Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Na, mire végére érsz a topic olvasásának, akkor közben értesülsz róla, hogy sajnos térképet csak illegálisan tudsz frissíteni, azt is csak úgy, hogy le kell tölteni egy pár fájlt, majd azokkal felül kell írni az azonos nevű fájlokat a MioMap könyvtárban. Innentől kezdve bármilyen térképet letölthetsz egy külföldi oldalról és azokat tudod használni. Az új Mo. térképen már rajta van a Völgy-híd, és nem kell lebegni a helyén. Ha nem tudod kivárni, míg odaérsz az olvasással, akkor szólj, és előbb megkapod az információkat. :-)))
Sziasztok! Haladok, haladok a topic olvasásával, de egyelőre nem igazán találtam választ a térképek aktualizálásának kérdésére.
Nos, a C720-asomhoz van egy full EU térképem 2006.10-es Magyarországgal. Az M7-es völgy hídnál szépen elvesztett minket. Budapesten metróépítéssel "súlytott" környéken lakom, rengeteg lezárás, egyirányúsítás, stb - többek között a mi utcánkat és a velünk párhuzamosat egyirányúsították. Na, ezek mind nincsenek rajta, de már csak az is elég, hogy döntően Bp-en közlekedek, ahol rendre zárnak le hoszabb időre utakat, néha meg végre megszűnnek lezárások, vagy egyéb hosszú idejű forgalmi rend változás van.
A C720-mat a C520-as MioUpdate-errel aktualizáltam, lett is némító gombom, de a map update után sem lett frissebb a térképem.
Mondjuk jópofa, hogy a központi .com MioClub-on van C720-as, de nincs hozzá ott az égvilágon semmi - minden szűrést kiiktatva "No Relative Data" az eredmény - u.a. C320 és C520 esetén is.
A .be MioClub már OKésabb, de ott meg C720 nincs.
Nos, amit .be MioClub-on eddig megtudtam:
A.) A Map Update a térképet nem update-eli, csak "hibajavít"
"Important: map updates are updates in the maps due to bugs. The map data itself is not updated." <a href="http://www.mio-tech.be/Faqs/index.php?action=artikel&cat=1&id=257&artlang=en" target="_blank">...bővebben innen</a>
Köszi Maximusss! Az Index-en elég rég fórumoztam, de a szakmámban viszonylag aktív vagyok egy spéci, nemzetközi fórumon, így hát elég jól tudom, hogy előbb olvass, aztán kérdezz. Nos, ott mostnság dőlnek be kelet ázsiából, és mindig bosszantó..., na nem részletezem.
C720-as fórumot röptében elolvastam, nem volt nehéz :) Ide tévedve kicsit meghőköltem a hozzászólások számán. Egy pár tucatot elolvastam az elejéről, majd ahogy időm engedte, időben vissza kb. 200-at. Most elkezdtem újra az elejétől, mert így könnyebb követni.
Nos, a kikapcs-ra meg is találtam azóta a választ. Állítólag az 520-as kézikönyv is ír róla. Nos, 2x is megnéztem a C720-asét, de egy szó sincs arról, hogy a dátum/idő felejtős.
Nem túl gyakran használom a kütyüt, de mindig nálam van. A véletlen bekapcs és akku takarékosság miatt használtam eddig a leállítást. Egyetlen beállítás sem veszett el. OK, a beállítások statikusan lementődnek és passzívan tárolhatók, az óra ketyegtetéséhez pedig kell egy kis nafta.
Nos, eddig nem tűnt fel, hogy ez így van. Meg is fizettem ezért. Azt hittem, hogy a MioUpdater csinálta, így a DVD-ről újra feltettem az eredetit, volt legalább fél óra. Nem segített, némító gomb elveszett és majd megsüketültem, amíg a hangokat kikapcsoltam - aztán kezdődhetet újra a MioUpdater.
Nos, azért nekem ez egy kissé furcsa, mondhatnám, egy kicsit bosszantó is. Az órához nem kellene olyan sok nafta, el lenne szvsz úgy 5 évig is az aksiról. A mechanikus órámban jó, ha 2 évente kell elemet cserélni.
No hát akkor üdvözlünk itt "nálunk" ezen a fórumon, meg fogod látni, hogy sok segítséget kaphatsz új kütyüdhöz.
Szerintem azért felejti el a dátumot, mert teljesen kikapcsolod a készüléket (folyamatosan nyomod a kikapcs gombot). Elég éppen csak megnyomni és készenléti állapotba kerül. A bekapcs ugyanígy egy rövid megnyomás.
Javaslom egyébként, hogy az elejétől olvasd el a fórumot, sok segítséget fogsz találni!!!
