Általában új fejegységgel nem működik a kiiratás, mert annak ugye saját kijelzője van. Asszem a VDO márkájú fejegységekkel működik ez a funkció. Átalakítóval nem találkoztam még, ennek az lehet az oka, hogy a fejegység ált. nem küld kifelé ilyesfajta információkat, azaz nincs ilyen kimenete, tehát nem is tudsz mit átalakítani. Valószínű azokkal működhet ez a funkció, amelyiknek nincs saját kijelzője (mint a gyárinak)
Tudtok olyan autós fejegység márkát mondani, amelyik kompatibilis a gyárival? Tehát az utólagosan beépített rádió a gyári kijelzőre írja ki a dolgokat. Vagy átalakító? Tudom, volt már szó erről, de most nincs időm keresgélni és egy kollegámnak választ kéne adnom. Köszi a segítséget.
Itt vagyok én szinte mindennap, csak passzívan. És bármikor hívhatsz, szívesen segítek mindabban amihez értek és konyitok egy kicsit is.
Én is mindig megvárom amíg magától lecsökken az alapjárat. Csak nekem nagyon furcsa és szokatlan volt ez az emelt fordulat, mert a 89-es évjáratú M40-es BMW soha nem csinált ilyet.
Én is azt hittem, hogy ez mennyire bonyolult dolog, aztán rá kellett szánnom az időt... semmi extra nincs benne. :) annyi, hogy a sárga és piros vezetékeket felcseréled. Ahogy az angolok mondanák: "It isn't a rocketscience" ;)
Na mar hianyoltalak..... :-)) Nemsokara hivlak(majus) es akkor megnezhetnenk a cd jatszot-tudod mikor is nem menti el a beallitasokat.....-persze csak,ha nem problemo....
nekem télen -10ben is max 1000-1100ra ment fel autómata szivatóval és szépen lassan engedte vissza mindig. ősszel illetva garázsban viszont előfordult olyan hogy felnyomta 1500ra és csak 1-2 perc utána engedte lejjebb, de akko hirtelen vissza 750 körülire amúgy én is megszoktam várni mig bemelegszik picit..
En biztos nem.... Minden automnal megvarom mig beall magatol es csak utanna megyek barhova is... Ez telen 7-10 perc nyaron kb. 2 perc.....-nekem ennyit meger....
érdekes jelenségre lettem figyelmes: Vekim valamiért nem szereti a 10 fok körüli hőmérsékletet. hétvégén bennt állt garázsban otthon, és produkált 1-2 nagyon érdekes dolgot... helyzetleirás: zárt garázs, 12 celsius-fok, veki beindit, mintha autómata szivató bemondta volna unalmast, 700 körüli alapjárat, közbe eszement durrogások valahonnan. gázra picit rálép, 1000es fordulattól megszűnik. garázsból kijár, 50 métert megtéve kereszteződésnél már normális hangja van. télen ilyet nem csinált, -10 fokban is gyönyörű hangja volt hidegen, szebb mint melegen ! :)) (persze csak mikor öninditó hajlandó volt működni) egyébként már ősszel is felfigyeltem 1-2 érdekes dologra amikor 10 fok körüli hőmérsékletek voltak: autómata szivatóval nem volt ritka az 1500 körüli alapjárat, ami szerintem rettentően sok, és akkor sem fokozatosan vette vissza a fordulatot, hanem mihelyt "bemelegedett", hirtelen esett vissza 750 körülire... szóval érdekes, meleget szereti, hideget szereti, de ez a köztes, ez nem tudom mi....
Az azért nem tudom, kinek tűnt fel, hogy 1.6-1.8-ig a hátsó féktárcsa átmérője nagyobb, mint az elsőé (270, 256) :D Jó, mondjuk az első úszónyerges, a hátsó fix, az első hűtött, a második teli, és hátul még a dobféknek is kell a hely, szóval kisebb a felület. De a legjobb, hogy a Veciben nincs fékerőszabályzó, hanem az ABS vezérli a féknyomást mindegyik kerékben. :)
Fékek különböznek... elől 288-as kell a V6-nak (és a 20-nek is), gondolom a fékrásegítő is más, de a futómű ugyanaz (elől McPherson, hátul Weissach) még a beállítások is azonosak. Mondjuk 1.6-ot alulról nem láttam, csak V6-os :)