Még több érdekes cikk a totalcar.hu-n!
Balra Jobbra

Keresés

Részletes keresés

Sandi00 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 4197

No-no-no!!! Nálam kizárt, hogy a korral jár, ugyanis még csak most múltam 18!! :-).

De ami a "magyar közlekedési morált"illeti, azt eddig sem értettem, sőt ..... (bár ahogy trawala szokta-volt mondani, nem csoda, ha nem értem, mert problémáim lehetnek a megértéssel):-((

Mindenesetre az ismerőseim azt mondják, élmény velem együtt utazni, mert amikor vezetek, annyira "választékos" a beszédem és olyan szavakat hallanak, amit máshol nem igazán! :-) :-) :-)

Előzmény: Simong.hu (4191)
Sandi00 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 4196

:-)

Ha-ha-ha. :-) Tetszik a humorod!

Írtad, hogy "nem bírtam ki". Ez mit jelent? Nem bírtad ki "venni" a pezsgős poharat vagy nem bírtad ki "röhögés" nélkül?????

:-))

Előzmény: McImi (4190)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.12.21 0 0 4195

Köszönöm egyetértő / megértő soraidat ;-) Egyébként már megnyugodtam (sőt az eset után is eléggé gyorsan...).

Tul.képpen az a bajom, hogy nem szeretek hernyózni (sőt!), de bizonyos szituációk kihozzák belőlem a gyűrűsférget. (Mint pl. a múltkor, amikor az újonc parkolóőr megbüntetett a saját garázsom előtt - no comment :-()

"ha itt megelőzöl valakit, akkor az mindjárt személyes sértésnek veszi, pláne ha az autók összevetésében úgy érzi, hogy neked a ranglétrán csak alatta van hely"

Na ez a telitalálat ! Én is így látom...

Simong.hu Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4194

Damon, Damon...

A múltkor már megtaláltuk, de ez akkora klasszikus (2'58").

;-)

Előzmény: Sandi00 (4185)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4193

Pár jó kép:

Simong.hu Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4192

a közúton igyekszik kompenzálni

Simong.hu Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4191

Lehet hogy korral jár, de egyre kevésbé értem a magyar közlekedési morált. Nálunk mindenki arra van szocializálódva, hogy a közúton mutassa meg, hogy mekkora király, milyen jó autója van, és minden forgalmi szituációt versenyhelyzetként éljen meg. A valóság viszont az, hogy nevetséges, amikor sok középszerű autóvezető okoskodik a teljesen átlag autójával próbálja a komplexusait a közúton igyekszik kompenzálni.

Ráadásul nálunk minden személyes! Mindenki szidja pl. a törököket, hogy milyen őrült módon, vezetnek, és állandóan csak dudálnak, de mikor Istambulban jártam, rájöttem, hogy mi a negatívum a mi mentalitásunkban. A törökök csak haladni akarnak és nem egymással van bajuk, de ha itt megelőzöl valakit, akkor az mindjárt személyes sértésnek veszi, pláne ha az autók összevetésében úgy érzi, hogy neked a ranglétrán csak alatta van hely.

És sajnos nem lehet tudni, hogy ha valakivel "összeakaszkodsz" a közúton akkor az mekkora pszichopata. Sajna erre is mindenki tus szinte napi példákat felsorolni.

:-(((

Szóval, meg tudom érteni a kifakadásodat, de tedd túl rajta magad! Annyi állat van nálunk az utakon, hogy az siralmas!

Előzmény: Hattori Hanzo69 (4189)
McImi Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4190

Végre Szandi tett fel magáról képet!  A pezsgőt több ok miatt is ki kell venni, itt az a publikus, kicsit az ülésfűtésről is asszociálva, hogy átmelegszik :)

Bocsi, nem bírtam ki! :)

Mindenkinek Áldott, Békés, Szeretetben teljes Karácsonyt Kívánok!

