Keresés

Részletes keresés

cxy Creative Commons License 2002.09.02 0 0 509
Hello Mindenkinek !
Én nem vagyok otthon ebben a témában.Azt szeretném ha megmondanátok hogy mi a külömbség a Netscape és a Mozilla között?Mivel mind a kettőt letöltöttem, de ugy igazán nem tudom hogy melyik melyiktől másolt.
crockl Creative Commons License 2002.09.02 0 0 508
Biztos 6.2-es netscape? (ez kicsit hulye kerdes teny, de azert sose tudni) Es mit jelent az hogy nem megy?
Csak azert mert mind 6.2-es, mind most a 7-es netscape-el mukodik nekem is.
Előzmény: blackman (507)
blackman Creative Commons License 2002.09.02 0 0 507
most talaltam ra erre a forumra, es floriol megjegyzese miatta arra gondoltam, hogy itt valaki biztosan tudja hoyg miert nem tudom a netscape.net-es mailjeimet letolteni 6.2-es netscapebol?
Mikozben meg az accountot direkt ugy krealja, hogy netscap webmail?
Előzmény: Floriol (505)
crockl Creative Commons License 2002.09.01 0 0 506
ja, mivel a netscape.net csak ns bongeszobol megy:), mert az 1 plusz szolgaltatas amit ertelem szeruen mozillaba nem epitettek bele.
Előzmény: Floriol (505)
Floriol Creative Commons License 2002.08.31 0 0 505
Király:)
ezt kell beilleszteni

user_pref("dom.disable_open_during_load", true);

És lőn nincs pop up...

Köszi!

Őszintén szólva nem értem miért de a netscape7, egy kicsit gyorsabbnak tűnik. + Végre megy a @Netscape.net email címem is.

Előzmény: crockl (503)
Floriol Creative Commons License 2002.08.31 0 0 504
"popup stop bejegyzest kimasolod" Ez jó ötlet kipróbálom, az utóbbival tisztában vagyok.
Előzmény: crockl (503)
crockl Creative Commons License 2002.08.31 0 0 503
A popup stop bejegyzest kimasolod a mozilla pref.js-bol es bemasolod a ns7-es profilod pref.js-ebe.
Az ablak meret meg egyebb beallitasokat is csak akkor menti mozilla veglegesen amikor bezartad. A gyorsindito melletti bezaras az nem bezaras csak a bongeszo eltuntetese. Gyorsinditonal akkor zarodik be amikor a gyorsindito is exit-et kap.
Előzmény: Floriol (501)
_paha_ Creative Commons License 2002.08.31 0 0 502
nem erre gondoltam. ez tényleg jól működik.

arra gondoltam, hogy van 1 mező, ahova pl. emailcímet kell beírni. elkezdem beírni, hogy pa... és erre már fel is ajánlja a paha@paha.hu-t, ahogy azt az explorer teszi. persze ez is ki/bekapcsolható lenne, ha valakinek nem tetszik...

Előzmény: crockl (500)
Floriol Creative Commons License 2002.08.31 0 0 501
Énis azt hittem hogy jobban ismerem, de nekem nincs a z prefs.js-ben az ablak beállítások. Mellesleg csak gyorsindítás használatakor fordúl elő.

Kicsit érthetőbben a hibáról:)
Ha megvan nyitva egy alkalmazás pl: az ICQ és nincs lerakva a tálcára, akkor a mozilla valamiért nem teljes képernyős módban nyilík meg, hanem egy kicsit egy fejrésznyit lecsúszik, nem összébbtolja az ablakot, hanem lecsúszik. Azaz a status bar nem látszódik, mert lelóg a képernyőről.

Innentől kezdve a gyorsíndítót használod, akkor mindig lefelécsúszva fog megnyílni.

Feltettem a netscape-t egész jó, sőőt de nincs benne a pop up stop:( Én pedig marhára megszoktam a kényelmet és a mozillát.

