visszajelző ki sincs épitve valamiért rajta. megnéztem többet is, a b1eseken megvan a kis átlátszó műanyagüveg amin át kéne világitania, de izzó nem volt bennük. a b2esekben ugyanúhgy nincs izzó, de már a lehetőség is ki van iktatva, tömör műanyag az egész. csak háttérvilágitás izzó van bennük.
ha már itt a benzinnél tartunk, ki mit tankol, vagy mit ajánl? mi a legjobb a motornak? sima 95ös, vagy inkább ilyen 99+ oktánszámú benzinek mint evo neo v carrera...?
Ezt konkretan megmondani nem lehet..... Sok mindentol fugg:hol tankolsz-mit tankolsz,megy-e olaj a kipufogo rendszerbe,rovid v. hosszu tavon jarsz,lassan v. gyorsan hajtasz stb...,stb..... Mikor kint vettem magamnak az omegat ami 94'-es volt v6 leven 2 katalizatorral 2004-ben a zoldkartyazasnal meg szinte gyari erteket produkalt...Itt 2 ev mulva a veki fontakadt(ugye kartya lett csak nem tisztan)csereltem rajta 2 lambdaszondat,de a kovetkezo evre a katalizator adta meg magat...-igy most mar nincs....Az auto nem valtozott,talan picit rugalmasabb lett nelkule es az ertekei ua. mint hibas katalizatorral...
Nekem a katalizator szar volt eleve.....de 3 hely is van ahol megcsinaljak a zold kartyat-igaz ebbol 1 picit messzebb van,de azt szeretem,mert odaadom az okmanyokat elszivok 1 cigit es a kolyok hozza a matricat.... A kocsi nem is kell hozza.... :-DD
En semmi jonak nem vagyok elrontoja,csak talaljunk megfelelo idopontot es helyszint.... Otleteket barki vethet fol es elobb-utobb csak megtalaljuk a kozeputat... :-))
De igen a gyújtás probléma is lehet mivel nem tud rendesen elégni a keverék és magasabb lesz a CH érték és ezt lehet már nem tudja ezt a mennyiséget rendesen kezelni a katalizátor!
Nekem a zöldkártyát nem csinálják meg katalizátor nélkül. Ennek legfőbb oka az, hogy mivel LPG üzemű, ezért csak erre kihegyezett zöldkártyáshoz vihetem. Tavaly elvittem egyhez, aki már akkor sem akarta megcsinálni a hibás benyarendszer miatt. 17000-be került.
A zöldkártyám most fog lejárni áprilisban. Addigra talán meg lesz csinálva a kipufogó, de a többi nem valószínű. Szóval még nem tudom, mi lesz.
Ebay-en én egyszer találtam egyet kompletten, ami 23000 Ft-ra jött volna ki. Viszont ebben nincs benne a postaköltség, ami biztos nem lett volna olcsó, ha azt a 1,5 méteres és kb. 15 kilós csövet vesszük.
Nem mondtak hülyeséget, csak nem mondtak el minden lehetőséget... :))))) Nagyon örülök, hogy Szeles Gabi tudott segíteni...
Más. Gyerekek, ezért kell vigyázni a kismotorossal, mert ilyen rosszul járhat alattunk is... jobban félek én tőlük, mint ők tőlem... Ja! Aki nem bírja a durvát, ne kattintson!!!!
Nekem az 1.6-os motornál ugyanez a helyzet. nekem is egyben van a katalizátor a leömlő csővel. Eddig nekem azt mondták (bár ezek után ez már gyanús), hogy ez csak egyben cserélhető és emiatt ilyen drága.
Ezek szerint akkor egyszerűen ebből az egységből kivágják a régi katalizátort és behegesztik az újat. Ez így szuper lenne és nem utolsó sorban költséghatékony.
Basszus.... :-(( 1:A hibakodolvasasert a 8000 mar bicska nyitogato...! 2:Az uj katalizator 250.000-mondhatod nekik,hogy a jo qrva ......! Itt kint 190£-kb.62.000 ft-flexi csovel egyutt.... 3: hasznalt angolert 100.000-ismet a jo.......! Az univerzalis uj-25.000 Ft,Nekem a v6 alatt nincsen mar 1 eve-gazgyorsito van helyette-ne fogja az autot es a zoldkartyat mindig megkapja....
Itt 1 tel.szam o bontott vekiket,ha gondolod hivd fol:Dancs Istvan 30/nyolc5negy6ot5ketto,es kerdezd meg o mit gondol,hogyan mukodne 1 hasznaltal....
hm te vágod akkor ezeket a dolgokat:) 1500 munkadijjal meg minden francal együtt. és megtudtam azt is hogy lehet gázon inditani a gépet. inditás közben nyomva kell tartani a gombot. igaz nagyon vészüzem jellegű lehet, ugyanis beindulás után villog a gázüzem visszajelző mint 1 karácsonyfa (piros-zöld)
Én nem azt mondtam, hogy a meglévő katalizátort szedik szét és kicserélik a betétet. Én azt mondtam, hogy a gyári egység az én 2.0 16V verdámnál ha katalizátor cseréről beszélek, akkor az nem csak a katalizátor cseréjét jelenti, hanem a komplett leömlő csőét is, mivel az egész egyben van. De ez a gyári alkatrészre igaz. Ha CSAK katalizátort cserél egy kipufogós, akkor kivágja a régit abból a szakaszból, amit gyári alkatrészként cserélni kéne. Így olcsóbb és nem biztos, hogy rosszabb.
Gyárival drasztikus hasonlattal élve olyan lenne, mintha egy betört ablak miatt cserélni kéne az egész ajtót, holott lehetne csak az üveget is.
Ezek szerint akkor úgy is lehet javítani, hogy nem veszem meg a komplett egységet, hanem félbevágják és kicserlik a belsejét?
A gyertyacserét mindenképp megcsinálom, sőt ezzel kezdek. Ha túl so benzint kapna, akkor gondolom ez jelentezne a fogyasztásban is, ennek ellenére nem emelkedett a fogyasztásom. Átlag 8 litert fogyaszt.
Nem tudom, milyen katalizátor lehet abban, hogy 100 ropi a legolcsóbb. Nehezen tudom elképzelni.
Én most kérdeztem le kipufogósnál, mivel nekem a katalizátorom ki is van belezve. Tehát a csere anyaggal (ami egy amerikai gyártmányú kerámiakatalizátort takar) és munkadíjjal együtt 32000. A gyári természetesen drágább lenne, mivel a leömlőcső+flexicső+katalizátor egy egységet képez, de még úgy sem lenne 100.000.
Vidd el egy jó kipufogóshoz (pl. Janó-Dob a XVI. kerületben), hogy mit mondanak rá. Hülyeség lenne csak azért a fél kipufogórendszert kicseréltetni, mert behalt a katalizátor.
Janóék nem a drágább kategóriába tartoznak. Nekem 1.5 éve a középső dobot - ami gyáriban rettenetesen drága - 12000-ért cserélték ki egy saját gyártású dobra.
Érdeklődj és ne csak a gyáriban, vagy a gyárihoz utángyártottban gondolkodj.
Katalizátor hibát a két lambdaszondásban valóban nagyobb százalékban vissza lehet vezetni a katalizátorra, mint másra. De azért nem zárnak ki más hibákat. Ha túl sok benyát kap, akkor is dolgozhat rossz hatásfokkal, de lehet okozója az elégtelen égés is, amit okozhat akár a gyújtógyertya is.