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Van augusztus óta egy C720-asom. Most figyeltem fel arra, hogy kikapcsoláskor elfelejti a dátum és idő beállítást és mindig 2007.04.01 12:00-al indul el :( Emlékeim szerint ezt nem csinálta - gondolom nem ez a normális működés Mi lehet az oka és mivel lehet gyógyítani - esetleg garancia? Remélem nem gáz, hogy feltettem ezt az C720-as fórumra is! Itt azért nagyobb a forgalom. Üdv:
Sziasztok! Új vagyok a fórumon. Van augusztus óta egy C720-asom. Most figyeltem fel arra, hogy kikapcsoláskor elfelejti a dátum és idő beállítást és mindig 2007.04.01 12:00-al indul el :( Emlékeim szerint ezt nem csinálta - gondolom nem ez a normális működés Mi lehet az oka és mivel lehet gyógyítani - esetleg garancia? Remélem nem gáz, ha felteszem ezt az C520-as fórumra is! Üdv: Ernő
Mindenkinek köszönöm a segítséget! Megint birka voltam. Bár próbáltam a rányomást az infó blokkra, de ezek szerint nem eléggé :o) Működik, és így már jobban érzem magam. Bár sajnálom, hogy nem lehet úgy perszonalizálni, mint az iGO-t.
Tisztelt Fórumozók! Egy kicsit elutazik az ember és annyi minden történik itt a FÓRUMBAN, hogy alig birom követni.
Azért Országon belüli utazásaim alkalmával több dolgot megfigyeltem és most kérdezni szeretnék. 1./ Mi a külömbség ha sípol, vagy, ha krekkeg a kamera előtt? Én azt tapasztaltam, hogy működő kamera csak egy krekkegésnél volt jelen. -(és mi volt a többi esetben?)-(vakriasztás) 2./ A vasutak korrektül előjeleznek. 3./ A "Túl gyorsan mégy" időnként működik, gyakrabban nem... A jelzőtábla 50 elmarad
Ha csak a következő pont (köztes) távolságát és az érkezés idejét akarod látni, akkor sokat segít egy "bökés" a hátralévő időre. De ez mindig csak a következő (első) köztes pontot mutatja.
Ez nem utiterv. Az van benne. Navigáció közben szeretném látni, hogy mikor érek a következő köztes ponthoz. Ugyan úgy, ahogy most látom az útvonal teljes időtartamát, a távot és az utolsóhoz történő érkezés időpontját.
Nekem is a Riks 2.3 skin van feltéve a C720-ra és ezt a problémát az "Inteligens navigálás" beállításával tudod kikapcsolni. Ugyanis amikor az mondja, hogy "menj tovább 18,2 km-t" akkor nem fogja neked végig mutatni a 3D-s utat, mintha vezetnél, hanem "felmegy" madártávlatba, és a megfelelő csuszka segítségével be is tudod állítani, hogy a következő manőver előtt mennyivel álljon vissza "rendes" 3D nézetbe.
Lehet, hogy félreérthető voltam. Útvonalat össze tudok állítani.
Az iGO felületen megadhatom, hogy a három info cellában mit írjon ki. MioMap esetében EZT nem tudom megoldani. Mivel a pontos időt tudom, mert a kocsiban van óra, ennek a helyére szívesen tenném az "érkezés a következő köztes célponthoz" adatot.
Ha erre van megoldás, akkor jó. Ha nincs, akkor továbbra is áll a kérdés, hogy fel tudom-e rakni valahogy az iGO-t, vagy annak egy PNA változatát.
Risk 2.3-as skinnel...beírok címet..útvonal ide...navigál 3D módban...egyszercsak átvált a felsőnézeti repülős módba és ezután vagy egyszercsak véletlenszerűen visszavált 3D-be, vagy nekem kell manuálisan menüből újra beállítani a 3D módot!Másnak is van ilyen jellegű baki benne?
A másik, hogy aggasztóan keveset bír egy töltéssel az akkumulátora..max egy óra,de inkább kevesebb...ez normális dolog?Ha jóll áttam a hivatalos Mio oldalon az akkura két év garira hosszabbították a hat hó garit!?
Birka vagyok. Ott megy. Ám sz.. van a palacsintában. Ha ezt a kört lefutom, akkor utána PDA felületbe kilépés után 3-ból 2x kifagy, ha a MioMap-ra nyomom az ujjam :o(((
Más. Próbálta már valaki az Igo-t feltenni c520-ra, vagy c720-ra? Mivel hetente egyszer megyek be a városba, akkor viszont 3-8 ügyfelet látogatok végig, szeretem megtervezni az utat és menet közben látni, hogy a következő helyre nagyjából mikor érek. Ezt MioMap-ban nem tudom megtenni.
Még más. Sokan írnak már a 8-as demóról. Hogy lehet hozzájutni, ha nagyon szeretném kipróbálni? Egy Igo 8-am van, de nem sikerül működésre bírnom. Esetleg ehhez tipp?
Sziasztok próbáltamár valaki a miomap 8 demót? Sd ről inditom és mindig pontosan mutatja az időt bárhova állitom.A mostani pedig nem.Hogy lehetne összehozni a kettöt?