Létezik-e pokol, vagy csak a vallási elöljáróság eszelte ki ezt is, hogy fizessük nekik a tizedet?
(Jézus, aki soha nem szedett dézsmát, többször is beszélt róla...)
Persze, ahogy' azt Móricka elképzeli. Figyelj, kondás: ha van 15 gyermeked s onokád öszvesen, jó, ha kettő idvezölni fog közülök. Sajnos ilyen elkeserítőek az arányok. Tudod, mit csináltál, fuvola: a "pokolnak" gyártottál fűtőanyagot - erre vagy böszke...?
"Mi okod van "büszkének" lenned arra, hogy asszonnyal élsz együtt...."
Tudod több generációs családi hagyomány ez már nálunk.
Értelmes módon együtt élünk feleségeinkkel, és ebből sok gyerkőc születik, amit Isten ajándékának tekintünk, akiket szintén keresztény szellemben nevelünk.
Jön a karácsony, ilyenkor jön össze a nagy család, szép ruhákba öltözünk, megajándékozzuk egymást, és vége hosszat nemérő beszélgetés, sztorizás veszi kezdetét...
Nem igazán értem, hogy mi különbséget fedeztél fel a két fordítás között, mert szerintem aki vétkezik, az bűnös.
Ha van olyan bibliai tapasztalatod, amely konkrétan megkülönbözteti a bűnt a vétektől, akkor mutasd be nekem, kérlek!
Tartod még, hogy nem szeged meg Isten törvényeit?
Ha tartod, akkor én is tartom, hogy akkor nem követsz el bűnt, tehát nem vagy bűnös, nem vagy vétkes, és semmi szükséged a Krisztus szolgáltatta kegyelemre.
Kegyelmet bűnösök kaphatnak csak.
" Ugye te is ugy gondolod hogy bűnösök nem jutnak Isten országába? "
- Nagy kérdés!
Egy pillanatig sem gondolom, hogy Jézus a keresztjén átverte volna a latort, pedig az bűnös volt.
Igen, bűnösök bejuthatnak Isten országába.
Kegyelemből.
A bűn, Isten törvényeinek áthágása.
A kegyelem pedig az, amikor az Isten törvényeit árhágó ember felmentetik a vád alól.
Aki betartja Isten törvényeit (mindet, nincs kivétel), az nem bűnös. Nem is vétkes.
Kegyelmet sincs miért kapnia.
Nem keresek rajtad foltokat, nem is kell keresnem, mert foltos vagy te is, ahogy mindenki az.
Írtam már a fórumon, hogy igazán értékesnek találom az itteni munkásságodat.
Amit írsz, arra reagálok, ha jónak látom. Nem rólad van szó.
A törvény rendeltetése.25 A hit eljövetelével azonban kikerültünk a nevelő keze alól. 26 Hiszen az Isten fiai vagytok a Jézus Krisztusba vetett hitben. 27 Mert mindannyian, akik megkeresztelkedtetek Krisztusban, Krisztust öltöttétek magatokra. 28 Nincs többé zsidó vagy görög, rabszolga vagy szabad, férfi vagy nő, mert mindannyian eggyé lettetek Krisztus Jézusban. 29 Ha azonban Krisztuséi vagytok, akkor Ábrahám utódai is, s az ígéret szerint örökösök.