Keresés

Részletes keresés

pumpili Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10538

Köszi, akkor Rhöna lesz a befutó.

Másik kérdés!

Egy Co munkakábelre is szükségem lesz. Érdemes Blinzelre beruházni, vagy a némileg olcsóbb Blinzel típusú vagy Iweld IGrip pisztolyok is tudják azt a teljesítményt amit az eredeti Blinzel?

Előzmény: maseratisti (10447)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10537

Az a baj nem ismerem az invertereket, az Iweldet azért néztem mert viszonylag sok helyen árulják. Sokat adnak el belőle, van itthon szervize. Erről az Omicornról még nem is hallottam, lehet ez is olyan mint nálunk az Iweld. Cseh-szlovák cég kintről rendel gépet, és saját logójával címkézi.

Előzmény: Laci_SK (10536)
Laci_SK Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10536

olvasgatom a forumot,  esetleg egy omicron gama/kuhtreiber kitin gep? cseh-szlovakiaban egy meno marka, jo referenciakkal!

Előzmény: Törölt nick (10532)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.17 -1 0 10535

Bocs , javítva : Guszti 150 A-es gépével .

Előzmény: Kovácslala (10534)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10534

Itt a csoda Fimer adatlap . Össze lehet hasonlítani például Guszti 160-es EP System nem régen közzétett fényképén látható gépének adatlapjával . Csoda már pedig sem  a fizika világában sem a hegesztés technikában nincs így mondhatom valaki nem mond igazat .

Előzmény: Kovácslala (10533)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10533

Ne forgasd ki a szavamat - SEHOL  nem írtam , hogy minden gyártó csalna a potméter skálázással !! Az én saját gépemen lemértem és összehasonlítottam a digit kijelző mutatott értékét azon is jó volt kivétel a maximum közelében . Mivel nagyon sok más tényező is befolyásolja a dolgokat de itt divat a bemondás alapú mérés nélküli vita ( lásd "Fimer 185" - tehát te azt sugallod így 185 A-es hegesztő árammal hegesztesz folyamatosan 16 A-es hálózati kismegszakítón keresztül ) . De olyan fórumtárs is akadt aki 200 A-al simán hegeszt 16 A-es kismegszakítón keresztül . Fárasztó ez az állandó vita ezen így részemről befejezem a témát amúgy is gondolom néhány emberke meg főleg unja már az egészet .

Előzmény: KeMark (10529)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10532

A Froniuson és a GYSen kívül melyiket ajánlanád? Az első túl drága nekem, a másodikról meg több rosszat hallani mint jót.

Előzmény: KeMark (10529)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10531

Köszi jónak tűnik ez is, erősebb is. Látszik hogy újabb gép mert az árukeresőn még nem sokat adtak el.

Előzmény: maseratisti (10472)
KeMark Creative Commons License 2017.12.17 0 0 10530

Ezen én is spekuláltam. Szerettem volna az egyik inverteremből fogyós gépet csinálni, de mint kiderült nem olyan egyszerű.

A másik fórumon ki is tárgyaltuk a témát, ha jól emlékszem valaki linkelt is be nekem egy adaptert ebay-ről ami direkt ehhez való, tehát elvileg létezik de hogy valójában milyen azt nem tudom. Hanyagoltam a témát mert az ára postával közel annyi lett volna mint egy olcsó inverteres co gép.

Előzmény: Törölt nick (10528)
KeMark Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10529

Nem mértem de nagyon érdekes lenne ha minden gyártó csalna a potméteren megadott, és a valódi értékekkel.

Főleg európai gépeknél nem nagyon valószínű ez.

Ez mind megy 16A-ról simán.

Fronius tp1500 (saját jó pár évig használtam nemrég adtam el)

Fimer k185 (szintén saját jelenleg használom)

Most Ponte 1600 (sógoromnál van hellyel közzel használom)

Esab caddy arc 150 (jó pár éve előző melóhelyemen)

GYS 161 (céges volt már megdöglött)

Alfaweld mig185 igbt (jelenleg céges)

Ezekkel dolgoztam többet, ezen kívül még van pár amit csak kipróbáltam, vagy csak egy délutánt dolgoztam vele.

Előzmény: Kovácslala (10508)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10528

Az egyik oldalon hirdetett egy fiú "inverter vezérlőt", mely a leírása szerint, az MMA és a MIG karakterisztikát is tudja! Állítólag meglévő gépbe adaptálva, két funkcióssá válik az inverter. Valahogy olyan hihetetlennek tűnik a dolog, de persze amiről nem tudok, az nem jelenti azt, hogy nincs is! NEKED vannak ez irányú ismereteid?

Előzmény: Kovácslala (10525)
Vestax Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10527

Köszönöm :)))) 

Előzmény: Keletis Gizi (10526)
Keletis Gizi Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10526

Fasza! Akkor nyert ügyed van!

