van valakinek tapasztalata "kartergáz lecsapató" / "olajleválasztó" stb. nevű szerkezettel? Az EGR szeleptől a turbóhoz vezető csövön van egy toldás, ott jön-jövöget az olajam és végigkoszol mindent, nem szép az egyébként makulátlan motoron :(
Elvileg tisztán tartja a dolgokat, alapjárat ingadozást, maf szenzor koszolódás megoldja.
Volna lehetőségem szerezni olcsón, néha leeresztem és nem kerülne olaj a szívóoldalra...
1. diffikben milyen sűrűn kell olajat cserélni? ( totalcar-os olajdoki szerint egyáltalán nem kell, de nem hiszem el neki... )
2. lehet házilag cserélni vagy nagyon macerás? nincs semmilyen felszerelésem, teknő ilyesmi
3. váltó olajjal ugyanez...
ha itthon cserélem, hol lehet leadni a fáradt olajat?
Itt korábban írtam az állófűtésemről (Defa WarmUp), decemberben be lett szerelve amikor a vízpumpát cserélni kellett. Egész télen használtam, iszonyat jó volt reggelente meleg utastérbe ülni és csattogás nélkül indítani a kellemesen langyos motort.
Okés,szóval nem kell hozzá külön végzettség. Most végeztem a motorral,hát mit mondjak jól elrakták a japcsik az olajszűrőt.
Na de mindegy,a lényeg hogy megvan,és szépen szól a diesel.
Ja;megmértem a kerekek légnyomását;elől 3bar,hátul 3.5. az megfelelő?(nekem soknak tűnt elsőre,dehát ez azért nehezebb vas mint az astrám volt)
Köszi a linkeket,megnéztam,nagyon jók.Angolul ugyan perfektül mutogatok,de azért jó lenne valami magyar nyelvű kézikönyv is. Van esetleg tudomásod ilyenről?
A múlt hét keddjén váltam én is terrano "gazdivá", egy terrano II. 2.7TDI automata 2000.évi modell által.
Még sosem volt terepjáróm,de automatám sem, ezért lehet hogy néhány kérdésem "bugyutának"fog tűnni, de bízom a "csapatban",hogy felkaroljátok a "zöldfülűt".
Kezdeném két kérdéssel:- a váltóba milyen paraméterekkel bíró olajat tegyek,és milyen olajszűrőt(van-e benne egyáltalán)?
- a váltókaron van egy gomb, "0/D" felirattal. Ki ő?
Kezdésnek ennyi, bízom gyors válaszotokban, és előre is köszönöm a segítségeteket. üdv.Pityu
Hali:Igen a torzióval álítható a magasság.De át kell nézni a futómű és torzió alkatrészeit,nincs e sérülés,lazulás rajtuk.Mert attól is lóghat az eleje.Valószínűleg rugófáradásból,vagy rossz beállításból ered a külömbség.
szerelt már valaki a kartergáz visszavezető csőbe egy olajleválasztó (olaj lecsapató) tartályt? Nekem nem tetszik az olajos gányolás a levegő bevezetésnél, sajnos szemmel is látszik. Állítólag csökken a fogyasztás és a füstölés, kormolás, mert az az olaj már nem kerül vissza az égéstérbe...
Jövő hét végére szervezünk egy jó kis 2napos túrát Bér (Nógrád m) környékén.
Minden terepjáróst szeretettel várunk! MT-s gumi nem árt... Ott lehet gyakorolni, és leszünk egy páran, ha valaki elakadna... (nem kell a traktosos száma)... :-)
Akinek még szerelés alatt van a vasa, érdemes sietni, mert jónak igérkezik a terep...
Nagy Kalandom Északon 2011 Január 29-30 Bér Virágospuszta
Terpjáró építők találkozója, túra a környék hegyein völgyein . /rendszám nem kell de jóha van/ Találkozó: Szombaton 09 óra a fogadónál kirándulás egyénileg vagy közösen GPS-el vagy itinerrel kb 25-30 Km és egy kis képességfelmérés! Vadvacsora koccintás vitafórum. Vasárnap ébredés után 9-10 óra túra ,kirándulás 20-25 Km Rendezvény hozzájárulás 3000 Ft / fő Gyerekeknek 1500Ft/fő vadétellel szombat este
Sziasztok, van 2db eladó Bridgestone Dueler A/T 4évszakos gumim, 235/75 R15 méretben. 10e Ft lenne a pár, szerintem egy szezont még bírnak. Ha érdekel valakit akkor 06304532353 számon lehet hívni. Vác mellett vagyok.