neki válaszoltál. Ez akkor lesz inkább hasznos, ha már megvetted a kütyüt és sokat fogsz ide írni. :-)
Elöljáróban leszögezem, hogy a c520-ast kifejezetten navigációra találták ki, ezért ezen kívül nem sok mindent tud, de gondolom erről már tájékozódtál. Az más kérdés, hogy ha elolvasod ezt a topicot végig, akkor nagyon sok hasznos dolgot tudsz majd meg, többek között azt is, hogy mire tudod még használni a c520-ast, egyes tagok (stopword) jóvoltából. Hogy a kérdésedre válaszoljak, nálam bevált, mert én kifejezetten csak navigációra használom egyelőre, bár rajta van a stopword féle hack is, ami szintén remekül müxik. Nekem még nem nagyon fagyot le. Frissíteni lehet korlátozottan a hivatalos oldalon, de térképeket is le lehet tölteni külföldi oldalakról, de azok csak úgy fognak működni, ha lecseréled a programot egy feltört verzióra. Ezt is megtalálod itt az oldalon. Tudod, a szükség törvényt bont, de csak így lehet rendesen, vagy rendetlenül megoldani, ha már hivatalosan csak súlyos forintokért lehet.
Ez jelenleg csak az én véleményem, de szerintem a többieknek is hasonló lesz.
Kinéztem magamnak a C520-at. És érdeklődnék, hogy mennyire vált be nálatok? Tudom pont itt elég hülye kérdés, de nekem ez lesz az első GPS-em. Kezelhetőség, frissíthetőség, lefagyás, stb.. Előre is köszi!!!
Ebben Neked biztosan igazad van, nem ismerem a 720-at. Vezérig a fájlt kereste, az szerintem ugyanott van, erre céloztam a hsz végén. Bár lehet, hogy tévedek.
Mielőtt rátennéd a gépre az új data.zip fájlt a régit nevezd át data.zi_ kiterjesztésre, így a régi is megmarad a gépeden, bármikor vissza tudsz állni az eredetire. Ja és a letöltött ZIP fájlt nevezd át data.zip -re, úgy fogja a géped felismerni, és kezelni :o)
az útvonal és a fájl ahol megtalálod a runif sorokat. Ezzel engedélyezed a "némító" kapcsolót. Ahhoz viszont, hogy a kapcsoló a kijelzőnek megfelelő részén legyen, át kell írni pár gomb helyzetét (x,y koordinátáit), amit a 1179 hsz is tartalmaz. Azt a fájlt a
fájlban találod. Így a "felvétel" gomb is látszik. A tömörítés normál legyen.
DE....
szerintem nem kell kisérletezned ezekkel, ha felteszed a riks 2.3 -as datát, mert ott minden gombnak meg van a helye, már én is azt használom, és tökéletes.
Ezeket lemásolhatod az ftp szerverről, amit (lentebb) kedves barátunk jóvoltából elérhetünk.