Csak érdekességképpen: a mérkőzés IHF (egyik) hivatalos képviselője az amerikai-svéd állampolgár, Christer Ahl volt, aki egyben az IHF JB vezetője is...
Ez megvan, nagyon kellett ez a győzelem. De a riporter hozzáállása nagyon elviszi a szurkolót a bírószidás felé! Nem vezették annyira rosszul ezt a mérkőzést. a kiállítások nagy része jogos volt. Ha nem is feltünő, de mez visszahúzás illetve levegőben lökés az 2 perc.
Pálinger, Vérten, Tomori illetve Piros átlag felett játszott. Görbicz támadásban hozta magát, a góljai szépek voltak, de védekezésben nagyon sokszor megverték.
Úgy néz ki tényleg az átállás volt a gond a hétközi meccseken. Remek nyitó meccs volt ez. Ekkora hátszélben végül ilyen simán nyerni, nem semmi. Komolyan mintha a dánok ellen játszottunk volna... (a két bírónak figyelembe véve a byassen-eto meccset is kijár egy kurva anyátok) Vérten Orsi kiemelkedő volt, ahogy Tomori is nagyot játszott első olimpiai meccsén, a Görbe best of videók is szépen gyarapodtak :) Pálinger meg Pálinger :) Külön öröm, hogy Ferling is jól játszott amikor pályára lépett, és nagyon kritikus időszakban is gólókat lőtt. De összességében mindenki pörgött, ahogy egy ilyen meccsen kell. Csak így tovább a brazilok ellen is!
Nekem tetszett a meccs, szerintem a svédek fognak még borsot törni más favoritok orra alá, és a 6 gólos különbség minimum reális, de talán még inkább rájuk nézve volt hízelgő. Sajnos a 10 perc hullámvölgy még mindig benne van a játékunkban, ahogy ez a korábbi években is volt, de most már az az 50 perc olyan, amilyennek lennie kell.
Görbiczet nem kell külön kiemelnem, Vértent és Pálingert sem, Tomori nagyon kellemes meglepetés, a többiek meg pont annyit tettek hozzá, hogy a vége sima legyen. A kezdőcsapat nagyobbik fele kimondottan jól játszott, ez bíztató.
Őszintén szólva engem meglepett az a tempó, ahogy az első negyedórában védekeztünk (ekkor volt 9-4), nem gondoltam volna, hogy ez benne van ebben a csapatban, de ez is bíztató, ezt kell hosszabb ideig hozni.
hát, legyen igazad, hogy eddig jó. most 22:21, és ha ez tényleg egy iparos csapat és minekünk céljaink vannak, akkor bírói segédlet ide vagy oda, gólokkal kellene vezetnünk. most éppen 23:21 lett. egy időnként megvillanó görbicz és egy kegyensúlyozottan (megszokottan) jó vérten kevls, hogy ezt az iszonyatos védekezést ellensúlyozza. persze, tudom, első meccs, ez-az, és azzal együtt, hogy nagyon nem szeretem azokat, akik rögtön kárognak, én félek, hogy ez a továbbiakban kevés lesz. még szerencse, hogy amikor igazán kell, pálinger ott van. kfg
Hát 96-ban még biztosan jártak, én akkor ősszel voltam utoljára, mert az akkori munkám mellett már nem fért bele (a hajnal 6-os kelés mellé az olykor hajnal 5 órás lefekvés :-)
Nem ismered még a magyarok áldott jó szívét? Mi soha nem taktikázunk,mi soha nem számolgatunk előre,mi mindig a Fair Play szellemében játszunk és ezért is szívunk elég sokszor emiatt.
Sokszor gondoltam már arra, ha egy sportoló megsérül, de várható a felépülése - vagy legalább is részleges felépülése - maradjunk szép csendben. De akkor is, ha nem játszik, készüljenek csak szépen rá is.
Jaja, télleg elég szar volt. Csak VB 2.-ok lettünk 1995-ben. Egy évvel később meg olimpiai 3.-ok.
Azóta ellenben szárnyalunk. Utolsó olimpián 5. hely, tavaly a VB-n 8. Gondolj bele, most hova járhatnak...
(Akkoriban egyébként a Piaf nem volt zártkörű hely, oda jártak a vízilabdás fiúk is (akik közül ma már csak Benedek aktív, akkoriban ő volt a kölyök köztük), igaz, csöngetni kellett, hogy beengedjenek. Vagy 10 éve meg én sem voltam.)
Az még egy spéci hely a Nagymező utcában...azzal a 'zártkörű rendezvény' táblával minden este.
Bár ha anno tényleg odajártak a kézilabdás csajok éjszakánként, akkor már értem h miért volt olyan gyenge a kézilabdázásunk színvonala a 90-es évek elején...
Pl. 2.: 15 éve (1993) én kerestem több mint 40 ezer forintot, és nem voltam élsportoló, csak egyszerű beosztott mérnök, és ismertem az akkori válogatott kézis csajokat (egy helyre jártunk szórakozni, akinek mond valamit: Piaf klub), hát nem tizedrészét keresték, mint én, inkább sokszorosát :-)
5.: Nem én találtam ki, csak mondtam, hogy ha igaz, akkor ez nagyon ciki.