Előzmény: Sandi00 (4188)
Hattori Hanzo69 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4189

Még mielőtt elolvadnék az Ünnepek jegyében és a szeretet fényében, 

ezúton üzenem az összes - arra illetékes - népművészeti-agyagedény autóstársamnak (különösen a VW Passatos PDTdi-knek), 

hogy, ha megtartják azt a szokásukat, miszerint előzésük közben lepadlózzák a gázpedált* és eszeveszett gyorsításba kezdenek, miközben balról mellettük tempósan (el)haladok és velem szemben autó közeledik, 

akkor a továbbiakban is rájuk fogom húzni a kormányt... (mintha ott sem lennének)

Melynek folyománya képpen az én beszaratási kísérletem ("ütközzél frontálisan, agrárproletár")

átmegy az ő konkrét befosásukba...,

de nem érdekel.

I) *A szememben ez a KRESZ legeslegdurvább megsértése (mármint előzés (pontosabban megelőzetés) közben gyorsításba kezdeni és gyorsulási versenyt játszani, még akkor is, ha közben történetesen lakott terület vége tábla is van);

Újabban ezt a fenti módon "szankcionálom"... És beválik.... Habár sértődés szokott utána következni (villogtatás, stb.)

Amúgy nem tudom, mi az ilyen "autóstárs" terve (?)

1) ütközzek frontálisan

2) satuzzak egyet és soroljak vissza mögé ?

Más: tudok még két ilyen "modern" népi játékot, ami mostanában fölizéli az agyamat; Nem tudom, Ti találkoztok-e vele ?:

II) szembe jövő, - találkozáskor -  nem húzódik le, átlóg a felezővonalon (akár a záróvonalon is !); Elfoglava a pályatest 3/4-ét. Te meg meneküljél le az árokba, murvára, akárhová, - a jobb oldali kerekeiddel. Egyre gyakoribb jelenség.... Ha látom a komán a szándékot: óvatosan, de határozottan tendálok én is befelé... Hatni szokott.

III) Jobb oldali alárendelt útvonalról elsőbbség olyaténképpeni meg(nem)adása, hogy fékezés nélkül "ezerrel" közelíti meg a versenyző a kereszteződést.... Gondolván: "ha jön valaki satuzok, ha nem kivágódok". Nahát: LÓFAXT ! Nem vagyok gondolatolvasó, a KRESZben az elsőbbség megadása azt jelenti, hogy nem kényszerítem hirtelen fékezésre, vagy irányváltásra a védett útvonalon haladót !

Ezek ellen nincs  hatásos ellenszer, de azért kis "rálegyezéssel" itt is akad némi javító-nevelő szándék. Pláne, ha közben látszólag más irányba (balra) fordítod a fejed.

Sandi00 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4188

Nos, Kedves Orlandós Társaim!

Még pontosan emlékszem, hogy tavaly kaptatok Tőlem egy szexi Mikulás lányt, most nézzétek el nekem, ha egy kis örömöt akarok szerezni "magamnak" is. :-D :-D

Egy szónak is 100 a vége, ho-ho-ho-hó !!!! Akarom mondani, 100 szónak is egy a vége:

Mindenkinek kívánok Nagyon Kellemes Karácsonyi Ünnepeket és Örömökben Gazdag, Békés Boldog Új Évet!

(egye fene, legyen egy kis örömötök nektek is!) :-D

Az Orlandóink számára pedig Sérülés-és javításmentes, hosszú, boldog éveket velünk!

Egészségetekre! :-)

Aki ki tudja venni a poharat, az megihatja a pezsgőt!  :-)))

Sandi00 Creative Commons License 2013.12.20 0 0 4187

Nagyon KÖSZÖNÖM!