Előzmény: crockl (495)
crockl Creative Commons License 2002.08.30 0 0 500
Ez mukodik is, van egy Tools menu es ott Form manager. Ha jelszos bejelentkezesekre gondolsz, akkor akar tobbet is egy oldal eseteben, felajanja elmentesre amikor kitoltod ha meg nincs ilyen usernev elmentve, ha ujra az oldalra mesz automatikusan kitolti, tobb valtozat eseten rakerdez melyiket toltse ki. A jelszo valtozasokat automatikusan erzekeli.
Előzmény: _paha_ (498)
Andreas Creative Commons License 2002.08.30 0 0 499
A W3C ajánlásai szerint a title való tooltip-ekhez, az alt szöveget pedig akkor ha nem tud a böngésző képeket megjeleníteni, vagy ki vannak kapcsolva. Persze az IE mindkettőt megjeleníti tooltip-ként még ha vannak képek akkor is, de most maradjunk a böngészőknél :D
Előzmény: Nemrossz (497)
_paha_ Creative Commons License 2002.08.30 0 0 498
van valahol a mozilla honlapon belül olyan rész, ahol lehet új funckiókat javasolni? (-;

lenne 1 pár dolog... (-:

most csak a form-beírás-kiegészítés jut eszembe, ami explorerben tök jól megy és itt is jó lenne. arra gondolok, hogy amikor elkezded írni a mezőt, akkor folyamatosan szűkíti a lehetőségeket azok közül, amit már régebben oda beírtál...

jajj, tegnap még volt 1 fasza ötletem, de mára elfelejtettem. (((-;

Nemrossz Creative Commons License 2002.08.30 0 0 497
Egy igen láma kérdés:
A Mozilla valamilyen biztonsági megfontolásból nem ismeri az ALT, BGSOUND attribútumokat, vagy eccerűen csak nem építették őket bele?
Azt már csak mégcsendesebben kérdem, hogy a TITLE esetében miért csak egy sornyi, max. ~90 karakternyi szöveget hajlandó megjeleníteni?

PS: van valahol magyar nyelvű irodalma (láma szinten) a témának?
crockl Creative Commons License 2002.08.30 0 0 496
Letoltheto az ns7
wp.netscape.com/eng/mozilla/ns7/relnotes/7.html#prefs ftp.netscape.com/pub/netscape7/english/7.0/
a release notes-t mindenkepp olvassa el aki felteszi.
crockl Creative Commons License 2002.08.29 0 0 495
amugy jut eszembe, te is eleg reg ota hasznalod mozillat ugy tudom, es azt hittem kicsit jobban ismered mar. NEzd meg a pref.js-be ott vannak a kezod ablak pos mert is, pl a browser.window_rect.
Előzmény: Floriol (493)
crockl Creative Commons License 2002.08.29 0 0 494
ilyet meg nem tapasztaltam:) nem kuldenel 1 screenshot-ot? ("Ha fent van(megvannyitva) egy alkalmazás icq, nav"=> per pill ezt se ertem:) )
Előzmény: Floriol (493)
Floriol Creative Commons License 2002.08.29 0 0 493
Ha fent van(megvannyitva) egy alkalmazás icq, nav, akármi, és megnyitod a mozillát, akkor okosan nem fedi el, hanem lejebbcsúzik azért a másiknak kilátszódjon a fejléce/így a mozilla alja lelóg a képernyőről/. Aztán töbet az életbe nem lehet visszarakni a helyére, azaz ha megnyitod, akkor mindig így fog kinézni:(

Legalábbis nálam.

Előzmény: crockl (492)
crockl Creative Commons License 2002.08.29 0 0 492
nem ertelek hol log ki, es mit nem jegyez meg. Nalam megjegyzi ...
Előzmény: Floriol (491)
Floriol Creative Commons License 2002.08.29 0 0 491
Engem most az foglalkoztat, hogy miért nem hajlandó a mozilla megjegyezni az ablak méretét. Adott egy f@sz@ böngésző, és persze csak win alatt feltétlenűl lekell lógnia a képernyőről. Minden jóban van valami sz@r ha nincs akkor feltétlenűl belekell tenni valamit:(
Csak hogy nehogymáár!
Most biztos sokkal jobb!
Csak tudnám miért!
rumci Creative Commons License 2002.08.28 0 0 490
Engem tényleg csak mint mezei júzert érdekel(t), de ha aszongyátok, megvagyok nélküle, akkor megleszek nélküle. És akkor lehet, hogy lesz az 1.0.2-ben valami, amiben többet fog tudni mondjuk az 1.2-nél? Vagy csak stabilabb lesz?
crockl Creative Commons License 2002.08.28 0 0 489
mind1, ha nem olvasod amit irnak, meg nem koveted a tobbi csatornan, akkor hosszu, meghat nem is erdekes annyira:) max akit foglalkoztat a tema, ettol meg ugyan ugy lehet majd hasznalni a mozilla-t:)
Előzmény: rumci (487)
Floriol Creative Commons License 2002.08.28 0 0 488
Valami olyasmi, ha körülnézel eddig még nem volt példa ilyen tudású, nyilt forráskódú böngédző fejlesztésére....stb Mivel minden user szívbaj nélkűl használja a Nightly Builds verziókaz ezért gondolom valahogy elkelett őket különíteni. + azt hiszem a netscape az egyikre épűl a másik pedig lesz a Mozilla. Amelyik a netscapre épűl az egy külön ág, míg a többi böngésző lehet, hogy majd a másik ágra épűl majd. Ezt én sem tudom, de majd idővel kiderűl. Aztán lehet, hogy az AOL kedvéért lett így ők esetleg támogatják a mozilla ötletét, de cserébe ragaszkodnak bizonyos dolgokhoz(és ez az egyik ág)

