A VW konszern gyári navigációival, térkép szoftvereivel kapcsolatos kérdések és válaszok topicja.
Jöhet bármilyen téma, ami a címben szereplő készülékekkel kapcsolatos!
A TMC valamiért Magyarországon nem működik, Ausztriában és Németországban gond nélkül kiadott listát. Lehet ezt állítani valahol?
Nem beállítás kérdése.... Sajnos a VAG csoport nem tudott megállapodni a hazai TMC szolgáltatóval, ezért ezekben az autókban itthon nem működik a TMC. Ez van. Bár -ahogy mondják- Mo-on a szolgáltatás szart se ér.
Der Tachometer eines Autos darf eine höhere Geschwindigkeit anzeigen, als der Wagen tatsächlich fährt - aber niemals eine niedrigere. Das schreibt die Straßenverkehrs-Zulassungs-Ordnung (StVZO) vor, wie der TÜV Nord erklärt. Laut einer EU-Richtlinie darf die Tempoanzeige bei Fahrzeugen, die vor 1991 zugelassen wurden, um bis zu sieben Prozent nach oben vom realen Wert abweichen. Bei Wagen, die nach 1991 zugelassen wurden, sind es zehn Prozent plus einem Aufschlag von vier Kilometern pro Stunde.
Nahat, tenyleg!!! ez nagyon hasznos volt, koszonom szepen! :) valyon miert nem ezt a sebesseget irja ki kozepre is, miert kell 10% al alacsonyabb erteket nezni a kijelzon...
Na meglett az MFD1 navim. Egyelőre antenna és sallangok nélkül.
Két kérdésem lenne ezzel kapcsolatban:
egy sima univerzális jó minőségű gps antenna milyen árban mozog ami passzol hozzá? Az antennát csak bedugom és ha (külföldön) navigálni akarok akkor csinálja is?
Második: egy olyan kábel kellene amit a fejegység CD-tárként kezel DE iPhone 5-höz való a másik vége. Nem aux-os, jack dugó kellene mert az nem tölti a telefont. ilyenre valami megoldást tud valaki?
(Ja és kis adalék, hogy az egyik gombja (nappali/esti üzemmód) hiányzik. Beszerezhető ez akár újként is?)
Amennyiben aktiválva van a szerviz menü, ebben az esetben jó hosszan nyomod a "setup" gombot. Ezt követően előjön egy ablak melyben a "can" menübe belépve megleled a kívánt sebességet.
na a 10. factory reset után sikerült végre megoldani a problémát. Viszont nem tudjátok hogy ki lehet-e valahogy íratni a tényleges sebességet a gps-szel?
Ettől függetlenül az a véleményem, hogy ez a rendszer (nálam, legalábbis) messze jobb mint bármilyen másik, soha nem fagy le, mindig működik. Cserébe jó drága a frissítése...
Ezt a hülye rendszert (Seat 3.2). 4 évig volt Renault-m a beépített Navival/Telefon/media és soha semmi gond nem volt vele. Ráadásul a térkép a normál Tomtom volt, 20e/év full Európa és szinte teljesen naprakész. Ez meg még a tavaly Januári állapotokat sem tudja, miközben Júniusi az autó. Tudom apróság, de baszki.
Szóval nyomtam neki egy factory reset-t. Azóta nincs telefonkönyvem, Skoda rendszerként azonosítja a telefonom (sose volt Skodám, ez a rendszer mond hülyeségeket) és persze ugyan úgy azt hiszi, hogy beszélgetésben van, amint összekapcsol a telefonnal.
Azért valakinek nagyon a k. anyját a VW csoportnál....
De mondjuk most értem mit jelent a SEAT Auto Emocion.....
Nekem RNS315 csinálja néha ugyanezt, azzal a különbséggel, hogy saját magamat akarja hívni...úgy vettem észre, hogy amikor a Vibert piszkálom, akkor keveredik össze valami...csak akkor hagyja abba, ha bontom a BT kapcsolatot
következő a gondom. Amikor felcsatlakozik a telefon azonnal azt írja ki a seat média center hogy hívás folyamatban. Ezek után kb 3 percen át folyamatosan az megy hogy én kinyomom ő pedig újra kiirja hogy hívás folyamatban. A telefon természetesen nemlékszem telefonál csak a média center.
Az elsöhöz annyit tudok en hozzäfüzni, hogy nekem szepen elmenti itt is, (N.o.) es otthon is, nem szokott ezzel gond lenni. (Ezzel gondolom nem sokat segitettem...)
A mäsodikhoz pedig annyit, hogy ez otthon szeritnem sosem fog müködni, ne is szämits rä. Ezert hasznälnak otthon sokan waze-t.
Amugy itt tenyleg eleg jol müködik, induläskor egy nyomäs a Traffic gombra, es szepen kiirja, hogy a környeken hol milyen gond van, es eleg pontos is. Ami azert jo, mert a mobilnet lefedettseg videken (pl waze miatt) viszont vmi hihetetlen fos... Magyarorszäg fenyevekkel elözi meg a nagy nyugatot. Legaläbb ebben...
Épp külföldön van dolgom és próbáltam elmenteni 1-2 címet. Sikerül is elmenteni, de utána ha 1-2 óráig ki van kapcsolva a rendszer, akkor elfelejti, ugyanezt csinálja a legutolsó címmel is.
Itthon meg megy a mentés
Tudtok rá gyógyírt?
Egyéb: olaszba néha tájékoztat a rendszer, hogy késés várható, meg felajánl kerülőt balesetnél...dugónál berajzolja a sok kis autó ikont az útra...egyszer talán nálunk lesz ilyen...
A navi szoftvere is frissíthető DVD lemezről és a térképállomány is.
Ha nincs az autóban gyárilag ilyen fejegység, akkor a márkaszervizből, a topikalapítótól vagy a www.tempomatszereles.hu oldalon itthonról esetleg az ebay-en, OLX-en tudsz venni (és ez a sorrend is megbízhatóság tekintetében!) újat ill. használtat, amit nagyon egyszerű beszerelni, az első 3 beszerzési forrás kicsi plussz pénzért megoldja fél óra alatt.
(a fekegység és a híres felfedező neve viszont Columbus, nem Colombus)
Sziasztok! Látom otthon vagytok a Bt.-témában! :-) Az autóm egy 2014-es Passat Variant RNS315-el,gyári Bt.kihangosítással,a telefonom egy Samsung galaxy S5,amin a kit-kat android rendszerrel tökéletesen működött a kihangosítás,és a Bt.-n keresztüli zenelejátszás!Egy hónapja a telefont frissítettem lollipopra,és azóta a kihangosítás megy rendesen,de zenét nem játszik le a telefonról Bt.-n keresztül!Találkoztatok esetleg ezzel a problémával már,ha igen van-e rá valamilyen megoldás!?Köszi a válaszokat előre is! :-)
Vettünk 2013ban egy Golf VII-est Németországban és érdeklődni szeretnék hogy valaki nemtudna-e segítenni abban hogy a navigációja németül van és lenne-e rá mód hogy betudják állítani rajt a magyar menüt??
Menüjében nincs a válaszható nyelvek közt a magyar!! Esetleg rátölteni vagy kártya segítségével rávinni a magyar nyelvet nem lehetne-e??? Hívtam már márkaszervízt de ők sajnos nem tudtak segíteni az ügyben azt mondták folyamatban ennek a megoldása!! Ha valaki tud rá valami módot írjon!!:)
Köszönöm előre is a válaszotokat és a segítségeteket!! :)