Megjelent a MIO következő GPS "generációja", széles kijelzővel. Találkozott már vele valaki? A véleményeket várom, gyakorlatban hogy vált be, ki hol, mennyiért jutott hozzá, milyen térképek vannak hozzá.
Azt hiszem teljes az egyetértés részemről. Csak hozzátenném: I.) az interneten fellelhető egyetlen termék leírásnál sincs szó erről a "kondícióról" - beleértve a forgalmazókat és az LCP disztribútort (ha mégis, akkor jól eldugták)
II.) a termék vásárlásakor hogyan ellenőrizzem (egyáltalán miért is jutna ez eszembe, hogy kéne), hogy milyen friss térkép van a kütyün a.) bontatlan csomagolás b.) ekkor még azt se tudom, hogyan kell kezelni, megnézni c.) egyébként is rohanok
III.) jómagam csak több órás netezés után bukkantam erre az infóra több és nem konzisztens MioClub ill. Mio oldal böngészése során az egyik oldalon a FAQ (GYIK) között a sokadik oldalon.
Ha már ez a felállás (szívük ügye), akkor erről első kézből kellene tájékoztatni a vásárlókat. Annál is inkáb, mert nem ehhez vannak szokva más termékek esetén, pl.: - OP rendszer Office alkalmazások és sok más esetén addig frissíthetsz, amíg kihoznak bármit - HW esetén ingyenesek a driverek és a termék mellé kapott néha fél tucat SW-hez is ingyenes az update
És utoljára, de nem utolsó sorban:
A DigiWalker lényege a térkép és a navi sw. Ezért veszik meg. Enélkül csak kamera, névjegy olvasó, hang és kép lejátszó - ebből van olcsóbb is. A használhatóság egyik sarokköve a térkép aktualitása, pontossága.
OK, a kézikönyv egyből kitér minden felelősség elől, ahogy ez ma már szokás, de a valóságban ezek a bakik embereknek komoly anyagi kárt is tudnak okozni - gondolom nem kell kifejteni - de bosszúságot vagy a drága szabadidőből elvesztett időt mindenképpen.
...na, itt inkább abbahagyom, mert nem illő ilyen hosszan írni - mindenki gondolja tovább a maga szempontjából, ha kívánja.
Elolvastam az egész fórumot. Marha sok,ami nem baj. Ezeknek a bejegyzéseknek a 90%-át nem értem. Na nem baj majd apránként. Ha minden igaz megtaláltam a térképek hivatkozásait /david20x: 985/ Ezekkel az a bajom hogy nem elérhetőek /404 not found/
Ha segítenél, segítenétek, hogy hol találok az 520-ba részletes európa térképet azt megköszönném.
Értem, hogy sok ember, sok munkájába kerül ezeknek a térképeknek az előállítása, a programok megírása. (Itt jegyzem meg, hogy minden munkához használt szoftverem legális és a játékokat is megveszem.) Pénzbe kerül, mert dolgoztak vele és én is szeretném, ha a munkámért fizetnének, és nem lelépnének vele. (Lopott autóval elég ciki taxizni.) De... Egy térkép frissítése/aktualizálása szerintem sem az a kategória, amit ne lehetne belevenni egy program árába. Megjegyzem, a térképek a MioMap részei, így az is szoftverfrissítés, ha úgy vesszük. Szóval az tényleg nagy parasztság, hogy - elavult adatállományokkal adnak egy szoftvert egy drága kütyühöz - pénzért lehet frissíteni - és ezt nem tüntetik fel a terméken, ergo csak a kicsomagolása után tudod meg, hogy mi az ábra.
Ez az én fogalmaim szerint kezdi megközelíteni a tisztességtelen üzleti magatartást, így nincs lelkiismeret furdalásom, hogy alternatív módon frissítem a térképeket.
Nem vagy naív, de ha van kb. 20 ezer forintod, akkor megveheted a friss térképet. Nem tudom, hogy ahhoz jár-e update, de szerintem nem. Na mármost, a térképeket évente 2-4 alkalommal frissítik. SZÁMOLJ! Aztán majd átbillensz! :-)
Az egyirányú utcákat a sys.txt-ben kell beállítani.
[debug] show_oneway=1
Én pl. most megjártam a napokban. Pápára mentem, aztán a GPS bevitt egy utcába, ami ellenkező oldalról volt egyirányú. Aztán kiderült, hogy kb. 3 hete változtatták meg az irányt, ez meg nem volt benne a térképben. :-)
Na, ez a térkép frissítés egy kicsit felhúzott - újonnan vásárolt gépen 10 hónapos térkép és még x hónapra sincs ingyenes frissítés. Más legálisan vásrolt HW és SW esetében nekem csak dőlnek be az értesítések a frissítésről.
KÉRDÉS: Van-e egyáltalán olyan értékesítési csomag, hogy térkép UPDATE, ami lehetőleg olcsóbb (más kérdés, hogy mennyivel)? Ha van, akkor mi kell hozzám (az enyém nem LCP-s)?
Az azért nagyon durva, ha az UPDATE-hez meg kellene vegyem az egész Full EU-t új áron, mert a vásárláskor "lejárt szavatosságú" térképeket kaptam (nem a legfrissebbet) ÉS RÁADÁSUL én CSAK egyet, méghozzá a legöregebb Magyarosrszágot szeretném!!!