A 15A régi KGST szabvány, még sok erre méretezett (leginkább lakossági) hálózat üzemel. Ha emlékszel a régi kétgombos EB kismegszakítókra (nagy téglalp alakú fekete vagy zöld bekapcsoló, illetve kicsi bordó kerek kézi kioldó). Ez a minimum érték, amin soha, semmilyen körülmények között nem oldhat le a védelem, akkor se, ha az elektródát tartósan letapasztod a munkadarabra, azaz tartósan rövidre zárod gépet! Legfeljebb a hővédelem old majd ki a megengedett bekapcsolási idő elteltével. (Az inverteres gépek korlátozzák a csúcsáramot.)

Egy másik hozzászólásban van: szavatosság, neked kell bizonyítani a gép hibáját. Ha erre hivatkozik a szerviz/forgalmazó, úgyanúgy FVF (illetve utód, NFH, amióta hatóság, van jogköre és szeret is vastagon bírságolni!)->MEEI (TÜV)->akkreditált labor->számla, amit a forgalmazó áll.

Ha nyertél, menj el endrebához és próbáld ki az ő sárga gépét. Többet nem akarsz majd ilyen kínai vackot :). Az a kolléga, akit pénteken felhívtál a szervizből, meg tudja mondani, hol vette a gépet.

Előzmény: Vestax (10519)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10525

Nem vagyok én akkora tudor és nem tartanám magam tévedhetetlennek sem  mert szoktam én is bakot lőni . Amúgy milyen gépről lenne szó és miért nem jó itt kivitatni ?

Előzmény: Törölt nick (10524)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10524

Tőlem ne kérj elnézést, egy percig sem vettem magamra! inkább azt mond meg zavarhatlak-é inverter szaktanács ügyben, privben?

Előzmény: Kovácslala (10521)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10523

Az előtolót (is) vagy 10 éve vettem, amikor beszívtam az inverteres dolgot!:-(

Előzmény: vaz05 (10520)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10522

Korrekt gép és az adattáblája is .

Előzmény: Batri Guszti (10510)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10521

Igen , a hozzászólás nem teljesen téged érintett . Elnézést ha emiatt valami rosszul érintett téged vagy esetleg zavarna .

Előzmény: Törölt nick (10518)
vaz05 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10520

Tuti a 181-est így szerelik,( vagyis a mostaniakat) mikor még csak érdeklődtem a gép felől a gyártónál, emlékszem hogy mondták, ők átfúvatják hideg levegővel. Meg láttam másik ilyen 181-est, abban is fújóra volt állítva a venti. Nekem is volt Formig 185-ös öm, de abban nem volt segédtrafó, csak egy huzaltovábbítás és kész, de igazából elég is az háztájiba bőven. Menyiben lehet egy ilyen trafó, a Weldi 181 be 38ezer+áfa egy főtrafó, gondolom az előtoló is a Fortrans-tól van.

Előzmény: Törölt nick (10514)
Vestax Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10519

Amit kaptam hozzá könyvet abban az van ,hogy  15Amper a mma 160as gépnek  200A s nak pedig 16A 

http://hegesztogepek.info/wp-content/uploads/2016/06/Alfaweld-MMA-130-160-200.pdf

Előzmény: Keletis Gizi (10515)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10518

Lala! Olvasd el újra amire reagáltál. Először is elnézésedet kérte ha esetleg tévedne, másrészről nem mérési, hanem tapasztalati dolgokra hivatkozott! A Mamut építésekor rengeteg inverter dolgozott egész nap 3.25-ös elektródákkal, és nem verték a 16A-os KM-kat! Viszont ha járatos vagy az inverterekben, privben (ha lehet) szívesen kérnék tőled tanácsot!

Előzmény: Kovácslala (10508)
Vestax Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10517

Nagyon szépen köszönöm a segítséget neked is :)

Előzmény: Keletis Gizi (10515)
Kovácslala Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10516

No akkor integráljál már egy jó számítást hagy ámuljak egy cseppet ! Az meg nyugodtan konkrétumnak veheted , hogy szoros összefüggés van a hegesztő áram és a kitöltési tényező között ugyanis a kimenő szek. feszültség állandó az inverteres hegesztő gépeknél és a kitöltési tényezőt állítod  így változik az "áramerősség" ami persze nem igaz ha fizika törvényét nézzük ( I=U/R) mivel vehetjük "R"  és "U" értékét állandónak de mivel kapcsoló üzemű eszköz így inkább PWM . No az meg még nagyobb ökörség amit írtál azaz "a teljes hegesztési időtartamra vetített kitöltési tényező "!!!!!! bruhhhhhhaaaaaaaahhhhaaa , hát régen nevettem ilyen jót egy ökörségen . A kitöltési időt %-ban adják meg azaz egy egység 1 és 0 állapotok arányát ( ha eltekintünk a kapcsoló igbt-k felfutási és lefutási veszteségétől , meredekségétől meg a többi szarságtól ). De ne elektronizáljunk hanem lássunk már egy komoly integrált számítási sort a hálózat effektív áramának meghatározására ! A kalapom megemelem előtted és minden rossz megjegyzésemet irányodban visszavonom és bocsánatot is kérek tőled ha közszemlére teszed számításaidat  !