Aztán ha megfigyeled állítólag a netscape forráskódjára épűl, de mégis rugalmasságban inkább az IE-re hasonlít. Legalábbis az tény, hogy a mozilla baromi rugalmas, míg a netscape full merev/konzervatív volt. Lehet, hogy ez is közrejátszik.

De lehet még ezer oka neki, pl: egyesek szerint bizonyos dolgokat elakarnak különíteni benne. Amit kiakarnak valami más kóddal.

Előzmény: rumci (487)
rumci Creative Commons License 2002.08.28 0 0 487
Megnéztem a térképet. Biztos én vagyok a hülye, de nem értem, miért jó ez a kétágú fejlesztés. (Azt tudom esetleg elképzelni, hogy egyik ágon zajlanak az újítások, és ha ezek már nagyon ki vannak próbálva, csak akkor emelik át a másik ágra. Persze, lehet, hogy ezek csak az én fantáziáim.)
Előzmény: crockl (485)
Floriol Creative Commons License 2002.08.28 0 0 486
Akkor nem hülyültem még meg teljesen:)
Sajna az XP gyári vezérlőpultján rendesen ellett rejtve, alig lehet megtalálni. Már széttúrtam az egész gépet, a control panelért. Linux alatt a Java/plugin könyvtárban van. De meglett köszi!
Előzmény: rumci (484)
crockl Creative Commons License 2002.08.28 0 0 485
Kozben megjelent az NS7 is. Amut tudni kell, hogy az NS egy masik ag fejleszteset tartalmazza. A mozilla tovabb halad az 1.1 1.2alpha beta uton, mig az NS feljesztese egy masik agat az 1.0.1 stb koveti. Megtekintheto a roadmap-en. Ertelem szeruen a hamarosan letoltheto ns7 az 1.0.1 -re epul.
Előzmény: rumci (484)
rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 484
A Vezérlőpultban vagy egy Java Plug-in beállítási lehetőség. Annak van egy Browser füle, ott szedd ki a pipát a Microsoft Internet Explorer elől!
Előzmény: Floriol (483)
Floriol Creative Commons License 2002.08.27 0 0 483
Hi!

Szóval nálam is ctrl+ page up/down a navigálás és crtl+f4 a bezárás, valszeg beteg a mozillád vagy a win-ed:)
1.1b/1.1

De nekem is lenne kérdésem, sosincs kedvem felrakni az icq-t, ott az online, de ha felkerűl a jre akkor az IE is azt kezdi használni:( Sajna a mozilla+jre még nem tökéletes, így néha percekbe telík mire elküldi a választ, vagy megkapom. Szóval nem lehet rávenni az IE-t hogy a saját java-ját használja?

rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 482
Leírtam, hogy nem műxik, aztán még egyszer kipróbáltam, és működött minden. Mit bénázhattam? Sosem tudjuk meg. Köszönöm a PgUp+Dn-t, jól jön. Valószínűleg akkor volt itt szó róla, amikor még Netscape-et használtam, és azon nem lévén fülek, nem emlékeztem erre a kombinációra. Nagyon kösz!
Előzmény: rumci (481)
rumci Creative Commons License 2002.08.27 0 0 481
Persze, hogy félrebeszéltem, a Ctrl-F4-re gondoltam, ugyanis nekem nem műxik. Mint ahogy a Ctrl-PgUp, Ctrl-PgDn sem. :-(( Miért lehet az ilyen?
Előzmény: crockl (480)
crockl Creative Commons License 2002.08.27 0 0 480
CTRL+4-el nehezen, de CTRL+F4-el probalkozava remekul bezarja :)
Mar eleg reg ota a CTRL+PAGE Up es a CTRL+Page Down -al lehet navigalni a fulek kozott, de errol mar volt itt is szo korabban.
Előzmény: rumci (478)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!