8. alkalommal kerül megrendezésre a férfi kézilabdázók kontinensbajnoksága. Magyarország a C. csoportban Németországgal, Spanyolországgal és Fehéroroszországgal mérkőzik a 8 közé jutásért.
"BERGEN Jelenleg mez nélküli a csütörtökön kezdődő Európa-bajnokságra készülő magyar férfi kézilabda-válogatott, ugyanis a házigazda norvég szövetség az együttes két, vadonatúj garnitúráját is roszszul mosatta ki, így ezek tönkrementek.
A magyar szövetségtől (MKSZ) kapott információ szerint a vasárnap zárult Posten-kupa után a norvégok a magyarok fehér és zöld mezeit, valamint a kapusszereléseket kimosatták, de rossz hőfokon szárították meg, így minden ruhadarab összement, a szponzori feliratok is megrövidültek. A 195 cm magas, 111 kg-os Puljezevics Nenad kapusmezének ujja például a könyökéig ér.
Az MKSZ panaszlevelet küldött a norvég és az európai szövetségnek. A magyarok mindent megpróbálnak, hogy az együttes a spanyolok ellen, csütörtökön 19.15 órakor az EB-rajton megfelelő mezben lépjen pályára Bergenben."
Egy pillanat. Én nem azt mondtam, hogy a 6+1 ember játsza végig, mert az látható volt hogy Iváncsik Tamás sérült és nála cserét kell eszközölni. De például Laluskát miután kiállították miért kellett végig jegelni támadásban is, ő az aki jelenleg a szó szoros értelmében átlövő ebben a csapatban. Nincs tele a gatyája és bátran továbbá eredményesen vállalkozik 9 m-ről is.
Holnap megadhatta vola a lehetőséget Mocsainak illetve olyanoknak ekik eddig kevesebbet játszottak és bizonyítsanak.
Még egyszer mondom talán az önbizalmunknak tett volna jót ez a győzelem.
Nem utálom Skaliczkit, csak nem oda való. Ez lesz majd a németek és a spanyolok ellen is vezetünk 52 percig aztán elfogy a tudás, mint eddig minden világ versenyen.
Az a baj ezzel a játékvezető kérdésssel, hogy ha nem nyerünk mindig rájuk tudjuk kenni a vereséget.
Ott volt a török-magyar labdarúgó EB selejtező, ahol valóban hibázott a skót figura, Gera kiállításánál, ám akkor sem kellet volna úgy össze esni a magyar focistáknak.
Továbbá az orosz-magyar női kézilabda VB mindenki rájuk kente az 1 gólos vereséget, holott két gólos vezetésnék Vérten ha a ziccert belövi fújhattak volna utána akármit.
A mai meccsen is míg az eredeti csapat volt fennt kettős ember hátrányba is lőttünk gólt pedig. És ha nyerünk senki sem foglalkozik a sporikkal.
Valóban nem számít semmit. Max annyit amennyit leírtam, neki lehetne úgy menni az EB-nek hogy a házigazdákat megvertük pár napja. Talán némi önbizalom növelő lenne ennek a fiatal csapatnak.
De így hogy oda-vissza verek minket a franciák, most a norvégok nem biztos, hogy duzzadi fog mindenki a magabiztosságtól.
Vedd le a Skaliczki utálatod az elemzésedből és látod, hogy teljesen igaza volt. Undorító volt, amit a dánok műveltek. És pont most kell forgatni a csapatot, meg kell tudni, kire lehet számítani. Nem volt ez rossz, csak a dánok nagyon belenyúltak, tényleg a gyomrom forgott.
Skaliczki Lászlónak megint sikerült addig forgatni a csapatot, amíg a norvégok simán elvertek minket.
Nem is lenne semmi baj, ha ez év közben csak egy szimpla meccsen történt volna, mert akkor tényleg ki kell mindenkit próbálni. De mikor egy héttel az EB előtt esély mutatkozik a házigazdákat megverni és így némi önbizalmat szerezve neki vágni az EB-nek nem értem miért kell minden poszton változtati, ott is ahol nem volt rá szükség.
Abból meg már kicsit elegem van, hogy vereség esetén minden szövetségi kapitány bírói nyomásról beszél. Talán, ha az ellenfélnek nem a nyakát, hanem a kezét próbálná a védekező játékos megfogni, vagy ziccerben nem vágnának szándékosan oda a labdát birtokló játékos kezére nem állítanának ki és nem lehetne játékvezetői nyomásról beszélni.
Persze mindig valamire kell fogni a vereséget, sokkal egyszerübb mint magunka nézni.
Tegnap a hosszú útra és a mezekre ma a játékvezetőre, holnap pedig majd a pálya borítására kenjük az esetlegesebb gyenge játékot.
Csak megjegyzem nem egészen egy hete a franciák is ugyanígy viszontagságosan utaztak és a szereléssel nekik sem volt minden rendben mégis simán győztek ellenünk.
Én úgy érzem, hogy bár vannak bíztató jelek a játékunkban, de ez végeredményben egy olyan csapat, ami akkor lesz eredményes, amikor a fiatalok is beérnek az idősebbek mellé. Ezért várakozásaim szerint agyon nem ver minket senki, de nem is a mi EB-nk lesz ez még... Aztán cáfoljanak rám a srácok, nem bánom.
ez a csapat erősebb szvsz mint a tavalyi vb csapat volt, pedig Diaz még itt sincs. Jók lehetünk ezen az ebn de ahhoz kell az állandósult jó forma a nagy csapatok ellen.