Szuper a kép! :-)

Nem is tudtam, hogy olyan Orlandót is lehetett volna vásárolni, amiből feldíszített karácsonyfa nő ki. Lehet, hogy akkor azt választottam volna! :-) :-) :-)

Előzmény: PannonCsiga (4186)
PannonCsiga Creative Commons License 2013.12.19 0 0 4186

Előzmény: Sandi00 (4184)
Sandi00 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4185

Miért pont Damon Hill??????? Hiszen nem is hasonlítok rá, sőt a korunk sem egyezik, a nemünk pedig pláne nem. Vagy mégis?? megyek és megnézem, lehet, hogy valamiről nem tudok, amiről Te igen??? :-O

Vagy csak úgy gondoltad én is "eltűntem, mint ő". :-)))

Amúgy más sem egyezik, hiszen ő BMW-vel és Audival kereskedett, nem Orlandóval. :-O

Előzmény: Simong.hu (4179)
Sandi00 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4184

Ja, és ne gondoljátok, hogy elfeledkeztem RÓLATOK, csak mert nem írtam!

A karácsonyi üdvözletet pedig időben megkapjátok Tőlem! :-) :-) :-)

Sandi00 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4183

Hahaha, megint van tréfa-répa????? Hol is vetted trawi?? :-)

A napokban tényleg láttam 2 kamion új Dustert. Gyönyörűek voltak. :-)

De az Orlandót nem adnám 2-3 Dusterért sem. :-))

Előzmény: trawala (4180)
Sandi00 Creative Commons License 2013.12.18 0 0 4182

Nahát, valakinek feltűnt, hogy mostanában nem írtam nektek! :-) :-)

Pedig hányszor akartam! :-D

Főleg a napokban, amikor találkoztam egy csomó román rendszámú, fehér Orlandóval Db-ben. :-) 

Mihelyst időm engedi jobban "elmélyedek" a témáitokban és reagálok rá!

Ja az ülésfűtés... Hmmm.. tudtommal olyan embereknél okozhat problémát mint pl: hivatásos gépkocsivezetők, buszsofőrök stb, (ehhez nem kell ülésfűtés) akik állandóan a kocsiban ülnek és melegen tartják a "tojásokat". Szóval megzápul. :-D

Nálatok ez biztos nem lesz gond, hiszen nem töltitek az egész napotokat a kocsiban, ha meg benne vagytok, gondolom nem olyan erővel melegít az ülésfűtés, hogy "megfőzze" őket. Vagy mégis? :-)

Na szép napot Nektek! :-)

Előzmény: QAK (4176)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4181

Facebook megosztás, ha tetszik lájkoljátok ti is!

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=570034763081298&set=gm.581630711909530&type=1&theater

20"-os felnik, nem szerény látvány.

trawala Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4180

Lehet megnt félreértett valamit? DE, tényleg kivonta magát a forgalomból. Vagy átváltott Dusterre? :)

Előzmény: Simong.hu (4179)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4179

A múltkor én is gondolkodtam, hogy vajon hová tánt Damon Hill Sandi00? Ha olvas minket, akkor visszavárjuk, de mindenképpen kellemes ünnepeket kívánunk neki!

Előzmény: QAK (4176)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4178

Képeimet rendezgetve ezt találtam és nem állom meg, hogy ki ne tegyem:-)

Előtérben a navi, háttérben a kihangosító, ami türkiz színre van állítva és este teljesen jól passzol a "jégkék" műszerfal világításhoz.

A navit már lecseréltem és az okostelfonomról a Waze-t használom. Mindenkit bátorítanék erre aki esetleg nem ismeri, ha van Androidos okostelefonja. Nagyon jó kis akalmazás, aminek az az előnye a "passzív" navigációhoz képest, hogy egy érintéssel be lehet jelenteni a különböző forgalmi szituációkat (dugó, trafi, baleset,...), amit aztán a többi Waze használó lát a készülékén.