Válasz, vélemény?
Kezdek elbilleni a szoftver kalózkodáshoz történő eddigi ambivalens állásponttomból. Találd ki, merre. OK, hogy a térképek frissítése nagyon munkaigényes, stb. - de azért vannak vásárlói jogok is, meg "szokás jogok" is a software piacon.
Köszi, fel is tettem és hoppá, jól érzékelem, hogy 3D-ben megfelelően ráközelítve a térképre az egyirányú utcák is jelezve vannak?? Ez sirály! Nincs többé "mindenki szembe jön" érzés!!
A ppcwarez linket én is megtaláltam már pár napja az itteni fórum jóvoltából, pechemre pont előtte "döglött meg" a szerverük. Állítólag dolgoznak rajta.
A filefactory is meg van már a gyűjteményemben, de még odáig nem jutottam, hogy meg is nézzem rendesen.
Sziasztok! 2 napja van 520-am.Elkezdtem előröl ovasni a fórumot, de asszem egy kicsit sok(k). Szóval találtam egy linket www.mioc510.fw.hu. Ezen belül pedig a "full térkép" dolgot. Tehát, ha jól értelmezem akkor,ha mindent úgy csinálok ahogy le van írva, részletes lesz az osztrák térkép is benne? (mivel full térkép...)
"Az útvonal Berepülés funkciónál feljön egy párbeszédpanel, ami rákérdez, hogy részletesen hanggal, vagy gyors berepüléssel akarod megtekinteni az útvonalat. Ha nem-et választok, akkor részletesen vezet végig és mondja a manővereket. Igen válasz esetén gyorsan végigrepít az útvonalon."
Gondolom, ez C520-on volt. A dolog engem is érdekelne (a hangerő gombokkal együtt). Vagy gondoljátok, megtalálom majd valahogyan a topik olvasása során eddig gondosan féretett linkek valamelyikén (pl. stopword blog-ján)?"
Nem, a C520-as tudja, ezt a riks, vagy a phi38 skinekben van benne. Illetve elvileg az alap C520-ban is, csak nincs kihasználva alapkiépítésben.
A berepülésről. A C720-amon aktuális MioMap V.3.3 van. A berepülés némítva kivárhatatlanul hosszú. Kipróbálva Észak-Pest (munkahely) - Dél-Buda (otthon) útvonalon olyan sokáig tart, hogy pl. egy lusta hétvégi éjszakán ennyi idő alatt magam is metenném kocsival (persze, ha nem lenne kötelező a sebesség korlátok betartása :)
A Váci úti szakaszt olyan lassan tette meg, mintha még mindig le lenne 2-2 sáv zárva este az útfelújítások miatt.
TOPE2007 írt a 480-as hozzászólásban, hogy megcsinált mindent (némítás, hangerő gombok) és berepülésnél nála, idézem:
"Az útvonal Berepülés funkciónál feljön egy párbeszédpanel, ami rákérdez, hogy részletesen hanggal, vagy gyors berepüléssel akarod megtekinteni az útvonalat. Ha nem-et választok, akkor részletesen vezet végig és mondja a manővereket. Igen válasz esetén gyorsan végigrepít az útvonalon."
Gondolom, ez C520-on volt. A dolog engem is érdekelne (a hangerő gombokkal együtt). Vagy gondoljátok, megtalálom majd valahogyan a topik olvasása során eddig gondosan féretett linkek valamelyikén (pl. stopword blog-ján)?
Sajnos, ez a topik olvasás, linkek tanulmányozása igen időigényes :(
Arra lennék kíváncsi, hogy valaki szedte-e már szét az 520-át? (Én még eddig nem mertem.)
Milyen tipusú akkumlátor táplálja, esetleg nem lehet ezt valami jobb minőségűre kicserélni ? Ugyan is, utazás közben lemerült a telefonom, és ott volt a kérdés: navigálás (nekem 1 órát bír az akkum) vagy telefon töltés egy szivargyújtóról?
Legális frissítésre ne várj, vagy ha mégis lesz, akkor az addigra már elavult lesz. Sajnos ez van, vagy megbarátkozol vele, vagy sem. A legfrissebb Magyar térkép, az augusztusi. A frissítés, az változó. Valamikor szinte egyszerre jön ki 30-40 ország frissítése, van amikor 1-2 jön csak ki.
Térkép frissítésről. Meg tudja mondani valaki, hogy tényleg nem ingyenes? Pontosabban mi az igazság ezzel kapcsolatban? A gépem nem LCP-s. LCP-sek tudnak-e letölteni frissítést. Hogyan oldhatnám meg a rendszeres frissítést? Én nem Kelet EU mellé hack-elt Nyugat EU után ácsingózom, hanem nem kevés pénzért vásárolt termékhez szeretnék legalább garanciális idő alatt legális frissítést - gondolom ez nem lopás és járna is, mint általában minden software-hez, amit ismerek.
Még két kérdés: 1.) Mikori lehet a legfrissebb magyar térkép? 2.) Kb. milyen gyakorisággal frissítik a térképeket és ez mennyire ország függő?
...azért mégse járja, hogy 100+ bruttóért helyből 10 hónapos térképem van, vagy tévedek?