Előzmény: Paco155 (10480)
Keletis Gizi Creative Commons License 2017.12.16 0 1 10515

Szia!

Ha mész hétfőn, akár nyomtasd ki ezt a hozzászólást. Műszaki szakértő nem vagyok, így ez nem szakvélemény, csak olvasnivaló. Mint civil villamosmérnök, villamos berendezés- és készülékszerelő írom ezt!

A gép adattábláján ha 16A (vagy a régi KGST szabvány szerinti 15A) szerepel, esetleg a gép dobozán, a magyar nyelvű használati útmutatóban (kaptál hozzá? kötelező!) is ez van, máris nyertél! A lomha ("C" leoldási görbe szerinti) túláramvédelemnél megvan, mekkora mértékben és mennyi időre léphető túl. (szabvány: IEC EN 60898)

Ha a gép ezt a megengedett időn át (esetleg tartósan) túllépi, a leírt jellemzőknek nem felel meg!

Amennyiben a hálózat túláramvédelmét nagyobb leoldási értékűre cserélik (köznyelven "erősebb biztit tesznek be"), ahhoz igazodni kell a vezetékhálózatnak (keresztmetszet, anyag, vezetéktípus stb. is), csak úgy ötletszerűen nem tehető meg!

Amennyiben a gép GYÁRILAG háztartási dugaszoló-csatlakozóval szerelt (többnyire egybeöntött), azon is szerepel a maximális terhelhetőség, 16A! Aki nem hiszi, a szabványok CEE 7/3, 7/4, DIN 49440, MSZ 9871-2. Ha a felvett áram tartósan meghaladja az említett értéket, rendellenes működés, a hálózati vezeték vastagabbra és a csatlakozó dugó ipari kivitelűre (2P32) TILOS!

Namost ha a gép és az ügy a Fogyasztóvédelmi Főfelügyelőséghez kerül, vagy közvetlenül, vagy a MEEI utódján (TÜV Rheinland Intercert) egy akkreditált laboratóriumba jut. Összevetik a mért adatokat a gép megfelelőségi nyilatkozatával vagy minőségi tanúsítványával (gyártó, importőr, forgalmazó adja ki, kereskedelmi forgalombahozatal esetén kell lenni!). A gyakorlat: "mindig a vevőnek van igaza", jelen esetben a laboratórium által kiadott mérési jegyzőkönyv is ezt támasztja alá. A teljes eljárási költséget a "vesztes fél" fizeti, az ilyen kijelölt, monopolhelyzetben lévő intézmények ceruzája szeret vastagon fogni, a hatszámjegyű összeg közép-felső tartományában.

Mindezt bármely "utcai" villanyszerelőnek megmutatod, annyit mond, "így van". Nemcsak az adott cégre és hegesztőgépre igaz ez az iromány, hanem bármely, hazánkban kereskedelmi forgalomba hozott villamos berendezésére, legyen akár vasaló, porszívó vagy asztali lámpa.

Sok sikert!

Előzmény: Vestax (10440)
Törölt nick Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10514

Szerintem figyelmetlenségből lett fordítva téve! Gondold el, hogy a kilépő levegő magasabban van a szívó oldaltól, a meleg levegő viszont felfelé áramlik. Gyakorlatilag leszívja a felső meleg réteget. Ha a tekercs anyagán spóroltak volna, nemhogy csökkenteniük kellett volna a hűtés hatékonyságát, hanem fokozni! FOR-MIG 185 trafó megy bele!

Előzmény: vaz05 (10511)
vaz05 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10513

Semmi gond :)

Előzmény: maseratisti (10506)
vaz05 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10512

Ismerős ez a kép, Rilonról való képkeresgélés közben láthattam én ezt a képet a Hobbielektronikán. Igen én a 160-200as ra lettem volna kíváncsi.

Előzmény: Kovácslala (10504)
vaz05 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10511

Igen a gyártó ezt a gépházat használja a 250-300A-es gépeikhez is, azokon belülről szív a ventilátor, csak az enyémnél rakták úgy hogy fújjon. Valami oka biztosan van hogy fújásra rakták a ventilátort, tuti valami spórolás,( kevesebb menetszám a trafón vagy valami ilyesmi) a szakik szerint a bentről való kiszívás a hatékonyabb. A te trafód az hol készült, említetted hogy gyári.

Előzmény: Törölt nick (10502)
Batri Guszti Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10510

az a gép ez enyém.

Előzmény: Kovácslala (10507)
vaz05 Creative Commons License 2017.12.16 0 0 10509

Tényleg a Cooptim-nél láttam régebben, azt hittem már nincs nekik, elég borsos áruk van.

Előzmény: BabfalóBill (10500)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!