McImi Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4177

Üdv. Csatlakozom az előttem szólóhoz, a hivatalos alomban nálam is három gyerkőc figyel, és imádom Őket, és nem csak azért mert a mondás szerint: szeresd a feleséged gyerekeit, mert lehet a tiéd is köztük van :)

Tényleg nagyon jó találmány az ülésfűtés :)

Előzmény: Simong.hu (4175)
QAK Creative Commons License 2013.12.15 0 0 4176
Sandi00 nem hagyna ki egy ilyen lehetőséget a hozzászólásra!
Hol vagy Andi??? Rég hallottunk felőled. Karácsonyi rohanás? :-)
Előzmény: Simong.hu (4175)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4175

Én tudtam róla (miszerint a túlzottan meleg környezet nem tesz jót a hímivarsejtek szavatosságának), de köszönet a figyelmeztetést!

Így a három gyerermekünk után ez persze már nálunk is inkább előny. Mondtam is az én kis feleségemnek a próbajárat során, hogy mostantól nincs is szükség más úton védekezni.:-))) Különben nem használom a fűtést sokáig, csak amíg jó idő nem lesz a kocsiban.

Előzmény: HFT (4174)
HFT Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4174

Az ülésfűtés használata férfiaknál nem tesz jót a termékenységnek. Tudom, van aki épp ennek örül, de azért nem árt, ha tudjátok.

Előzmény: Simong.hu (4172)
trawala Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4173

Vegyetek egy magasabb fát :)

Előzmény: Simong.hu (4172)
Simong.hu Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4172

;-)

Ja, mindenkinek el kéne küldenie, aki fórumozik (bármelyik fórumon is) és szereti az autóját. Én szívesen csatlakozom, szerintem nagyon jó "kis" autó.

Most meg aztán még jobb, mert a héten ülésfűtés is "befigyelt" a kocsiba, úgyhogy 1 perc alatt kellemes meleg kezd érződni. Ezt hozza a Jézuska, csak még nem tudom hogy álljak be vele a nappaliba a fa alá.:-)

Előzmény: McImi (4171)
McImi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4171

Ezt a változatot válaszoltam, a levelükre, pár perccel korábban Annak is megvan az esélye, hogy soha senki el sem olvassa, ha igen akkor sem érdekel senkit, de akár annak is, ha több ilyen reakciójuk lenne, az anyacég elgondolkozna.... Lehet fel kéne nőnöm:) Üdv.

Tisztelt Chevrolet Europe!

Én is sajnálattal értesültem a hírekről. Az az igazság, nagyon meg vagyok elégedve a gépkocsimmal, ha évek múlva szóba jött volna a cseréje, szívesen megnéztem volna az akkori verzióját, sőt valószínűleg vásárlás is lett volna belőle! Azon kívül, hogy nem tetszik az Opeles változata és kevesebbet ad jóval drágábban, már dacból sem fogok tőlük autót választani! Ilyen szánalmas megoldást nem vártam tőlük...

Kellemes Karácsonyt és sikeres Új Évet Kívánok! Picit korábban :) És azért bízom  a visszatérésben!

Tisztelettel: .................

McImi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4170

Igazából, én is bízom benne, hogy rájönnek milyen böszmeséget csinálnak.. :)

Előzmény: HFT (4169)
HFT Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4169

Simán lehet, hogy évek múlva megint tudsz ilyen autót venni. :)

Előzmény: McImi (4168)
McImi Creative Commons License 2013.12.14 0 0 4168

Sziasztok!

Én is sajnálattal értesültem a hírekről. Az az igazság nagyon meg vagyok elégedve a gépessel, ha évek múlva szóba jött volna a cseréje, szívesen megnéztem volna az akkori verzióját, sőt valószínűleg vásárlás is lett volna belőle! Azon kívül, hogy nem tetszik az Opeles változata és kevesebbet ad jóval drágábban, már dacból sem fogok tőlük autót választani! Ilyen szánalmas megoldást nem vártam tőlük....

Kellemes Karácsonyt és sikeres Új Évet Nektek! Picit korábban :)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!