Fradi,férfikéziben? Pesten két komolyabb csapat (van)volt,az Elektromos és a Honvéd.Volt már egy elvetélt kisérlet csapatsportot integrálni a fradiba,de a Tungsramtól átvett nöi kosár alaposan bedölt.Más kérdés a Györ és a Debrecen felnőhetne a 3 nagyobb kézicsapat szintjére.
Azt már értem,miért nincs öreg átlövő a keretben,azt azonban nem,miért épp Grebenárban bízik Skala.Kapura szinte veszélytelen,2kezes lökések miatt védekezésben kipontozódik.Bajusz,Putics,Sutka...mindegy.
Egy megoldás lehetséges: ne kétszintű csapat legyen a mgyar bajnokság, hanem több. Legalább 4-5 csapat lehetne egyszerre erős. Ez szerintem az abszolút lehetetlenség. Egy erősGyőrrel, egyrős fradira szűkség van. Minde zpontból ó lenne. A válogaottnak, a játékosoknak, a szponzoroknak és a tv-nek is.
Biztos benne van ez is a dologban, hogy nincs annyi tehetség, viszont aki lenne az is el van nyomva azidegenlégiósok miatt.
Tatainak mindenki nagyon szép jövőt jósolt, ma már egy középszerű kapus lett az állandó idegenlégiósok miatt. De így fog járni Sutka is aki Szegeden csak akkor játszik ha a mérkőzés eredményének nincs jelentősége.
Tudom klub szinten eredményt már csak légiósokkal érhet el egy csapat, de nálunk ez a válogatott rovására fog menni.
A férfi mezőny borzasztó sűrű, jóval sűrűbb, mint a lányoké. Ráadásul az utánpótlásunk sajnos nem olyan, hogy ontani tudnánk a tehetségeket, már pedig hosszútávon csak így tudnánk a világ élvonalában maradni. Addig meg lesz néhány évenként egy-egy kigró eredmény. Mondjuk cseppet sem bánnám, ha az négy évenként, az olimpiákon lenne éppen.
Való igaz, hogy szép eredmény az Olimpiai 4. helyezés, ezt nem vitatom.
De azzal a csapattal azért többre lettek volna hivatottak mint egy kiugró eredmény világ versenyen.
Olyan játékosok voltak abban az időben válogatottak mint Szathmári, Pásztor, Perez, Mezei, Nagy L., Budai, akik egyenként posztjukon mind a világ élvonalához tartoztak.
Az athéni olimpiára való kijutás, is a VB 6.-ik hely igen is szép eredmény, még akkor is ha kellett egy kicsi szerencse is. Az igazat megvallva igazságtalan lett volna, ha a horvátok bohóckodása végett nem jutunk tovább. Az olimpiai 4.-ik hely is szép volt. Tavaly a VB-n is voltak jó meccseink, kár hogy nem sikerült a negyeddöntő.
Tudom én vagyok az állandó elégedetlen , de itt sem tudok elmenni egy két dolog mellett szó nélkül.
A női VB alatt sokan elégedetlenek voltak a szövetségi kapitánnyal, és lemondását kívánták.
Most én is ezt teszem Skaliczki Lászlóval, persze nem így egy héttel az EB előtt, hanem utána, bármi is lesz az eredmény.
Mióta hívatlban van semmi különöset nem tudott felmutatni ez a csapat, igaz kijutottunk Athénban, de oda is úgy, hogy a magyar csapat nem magának köszönheti, hanem az eredmények alakulásának, már -már a reptérről fordultunk vissza.
Igaz az Olimpián volt pár reményteljes meccs, de azóta szintén semmi.
Minek kell eröltetnie Nagy Lászlót? Egy ilyen adottságokkal rendelkező átlövőnek nem 7 méteren kéne bírkóznia hanem 10 méterről gólokat lőni azután, hogy megkérdezte a kapust hova lőjön.
Erre föl Ő többet bírkózik mint Deák Bárdos Mihály egész életében és a gólvonalról akar gólt lőni.
Ha olyan klasszis akkor egy gázpalack méretű védőnek nem szabadna így levenni a pályáról, mint ma is tette vele az izlandi játékos.
Laluska szinte nem tud hibázni mégsem játszatja, csak azért mert nagy Lászlónak neve van.
A másik nagy talány Illyés Ferenc játéka. Tudom ezt éppen rosszkor említem,mert ma végre ment Neki a lövés, de sajnos szerintem Ő is az örök tehetség kategóriájába fog tartozni élete végéig. Érzésem szerint Perez Carlos nyugdíjas korában is jobb és eredményesebb játékos lesz nála.
Továbbá mi az, hogy nyiltan kimondja egy felkészülési meccsen nem számít az eredmény -ezt tette a franciák ellen. Akkor minek játszottak egyáltalán ellenük mentek volna inkább egyet sétálni a Mátrába.
Azért a női VB-hez hasonlóan itt is vannak problémák...
Remélem, hogy az EB-re megoldják a gondokat és például az operatőr egy lövésnél mutatja majd a kaput is, meglehetősen bosszantó hiba, Franciaországban is rendre így volt a nőknél, nem értem, hogy lehet ez...
Most megy az Ízland-Magyarország felkészüléső mérkőzés norvégiából. eleinte gond volt a Sport Tv-nek megoldani a képarányokat, de mostanra sikerült ezt is megoldaniuk. Nézhető a meccs.